Results 16 to 30 of 32
-
07-10-2011, 21:36 #16
Ελληνικά σούπερ μάρκετ είναι μόνο Σκλαβενίτης, Βερόπουλος από τις αλυσίδες απ'όσο ξέρω για όσους το βάζουν σα κριτήριο. Εγω πάλι δεν... αν το ελληνικό προϊόν είναι ανταγωνιστικό φυσικά και να το προτιμήσω, αν νιώθω οτι με ληστεύουν μπα... και δυστυχώς τις πλείστες φορές τα ελληνικά προϊόντα είναι αρκετά ακριβότερα από αντίστοιχης ποιότητας εισαγωγης...
- 07-10-2011, 21:46 #17
Originally posted by filipparas
Ελληνικά σούπερ μάρκετ είναι μόνο Σκλαβενίτης, Βερόπουλος από τις αλυσίδες απ'όσο ξέρω για όσους το βάζουν σα κριτήριο. Εγω πάλι δεν... αν το ελληνικό προϊόν είναι ανταγωνιστικό φυσικά και να το προτιμήσω, αν νιώθω οτι με ληστεύουν μπα... και δυστυχώς τις πλείστες φορές τα ελληνικά προϊόντα είναι αρκετά ακριβότερα από αντίστοιχης ποιότητας εισαγωγης...
08-10-2011, 00:00 #18
Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που ψωνίζουμε. Μεχρι πρόσφατα κανείς δεν εξέταζε το συμφέρον της τσέπης του όταν ψώνιζε. Ξαφνικά ξυπνήσαμε όλοι που αρχισε να πονάει η τσέπη μας. Δεν έκανε όμως πριν ουτε τώρα μποικοτάζ σε κάποιο προιον για να πέσει η τιμή του. Πχ μην αγοράζουνμε αυτο το γάλα για ένα μηνα αλλά το πιο φθηνό και να δεις αν θα πέσει η τιμή του. Και μετά για ένα μηνα ουτε το πιο φθηνο που αγοραζες πριν αλλά αυτό που έριξε την τιμή του για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικό και σιγά σιγα πέφτει η τιμή. Προσφορά - ζητηση. Τοσο απλό, αλλά δεν το κάνουμε. Και δεν ειπα για ελληνικα σουπερ μαρκετ αλλά για ελληνικά προϊοντα που υπαρχουν σε ιδιωτικες ετικέτες με ελληνικο barcode. Απλά με τους γερμανους εχω θεμα...
08-10-2011, 00:01 #19
Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που ψωνίζουμε. Μεχρι πρόσφατα κανείς δεν εξέταζε το συμφέρον της τσέπης του όταν ψώνιζε. Ξαφνικά ξυπνήσαμε όλοι που αρχισε να πονάει η τσέπη μας. Δεν έκανε όμως πριν ουτε τώρα μποικοτάζ σε κάποιο προιον για να πέσει η τιμή του. Πχ μην αγοράζουνμε αυτο το γάλα για ένα μηνα αλλά το πιο φθηνό και να δεις αν θα πέσει η τιμή του. Και μετά για ένα μηνα ουτε το πιο φθηνο που αγοραζες πριν αλλά αυτό που έριξε την τιμή του για να γίνει και πάλι ανταγωνιστικό και σιγά σιγα πέφτει η τιμή. Προσφορά - ζητηση. Τοσο απλό, αλλά δεν το κάνουμε. Και δεν ειπα για ελληνικα σουπερ μαρκετ αλλά για ελληνικά προϊοντα που υπαρχουν σε ιδιωτικες ετικέτες με ελληνικο barcode. Απλά με τους γερμανους εχω θεμα...
08-10-2011, 00:06 #20
δεν νομιζω οτι εχει να κανει μονο με το μποικοταζ.ειναι η γενικοτερη νοοτροπια των ελληνων να "βαρανε" οπου μπορουν. προσωπικα προσπαθουσα να εχω το νου μου στα μποικοταζ που οριζονταν κατα καιρους αλλα μακροπροθεσμα δεν βλεπω προκοπη.κ η δελτα που ειχε κατεβασει το γαλα στο 1? παλι στα 1,18? το εχει παει.το ιδιο κ η δωδωνη απο 0,98? τωρα εχει 1,24?
08-10-2011, 00:23 #21
Με μποϊκοτάζ δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά, τις τιμές πάντως πάντα τις σύγκρινα για τα προϊόντα που έβλεπα μπροστά μου σε ένα ράφι όπως και στοιχειώδη έρευνα αγοράς από που θα ψωνίσω πάντα έκανα. Για μένα δλδ δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που ψωνίζω λόγω κρίσης, λόγω δίαιτας πάλι έχει αλλάξει και κάνω τρελή οικονομία.
08-10-2011, 21:08 #22
Συμφωνω Φιλιππε κι εγώ μία από τα ίδια. Πάντα κοιτάζω τι συμφέρει πραγματικά. Γαλα παίρνω Ολυμπος και το χρυσοπληρώνω αλλά είναι για το παιδι και βαση λίστας greenpeace δεν είναι μεταλαγμενο... αλλά στα υπόλοιπα ακόμα και για ένα λεπτό θα παρω το φθηνότερο. Δεν ψωνίζω τομάτες μέσα στο χειμώνα και προσπαθώ να μποικοτάρω από μόνη μου τα ακριβά προϊοντα. Επίσης βαρέθηκα να βλέπω ένα προϊον σε 15 διαφορετικ'ές γεύσεις, ένα απορρυπαντικο για τα μαύρα ,ε να για τα ασπρα και ενισχυτικο πλυσιματος! Ελέος πια. Παίρνω ένα βαζω και λίγη σοδα μαγειρική και όλα οκ.
09-10-2011, 14:07 #23
γιαννακη τσεκαρε λιγο τη λιστα που λες .... απλα επειδη ειπες οτι το παρινεις για το παιδι το επισημαινω
09-10-2011, 14:11 #24
και κανοντας ενα καλυτερο τσεκαρισμα η ιδια, βλεπω προϊοντα να μπαινοβγαινουν κ να εναλασσονται στη λιστα.... μηπως ειναι λιγο μουφα η λιστα τελικα?
09-10-2011, 14:16 #25
κατα τα λοιπα, προσωπικα με ενοχλουσε κ πιο πριν το παιχνιδι που παιζεται στις πλατες μας... πχ η τιμη των ζυμαρικων ολικγς αλεσης.... οκ, ειναι καλυτερα ισως, αλλα εδω κ πολλα χρονια παιρνω ζυμαρικα ετικετας κ ΜΟΝΟ!!
επισης το ζελε φρουτων με υποκαταστατο ζαχαρης, ειχε ακριβως τη διπλασια τιμη απο το κανονικο.... αρα επαιρνα το κανονικο...
κτλ..
το μονο χρησιμο που θα μπορουσα ισως να προσθεσω στη συζητηση ειναι κατι που ειχε πει καποιος σχετικος επιστημων στην τι-βι.. να παιρνουμε προϊοντα ετικετας. αλλα οχι παντα τα ιδια... πχ τοματοπελτε η χυμο ντοματας, η ψικομμενο ντοματακι η ο,τι τελος παντων χρησιμοποιει η καθε μια, οχι μονο απο τα λιντλ, πχ αλλα ποτε απο κει, ποτε απο γαλαξια (που νομιζω οτι κ αυτο ειναι ελληνικο), κτλ.. κ αυτο γιατι εχουν διαφορετικα συντηρητικα σε διαφορετικη αναλογια κτλ, κ ετσι δε συγκεντρωνεται στον οργανισμο μας συγκεκριμενο Ε.. γιατρος το χε πει, μου φανηκε λογικο κ το εφαρμοζω...
09-10-2011, 16:01 #26
Τα προϊοντα ιδιωτικης ετικετας είναι από επωνυμες εταιρειες που τα παρασκευαζουν για τα σουπερ μαρκετ. πχ ο κατσελης φτιαχνει το ψωμι τοστ του ΑΒ και πιο παλια το εφτιαχνε ο καραμολεγκος.
Οσο για τη λίστα έχω ανθρωπο στην γκριν πις και έχουν κάνει ελεγχο και εντος.
09-10-2011, 16:26 #27
ακριβως το ιδιο ξερω για τα προϊοντα ετικετας.
σχετικα με το προαναφερθεν προϊον, προσωπικα αλλα ξερω, τουλαχιστον απο τοτε που η μικρη εταιρεια εξαγοραστηκε απο αλλη, για την οποια δεν ακουγονται τα καλυτερα στην αγορα.
αφου ομως ειναι τσεκαρισμενο, οκ
09-10-2011, 16:37 #28
yannaki πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία που διάβασα οτι το ψωμί του ΑΒ το φτιάχνει ο Καραμαολέγκος..όχι οτι δεν τα εμπιστευομαι τα ανώνυμα αλλα θέλω με την σειρά μου να ενημερώσω κάποιους στον κύκλο μου που τα θεωρούν αναξιόπιστα..Αλήθεια ξέρεις για κάποια άλλη ανωνύμη ετικέτα του σουπερ μαρκετ κατι αντίστοιχο..
09-10-2011, 19:14 #29
τα μπισκοτα του αβ βασιλοπουλου τα εχει αναλαβει η παπαδοπουλου
09-10-2011, 19:17 #30
:blush:
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή