Results 1 to 14 of 14
-
06-04-2011, 23:02 #1
Διαιτα=πείνα , στην φαντασία μου ή αλήθεια?
Γειά χαρά σε όλους! Είμαι καινούργια,διάβασα αρκετά θέματα και πρόσεξα ότι όλοι είστε υποστηρικτικοί.
σκέφτηκα λοιπόν να αναφέρω και εγώ το θέμα μου..
Πριν 5 χρόνια είχα κάνει μια αυστηρή διαιτα...έχασα εύκολα
και γρήγορα κιλά,αλλά τα διατήρησα με λίγο φαγητό.
Μπορώ να πω δηλαδή ότι δεν έμεινα αδύνατη με ισοροποιμένη
διατροφή. Μετά από ανχώδη διαταραχή,όπως μου είπε
ο παθολόγος και πολλούς καθημερινούς πονοκεφάλους.
Έπαθα και γαστρίτιδες. Τότε άρχισα να τρώω καλύτερα και πήρα τα περισσότερα κιλά... Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι καλή και τώρα. είμαι 1.60 και 63 κιλά..θα ήθελα απλώς τώρα που είμαι αρκετά υγιής,να κάνω διατροφή και να χάσω γύρω στα 5 κιλά, ώστες να είμαι πιο άνετη...
όμως έχω τώρα πια μια εμμονή με το φαγητό.
δηλαδή όταν νιώθω πείνα ,ενώ προσέχω την διατροφή μου φοβάμαι ότι είναι ιδέα μου ή πχ τρώω μεσημεριανό στις 3 και πραγματικά μετα τις 5+ πεινάω πολύ. εννοείται πως θα φάω
φρούτο αλλά δεν με χορταίνει πάντα. Έχει νιώσει κανένας άλλος , κάνοντας δίαιτα αυτό? Νιώθω οτι δεν είναι δυνατόν να τρώω 5.30 το απόγευμα ένα φρούτο και πχ 7 παρά να πεινάω πάλι.
Μήπως έχω τάσεις βουλιμίας..???
Ευχαριστω που διαβάσατε το μήνυμα και θέλω να σας γνωρίσω
σύντομα.
Αντωνία
- 06-04-2011, 23:26 #2
marvel καλωσηρθες.Πρωτον να σου πω οτι ο στοχος που εχεις θεσει ειναι λογικος κατα τη γνωμη μου.5 κιλακια βεβαια που ειναι προς το τελος θελουν πολυ υπομονη να χαθουν.Απο κει και περα πολλες φορες η πεινα ειναι οντως ιδεα μας οπως ειπες.Ειναι ψυχολογικη πεινα, πεινα απο βαρεμαρα, πεινα επειδη ειδαμε ενα ωραιο φαι που αν δε το βλεπαμε δε θα το θελαμε απαραιτητα κλπ.Ρωτας αν νιωσαμε πεινα.Φυσικα και νιωσαμε.Αλλα δυστυχως πιστευω πως αν δεν κανεις κ λιγο υπομονη με την πεινα ειδικα στις αρχες δε γινεται δουλεια. Οσο για αυτο που ρωτας για τη βουλιμια νομιζω οτι δεν πρεπει να παρεις γνωμη απο ενα φορουμ.Εχεις περασει και διαφορα με την υγεια σου γαστριτιδες κλπ.Πρεπει να ρωτησεις καποιον ειδικο για να σου πει αν και ποια διατροφικη διαταραχη εχεις.Καλη συνεχεια.
07-04-2011, 18:35 #3
γεια σου
θες να μας πεις τι περιπου τρως?
διοτι προσωπικα το βρισκω φυσιολογικο να πεινας , το αντιθετo θα βρισκα αφυσικο
αν δε οταν λες γευμα εννοεις πχ σαλατα , τοτε εντυπωση θα μου κανε αν χορταινες κ οχι το οτι πεινας ατγοτερα ..
07-04-2011, 21:14 #4
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!! πχ σαλατά το μεσημέρι ( όσο μπορώ,δεν τρελαίνομαι κιόλας ) και ένα πιάτο φαγητό.
Αλλά μισή μερίδα,πχ κάπου 100 γρ κοτόπουλο ή δυο μπιφτέκια,τα κλασσικά της δίαιτας!
έχεις δίκιο Constance ,για τον ειδικό και φυσικά θα ρωτήσω. είχα ρωτήσει παλιά αλλα μάλλον πρέπει πάλι...:blush:
smart μπα ποιος χορτάινει με σαλάτα? :tumble: Μόνο οι άνθρωποι που τρώνελίογ και από την έλλειψη φαγητού δεν πεινάνε σχεδόν καθόλου... έτσι πιστεύω αλλιώς πως αντέχουν!!uzzled:
07-04-2011, 21:29 #5
Γιατί μισή μερίδα; Φάε κανονική μερίδα μαζί με τη σαλάτα σου.
07-04-2011, 22:12 #6
δεν ξερω ποσο ειναι 100 γρ κοτοπουλο... δεν εχω οπτικη εικονα....
αλαλ αν δε σ αρεσει η σαλατα κ τρως 2-3 πηρουνιες κ τρως κ μια σκατουλιτσα κοτοπουλο, χωρις καν μια φετουλα ψωμι, ε, τι λες , δε θα πεινας μετα?
μηπως να πηγαινες σε κανα διατροφολογο να σου δωσει τουλαχιστον καποιες κατευθυντηριες ιδεες?
παιδια, οκ , αντιλαμβανομαι οτι θα πρεπει πχ να αποβαλω το "α, τωρα θελω κατι να φαω" κ να το τρωω χωρις να πειναω, αλλα την πεινα ουτε απαραιτητη τη θεωρω, ουτε να την αντεξω μπορω .
με πιανει πονοκεφαλος,στομαχοπονος, ζαλαδα, υπερενταση, τα παντα ολα ...
τη λεω την αμαρτια μου, εγω θελω να χασω κιλα χωρις πεινα
07-04-2011, 22:18 #7
Εγω πάντως δηλώνω υπευθύνως οτι έχω χάσει 21+ κιλά χωρίς πείνα. Και μπορεί να έχω περιθώριο να φάω περισσότερο από την πλειοψηφία και να χάνω αλλά πιστέψτε με, έχω και μεγαλύτερο στομάχι. Από την άλλη δεν ορκίζομαι κιόλας οτι μου αρέσει κάθε μέρα το φαγητό που τρώω(αυτό υποψιάζομαι βέβαια οτι συμβαίνει επειδή μαγειρεύω εγώ).
08-04-2011, 15:40 #8
και εγω τα κιλα μου τα εχασα χωρις πεινα,καθε 3-4 ωρες καταλαβαινα οτι αρχιζει να γουργουριζει το στομαχι και ετρωγα,αν το αφηνα θα ειχα πονοκεφαλο,νευρα,τρεμουλο απο υπογλυκαιμια.το θεμα ειναι τι τρωμε για να χασουμε τα κιλα οχι τοσο η ποσοτητα
Originally posted by marvel
πχ σαλατά το μεσημέρι ( όσο μπορώ,δεν τρελαίνομαι κιόλας ) και ένα πιάτο φαγητό.
Αλλά μισή μερίδα,πχ κάπου 100 γρ κοτόπουλο ή δυο μπιφτέκια,τα κλασσικά της δίαιτας!
13-04-2011, 00:23 #9
σωστη η φορτυ! κανω διαιτα κ δεν πεινω, πολλες φορες δεν μπορω καν να φαω οσα πρεπει...
λιγουρες 0 κ δε μου μυριζει τιποτε! μονο χθες εκανα παρασπονδια κ εφαγα λιγο κουλουρι θεσ/κης κ δημητριακα σοκολατενια χωρις γαλα, αντικαθιστωντας το προβλεπομενο γευμα.
Απτους πολλους κακους υδατανθρακες λυσσαξα απτην πεινα, εκνευριστηκα κ πεισμωσα ακομα πιο πολυ! Στο εξης κολλημενη στο προγραμμα!
13-04-2011, 10:11 #10
ποια διαιτα κανεις κοριτσακι? με τις 1600 θερμιδες?
16-04-2011, 23:37 #11
ευχαριστώ παιδιά.. με 1.600 θερμίδες κάτι γίνεται. πιο κάτω δεν αντέχω. τι να πω μπορεί ναναι ψυχολογικό. παλιά δεν πείναγα τοσο..βέβαια τότε δε δουλευα και καθόμουν συνέχεια
17-04-2011, 11:46 #12
παντως εγω οταν ετρωγα κατα τη διαρκεια της διαιτας 1200 θερμιδες δεν πεινουσα καθολου και δεν μου ελειπε τιποτα...
τωρα καποιες μερες και 2500 να φαω δε χορταινω...
ποσο μαλλον 1600-1700 για να διατηρησω τα 48 κιλα...
στο ξερο μας το μυαλο ειναι μαλλον..παιζει βεβαια και να ανοιγει η ορεξη και το στομαχι τργωγοντας(βλεπε τρωγοντας ερχεται η ορεξη...)
01-10-2011, 04:16 #13
Πίστευα κάποτε πως υπάρχουν άνθρωποι με πολύ καλό μεταβολισμό ή
άνθρωποι που δεν αγαπάνε το φαγητό όσο εγώ και μένουν αδύνατοι...
Αλλά πλέον πιστεύω πως το φαγητό είναι μια απόλαυση που μπορεί να σε παρασύρει...
Και οι αδύνατοι άνθρωποι, ό,τι και να υποστηρίζουν, δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού σχεδόν ποτέ.
Τα γεύματα τους είναι μικρά είτε λόγω πειθαρχίας είτε λόγω ζωής (δραστηριότητες κλπ).
Θέλω να πω πως για να αδυνατήσεις και να διατηρηθείς έτσι, πρέπει να συμφιλιωθείς με
το γεγονός πως τα γεύματα δεν θα είναι ποτέ όπως πριν, μεγάλα και υπερθερμιδικά.
Είναι λογικό όταν δεν τρως πολύ να πεινάς, και μάλιστα συχνά.
Προσπάθησε να το ξεχάσεις με ένα φρούτο ή ένα καφέ, και μια δραστηριότητα.
Γενικά απασχόλησε τον εαυτό σου όσο γίνεται περισότερο με άλλα πράγματα...
Όλα στο μυαλό μας είναι...
και εγώ στον αγώνα μαζί σου.
01-10-2011, 04:19 #14
Originally posted by filipparas
Από την άλλη δεν ορκίζομαι κιόλας οτι μου αρέσει κάθε μέρα το φαγητό που τρώω(αυτό υποψιάζομαι βέβαια οτι συμβαίνει επειδή μαγειρεύω εγώ).
Φωταψιες στα μάτια
26-06-2025, 07:53 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή