Results 1 to 15 of 17
Thread: Γεια και χαρά σε όλους!
-
04-07-2006, 12:18 #1
Γεια και χαρά σε όλους!
Καλημέρα παιδιά!
Είμαι η Λένα και εδώ και μερικές μέρες, κάνω βόλτες στο forum σας!
Υπήρξα παχουλό παιδί, παχουλή έφηβη, παχουλή γυναίκα, παχουλή νύφη, παχουλή μαμά!
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το πιο διασκεδαστικό πράγμα για μένα ήταν το φαγητό:
'Ολα τα παιδάκια ήθελαν να πάνε στην θάλασσα για να κάνουν βουτιές, εγώ ήθελα να πηγαίνω για μπάνιο σκεπτόμενη το "κολατσιό" που θα ακολουθούσε!
Αργότερα, στην εφηβεία, όλες μου οι φίλες αγόραζαν με το χαρτζιλίκι τους καλλυντικά, εγώ προτιμούσα τα πατατάκια, τις σοκολάτες και τα σουβλάκια!
Όταν άρχισα να βγαίνω με παρέες ή με κάποιο αγόρι, βαριόμουν απίστευτα τα club και τα μπαράκια. Τι καλύτερο από ένα μεζεδοπωλείο ή μία ταβέρνα?
Με τούτα και με 'κεινα, ήμουν μια ζωή υπέρβαρη. Το αποκορύφωμα όμως, ήταν όταν παντρεύτηκα τον αγαπημένο μου. Όταν επιτέλους μείναμε στο δικό μας σπίτι, μακριά από τα "υγιεινά φαγητά" και τον έλεγχο των μαμάδων μας, γίναμε η χαρά του ντελιβερά (ή μάλλον, των ντελιβεράδων) της γειτονιάς μας! Πίτσες, σουβλάκια, μακαρονάδες, κ.λπ. κ.λπ. ήταν το καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Αποτέλεσμα? Ο καλός μου έφτασε αισίως τα 138 κιλά, κι εγώ τα 99. (Το ύψος του είναι 1,85 και το δικό μου 1,70).
Έχοντας έναν γιό 21 μηνών, που σημαίνει πως όλη μέρα θέλει να παίζει, να τρέχει και να κλωτσάει μπάλες και, βλέποντας για πρώτη φορά στην ζωή μου την απειλή της τριψήφιας ένδειξης στην ζυγαριά, αποφάσισα πως δεν πάει άλλο!
Έτσι, στις 2 Μαϊου, ξεκίνησα δίαιτα!
Σταμάτησα να βάζω 3 κουταλιές ζάχαρη σε κάθε έναν από τους 3 καφέδες που πίνω καθημερινά, αποφάσισα να συμφιλιωθώ με τα γιαούρτια και το γάλα (την σχέση μου με τα οποία δεν θυμάμαι πόσα χρόνια ακριβώς την είχα κόψει), έβαλα στην ζωή μου τοτς φρέσκους χυμούς και τις μεγάλες σαλάτες και... συνεχίζω ελπίζοντας για το καλύτερο.
Ταυτόχρονα, άρχισα να ανεβαίνω τις σκάλες για να φτάσω στον 2ο όροφο του γραφείου μου, παίζω μπάλα με τον γιό μου στο γήπεδο της γειτονιάς μας σχεδόν κάθε μέρα, αγόρασα κι ένα mini stepper και ανεβοκατεβαίνω σε αυτό, όταν χαζεύω τις βραδινές ειδήσεις.
Ο στόχος μου είναι να αισθανθώ επιτέλους καλύτερα, να περπατάω χωρίς να λαχανιάζω, να φορέσω ένα ρούχο της προκοπής και γενικότερα να δω πως είναι να είσαι αδύνατη!
Δεν ξέρω εάν θα φτάσω μέχρι το τέλος, αυτόν τον καιρό όμως νοιώθω πολύ δυνατή και ελπίζω να συνεχίσω έτσι!
Χαίρομαι που σας βρήκα, κι ελπίζω να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούμε!!!
- 13-07-2006, 23:36 #2
Αγαπητή Λένα καλώς όρισες,
είμαι κι εγώ καινούριο μέλος.
Μ'εμένα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά γιατί εγώ υπήρξα αδύνατη και το περίεργο είναι ότι και τότε ήθελα να χάσω κιλά.
Μακάρι να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να τα διατηρήσεις γιατί εκεί ειναι το κλειδί της ιστορίας.
Συνέχισε και κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο σκέψου εμάς και κάνε την ιστορία σου παράδειγμα για όλους.
Μην βάλεις ποτέ όμως τον εαυτό σου στη διαδικασία να αρέσεις στους άλλους. Αρκεί να αρέσεις στον εαυτό σου.
Κάνε μας περίφανους.
14-07-2006, 16:28 #3
Lena καλώς ήλθες στην παρέα μας...
Καλή επιτυχία να έχεις στην προσπάθεια που κάνεις...Όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να κάνουμε θαύματα...Σκέψου το καλό αποτέλεσμα που θα έχεις και ενθουσιάσου ακόμα περισσότερο με την προσπάθεια...
08-01-2007, 15:11 #4
Να 'μαι πάλι εδώ!
Έξι μήνες μετά, πάλι στα ίδια.
Πάλι 98 κιλά, πάλι με τις 3 κουταλιές ζάχαρη σε κάθε έναν από τους 3 καφέδες που πίνω καθημερινά, πάλι τσακωμένη με τα γιαούρτια και το γάλα και έχοντας (ξανα)πετάξει από την ζωή μου τους φρέσκους χυμούς και τις μεγάλες σαλάτες.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ??
08-01-2007, 17:43 #5
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Lena όταν ξεκίνησα να κάνω δίαιτα είχα μεγάλο πρόβλημα με την ζάχαρη καθώς έπινα 2 καφέδες την ημέρα,μερικές φορές και 3 και πάντα γλυκούς.Ο διαιτολόγος μου,μου πρότεινε να χρησιμοποιώ όση ασπαρτάμη θέλω (η αλήθεια είναι πως στην αρχή πίστευα πως δεν γλυκαίνει και τόσο πολύ τον καφέ μου αλλά τώρα μερικούς μήνες μετά μου φαίνεται το ίδιο με την κλασσική ζάχαρη )και μέχρι 1 1/5 κουταλιά ζάχαρη την ημέρα.Δεν ακολουθώ στερημένη διατροφή -μέχρι και γλυκάκια μπορώ να φάω!! - και πλέον βλέπω αποτελέσματα.Ίσως το κλειδί είναι να βρείς τον σωστό επαγγελματία-διαιτολόγο που θα σε καθοδηγήσει με βάση το τι σου αρέσει εσένα να τρώς και πως νιώθεις πιο χορτάτη.Οφείλω να ομολογήσω πως 5 μήνες τώρα που ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διατροφή δεν έχω πεινάσει ποτέ (βέβαια ποτέ δεν έτρωγα και ιδιαίτερα πολύ φαγητό,αν εξαιρέσεις το ψωμί και τα αναψυκτικά που έπινα καθημερινά! ),Οπως και να έχει σου εύχομαι καλή δύναμη,και μην ανησυχείς..μιά απόφαση είναι όλα
09-01-2007, 10:19 #6
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε κάποιο προηγούμενο θέμα,αλλά η ασπαρτάμη έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη οπότε η λογική του να τη χρησιμοποιούμε χωρίς μέτρο μάλλον δε μου μοιάζει και τόσο καλή ( χωρίς να θέλω να ακυρώσω τη γνώμη του ειδικού).
Το θέμα είναι πως η ασπαρτάμη έχει μεγαλύτερο <<δείκτη γλυκύτητας >> ( αν υπάρχει τέτοιο μέγεθος,που δε νομίζω ) με αποτέλεσμα ν' αποκτά την επιθυμητή γεύση το ρόφημα μας με μικρότερη ποσότητα γλυκαντικών,άρα και με λιγότερες θερμίδες...
09-01-2007, 12:36 #7
kleanthi...η ασπαρτάμη ΔΕΝ έχει τις ίδιες θερμίδες με την κανονική ζάχαρη.Έχει πολύ λιγότερες,συγκεκριμένα κάθε κουταλάκι ασπαρτάμης έχει 2 θερμίδες ενώ κάθε κουταλάκι ζάχαρης 20
(σχετικά με την χρησιμοποίηση μικρότερης ποσότητας γλυκαντικών....εγώ ίσα ίσα νομίζω πως η ασπαρτάμη είναι λιγότερο γλυκιά από ότι η ζάχαρη με αποτέλεσμα εκεί που έβαζα 2 κουταλάκια ζάχαρης στον καφέ να βάζω 3 ασπαρτάμης για να απολαμβάνω τον καφέ μου γλυκό ,το κακό που έχει η ασπαρτάμη ,είναι πως είναι χημικό παρασκεύασμα αλλά στην ερώτηση μου σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν για όποια προβλήματα δημιουργεί η ασπαρτάμη,ο γιατρός μου είπε πως αυτό ισχύει μόνο και εφόσον καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καθημερινώς-πχ δύο ή τρία μεγάλα βάζα ασπαρτάμης - και για πολύ μεγάλο διάστημα
09-01-2007, 16:52 #8
κουραγιο και υπομονη
10-01-2007, 09:09 #9
Παραθέτω μια διαδικτυακή παραπομπή με πληροφορίες για την ασπαρτάμη :
http://www.alopsis.gr/modules.php?na...article&sid=67
10-01-2007, 10:10 #10
kleanthi το ότι οι γνώμες διίστανται για την χρήση ασπαρτάμης το ξέρω,για αυτο ανέφερα πως ρώτησα τον γατρό για τυχόν προβλήματα που δημιουργει και παρέθεσα την επιστημονική του άποψη.Τώρα από εκεί και πέρα ο καθένας προσωπικά παίρνει τα ρίσκα του...εδώ τόσα και τόσα άλλα φάρμακα και χημικά πρασκευάσματα ήπια μέχρι να φτάσω μέχρι εδώ....σιγά μην με ενοχλήσει η ασπαρτάμη
10-01-2007, 16:21 #11
Καλέ δε σε κατηγόρησα για κάτι...
Απλά σχετικά με την ασπαρτάμη,κι επειδή λέγονται τόσα πολλά,έβαλα την παραπομπή.Έτσι για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη.
Εδώ πολλές φορές οι γνώμες απο ειδικό σε ειδικό, σε τέτοια θέματα, αλλάζουν...
17-10-2011, 12:33 #12
...και πάλι εδώ!!! Με κάποια κιλά λιγότερα, είναι η αλήθεια, αλλά με την ίδια πάντοτε λατρεία για το (πολύ) φαγητό.
Ξεκίνησα δίαιτα πρίν μία εβδομάδα με Flex Points, και... συνεχίζω....
17-10-2011, 13:15 #13
Γεια σου κι εγώ μια απο τα ίδια χάνω και παίρνω αρχίζω και σταματάω,ελπίζω το 11 να είναι η τυχερή μας χρονιά και να τα διώξουμε μια και καλή τα περιττά.Καλή συνέχεια!
17-10-2011, 15:35 #14
Γεια και χαρά σου Fleria
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια και σε σένα!
17-10-2011, 16:02 #15
ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:thumbup::thumbu p::thumbup::thumbup:
Γιατί γράφω τόσο πολλά (lol)
26-06-2025, 20:25 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή