ξανακυλησα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

ξανακυλησα

Μετα απο καλη προσπαθεια στην αρχη του καλοκαιριου ξανακυλησα πηρα πισω τα 2 κιλα που ειχα χασει κ συνεχεια σκεφτομαι το φαγητο κοινως εχω παραδοθει.Ταχω κανει κ ταχω ξανακανει ολα αυτα τα πανω κ κατω.Ζηταω βοηθεια κ συμπαρασταση.Η διαιτολογος που παω εχει ξυνισει τρομερα κ μου λεει -αν συνεχισω ετσι τι θα γινει σε 5 χρονια;-Δικιο εχει αλλα ο τροπος της δεν με βοηθαει καθολου.Απλως τρωω υπερβολικα μετα τις παρατηρησεις!!

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Μετα απο καλη προσπαθεια στην αρχη του καλοκαιριου ξανακυλησα πηρα πισω τα 2 κιλα που ειχα χασει κ συνεχεια σκεφτομαι το φαγητο κοινως εχω παραδοθει.Ταχω κανει κ ταχω ξανακανει ολα αυτα τα πανω κ κατω.Ζηταω βοηθεια κ συμπαρασταση.Η διαιτολογος που παω εχει ξυνισει τρομερα κ μου λεει -αν συνεχισω ετσι τι θα γινει σε 5 χρονια;-Δικιο εχει αλλα ο τροπος της δεν με βοηθαει καθολου.Απλως τρωω υπερβολικα μετα τις παρατηρησεις!!
    lessing αυτό που γράφεις το έχουμε περάσει όλοι λίγο πολύ εδώ μέσα.Μην εγκαταλείπεις τον αγώνα σου εκεί είναι το κόλπο όλο,ακόμα και αν τα πήρες πίσω ξανά κάνε το πρόγραμμά σου σα να μη συνέβει ποτέ.Τώρα όσον αφορά τη διαιτολόγο σου πρέπει να σου περάσει το σωστό μήνυμα με τον ανάλογο τρόπο,ένας διαιτολόγος πρέπει να γνωρίζει πώς να φέρεται στους πελάτες της και πώς να τους πείθει να συμβαδίσουν μαζί αυτόν το δύσκολο δρόμο της δίαιτας.Εγώ προσωπικά αν ο διαιτολόγος δε με εμπνέει δεν προχωρώ,είναι θέμα εμπιστοσύνης και το πόσο άνετα νοιώθεις μαζί του-της.Κάτι σαν τον ψυχολόγο ένα πράμα.

Senior Member
    Οι διαιτολόγοι δεν είναι εκεί για να ξινίζουν, αν δεν αντεχουν τα πισωγυρίσματα των πελατων τους να πιουν ξιδι, οι διαιτολόγοι πρώτα πρέπει να εμπνεουν όσους κάνουν προσπάθεια και να κατανοούν τις δυσκολίες μιας περιόδου δίαιτας.
    Lessing, να τον αλλάξεις αν σου χαλάει την ψυχολογία. Εγώ που είμαι αρκετά αντιδραστική όταν με πιέζουν, δεν θα άντεχα να μου κάνει κριτική αυτός που έχω επιλέξει να με καθοδηγήσει. Αν ήθελα μπαμπούλα , δεν θα απευθυνόμουν σε διαιτολόγο.

Senior Member
    Ισως για να μη χασεις εντελως τον ελεγχο να πηγαινες εναν καθημερινο περιπατο και να προσπαθουσες μεσα στην ημερα αν εχεις κανει υπερφαγικο να κρατιεσαι στα υπολοιπα γευματα? Δηλαδη να μην ξεφευγεις ολη μερα, και να το μαζευεις λιγο με το περπατημα για να κρατιεσαι σε συντηρηση, να κερδισεις λιγο χρονο μεχρι να φτιαξουν οι συνθηκες, να ασχοληθεις με τα προβληματα σου, τα αγχη σου και μετα οι ιδεες για φαγητο θα μειωθουν.

δε νομιζω οτι μπορει οποιοσδηποτε διαιτολογος να σου βγαλει τις ιδεες για υπερφαγικο απο το κεφαλι. ουτε οι ψυχολογοι δεν μπορουν.

Senior Member
    Μηπως αν το συζητουσες με την διατολογο, να καθορισετε μια ελευθερη μερα... δλδ μια μερα την βδομαδα που μπορεις να φας και εν γλυκακι ή οτιδηποτε αλλο της αρεσκιας σου.. εγω ας πουμε ειχα ως ελευθερη μερα την κυριακη... και λειτουργουσε πραγματικα..

Senior Member
    εγώ προτείνω να γεμίζεις τις μέρες σου με κάτι που δεν σε κάνει να σκέφτεσαι το φαγητό...
    μην μένεις πολύ στο σπίτι..πήγαινε ας πούμε για μαθήματα ζωγραφικής ή κολυμβητήριο.
    Κάτι που να σου αρέσει και να σου αποσπάσει την προσοχή σου απο το φαγητό

Senior Member
    ποπο.... τι μου θύμισες... σου προτείνω να ξεκινήσεις όταν νιώσεις έτοιμη, υπολόγισε ένα διάστημα που να μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα "εσωτερικά σου θέματα" ξεσπόντας στο φαι. Πες ας πούμε οτι ξεκινάς σε μια βδομάδα, και μέχρι τότε να ετοιμάζεσαι ψυχολογικά για το μεγάλο "μπαμ"

Senior Member
    Lessing καλησπέρα!
    Έχω διαβάσει πολλά από τα ποστς σου κατά καιρούς, και όλα φανερώνουν έναν άνθρωπο με πολύ χιούμορ, συγκροτημένο χαρακτήρα, και πολύ θέληση!Όλοι σε κάποιες φάσεις της ζωής μας πέφτουμε και ξεσπάμε σε ό,τι μας είναι περισσότερο οικείο..ʼλλοι έχουν το ποτό, άλλοι το τσιγάρο, άλλοι το φαγητό κλπ...Φάση είναι λοιπόν και θα περάσει!Μη ζορίζεις τον εαυτό σου να μπει σε ένα καλούπι αν δεν είσαι ακόμα έτοιμη.Προσπάθησε να διορθώσεις πρώτα αυτά που σε πιέζουν ή σε απασχολούν και όλα θα μπουν σε μια τάξη και πάλι, αλλά με τη σειρά..Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάνουμε τη δύναμη μας, το πείσμα μας.Όπως τα κατάφερες μία φορά, θα τα καταφέρεις και πάλι:wink1:
    Περιμένουμε νέα σου...
    Φιλιά!

Κατα τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξεις διαιτολόγο και να μή το βάλεις κάτω επειδή πήρες 2 κιλά. Και τί έγινε; Αυτό σημαίνει οτι τώρα θα πρέπει να ξεκινήσεις να τρώς όπως παλιά; Απλά ξεπέρασέ το και συνέχισε να προσπαθείς.. Όταν πέφτουμε κάτω απλά σηκωνόμαστε και συνεχίζουμε να περπατάμε σα να μη συνέβει τίποτα!

Senior Member
    παιδια ειναι αδυνατον στη φαση που ειμαι να φαω για βραδυ ενα γιαουρτι με παξιμαδι η δημητριακα-προτιμω μια σπανακοπιττα η διατροφη μου ομως εχει αυτο το ερημο το γιαουρτι με τα συναφη.

Senior Member
    παιδια ειναι αδυνατον στη φαση που ειμαι να φαω για βραδυ ενα γιαουρτι με παξιμαδι η δημητριακα-προτιμω μια σπανακοπιττα η διατροφη μου ομως εχει αυτο το ερημο το γιαουρτι με τα συναφη.

Senior Member
    lessing μου,αν δεν κάνω λάθος, είχες πει παλιότερα ότι κατάφερες να ξεπεράσεις τα υπερφαγικά με τις δυάδες-τριάδες.Γιατί δεν προσπαθείς και πάλι το ίδιο?αφού βοήθησε μία φορά,γιατί όχι και δεύτερη?Ξεκίνα με λίγο μεγαλύτερες μερίδες αρχικά,σαν να κάνεις συντήρηση,και έπειτα όταν νιώσεις καλύτερα τις μειώνεις σταδιακά...Το βασικότερο προς το παρόν δεν είναι να χάσεις τα δύο κιλά,αλλά να σταματήσεις την ανηφόρα..
    Ελπίζω σύντομα να είσαι καλύτερα:bisou:

Senior Member
    Nai θα προσπαθησω.Οπως βλεπεις η εντυπωση σου για μενα ειναι λαθος γιατι ουτε θεληση εχω,ουτε συγκροτημενο χαρακτηρα.Αν ειχα δεν θα παλευα τοσα χρονια με τα κιλα!!!!:barfy:

Senior Member
    Δυστυχώς πολλές φορές επηρεαζόμαστε από όσα μας συμβαίνουν και ξεχνάμε άλλα πράγματα,ή μάλλον τα βάζουμε για λίγο καιρό σε δεύτερη μοίρα.Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε θέληση ή ισχυρό χαρακτήρα.ʼνθρωποι είμαστε και έχουμε δικαίωμα να πέφτουμε λόγω κάποιων καταστάσεων.Το θέμα είναι να μάθουμε να ξανασηκωνόμαστε.Δεν δέχομαι ότι το γεγονός ότι ακόμα παλεύεις με τα κιλά σου σε καθιστά ασυγκρότητο και αδύναμο χαρακτήρα.Ίσως κάποιες καταστάσεις μπλοκάρουν την πορεία σου και πας λίγο πίσω, γιατί είσαι άνθρωπος!!Ξέρεις πόσα τετράδια έχω χαλάσει με άπειρα σχέδια για δίαιτα και γυμναστική,και κάθε φορά έλεγα τέρμα είναι η τελευταία προσπάθεια!Κι όμως καμία δεν ήταν η τελευταία...Όμως δεν απογοητεύομαι, το παλεύω, και αν και έχω σταματήσει να τα γράφω, μέσα μου θέλω να πιστεύω πως αυτή θα είναι η τελευταία!Αλλά και αν δεν είναι θα είναι μία από τις επόμενες...:bisou:
    Μην απογοητεύεσαι γλυκιά μου,ξέρεις ότι αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα...Προσπάθησε να κάνεις μια νέα αρχή,και ξέχνα τις προηγούμενες!Και κυρίως χωρίς άγχος...:crazy:

Senior Member
    Eυχαριστω ολες σας πραγματικα χρειαζομαι συμπαρασταση αυτο τον καιρο ειμαι πολυ απογοητευμενη ευχαριστω

Page 1 of 2 12 LastLast