Ιπποφαές και Σπιρουλίνα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Member

Ιπποφαές και Σπιρουλίνα

Γεια σας και πάλι,

ένας φίλος μου πρότεινε τώρα που είμαι σε δίαιτα το Ιπποφαές ή την Σπιρουλίνα.

Τι ξέρετε για αυτά τα συμπληρώματα διατροφής;

Senior Member
    Ξέρω για τη σπιρουλίνα ότι είναι φυσικό σκεύασμα από πράσινο φύκι που σου δίνει ενέργεια. Το παίρνω και εγω πότε πότε όταν έχω μεγάλο φόρτο εργασίας.

Senior Member
    Originally posted by thakis7
    Γεια σας και πάλι,

ένας φίλος μου πρότεινε τώρα που είμαι σε δίαιτα το Ιπποφαές ή την Σπιρουλίνα.

Τι ξέρετε για αυτά τα συμπληρώματα διατροφής;
    Για το ιπποφαες διαβασε εδω http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp

Senior Member
    Εγώ παίρνω καθημερινά σπιρουλίνα. Το Ιπποφαές κάνει την ίδια δουλειά πάνω-κάτω, και έχει περισσότερο σίδηρο, για αυτό το συνιστούν σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Μιας και παίρνω έξτρα σίδηρο, προτίμησα τη σπιρουλίνα.

Senior Member
    Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ολα αυτα καλα ειναι αλλα τιποτα δεν αντικαθιστα μια σωστη υγιεινη διατροφη.

Senior Member
    Angela, εγώ έχω κάνει δυσαπορροφητική επέμβαση και χρειάζομαι έξτρα πολυβιταμίνες καθημερινά, ως συμπλήρωμα. Η σπιρουλίνα είναι πολύ αποτελεσματική στην περίπτωσή μου. Γενικά, όλα τα συμπληρώματα απλώς συμπληρώνουν κάποιες ελλείψεις στην σωστή υγιεινή διατροφή και δεν την υποκαθιστούν.

Senior Member
    Θεωρώ οτι για κάποιον που κάνει δίαιτα οπότε ακολουθεί στοιχειωδώς έστω σωστή διατροφή τέτοια συμπληρώματα διατροφής είναι περιττά. Από κει και πέρα σίγουρα δε κάνουν κακό τα συγκεκριμένα... αν σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα πάρτα αν και για μένα εντάσσονται στη βιομηχανία του αδυνατίσματος που προσωπικά αντιπαθώ.

Το μόνο που ξέρω σίγουρα γι'αυτά είναι οτι η σπιρουλίνα είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο ζωικής πρωτεΐνης για φυτοφάγους μεν, πανάκριβο δε. Αν έχει φοβερές περιεκτικότητες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία δε γνωρίζω αλλά γενικά δε πιστεύω στα "superfoods".

Το ιπποφαές πρώτη φορά το ακούω, ξέρουμε μήπως αγγλική ονομασία μπας και βρούμε καμιά χρήσιμη πληροφορία;

Senior Member

Senior Member
    Thanks!

Aυτά είναι σιχαμένα ρε! Τα μάζευα πριν το σχολείο για να τα πετάω στη τάξη και κάποια φορά αποφάσισα να φάω ένα, ΑΗΔΙΑ!!!

Senior Member
    Για να τα πετας στη ταξη?:lol:

Ατακτουλη!:lol:

Senior Member
    ειναι πολυ πικρα, το φυσικο του φρουτο. Τα συμπληρωματα ομως ειναι σε τζελ καψουλα. Δεν ξερω αν κανουν τη ιδια δουλεια οπως το φυσικο, αλλα εχω ακουσει για χυμο ιπποφαες, το πως εχει καπου 120-190 θρεπτικα συστατικα, οτι ειναι τροφη και οχι συμπληρωμα, κτλ κτλ κτλ, εδω και χρονια. Γενικα, πολυ βουητο γυρω απο το ονομα. Αλλα γενικα συμπληρωματα δεν προτειμω γιατι βλεπω στον εαυτο μου οτι δεν τα αποροφω σε αυτη τη μορφη. Οπως εχω καλυτερη αποροφιση βιταμινης C απο ενα φρεσκο πορτοκαλι η παπαγια, παρα απο αναβραζον δισκιο.