Results 1 to 15 of 26
Thread: ΣΤΕΒΙΑ
-
14-10-2011, 03:13 #1
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
ΣΤΕΒΙΑ
Διαβασα το παρακατω αρθρο ψαχνωντας για το τι ειναι ακριβως η στεβια που συνεχεια ακουω οτι ειναι το τελειο υποκαταστατο της ζαχαρης.
http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=42056949
Καταναλωνω σχεδον καθε μερα γλυκαντικα για να αποφυγω τη ζαχαρη ,εχω ομως αρχισει να ανησυχω για το ποσο ''αθωα'' ειναι,θα προτιμουσα μια φυσικοτερη και ''υγιεινοτερη''λυση οπως η στεβια.
Παιρνει καποιος απο εσας στεβια?
Απο που την αγοραζετε και ποσο κοστιζει?
- 14-10-2011, 09:40 #2
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
την αγοραζεις απο καταστημα με βιολογικα προϊοντα.
εχει συσκευασια με ταμπλετες κ οχι με ταμπλετες
καποια στιγμη ειχα κοψει τη ζαχαρη στον καφε... μετα δοκιμασα κ στεβια, δοκιμασα κ ζαχαρη στον καφε, το ιδιο χαλια μου φανηκε ο καφες....
( τι μπορει να παθει ο ανθρωπος...)
οπωσδηποτε ομως καλυτερη απο τ αλλα.
η αντιστοιχια με την ποσοτητα ζαχαρης ειναι περιπου 1:20 η 25, οποτε υπολογισε κ αυτο στην τιμη (την οποια δε θυμαμαι).
επισης, οι ταμπλετες ειναι περισσοτερες στο κουτακι απο τ αλλα ειδους γλυκαντικα κ η τιμη ερχεται περιπου ιδια.
παντως ειναι οντως το ιδανικο υποκαταστατο κ δεν εχω διαβασει κατι αρνητικο, κατι που κατα κορον συμβαινει για ολα τ αλλα αυποκαταστατα.
14-10-2011, 11:57 #3
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
οι ταμπλετες που ειχα παρει http://www.biosophy.gr/ViewShopProdu...oductId=871088 κανουν 18 ευρω τα 400 δισκακια. Απο αλλα μαγαζια μπορεις να βρεις με 9 ευρω τα 100. ΑΛλα συμφερει το 400αρι.
το'χω παρει επισης και σε σκονη καθαρη http://www.tsai.gr/stevia-p-229.html...b1b892d09fa8ce αλλα αυτο δεν διαλυεται γιατι ειναι η καθαρη της μορφη.
με τη στεβια πρεπει να προσεχεις ΠΑΡΑ πολυ. Λιγο παραπανω, και εννοω, 1/4 του γλυκου κουταλακι παραπανω, και απο ωραιοτατο καφε, εχεις ενα ροφημα που μυριζει κοπρια.
χρησιμοποιω κατα κυριον τη σκονη, αλλα μονο στη καφετιερα. Στο φιλτρο μεσα που βαζω τον καφε, βαζω και μισο κουταλακι του γλυκου και το ανακατευω με τον καφε φιλτρου. το μισο κουταλακι ειναι για ΟΛΗ τη κανατα.
δοκιμασε με τη σκονη αν θες, σε ζεστο καφε, και πειραματησου με τις ποσοτητες. Απλα θυμησου, το ΛΙΓΟ κανει μεγαλη διαφορα.
14-10-2011, 13:18 #4
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
Eυχαριστω για τις πληροφοριες παιδια .
Οι ταμπλετες ειναι μια για ενα ροφημα ?
Διαλυονται ευκολα πχ να βαλω στο γιαουρτι?
14-10-2011, 17:44 #5
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 206
canderel;
14-10-2011, 17:53 #6
- Join Date
- Aug 2011
- Posts
- 101
Η μαυρη ζαχαρη δεν ειναι αθωα?
14-10-2011, 18:07 #7
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 395
AΣΠΡΗ Η ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ;
Όσον αφορά την πρόσληψη θερμίδων, οι δύο τύποι ζάχαρης είναι εφάμιλλοι (1 κουταλάκι παρέχει 20 θερμίδες). H διαφορά τους είναι ότι η λευκή ζάχαρη έχει υποστεί ένα επιπλέον στάδιο επεξεργασίας (τη λεύκανση) σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, κάτι που θεωρείται αρνητικό. Eπίσης, η μαύρη ζάχαρη διατηρεί ίχνη μελάσας (η μελάσα περιέχει μέταλλα σε ελάχιστη ποσότητα) από την πρώτη ύλη - το ζαχαρότευτλο.
Πηγή: http://www.incardiology.gr/odigies/ti_trote.htm
14-10-2011, 18:15 #8
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
Originally posted by wannabeskinny
canderel;
14-10-2011, 18:16 #9
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
Originally posted by mitsimou
Η μαυρη ζαχαρη δεν ειναι αθωα?
14-10-2011, 18:19 #10
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
Originally posted by dora_th
AΣΠΡΗ Η ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ;
Όσον αφορά την πρόσληψη θερμίδων, οι δύο τύποι ζάχαρης είναι εφάμιλλοι (1 κουταλάκι παρέχει 20 θερμίδες). H διαφορά τους είναι ότι η λευκή ζάχαρη έχει υποστεί ένα επιπλέον στάδιο επεξεργασίας (τη λεύκανση) σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, κάτι που θεωρείται αρνητικό. Eπίσης, η μαύρη ζάχαρη διατηρεί ίχνη μελάσας (η μελάσα περιέχει μέταλλα σε ελάχιστη ποσότητα) από την πρώτη ύλη - το ζαχαρότευτλο.
Πηγή: http://www.incardiology.gr/odigies/ti_trote.htm
14-10-2011, 19:28 #11
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
angel εκτός από την ασπαρτάμη υπάρχει και η σουκραλόζη που προέρχεται από την ζάχαρη,έχει λίγες θερμίδες και δεν ανεβάζει τον γλυκαιμικό δείκτη,τέτοια είναι η ζάχαρη sweet and balance
14-10-2011, 19:57 #12
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
αγγελουδακι ... χμ... δεν ειναι κακη ιδεα και πιστευω οτι θα ειναι πιο οικονομικη?Ειναι σιγουρα φυσικο προιον η ειναι τεχνητο?
14-10-2011, 20:49 #13
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 487
Προσπαθησε να αποδευγεις την ασπαρταμη.Τα αλλα γλυκαντικα δεν ειναι τοσο επικυνδινα.Η στεβια ειναι πανακρινη,δηλαδη ελεος.Τι ειναι χρυσος???Εγω χρησιμοποιω natreen.Σχετικα με τη μαυρη ζαχαρη ειναι βεβαια πολυ πιο υγιεινη απο το επεξεργασμενη- βιομηχανοποιημενη λευκη ζαχαρη,ομως δε παυει να ανεβαζει τη γλυκοζη στο αιμα και να εχει περισσοτερες θερμιδες.Ενω τα γλυκαντικα δεν την επηρεαζουν και προσφερουν το ιδιο πραγμα.Οπως διαβασα σε ενα αρθρο στο Vita ειναι "ο χειροτερος υδατανθρακας".
14-10-2011, 21:13 #14
- Join Date
- Aug 2011
- Location
- ΟΥΤΟΠΙΑ
- Posts
- 381
Χρησιμοποιω τωρα ενα γλυκαντικο που εχει ασπαρταμη απο το καρφουρ και θελω να μην το ξαναπαρω και να παρω την επομενη φορα κατι αλλο.
14-10-2011, 21:21 #15
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 487
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....