Results 16 to 30 of 38
Thread: Το μπαλόνάκι μου κι εγώ..
-
30-09-2011, 21:26 #16
Γειά σου Κατέ, σου εύχομαι ο,τι καλύτερο με αυτη σου την απόφαση. Δε νομίζω πως θα χάσεις 50 κιλά με το μπαλονάκι, σίγουρα όμως μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αυτούς τους 6 μήνες μια πολύ δυνατή εκκίνηση ώστε στη συνέχεια να χάσεις και τα υπόλοιπα σιγά σιγά.
Από κει και πέρα, δε καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του να αναφέρετε σε κάποιον που έχει ήδη προχωρήσει σε μια ενέργεια τα αρνητικά της; Τι φαντάζεστε δλδ, δε της είπε ο γιατρός της ή δε το έψαξε η ίδια αν ενδείκνυται αυτή η μέθοδος για κάποιον με τόσα κιλά; Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απογοητεύσουμε κάποιον που πιστεύει οτι μπορεί να υπερνικήσει τις πιθανότητες και τα στατιστικά... 10% καταφέρνει να χάσει τα κιλά του; 2% από αυτούς τα διατηρεί;(δε θυμάμαι ακριβή νούμερα, συγχωρέστε με...) Ε ποιός είσαι εσύ που θα πεις στον άλλο οτι δεν είναι ένας από τους 2/1000 που θα τα καταφέρει αν αυτός το πιστεύει; Όσο για το οτι δε μπορεί κάποιος με 50 περιττά κιλά να χάσει πάνω από 20 σε 6 μήνες με μπαλονάκι... ε αυτό είναι ανέκδοτο...
- 30-09-2011, 21:32 #17
Originally posted by filipparas
Γειά σου Κατέ, σου εύχομαι ο,τι καλύτερο με αυτη σου την απόφαση. Δε νομίζω πως θα χάσεις 50 κιλά με το μπαλονάκι, σίγουρα όμως μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αυτούς τους 6 μήνες μια πολύ δυνατή εκκίνηση ώστε στη συνέχεια να χάσεις και τα υπόλοιπα σιγά σιγά.
Από κει και πέρα, δε καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα του να αναφέρετε σε κάποιον που έχει ήδη προχωρήσει σε μια ενέργεια τα αρνητικά της; Τι φαντάζεστε δλδ, δε της είπε ο γιατρός της ή δε το έψαξε η ίδια αν ενδείκνυται αυτή η μέθοδος για κάποιον με τόσα κιλά; Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απογοητεύσουμε κάποιον που πιστεύει οτι μπορεί να υπερνικήσει τις πιθανότητες και τα στατιστικά... 10% καταφέρνει να χάσει τα κιλά του; 2% από αυτούς τα διατηρεί;(δε θυμάμαι ακριβή νούμερα, συγχωρέστε με...) Ε ποιός είσαι εσύ που θα πεις στον άλλο οτι δεν είναι ένας από τους 2/1000 που θα τα καταφέρει αν αυτός το πιστεύει; Όσο για το οτι δε μπορεί κάποιος με 50 περιττά κιλά να χάσει πάνω από 20 σε 6 μήνες με μπαλονάκι... ε αυτό είναι ανέκδοτο...
30-09-2011, 22:16 #18
Originally posted by κατέ
Επελεξα την συγκεκριμενη μεθοδο γιατι δεν ηθελα να κανω χειρουργειο. Μονο γι αυτο το λογο.
Μακάρι να μαθαίνουμε θετικά αποτελέσματα από μη-επεμβατικές τεχνικές, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι οι επεμβατικές!
01-10-2011, 00:22 #19
Συγνωμη Φιλλιπε αλλα συμφωνω με τα κοριτσια.Φυσικα εμενα το μπαλονακι μου δημιουργησε προβλημα την πρωτη εβδομαδα.Μετα ετρωγα λιγοτερο μεν αλλα κανονικα.Το οτι θα χασεις γυρω στα 20 κιλα στο λενε οταν το βαζεις.Τοσα εχασα κ μαλιστα οταν πληρωνα κ διαιτολογο.Οσο προσπαθουσα μονη δεν εχανα.Κ οταν το εβαλα ημουν 112 κ τωρα 130.Ευχομαι καθε επιτυχια Κατε αλλα γιατι φοβασαι την επεμβαση?Αν ειχες προβλημα με τη χολη σου τι θα εκανες?Ειχες πληροφοριες πριν το βαλεις το μπαλονακι?
01-10-2011, 10:20 #20
Φυσικα και ειχα πληροφορηση, το σκεφτομουν και το εψαχνα μηνες πριν το βαλω. Μαλιστα την πρωτη φορα που πηγα η γαστρεντερολογος δεν μου το εβαλε γιατι ειδε οτι δεν ημουν ετοιμη. Τωρα που ειμαι και εχασα πανω απο 10 κιλα μονη μου ειδε οτι ημουν αποφασισμενη και μου το εβαλε.
Να σας πω την αληθεια περιμενα εμετους, ταλαιπωρια και τα λοιπα αλλα δεν μου συνεβει τιποτα απο αυτα. Απο χτες, σχεδον δεν το νιωθω καθολου. Εχω ανα καποιες ωρες κραμπες αλλα τωρα ειναι πολυ μικρες και δεν με ενοχλουν. Σημερα μαλιστα νιωθω οτι δεν το εβαλα και ποτε.
Επισης, δεν ειπα ποτε οτι θελω να χασω ολα μου τα κιλα με το μπαλονακι. Ειπα, οτι θελω κατι να με σπρωξει λιγο πιο γρηγορα. Οποτε μην τρελαινεστε.
Καλημέρα σας!
01-10-2011, 10:53 #21
Χαίρομαι που είσαι αποφασισμένη και σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Φαντάζομαι ότι με το μπαλονάκι θα χάσεις γύρω στα είκοσι κιλά, τα υπόλοιπα θα τα χάσεις μόνη σου, με πειθαρχία και υπομονή.
Ο λόγος για τη διαφωνία των παιδιών είναι το αμφιλεγόμενο της μεθόδου. Αλλά πάνω από όλα σημασία έχει η σωστή πληροφόρηση και κυρίως η θέληση όποιου αποφασίζει να προχωρήσει σε μια μέθοδο.
Απέκτησες ένα καινούριο "φιλαράκι", που θα σε συντροφεύσει τους επόμενους έξι μήνες. Συνεργάσου με αυτό και εκμεταλλεύσου το όσο μπορείς!
01-10-2011, 11:40 #22
Γλαύκη μου συχωρεμένη αλλά μάλλον δεν εκφράζω σωστά αυτό που θέλω να πω. Δεν έχω καμία ένσταση σε αυτά που αναφέρονται από τις κοπέλες(πέρα από τα 20 κιλά, θα επανέλθω σε αυτό), απλά δε καταλαβαίνω το λόγο που γράφονται. Επαναλαμβάνω, η Κατέ έχει ήδη βάλει μπαλονάκι, δε ζήτησε πληροφορίες και συμβουλές για να την αποθαρρύνουν. Εμένα μου φαίνεται άσχημο 3-4 μέρες μετά που η κοπέλα έκανε αυτό το βήμα να της λέμε πως είναι ανώφελο και όλα τα υπόλοιπα... τόσο απλά. Αν εσείς είστε ΟΚ όλοι με αυτό πάσο, μάλλον είμαι εγω ο... "υπερευαίσθητος". Και γω μπορεί να θεωρώ άλλες μεθόδους σε βάθος χρόνου εξίσου αναποτελεσματικές με το γαστρικό μπαλόνι αν δεν αλλάξει κάποιος διατροφικές συνήθειες, με είδες να πηγαίνω σε κανά τόπικ και να τη λέω στους χειρουργημένους; Αυτο έγινε εδώ κατά την άποψη μου...
Κατέ μου συγνώμη που είσαι αναγκασμένη να διαβάζεις όλα αυτά, χαίρομαι που δεν αισθάνεσαι πλέον ιδιαίτερες ενοχλήσεις, εύχομαι καλή συνέχεια!
Για τα 20 κιλά τώρα, προσωπικά είμαι απολυτα πεπεισμένος οτι ένας άνθρωπος με υπερβάλλον βάρος 50 κιλών μπορεί ΕΥΚΟΛΑ να χάσει 20 κιλά σε 6 μήνες με μπαλονάκι, χωρίς μπαλονάκι, με διατροφή, με διαιτολόγο, χωρίς διαιτολόγο, με γυμναστική. Αρκεί φυσικά να μην έχει άλλα προβλήματα που να του επιβραδύνουν το μεταβολισμό ή κάτι παρόμοιο. Το δύσκολο είναι να τα διατηρήσει.
01-10-2011, 12:57 #23
Σε ευχαριστώ Φίλιππε, κυριως για τη λογικη σου. Αλλα και ολους σας.
Δεν θα δικαιολογηθω αλλο για την επιλογη μου, απλα ο κοσμος που ψαχνει για το μπαλονακι θελω να βρει το θεμα μου και να εχει μια στηριξη και μια πληροφορηση.
Σημερα ενιωσα για πρωτη φορα πεινα, οχι συναισθηματικη αλλα αληθινη. Λογικο αν σκεφτεις οτι τρεφομαι με υγρα 5 μερες. Δεν ξερω τι εχει το μενου σημερα αλλα θα σας πω αργοτερα. Χτες ο πουρες μου εκατσε αρκετα βαρυς, μιση κουπα οχι παραπανω, και σκεφτομαι να μην φαω και σημερα. Θα ρωτησω τη γιατρο μου.
Καλο μεσημερι να εχετε, σμουτς!
01-10-2011, 15:45 #24
Φίλλιπε,τα αρνητικά πολλές φορές αναφέρονται καθώς δεν το ψάχνουν όλοι οι ασθενείς και τυχαίνει εδώ κάποιοι να το έχουν ψάξει παραπάνω.Οι περισσότεροι πάνε σε ένα γιατρό που τους σύστησαν ή βρήκαν μόνοι τους ή είδαν διαφήμιση κάπου και οι πιο πολλοί τους περιγράφουν την όποια μέθοδο,σαν να να κάνουν σφράγισμα και θα χάσουν τα περισσότερα ή όλα τα κιλά χωρίος να τους λένε τα αρνητικά,τους περιορισμούς κτλ.Πολλά τα παραδείγματα μέσα στο φόρουμ και σε άλλα φόρουμ.Όπου μετά από την αναφορά των 'αρνητικών' αρχίζουν οι απορίες και οι εκπλήξεις 'δεν μου είπαν αυτό,δεν μου είπαν το άλλο,δεν ήξερα,δεν είδα,δεν άκουσα'. Τουλάχιστον-πιστεύω' με την μνημόνευση να βοηθηθεί κάποιος που έπεσε σε λάθος χέρια και να ξέρει τι τον περιμένει,δεν αναφέρονται με κακιά πρόθεση ή να θιχθεί η μέθοδος.
Όσο για τα κιλά,εξαρτάται την αφετηρία και τη συνέπεια.έχω μιλήσει με παληκάρι που έκανε χολοπαγκρεατική εκτροπή στα 150,ξεκίνησε όμως με μπαλόνι στα 200 γιατί είχε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας.Έχασε στο εξάμηνο 50,αλλά ήταν τύπος και υπογραμμώς ακόμη και με την εκτροπή με την οποία έφτασε 70(που εγώ πχ ο 'ατίθασος' δεν πλησίασα καν).
Ξέρω όμως και άλλον που ότι έχασε το πήρε εις διπλούν σε 1,5 χρόνο και άλλον που το έβγαλε στη βδομάδα.Μην ξεχνάμε ότι επειδή γίνεται ιδιωτικά(όπως και πολλές επεμβάσεις),λίγοι είναι οι ανιδιοτελείς γιατροί που θα στα πουν τα πράγματα ως έχουν ρισκάροντας να χάσουν τον ασθενή και το κέρδος τους.Οι πιο πολλοί κοιτούν να μην χάσουν το περιστατικό.
01-10-2011, 18:31 #25
Τι πιστεύω οτι δεν αναφέρονται με κακιά πρόθεση, δε θα συμμετείχα στο φόρουμ αν δε το πίστευα. Τώρα αν υπάρχουν άνθρωποι που θα προβούν σε μια μη έκτακτη μέθοδο/θεραπεία/χειρουργείο και δε το ψάχνουν ε είναι άξιοι της μοίρας τους, συγνώμη.. γι'αυτό εγω ξεκινάω με το δεδομένο οτι το έχουν ψάξει στο μυαλό μου και όχι με το αντίθετο.
Τεσπά, τέλος στο θέμα για μένα. Απλά μου φάνηκε άκομψο αυτό που έγινε, γι'αυτό και παρενέβην...
02-10-2011, 11:59 #26
Καλημέρα σας! Σημερα ξυπνησα καταπληκτικα, ουτε μια κραμπα ουτε τιποτα.
Νιωθω αρκετη πεινα αλλα ηπια ενα γαλα και πολυ νερο και ηρθα και στάνιαρα.
Το μονο που παρακαλεσα ειναι να μην μαγειρεψουν οι γονεις, να πανε να φανε εξω. Εχω να φαω 6 μερες και οι μυρωδιες με τρελλαινουν.
02-10-2011, 12:42 #27
Είναι η πιο άσχημη φάση σε κάθε δίαιτα - επέμβαση - μη-επέμβαση: Να κάνεις τον αγώνα σου, και οι άλλοι δίπλα σου να συνεχίζουν τη ζωή τους τρώγοντας ασύστολα όπως πριν! Είναι δύσκολη φάση και ενώ θα μπορούσε να γίνει ευκολότερο με παρέα, οι γύρω μας δεν μπορούν να καταλάβουν τι γολγοθά τραβάμε επιπλέον εξαιτίας τους. "Δεν έχεις καθόλου δύναμη;" με ρωτούσε επίμονα ο αντρούλης μου, όταν του ζητούσα να πίνει τα τσιπουράκια του στον άλλο όροφο και όχι μπροστά μου. Όχι φυσικά, δεν έχουμε αυτή τη δύναμη. Αν την είχαμε εξαρχής, δεν θα χρειαζόμασταν ενίσχυση στην προσπάθεια να επανέλθουμε στα "νορμάλ". Κάθε προσπάθεια, με όποιο τρόπο κι αν γίνεται, θέλει στήριξη και συμπαράσταση. Αλλά η κατηφόρα μας δημιουργεί ανισορροπία στους γύρω μας, αλλάζει τα δεδομένα - για αυτό και κάθε φορά που ανακοινώνουμε μια δίαιτα/επέμβαση/νέα προσπάθεια αρχίζουν να τρώνε επιδεικτικά όσο πιο πολύ μπορούνε. Ή μπορεί και έτσι να το βιώνουμε, καθώς η (εγκεφαλική) πείνα δεν υποχωρεί με καμία μέθοδο.
Διώξτους Κατέ από το σπίτι, και κάνε τον αγώνα σου χωρίς τις αρνητικές επιρροές. Δεν φταίνε αυτοί, τη ζωή τους συνεχίζουν, παραβλέποντας πως έτσι σε δυσκολεύουν αφάνταστα.
03-10-2011, 08:13 #28
Καλή επιτυχία,Κατέ,στο εγχείρημα σου!Ελπίζω να σου δώσει την ώθηση που έχεις ανάγκη για ν'απαλλαγείς μια και καλή από το επιπλέον βάρος!
Πολλοί έχουμε χάσει 50 κιλά μόνο με δίαιτα.Γιατί όχι και με μπαλονάκι;Στο χέρι σου είναι ν'αξιοποιήσεις στο μέγιστο αυτήν τη βοήθεια.
Η πρόκληση είναι η συντήρηση κι εκεί θέλει πραγματική στροφή στις διατροφικές μας επιλογές!Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!
Αν κι έχει κλείσει το θέμα,συμφωνώ κι εγώ με τον Φίλλιπο πως όσες κι αν είναι οι ενστάσεις μας για τις επιλογές κάποιου,
οφείλουμε να τις σεβαστούμε και να τον στηρίξουμε εφόσον προχώρησε σ'αυτές.Κανείς δε χρειάζεται να ενισχυθούν οι φόβοι του.
ʼλλο θέμα αν ακόμα υπάρχει χρόνος να αλλάξει ενδεχομένως γνώμη.Κι έρχομαι στην Ελίζα...
Originally posted by elizaasian
εχω θα κανω τον επομενο μηνα γαστρικο δακτυλιο αλλα τρεμω και μονο στην ιδεα της ναρκωσης !!!!
Διάβασε εμπειρίες χειρουργημένων.Μην αρκείσαι στη δελεαστική παρουσίαση των χειρουργών.Μερικές φορές η εμπειρία είναι διαφορετική.
Η νάρκωση προκαλεί φόβο,ειδικά αν είναι η πρώτη σου φορά,ωστόσο όλα συμβαίνουν χωρίς να το πολυκαταλάβεις.
Ίσως μια αρχική αγωνία με το που σε ετοιμάζουν κάτω από τη λάμπα του ψυχρού χειρουργείου με τα πάμπολα εργαλεία,
ωστόσο αμέσως θα κοιμηθείς και δε θα θυμάσαι τίποτα απ'όσα συνέβησαν.Ο πιο γλυκός ύπνος,που έκανες ποτέ.Θα θέλεις
να συνεχίσεις να κοιμάσαι και κάποιος ενοχλητικός θα σε βγάζει από κει,φωνάζοντας συνέχεια το όνομα σου.Καλή σου επιτυχία!
03-10-2011, 10:07 #29
nadine καλημερα,
σευχαριστω πολυ για την ανταποκριση σου στο ερωτημα μου............
πανω κατω ολοι με διαβεβαιώνουν οτι δεν ειναι τιποτα και ολα θα πανε καλα....απλως πρεπει να το βγαλω απο το μυαλο μου..πραγμα αδυνατον......
τωρα σε οτι αφορα την μεθοδο που επελεξα...την εμπιστευομαι απολυτα και κυριως εμπιστευομαι τον ιατρο που επελεξα αφου εχει <σωσει> απο τα περιττα κιλα πανω απο 5 ατομα του κυκλου μου !!!!!! απλως εγω τοσο καιρο φοβομουνα την ναρκωση !!!!!!!! ηρθε λοιπον η σειρα μου.......δεν θα ηθελα να επεκταθω παραπερα για την επιλογη της μεθοδου γιατι νομιζω οτι ειναι καθαρη επιλογη του καθενος....ειχες και εχουν και αλλοι ασχημες εμπειριες απο τον δακτυλιο...το σεβομαι και το κατανοω........ετσι λοιπον και εγω (οχι βεβαια πο προσωπικη εμπειρια) εχω ζησει ατομο που επελεξε πιο <μοδατη> επεμβαση και την πληρωσε ακριβα........ειναι νομιζω και θεμα οργανισμου και θεμα ιατρου αλλα και θεμα...........τυχης !!!!!!!!!!!!
03-10-2011, 12:00 #30
Καλή επιτυχία κι από μένα, κοριτσάκι μου καλό!!!!
Εγώ πιστεύω ειλικρινά ότι θα τα καταφέρεις κι ο λόγος είναι πως καταλαβαίνω πόσο πολύ το θέλεις κι ότι πήρες τις αποφάσεις σου πολύ σοβαρά. Οπότε, έχοντας αυτή τη βοήθεια με το μπαλονάκι, τη θέλησή σου και πολύ δύναμη, είμαι σίγουρη πως θα φτάσεις το στόχο σου.
ʼντε, βάλε μας κι ένα τικεράκι για να βλέπουμε την πορεία σου και να χαιρόμαστε μαζί σου:wink1::wink1::wink1:
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία