Results 16 to 30 of 44
Thread: Εκει που τελειωνει η λογικη...
-
11-08-2008, 23:13 #16
Ας πουμε πως εχουμε ενα ατυχημα με αυτοκινητο.Παντα μετα απο ενα ατυχημα υπαρχει ενα σοκ και αποφευγουμε να οδηγουμε με τον φοβο μην ξανατυχει.Το πιο στρατοπεδο θα διαλεξεις ειναι δικη σου επιλογη.Μπορεις να οδηγησεις ξανα η να το σταματησεις εντελως,με τα υπερ και τα κατα.Μπορει να σου ξανατυχει μπορει και οχι.Ολοι εχουμε αυτο το φοβο,απλα εσυ το εχεις βιωσει ηδη μια φορα και σε φοβηζει.Ολα θα πανε καλα.Γινετε κοινωνικοι.Παρτε ενα φιλο και πηγαινετε στο λουνα παρκ.Ξανανιωστε παιδια... και μη το κανετε μονο μια φορα.Αλλα πολλες.Μια ομορφη εξοδος θα σε κρατησει σε κατασταση χαρας για περιπου 2-3 μερες.Μετα πρεπει να \"ξαναγεμισεις\" τις μπαταριες.Ξεκινησε το και μου λες τα αποτελεσματα.Αν παλι δεν τυχει εδω ειμαστε,θα βρουμε μια αλλη λυση.Τι στο καλο,μηπως δεν μπορουμε?και μπορουμε και θελουμε.
- 13-08-2008, 12:43 #17
Αληθεια τι κανεις οταν εχεις χασει ολους τους φιλους σου?Μονο η οικογενεια μου εχει μεινει και αυτοι δεν ξερουν απολυτως τιποτα για το τι περναω. Και δεν θελω να τους πω για να μην ανησυχησουν και ασχολουνται συνεχεια μαζι μου. Και ανεξαρτητα απο αυτο δεν εχω καθολου διαθεση για εξω. Οταν βλεπω τους γυρω μου να ειναι τοσο ευτυχισμενοι, να περνανε καλα με τους συντροφους τους, πεφτω ακομα χειροτερα. Γιατι πολυ απλα τους ζηλευω που δεν μπορω να ειμαι εγω στη θεση τους.
13-08-2008, 16:50 #18
Παλευεις και περιμενεις να ερθει καποτε και σε σενα η ευτυχια.Και αν ερθει προσπαθεις να την κρατησεις οσο το δυνατον περισοτερο γιατι τιποτα δεν ειναι μονιμο.Αλλα οσο καιρο δεν θελεις να βγαινεις εξω η εχεις κολλησει σε ενα μοναδικο ατομο,το πιθανοτερο ειναι να περασει απο διπλα σου και να μην την προσεξεις.Οσο για τους φιλους,νομιζεις πολλα ατομα εχουν φιλους?μετρημενα στα δαχτυλα ειναι (αναφερομαι για πραγματικους φιλους και οχι για γνωστους).Οι περισσοτεροι εδω παραπονιουνται για μοναξια.Και οι περισοτεροι δεν κανουν τιποτα για αυτο.Αναρωτιεμαι ποσοι απο δω περα εχουν κανει την κινηση να μιλησουν μεταξυ τους ή ακομα αν το εκαναν να το κρατησουν?Αν καποιος/καποια θελησει να γινει φιλος/η σου θα του το επιτρεψεις η θα το αφησεις να περασει και αυτο βλεποντας αρνητικα?Οπως καταλαβαινεις τα μισα απο αυτα που μας συμβαινουν εξαρτουνται απο εμας,τα αλλα μισα απο τις συγκυριες.Ας βαλουμε λοιπον τα μισα να \"δουλευουν\" για μας και βλεπουμε για τις συγκυριες....
13-08-2008, 18:10 #19
Αγνωστη θα σου γραψω ενα απάσπασμα απο ενα βιβλίο που αγαπώ πολυ, και τα λεει πολυ καλυτερα απο μενα :
...οταν ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση , πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τη δική μας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μασ και θα πρέπει να ανοίξουμε τα παναιά μας με έναν τέτοιο τρόπο που η βάρκα μας να οδηγηθεί στον προορισμό που εμείς επιλέξαμε να ακολουθήσουμε.Το άνοιγμα των πανιών, ο τρόπος σκέψης και αντίδρασής μας, έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη να καταστρέψει τη ζωή μας , παρά όλες οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε. Το πόσο γρήγορα και υπεύθυνα αντιδρούμε στις δυσκολίες της ζωής ,έχει μεγαλύτερη σημασία από τις ίδιες τις δυσκολιές.
(απο το βιβλιο :Τα 5 βασικά κομμάτια στο παζλ της Ζωής. του Jim Rohn)
Λοιπόν και κάτι άλλο : εάν διαπιστώνεις ότι οι σκέψεις σου οι ιδέες και η φιλοσοφική προσέγγιση των καθημερινών γεγονότων δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα , τότε θα πρέπει να ανατροφοδοτήσεις τον χάρτη των σκέψεων σου με νέες ιδέες με καινούριες αντιλήψεις και φιλοσοφικές προσεγγίσεις .
14-08-2008, 00:27 #20
Δεν περιμενω να ερθει καμια ευτυχια. Τοσο καιρο κατα καποιο τροπο ειχα εστω και μισανοιχτη την πορτα αλλα δεν ειδα απολυτως τιποτα. Επαψα να ελπιζω οτι θα ερθουν καλυτερες μερες γιατι απλουστατα δεν ερχονται. Δεν εχω αφησει τιποτα ορθιο μεσα μου που να μπορεσει να με βοηθησει να ξαναβρω τον δρομο μου.
14-08-2008, 12:57 #21
Originally posted by Agnosti_x509
Δεν περιμενω να ερθει καμια ευτυχια. Τοσο καιρο κατα καποιο τροπο ειχα μισανοιχτη την πορτα αλλα δεν ειδα απολυτως τιποτα . Επαψα να ελπιζω οτι θα ερθουν καλυτερες μερες γιατι απλουστατα δεν ερχονται.
Δεν εχω αφησει τιποτα ορθιο μεσα μου που να μπορεσει να με βοηθησει να ξαναβρω τον δρομο μου.
14-08-2008, 21:32 #22
Δεν βρισκω κανεναν απολυτως λογο να προσπαθω να ξεπερασω κατι μεχρι να ερθει το επομενο που θα πρεπει να ξεπερασω, και το επομενο, και το επομενο. Δεν υπαρχει λογος να βρισκεσαι σε καθημερινη διαμαχη με τον εαυτο σου εφοσον ξερεις οτι η κατρακυλα θα ξαναερθει. Δεν προλαβαινω να νοιωσω λιγο καλα και ξαναπεφτω. Και καθε η καθε φορα ειναι χειροτερη απο την προηγουμενη.
14-08-2008, 21:42 #23
Agnosti_x509, μάλλον θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση για σένα, για τον εαυτό σου κ μόνο, να δείς έναν ειδικό. όλο αυτό μέσα σου, όσο δεν το αντιμετωπίζεις, παίρνει διαστάσεις κ αν δεν κοιτάξεις να σώσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου, κανενας δεν θα μπορέσει. δεν είναι κρίμα να έχεις την μορφή αυτού του ανθρώπου για ανάσα της ζωής σου.. δώσε χώρο σε σένα, αναπνευσε για σένα, κάνε το βήμα για εσενα!
15-08-2008, 01:22 #24
agnosti
ta paidia exoun dikio apla isos na einai duskolo na ta katalabeis k na ta efarmoseis.
auto pou sou proteino einai na pareis ena kalo biblio sxetiko me psuxologia na diabaseis kai siga siga tha kaneis ta prota bimata stin 8etiki kateu8unsi. kai ego sta prota mou bimata eimai k isos argotero do k psuxologo.
thessalo
se blepo \"diabasmeno\" exeis na proteineis kana kalo biblio gia tin agnosti k gia mena giati mou anoikse h oreksi tora pou ekana tin arxi
19-08-2008, 15:30 #25
Αληθεια ποιος πιστευει ολα αυτα τα λογια? Το κανε υπομονη,θα τα καταφερεις,προσπαθησε, η ευτυχια θα ερθει κτλ? Τα λογια ειναι μονο λογια και τιποτα περισσοτερο.
19-08-2008, 19:42 #26
Originally posted by Agnosti_x509
Αληθεια ποιος πιστευει ολα αυτα τα λογια? Το κανε υπομονη,θα τα καταφερεις,προσπαθησε, η ευτυχια θα ερθει κτλ? Τα λογια ειναι μονο λογια και τιποτα περισσοτερο.
19-08-2008, 20:16 #27
Δεν ειπα οτι ειναι φυσιολογικο. Αν ηταν δεν θα επμαινα στον κοπο να ψαχνω σε site τι μπορει να συμβαινει με εμενα. Ουτε θα ζητουσα τη γνωμη σας. Το γεγονος ειναι οτι δεν μπορω να δεχτω την πραγματικοτητα. Και δεν μπορω να κανω τα λογια πραξεις γιατι πολυ απλα δεν τα πιστευω.
19-08-2008, 21:19 #28
Μεταξυ μας το πιο ευκολο ειναι να λες την γνωμη σου και να δινεις συμβουλες για τους αλλους.Αλλα σκεψου πως και εμεις εχουμε περασει απο παρομοιες καταστασεις οποτε ξερουμε τι νοιωθεις.Ξερω οτι θελεις αλλα δεν μπορεις να βρεις τον τροπο να το κανεις και ο τροπος ειναι διαφορετικος για το καθε ενα απο μας.Θελει πολυ συζητηση,ξανα και ξανα μεχρι να πεισθεις.Και χρονο.Ξεκινα να σκεφτεσαι θετικα,καποτε μου λεγαν θα βλεπεις ενα λουλουδι στο μπαλκονι και θα χαιρεσαι που το βλεπεις και γελουσα.Και καποια στιγμη εφτασα να βλεπω ενα λουλουδι και να χαιρομαι που το ειχα.Χαρουμενος με ενα λουλουδι .....
19-08-2008, 23:04 #29
Αυτά που λές μου θυμίζουν πολύ αυτά που νιώθω κι εγώ. Νιώθω κι εγώ εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση που η λογική δεν φαίνεται ν έχει κανένα αποτέλεσμα. Και νιώθω πως οτι και να μου πουν οι άλλοι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. ίσως γιατί με τη λογική προσέγγιση θέλω να ξεφύγω αλλά συναισθηματικά δεν κουνιέμαι ρούπι. Κι εσύ νομίζω οτι καταλαβαίνεις ποιό είναι το καλό για σένα αλλά δεν μπορείς να το εφαρμόσεις οπότε δεν νομίζω οτι οι συμβουλές σου λείπουν... Πρακτικά λοιπόν εγώ θα σου έλεγα να έβλεπες κάποιον ειδικό ψυχοθεραπευτή επειδή αυτό που γίνεται στη ψυχοθεραπεία είναι πολύ περισσότερο από συμβουλές και στο λέω από προσωπική πείρα. Η αλληλεπίδραση που έχεις με τον γιατρό λειτουργεί πολύ θεραπευτικά και δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις.
Εξάλλου δεν νομίζω οτι έχεις να χάσεις κάτι...
20-08-2008, 13:05 #30
Θεοφανια το ειπες και απο μονη σου σε ενα αλλο ποστ σου...\"Και ετσι απο τοτε ο ερωτας ειναι παντα τυφλος και η τρελα παντα το συνοδευει...\"
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή