XANA ΕΔΩ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: XANA ΕΔΩ

Member

XANA ΕΔΩ

γεια σας και παλι..μετα απο πολυ καιρο αποχης απο το φορουμ επεστρεψα για να μοιραστω μαζι σας το τεραστιο λαθος ποθ εκανα οντας βουτηγμενη στην απελπισια για γρηγορο χασιμο κιλων..ζατω εκ των προτερων τηνκατανοηση σας..αρχισα σοβαρη προσπαθεια για διαιτα στις 8 ιουλιου,τα κιλα μου τοτε ηταν 120.σημερα που γραφω ζυγιζω 38 κιλα λιγοτερα.οπως καταλαβατε δεν περιμενω να μοθ πειτε συγχαρητηρια για την απωλεια.εκανα κακο στον εαυτο μου.εδω και 2,5 μηνες τρεφομαι αποκλειστικα και μονο με γιαουρτια..οχι σε πληθυντικο.αλλα ενα και μονο γιαουρτι την ημερα.
    εχω μπει σε εναν αναθεματισμενο φαθλο κυκλο και δεν μπορω να βγω.οσο κ αν ακουστει τρελο προβλημα υγειας τουλαχιστον μεχρι υτη τη στιγμη που μιλαμε δεν μου εχει παρουσιαστει..αλλα αυτη η εξαντληση..δεν τηνμπορω..
    θελω εαν γινεται να μοθ πει καποιος εαν εχει ζησει παρομοια κατασταση να κανει δηλαδη μια τραγικα υποθερμιδικη διαιτα και μετα να καταλαβε το ποσο ηλιθιος ηταν και να θελησε να συνεχισει την προσπαθεια του κανωντας ισσοροπημενη διατροφη χωρις να ξαναπαρει ολα τα κιλα που εχασε και συν 10 δωρο..ευχαριστω..

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Marianna θα συμφωνήσω πως είναι εξαιρετικά χαζό αυτό που κάνεις!Ξέρεις από όσο έχω καταλάβει η γραμμή που χωρίζει τους φυσιολογικούς,τους παχύσαρκους.τυς βουλιμικούς και τέλος τους ανορεκτικούς είναι πολύ λεπτή και μπορεί ο κάθε ένας που έχει μία διατροφική διαταραχή να περάσει από την μία πλευρά στην άλλη .Πριν πολλά χρόνια έκανα και εγώ μία χαμηλή θερμιδική δίαιτα και από 100 κιλά είχα φτάσει στα 60 σε 3-4 μηνες.Και μόλις έφτασα στα 60 εξακολουθούσα να με βλέπω ως χοντρή που πρέπει να αδυνατίσει και άλλο.Κατά την διάρκεια της "δίαιτας" έτρωγα κάθε μεσημέρι λίγο κοτόπουλο ή ψάρι με ντομάτα και αγγούρι και καθε βράδυ έβραζα σε ένα κατσαρολάκι ένα μπαλάκι φιδέ και έτρωγα!Κάποια στιγμή που είδα πως δεν μπορούσα να φτάσω κάτω από 58 κιλά με τίποτα,άρχισα σιγά-σιγά να ξανατρώω.Γέμιζα το ψυγείο μου λαχανικά τα οποία λατρεύω,και συνήθως έτρωγα ψητά και σαλάτες ή νερόβραστα λαχανικά (αγκινάρες,κολοκύθια,φασολ� �κια) τα οποία μου άρεσαν πολύ!Σιγά-σιγά άρχισα να τρώω και άλλα "φυσιολογικά" και καθημερινά φαγητά και δεν πήρα κιλό πίσω.Κιλά άρχισα να παίρνω αρκετά χρόνια μετά μέσα από διάφορες καταστάσεις ,αλλά ακόμα και τότε τα κιλά τα έπαιρνα πίσω λίγα-λίγα,αν τότε το συνειδητοποιούσα αυτό θα μπορούσα να το έχω προλάβει και να έχω παραμείνει αδύνατη για πάντα.Ειλικρινά ελπίζω να ξυπνήσεις ένα πρωί και να καταλάβεις πόσο κακό κάνεις στον εαυτό σου.Και καλά όσοι είναι δίπλα σου δεν βλέπουν τι κάνεις??δεν αντιδρούν??

Member
    πρωτα απο ολα σε ευχαριστω απο καρδιας για την απαντηση σου.και συγχαρητηρια για την απωλεια σου.ξερω οτι κανω κακο στον εαυτο μοθ αλλα μαλλον αυτο ηθελα να αυτοτιμωρουμαι,οι δικοι μου φυσικα και αντιδρουν φυσικα θελουν να παω σε εναν ειδικο.αλλα η διατροφικη διαταραχη σε κανει πολυ εξυπνο..ζω σε λλη πολη μακρια απο τουσ γονεις μου.ειμαι φοιτητρια στην πατρα και οπως καταλαβαινεις μπορω ανετα να τουσ διαβεβαιωνω οτι ολα μα ολα ειναι καλα και τρωω μια χαρα.το αγορι μου καταφερνω να του πιχνω σταχτη στα ματια...μαζι με αυτον και σε εμενα....θελω να ξεφυγω απο ολα αυτα.και να φανταστεις οτι σπουδαζω κοινωνικος λειτουργος.και δεν μπορω να βοηθησω ουτε τον εαυτο μου...

Μαριάννα ξανά καλώς όρισες και από εμένα :bisou:.

Προτού σου πω οτιδήποτε, θέλω να επισημάνω ότι όντως τα κιλά που έχεις χάσει είναι πάρα πολλά, και μπράβο κοπέλα μου! Είμαι σίγουρη ότι παιδεύτηκες και ακόμα συνεχίζεις να παιδεύεσαι με τον τρόπο που λες ότι τρέφεσαι, και το πιστεύω ότι όντως κάτι τέτοιο είναι βασανιστικό, ψυχολογικά αλλά και σωματικά.

Γι' αυτό και μόνο βρε κορίτσι μου, δε θα έπρεπε να ξανασκεφτείς και να πεις "κοίτα, τι προσπάθεια έχω κάνει... δεν είναι κρίμα να τα τινάξω όλα τώρα στον αέρα?" Το βάρος που έχεις χάσει, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να το ξαναπάρεις αν κάνεις μία ισορροπημένη διατροφούλα. Και προς θεού, εννοώ όλα με ένα μέτρο, ούτε να νιώθεις ότι στερείσαι συνέχεια, αλλά ούτε και να πλακώνεσαι στο φαγητό. Σιγά σιγά να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο κάποια φαγητά που έχουν να σου προσφέρουν βιταμίνες, δεν είναι λογικό να νιώθεις εξάντληση με ένα τόσο δα γιαουρτάκι? Σε καταλαβαίνω απόλυτα, όπως και την ανυπομονησία σου να χάσεις τα κιλάκια, αλλά γιατί κοπέλα μου να κάνεις κακό στο μεταβολισμό σου? Αυτά τα βλέπουμε μακροπρόθεσμα, και μεγαλώνοντας αναγνωρίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Μη μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι, σιγά σιγά και σταθερά, μπορείς να εξακολουθείς να χάνεις, και ο οργανισμός σου να παίρνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για να είσαι καλά.

Επίσης, κάτι άλλο που ήθελα να σου πω, είναι ότι αναφέρεις ότι είσαι φοιτήτρια. Ξέρω ότι οι φοιτητές έχουν αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά το διάβασμα, τα διαγωνίσματά τους στη σχολή, και μπόλικη πίεση σχετικά με την απόδοσή τους, γι' αυτό, θα πρέπει να έχουν αποθέματα ενέργειας ψυχικά και σωματικά. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου: φρόντισέ τον! Μην το σκέφτεσαι, σιγά σιγά θα τα καταφέρεις περίφημα... Δε θέλει άγχος και στεναχώρια :grin:

Senior Member
    μπραβο σου!!!!!!!!τεραστιο μπραβο.εισαι θηριο )))))))
    συνεχισε με πολυ περπατημα ,απαχα γαλακτοκομικα,ψαρια κ ασπρο κρεας καθως και 1 φρουτο την μερα γι αρχη
    δεν υπαρχει περιπτωση να τα ξαναπαρεις...εισαι θεα!!!!!

Senior Member
    Μαριάννα,στα δικά μου μάτια δεν είσαι θεά,αλλά ένας άνθρωπος σε απόγνωση,που πιέστηκε πολύ κι έφτασε τον εαυτό του στα άκρα.
    Χαίρομαι που έχεις επίγνωση της λανθασμένης επιλογής σου και εστιάζεις τώρα σε λιγότερο αυτοκαταστροφικές μεθόδους.
    Το καλύτερο νομίζω που μπορείς να κάνεις είναι ν'απευθυνθείς σε διατροφολόγο,ο οποίος θα προσπαθήσει να σου δώσει
    ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε ό,τι θρεπτικό στερήθηκες,θα σου μάθει τρόπους να τρέφεσαι υγιεινά χωρίς να επαναποκτήσεις
    το βάρος που έχασες.Λίγο άφησε τη ζυγαριά στην άκρη.Ακόμα κι αν λίγο το βάρος σου αυξηθεί(ενδεχομένως αναπόφευκτο στην αρχή
    λόγω της διαφοράς στην πρόσληψη θερμίδων)θα τη βρεις και πάλι την ισορροπία σου και θα συνεχίσεις να χάνεις ό,τι πρέπει να χάσεις.
    Δεν είναι μόνο ένας αριθμός το αδυνάτισμα.Εξαρτάται και τι χάνουμε:λίπος ή μυικό ιστό;Αυτά σε ό,τι αφορά στο διατροφολογικό κομμάτι.
    Αναφορικά με τα δικά σου εσώτερα ζητήματα,αυτά που σε κάνουν να συμπεριφέρεσαι τόσο αυστηρά απέναντι στον εαυτό σου
    καλό θα ήταν ν'απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο.Έτσι θα τακτοποιήσεις ζητήματα που ενδεχομένως δυσκολεύεσαι
    να κατανοήσεις και να διαχειριστείς αλλά και τη σχέση σου με την τροφή και το ρόλο που επιτελεί στη ζωή σου,ώστε να εξασφαλίσεις
    με περισσότερες πιθανότητες την απώλεια του επιθυμητού βάρους σου όταν με το καλό ολοκληρωθεί.Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!

Member
    Adda σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα δεν θα σε συμβουλευα να κανεις κατι παρομοιο..βεβαια,δεν θεωρω τον εαυτο μου τον καταλληλοτερο ανθρωπο να δωσω διατροφικες συμβουλες,αλλα μπορει να τα εχασα τα κιλα,το θεμα ειναι πως τα εχασα.ποσο θα ταλαιπωρηθω να μην τα ξαναπαρω και ποσο αγωνα θα δωσω για να χασω τα υπολοιπα.στερνη μου γνωση να σε ειχα παντα...σου ευχομαι απο καρδιας καλη επιτυχι σε οσουσ στοχους εχεις βαλει...ολα να ερθουν ανεμακτα!

Member
    NADINE μου εκανε εντυπωση η απαντηση σου.δειχνεις πολυ συγκροτημενος ανθρωπος,και να τα εχεις βγαλει περα με τις εσωτερικεσ πιεσεις σου.συμφωνω με ολα οσα λες.ετσι ειναι.ουτε στα δικα μοθ ματια ειμαι θεα..θεες για μενα ειναι αυτες που με υπομονη κ επιμονη προσπαθουν καιρο μηνες χρονι αλλαζωντασ σταση ζωης κ οχι κανωντας απργια πεινας να βρουν τον ιδανικο εαυτο τους..ελπιζω να βρω και εγω τον τροπο μου...τοθλαχιστον θα προσπαθησω..

Υ.Γ:Σας ευχαριστω ολουσ ποθ απαντησατε..να ξερετε πως καθε κουβεντα σας την διαβαζω και την ξαναδιαβαζω..

Senior Member
    Μαριάννα μου μπορείς να ξεκινήσεις και κάποια μορφή άσκησης για να βοηθηθείς όταν αρχίσεις να λαμβάνεις περισσότερες θερμίδες πχ αν μένεις κοντά στα ΤΕΙ μπορείς να πας για περπάτημα προς το Μπεγουλάκι που δεν έχει πολλά αυτοκίνητα, ή στο Πανπελοππονησιακό,ή να γραφτείς στο Πέπανος για κολύμβηση ,το κόστος είναι μόλις 20 ευρώ το μήνα και αν κάνεις και 3 ώρες aqua aerobic την εβδομάδα και κολύμβηση 35 ευρώ,αν έχεις την οικονομική άνεση μπορείς να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο,από ότι είδα εκεί δίπλα στην είσοδο των Τει άνοιξε και fitness 2,αν πάλι μένεις στο κέντρο μπορείς να πηγαίνεις για παρπάτημα είτε παράλληλα με την μαρίνα,είτε στην περιοχή της πλαζ.Είναι απίστευτο το πόσος κόσμος περπατάει ή τρέχει κάθε μέρα εκεί ,επίσης έχει βάλει και κάποια όργανα ο δήμος εκεί που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Αν πάλι μένεις κοντά στο πανεπιστήμιο,κάνε εκεί μεσα βόλτες από δρόμους άλλο τίποτα

Originally posted by marianna22
    Adda σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλα δεν θα σε συμβουλευα να κανεις κατι παρομοιο..βεβαια,δεν θεωρω τον εαυτο μου τον καταλληλοτερο ανθρωπο να δωσω διατροφικες συμβουλες,αλλα μπορει να τα εχασα τα κιλα,το θεμα ειναι πως τα εχασα.ποσο θα ταλαιπωρηθω να μην τα ξαναπαρω και ποσο αγωνα θα δωσω για να χασω τα υπολοιπα.στερνη μου γνωση να σε ειχα παντα...σου ευχομαι απο καρδιας καλη επιτυχι σε οσουσ στοχους εχεις βαλει...ολα να ερθουν ανεμακτα!
    Έχω περάσει από διάφορα στάδια άλλοτε η ψυχολογία μου να βρίσκεται στο ζενίθ, και άλλοτε στο ναδίρ, λοιπόν καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιες ώρες θέλεις έναν άνθρωπο κοντά σου να σε ακούσει, να σε νιώσει, να σε καταλάβει, να σε συμβουλέψει, να σου συμπαρασταθεί με όποιο τρόπο μπορεί... Εγώ τουλάχιστο αυτό είχα ανάγκη, και αυτό προσπαθώ να δώσω έστω και μέσα από 5 γραμμές... Μην ξεχνάς, είμαστε ένα "κλικ" κοντά σου

Member
    Originally posted by Adda
    Έχω περάσει από διάφορα στάδια άλλοτε η ψυχολογία μου να βρίσκεται στο ζενίθ, και άλλοτε στο ναδίρ, λοιπόν καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιες ώρες θέλεις έναν άνθρωπο κοντά σου να σε ακούσει, να σε νιώσει, να σε καταλάβει, να σε συμβουλέψει, να σου συμπαρασταθεί με όποιο τρόπο μπορεί... Εγώ τουλάχιστο αυτό είχα ανάγκη, και αυτό προσπαθώ να δώσω έστω και μέσα από 5 γραμμές... Μην ξεχνάς, είμαστε ένα "κλικ" κοντά σου

ειναι πολυ ομορφα τα λογια σου adda που εισασταν τοσο καιρο?γιατι στην πραγματικη ζωη σπανια συναντω ανθρωπους σαν εσας?με τοση κατανοηση,με αποθεματα αγαπης προς τους αλλους...ξερω πολυ καλα για τα παιχνιδια του μυαλου μας...αλλα ξερει που κατεληξα?οτι εμεις παιζουμε με το μυαλο μας..τα θελουμε ολα η τιποτα...αλλα δεν υπαρχει μονο μαυρο η ασπρο στη ζωη...υπαρχουν εδιαμεσα δεκαδες αλλα χρωματα...:starhit:

Member
    Originally posted by aggeloydaki
    Μαριάννα μου μπορείς να ξεκινήσεις και κάποια μορφή άσκησης για να βοηθηθείς όταν αρχίσεις να λαμβάνεις περισσότερες θερμίδες πχ αν μένεις κοντά στα ΤΕΙ μπορείς να πας για περπάτημα προς το Μπεγουλάκι που δεν έχει πολλά αυτοκίνητα, ή στο Πανπελοππονησιακό,ή να γραφτείς στο Πέπανος για κολύμβηση ,το κόστος είναι μόλις 20 ευρώ το μήνα και αν κάνεις και 3 ώρες aqua aerobic την εβδομάδα και κολύμβηση 35 ευρώ,αν έχεις την οικονομική άνεση μπορείς να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο,από ότι είδα εκεί δίπλα στην είσοδο των Τει άνοιξε και fitness 2,αν πάλι μένεις στο κέντρο μπορείς να πηγαίνεις για παρπάτημα είτε παράλληλα με την μαρίνα,είτε στην περιοχή της πλαζ.Είναι απίστευτο το πόσος κόσμος περπατάει ή τρέχει κάθε μέρα εκεί ,επίσης έχει βάλει και κάποια όργανα ο δήμος εκεί που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.Αν πάλι μένεις κοντά στο πανεπιστήμιο,κάνε εκεί μεσα βόλτες από δρόμους άλλο τίποτα

aggeloudaki ξερεις πολλα απο πατρα..εισαι πατρινια να υποθεσω οτι εισαι απο πατρα...?μενω τει εγω..πηγαινω για περπατημα εδω και καιρο..ισως πρεπει να αυξησω την ωρα που περπταω σταδιακα..παντωσ σημερα εκανα καινουργια αρχη ..μολις εφαγα τονο και μαρουλι ...ειναι μια προοδος απο το γιαουρτι..συγχαρητηρια για την απωλεια σου..και εις κατωτερα γλυκια πατρινια!

Senior Member
    Marianna μου είμαι γένημμα θρέμμα πατρινιά και μένω ακόμα εδώ πολύ χαίρομαι που σήμερα έφαγες κάτι παραπάνω από ένα απλό γιαουρτάκι!Ίσως για πρώτη μέρα σε φουσκώσει λίγο το μαρούλι αλλά θα βοηθήσει και το έντερό σου να δουλέψει καλύτερα!Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για εσένα εύχομαι ότι καλύτερο και σύντομα να μπεις σε ένα λογικό διατροφικό πρόβλημα

γιατι στην πραγματικη ζωη σπανια συναντω ανθρωπους σαν εσας?με τοση κατανοηση,με αποθεματα αγαπης προς τους αλλους...
    Τουλάχιστο τώρα ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που αναρρωτιέμαι το ίδιο!!! :thumbup: Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί... όμως, να που βρεθήκαμε όλοι μαζί εδώ, και ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ʼνθρωποι... Δεν είναι υπέροχο αυτό?

Το καλό με τη διατροφή σου είναι ότι έκανες μία αλλαγή με το μαρούλι και τον τόνο, να ξεφύγεις από το γιαούρτι λιγάκι. Κακά τα ψέμματα, πρέπει να παίρνεις θρεπτικές ουσίες από το φαγητό που τρως, καλό θα σου κάνει. Αν δεν υπερβάλλεις στις ποσότητες θα είσαι μια χαρούλα, μη φοβάσαι τίποτα κούκλα! :roll: