Results 16 to 30 of 63
-
07-08-2008, 19:00 #16
Originally posted by maria...
ηλιθιος εισαι κ φενεσαι ακι απο την μυτη κρεμεσε λολ
Δεν σε είπα ηλίθια, μίλησα για «ηλίθια κολλήματα»… είναι κάτι το διαφορετικό…σε
Ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια λολ
με τον όρο ψυχολογικά προβλήματα δεν εννοούμε μόνο τους ανθρώπους με ψυχώσεις, δηλαδή τους σχιζοφρενείς κλπ. (που είναι τρομακτικά παρεξηγημένοι, το βλέπεις και μόνη σου εδώ στο forum από τα φοβερά παιδιά που συμμετέχουν) αλλά και τους ανθρώπους με διαταραχές άγχους (που αποτελούν ένα μεγάλο νούμερο που συμπεριλαμβάνει την διαταραχή κρίσεων πανικού, την γενικευμένη αγχώδη διαταραχή κλπ.) τις διαταραχές διάθεσης (π.χ. κατάθλιψη), τις διαταραχές πρόσληψης τροφής κα. (ρίξε μια ματιά στα θέματα αυτού του forum)
Δηλαδή ψυχολογικά προβλήματα δεν έχει μόνο αυτός που κάνει σκέψεις του τύπου «θα με απαγάγουν οι εξωγήινοι» αλλά και σκέψεις του τύπου «ωχ, δεν μπορώ να αναπνεύσω τι μου συμβαίνει θα πεθάνω!»
Σίγουρα κάποια προβλήματα είναι ποιο σοβαρά από τα άλλα οπότε μια σχιζοφρενική κρίση είναι πολύ ποιο σοβαρή από μια κρίση πανικού, αλλά δεν παύουν όλες οι «ψυχολογικές διαταραχές» να είναι σε κάθε περίπτωση αποκλίνουσες καταστάσεις στην σκέψη, στο συναίσθημα και στην συμπεριφορά. Οπότε καλύτερα να μην στιγματίζεις και να μην σκέφτεσαι υποτιμητικά («είναι τρελός δεν τα έχει 400 όπως εγώ») για αυτούς που έχουν «ψυχολογικά προβλήματα». Γιατί υπό αυτή την σκοπιά είσαι και εσύ μια «τρελή»…yes maria…you are nuts!
- 07-08-2008, 19:21 #17
και εκτος ολων των άλλων, σε ολη την πορεια του ενας ανθρωπος ακομα κ ο πιο ισορροπημενος ερχεται σε μια φαση που τα βλεπει ολα, που αμφισβητει ο ιδιος τον εαυτο του ή που δεν αισθανεται καλα....που έχει προβληματα.....ναι, ψυχολογικα! αλλος το παραδεχεται, αλλος το αρνειται πεισματικα.....άλλος λεει \"βρε μήπως?\".......:)
07-08-2008, 19:23 #18
Το θεωρώ τελείως χαζό να συζητάμε σε αυτή τη βάση.
Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον κόσμο που δεν έχει \"ψυχολογικά προβλήματα\"?
Δεν αναφέρομαι φυσικά στο μέγεθος που κάποιοι αναγκάζονται να το αντιμετωπίσουν με γιατρό, αλλά για όλους τους άλλους που σίγουρα ανά διαστήματα στη ζωή τους περνούν τις μαύρες τους, έχουν φοβίες, είτε για το θάνατο τον δικό τους είτε αγαπημένων τους προσώπων. Υπάρχει άνθρωπος που πληγωμένος από σχέση δεν έκανε ένα κάρο μαύρες σκέψεις? Δεν κλείστηκε σπίτι χωρίς να τρώει, ή έπιασε το τηλέφωνο και δεν το άφησε ποτέ μέχρι να το λύσει?
Τι θέλω να πω?
Όλοι μας κάποιες στιγμές στη ζωή μας φερθήκαμε και νιώσαμε τελείως διαφορετικά απ\' όσο περιμέναμε, στέρεψε η δύναμη μας, πέσαμε.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς έσπασαν την κόκκινη γραμμή και έφτασαν λίγο παραπέρα. Δεν μιλάω για όλες τις περιπτώσεις φυσικά, αλλά σε πολλές.
Είναι τελείως ηλίθιο να βάζουμε ταμπέλες και να λέμε, εγώ είμαι καλά, οι άλλοι είναι τρελλοί....
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η ζωή και ο εαυτό σου και να σε στείλει τελείως...
Τεσπα....ο Κρίνο φαντάζομαι πως δεν πήγε να το παίξει ψυχολόγος αλλά να φτιάξει μια ομάδα ανθρώπινης αλληλουποστήριξης.
Εύχομαι να έχει αποτέλεσμα......
07-08-2008, 19:27 #19
να project για ατομα με ψυχολογικα προβληματα
ο τιτλος τα λεει ολα :P
ο τιτλος μιλαει για τον τιτλο του project.
Απο κει και περα η απευθυνση του ειναι προς οσους αισθανονται ανθρωποι που εχουν να πουν αλλα και να ακοσουν.
Εσυ ανηκεις σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες???
07-08-2008, 19:31 #20
Originally posted by Θεοφανία
Τεσπα....ο Κρίνο φαντάζομαι πως δεν πήγε να το παίξει ψυχολόγος αλλά να φτιάξει μια ομάδα ανθρώπινης αλληλουποστήριξης.
Εύχομαι να έχει αποτέλεσμα......
Εχω πει επανηλημενως οτι δεν μου κανει η ψυχολογια σαν τροπος ερευνησης της ψυχης.
Προτιμω μια πιο φιλοσοφικη προσεγγιση, τουλαχιστον αυτο ειναι το στυλ μου.
Οταν θα αρχισει να σχηματοποιειται πιο σοβαρα η ολη υποθεση, θα παρω σβαρνα οτι χωρους εχω υποψη μου που θα μπορουσαν να στηριξουν τετοιες προσπαθειες.
Ομως το εγραψα εξ αρχης οτι δεν ειχα σκοπο να βρω απο εδω μεσα κοσμο για να αρχισω κατι τετοιο.
Αν προκυψει βεβαια κατι ειναι καλοδεχουμενο.
07-08-2008, 19:36 #21
Originally posted by Θεοφανία
Όλοι μας κάποιες στιγμές στη ζωή μας φερθήκαμε και νιώσαμε τελείως διαφορετικά απ\' όσο περιμέναμε, στέρεψε η δύναμη μας, πέσαμε.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι πιο ευαίσθητοι από αυτούς έσπασαν την κόκκινη γραμμή και έφτασαν λίγο παραπέρα. Δεν μιλάω για όλες τις περιπτώσεις φυσικά, αλλά σε πολλές.
Είναι τελείως ηλίθιο να βάζουμε ταμπέλες και να λέμε, εγώ είμαι καλά, οι άλλοι είναι τρελλοί....
Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η ζωή και ο εαυτό σου και να σε στείλει τελείως...
07-08-2008, 20:03 #22
ναι κρινο ομως οσο ασχολουμαστε με αυτα γυριζουμε παλυ πισω.εγω αυτα τα εχω αφησει πυστευω πισω κιαν τα ξανασιζητηουμε δεν 8α νιωσω καλυτερα.το θεμα ειναι να μας αφησεις να κοιταμε μπροστα.
07-08-2008, 20:12 #23
ναι κρινο ομως οσο ασχολουμαστε με αυτα γυριζουμε παλυ πισω.εγω αυτα τα εχω αφησει πυστευω πισω κιαν τα ξανασιζητηουμε δεν 8α νιωσω καλυτερα.το θεμα ειναι να μας αφησεις να κοιταμε μπροστα.
δεν σε καταλαβαινω.....
οσο ασχολεισαι με αυτα λες....
τοτε γιατι μπαινεις εδω??? αφου εδω μεσα θα \"πηζεις\" καθημερινα σε τετοια μυνηματα, αρα γιατι ασχολεισαι παρολο που θες να το ξορκισεις??
Απο οσο λες δεν θα νιωσεις καλυτερα, σεβαστο αυτο αρα το θεμα δεν σε αφορα.
Βεβαια παρακατω ξεφευγεις,
γιατι λες να \"σας\" (ποιοι εισαστε εσεις, τοσοι πολλοι πια??)αφησω να κοιταται μπροστα.....
Δηλαδη ΣΑΣ επιασα απο το λαιμο να κανετε κατι με το ζορι???
Και τελος, αν εσενα σου φαινεται εγκλωβιστικη η ανακυκλωσιμη μια τετοια ιστορια σαφως και να μην ασχοληθεις.
Υπαρχουν ατομα που κατι τετοιο ισως να το ειχαν αναγκη.
Πες μου για πιο λογο γενικευεις??
07-08-2008, 20:18 #24
εγω μπενω για να δινω πια περισσοτερο κουραγιο στους αλλους και να σηζηταω για τα οερασμενα και δεν με ενδιαφερει το θεμα που λες.αν τωρα αλλοι ζουν τωρα στο παρον οσα βασνανα εγω ξεπερασα κ 8ελουν με αυτον τον τροπο να βοηθηθουν ας ασχολι8ουν.δεν ειπα οτι πιεσες κανενα απλα την γνωμη μ ειπα οπως λες και συ σε οτι εχω ποσταρει.και μαλιστα ειναι αρνητικα αυτα που γραφεις στα τοπικ και ποστ μου.μην σου φενεται περιεργο να φερομαι με αναλογο κ γω τροπο :P
07-08-2008, 21:00 #25
μερικες φορες με αναγκαζεις να σκεφτομαι οτι συνομιλω με νηπιο....
:P
07-08-2008, 21:09 #26
που και που πρεπει να κανεις και καμια πλακα αντι να εισαι μονοτονος μουντος και μονοχνωτος.καλυτερα νηπιο παρα ανιαρος.:P
07-08-2008, 21:10 #27
και αν ειχες παιδια νηπια που δεν εχεις σαν γεροντοπαλικαρο που υποθετω οτι εισαι θα αντιγραφες και συ τον τροπο τους και τα παιχνιδια τους.
07-08-2008, 23:24 #28
παντα υπαρχει η ωρα για πλακα και η ωρα για να μιλησεις σοβαρα.
Αν ειχα παιδια θα ημουν εξισου εκει που πρεπει σοβαρος και εκει που πρεπει να κανω πλακα.
Δεν καθοριζομαι στο τι θα σκεφτω με το τι εχω γυρω μου.
Αν εσυ περιμενες να κανεις παιδια για να εισαι χαρωπη, σορρυ αλλα εγω δεν εχω τετοιο ελλειμα.
08-08-2008, 00:35 #29
οχι δεν περμενα αυτο αν κ μου δινει αφανταστει χαρα.αλλα αν δω κατι αστειο 8α γελασω λολ.
08-08-2008, 08:45 #30
μερικα παιδια εχουν την δυστυχια να εχουν ηλιθιους γονεις και να παιδευονται μια ζωη μπας και ισορροπησουν
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία