Συνταγές Ducan - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    ΟΥΤΟΠΙΑ
    Posts
    381
    Mια συνταγη της Ντινας Νικολαου που την μετετρεψα σε συνταγη ντουκαν !- απλα αφαιρωντας το λαδι και προσθετοντας βρωμη και οχι ψωμι.

    ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

    Υλικά
    250 γρ. στραγγισμένος τόνος κονσέρβας (ιδανικά παίρνουμε τόνο σε φιλέτα, που είναι συσκευασμένα σε βαζάκια)
    Την ημερησια δοση βρώμης
    1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
    1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
    1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος σε σκόνη
    2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    αλάτι, πιπέρι


    Για τη σάλτσα

    3 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα, με τα υγρά τους
    1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
    αλάτι, πιπέρι
    1/2 κουτ. γλυκού γλυκαντικό
    1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
    1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
    1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος

    Διαδικασία Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας, τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον «σπάμε» με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μικροσκοπικά κομμάτια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να ενωθούν. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.



    Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τα υγρά τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 ? 7 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει πολύ απαλά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αν κατά το μαγείρεμα, σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους.

  2. #17
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Την κρεπα μη τη τρως μονη της.Βαζε απο πανω γλυκαντικο σε σκονη και ειναι πιο ωραια.Με πιτουρο μπορεις να κανεις μαφινς ή ποριτζ για πρωινο(εγω αυτο κανω καθε μερα) με λιγη κανελα και γλυκαντικα.

  3. #18
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    113
    Το ποριτζ είναι γάλα βρασμενο με βρώμη κ ζαχαρίνη. Κοίτα στις συνταγές θα το βρεις

  4. #19
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    206
    ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΝ

    Warm Cocoa fudge

    Phase: Cruise | Preparation time: 10 min. | Cooking time: 25 min.

    Serves 6
    Ingredients
    8 tbsp Oat Bran - 2 tbsp cornflour (tolerated food) - 8 tbsp skimmed milk - 2 tbsp powdered skimmed milk - 1.5 tbsp liquid sweteener - 2 eggs - 1/2 tsp baking powder ? 2 tsp Low-fat cocoa powder (tolerated food) - 10 drops of hazelnut flavouring



    Preparation
    - Preheat the oven to 180°C / Gas 6.

    - Mix all of the ingredients in a bowl.

    - Pour the mixture into 6 little ramekins, bake for for 10 minutes, then lower the temperature to Gas 5 / 150°C and bake for 10 minutes more. Cooking depends on ovens, so keep a close eye on the ramekins.


    Tips
    The use of hazelnut flavouring is option al. This delicious fudge works well with vanilla, gingerbread, pistachio or even banana flavourings!


    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΚΑΛΟ;;

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Για τους φιλους του συκωτιου

    Πηρα συκωτι κοτοπουλου (ειναι και πολυ φτηνο) το βαλα σε γιουβετσακι με λεμονι και ρηγανι και το κανα στο φουρνο.Ηταν ΑΠΑΙΚΤΟ.


    wannabeskinny δεν την εκανα τη συνταγη, οποτε δεν ξερω...

  6. #21
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    ΟΥΤΟΠΙΑ
    Posts
    381
    α σουρκουνα μου κριμα που χανω μια συνταγη ντουκαν να εμπλουτισω τη διατροφη μου γιατι δεν μου αρεσει καθολου το συκωτι!:fake sniffle:
    παντως για οσους τους αρεσει το συκωτι και κανουν ντουκαν ,να σαι σιγουρη θα τους φανει πολυ χρησιμη!:tumble:

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Posts
    1,698
    angela το μοσχαρίσιο συκώτι ούτε εγώ το τρώω από παιδί,μία μου βρωμάει,μία δεν μου αρέσει η γεύση και η υφή ΑΛΛΑ τα κοτοπουλίσια συκωτάκια είναι πολύ ωραία!καμία σχέση με το μοσχαρίσιο.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    ΟΥΤΟΠΙΑ
    Posts
    381
    μπα αγγελουδακι δεν μου αρεσουν γενικα τα εντοσθια ,τα αντερα ,τα μυαλα...

    μονο κρεατακι!

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Αθήνα
    Posts
    259
    [quote]Originally posted by angelaorangel

    ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ





    είναι και για την πρώτη φάση?
    Γιατί κάπως έχω μπερδευτεί με την σάλτσα ντομάτας...
    και αν είναι μπορώ να μην βάλω τον κρόκο και να βάλω μόνο το ασπραδι??

  10. #25
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    ΟΥΤΟΠΙΑ
    Posts
    381
    ναι ειναι και για τη πρωτη φαση
    πελτε ντοματας και κονκασε ( σε κονσερβα ) μπορεις να φας απο οτι εχω καταλαβει και εγω ,στη πρωτη φαση.
    Στη δευτερη φαση μπορεις να τρως και ντοματα.

    Βαλε το ασπραδι μονο ,οπως θελει ο καθενας και αφησε να φας ολοκληρο αυγο πχ για ομελετα το βραδυ η σε κρεμουλες με βρωμη.

  11. #26
    Senior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    Αθήνα
    Posts
    259
    ωραία ευχαριστώ θα το κάνω μάλλον ή αύριο ή μεθαύριο :grin:

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •