Results 1 to 15 of 33
Thread: ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
-
09-10-2011, 21:24 #1
ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
η ηθοποιος Μαρια Σολωμου,καλεσμενη στην εκπομπη της ΕΤ1 Escape:"H τεχνολογια εχει προχωρησει τοοοσο πολυ που σε λιγα χρονια θα παταμε ενα κουμπι και θα βγαινει μια χοντρη".Και ομως το ειπε.Καταπληκτικη επιδειξη ευαισθησιας!!!!!!!!!!:thumbdown::thumbd own::thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown::t humbdown::thumbdown:
- 09-10-2011, 21:30 #2
δεν νομίζω ότι είναι κάτι τραγικό αυτό που είπε. ʼλλωστε έιναι ατάκα από το "Αχ Ελένη", σωστά; θυμάμαι ήμουν παιδάκι όταν το έβλεπα και προσπαθούσα να καταλάβω πώς γινεται να πατάς ένα κουμπί και να βγαίνει μια χοντρή. Και τι θεωρεί κάποιος ως χοντρή...(αθώο παιδακι εγώ
)
09-10-2011, 21:36 #3
lessing, η λεξη προσωπικα δε ενοχλει!
μ ενοχλει οταν ο αλλος τη χρησιμοποιει με προθεση να ταπεινωσει κ να πληγωσει.
στην προκειμενη περιπτωση νομιζω οτι απλα προεκυψε στην πορεια του λογου...
09-10-2011, 21:40 #4
Eγω παλι τη θεωρω ελλειψη ευαισθησιας κ απαραδεχτη!
09-10-2011, 21:44 #5
Originally posted by synnefia
Η ιστορία της φράσης είναι πολύ παλιότερη, νομίζω ότι ήταν ένα τραγουδάκι που έλεγαν τα παιδιά στα χρόνια της κατοχής. "Πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή και λέει στα παιδάκια νιξ φαϊ". Κάτι τέτοιο.να τι μαθαίνει κανείς έτσι στο άσχετο μέσα από το φόρουμ
δεν είδα την εκπομπή, οπότε δεν μπορώ να ξερω πώς ακριβώς ειπώθηκε. Αλλά έτσι, μέσα στη φράση, δεν μου φαίνεται ρατσιστικό. Δλδ αν αναφερόταν κπ σε μια έκφραση που συσχέτιζε την τεχνολογία με τους μαύρους (λέω εγώ τώρα "εχει κάνει μαυρη τη ζωή μας, μαυροι γιναμε όλοι") θα ηταν παρεξηγήσιμο; στη συγκεκριμένη φάση, νομίζω η βαρύτητα δίνεται στο ότι έχει προχωρήσει τόσο η τεχνολογία, που με ένα κουμπί γίνονται θαύματα. οκ, χρησιμοποιησε μια έκφραση που της ήρθε στο νου εκείνη την ώρα, τι να γινει...
τεσπα, ο καθένας πως το βλέπει, σωστά;:wink1:
09-10-2011, 21:49 #6
Αν η Σολωμου δεν ηταν αδυνατη κ ειχε παραπανω κιλα θα το ελεγε ποτε;Εδω σας θελω!!!!!
09-10-2011, 21:54 #7
Οχι.Συνεχιζω να τη θεωρω ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ κ αυτην κ την φραση κ επαναλαμβανω οτι σαφως αν ειχε η ιδια παραπανω κιλα ουτε θα τολμουσε να την χρησιμοποιησει!!!
09-10-2011, 22:01 #8
Originally posted by smart
lessing, η λεξη προσωπικα δε ενοχλει!
μ ενοχλει οταν ο αλλος τη χρησιμοποιει με προθεση να ταπεινωσει κ να πληγωσει.
στην προκειμενη περιπτωση νομιζω οτι απλα προεκυψε στην πορεια του λογου...
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:: thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumb up:
09-10-2011, 22:05 #9
Originally posted by lessing
Αν η Σολωμου δεν ηταν αδυνατη κ ειχε παραπανω κιλα θα το ελεγε ποτε;Εδω σας θελω!!!!!
09-10-2011, 22:13 #10
Δεν πιστευω οτι ειπε τιποτα που να προσεβαλλε κανεναν.
Και που να ακουσεις δηλαδη ανθρωπους που να προσβαλλουν πραγματικα καποιον υπερβαρο.
10-10-2011, 00:13 #11
να σας πω την αλήθεια και εγώ το τραγούδαγα αυτο όταν ήμουνα παιδάκι στο δημοτικό τότε δεν ήξερα.
Η ώρα είναι 1, περνάει η αστυνομία.
Η ώρα είναι 2, περνάει το λεωφορείο.
Η ώρα είναι 3, περνάει το οτομοτρίς
Και μπαίνει μια χοντρή
Και σπάει η μηχανή.
Και ο οδηγός που το οδηγούσε
Τα μουστάκια του τραβούσε
Και ο εισπράκτορας του λέει:
"Όλα η χοντρή τα φταίει!"
Επαναλαμβάνω οτι ήμουνα μικρούλα και δεν ήξερα. Η Μαρία όμως αδικαιολόγητη και τι συμπαθούσα κι όλας.
10-10-2011, 13:42 #12
Αποτι ειδα εδω ειναι φραση απο παλιο παιδικο τραγουδακι!Ε ενταξει απλως της ηρθε στο μυαλο και το ειπε.Δε νομιζω οτι ηθελε να προσβαλει κανενα.Εχουμε ακουσει πολυ χειροτερα και στην Tv και στην καθημερινη μας ζωη.
10-10-2011, 15:11 #13
Originally posted by angelaorangel
Παντως υπαρχουν σιγουρα και παχυσαρκοι που οι ιδιοι αυτοσαρκαζονται για τα κιλα τους .
10-10-2011, 16:01 #14
Συγγνώμη τώρα, έκανε χρήση ενός στίχου η Σολωμού και κάτι έγινε! Δεν είναι κάτι παρεξηγήσιμο αυτό που είπε. Ολόκληρο τραγουδάκι είναι. Ορίστε διαβάστε το. Θυμάμαι που το λέγανε στο δημοτικό τα αγόρια όταν θέλανε να πειράξουν εμάς τις χοντρούλες:
Πατάω ένα κουμπί
και βγαίνει μια χοντρή
και λέει στα παιδάκια
νιξ φαΐ.
Θα πάω να το πω
στον Ερυθρό Σταυρό
πως είσαστε
συνένοχες κι οι δυο.
Πατάω κι άλλο ένα
και βγαίνει μια χοντρέλα
και λέει στα παιδάκια
νιξ σαρδέλα.
Κι εσύ μωρή μαντάμ
που κλέβεις τα κουκιά
και κάνεις τα μαλλιά σου
περμανάντ.
Μην τα ξαφρίζεις πολύ
γιατί είναι όλο ζουμί
μην ρίχνεις και νερό
δεν είναι καθαρό.
Πατάω ένα κουμπί
και βγαίνει μια χοντρή
και λέει στα παιδάκια
νιξ φαΐ.
Κι εσύ με τα ρολό
που κλέβεις το χυλό
και κάνεις παπουτσάκια
με φελλό.
Θα πάω να το πω
στον Ερυθρό σταυρό
πως είσαστε
συνένοχες κι οι δυο.
Πατάω ένα κουμπί
και βγαίνει μια χοντρή
και λέει στα παιδάκια
νίξ ψωμί.
Αυτός που έχει θέμα με τους παχουλούς είναι ο Λαζόπουλος. Το ότι συχνά πυκνά μας ξεφτιλίζει στο τσαντίρι του, δεν βγήκε κάποιος να το κάνει θέμα όμως! :smug b:
10-10-2011, 16:22 #15
Ναι συμφωνώ, ας μην είμαστε υπερβολικές!
Όχι επειδή έχουμε εμείς τη μύγα, μόλις ακούμε την λέξη να μας ανάβουν και τα λαμπάκια!!! (με την καλή έννοια πάντα....)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....