Results 16 to 26 of 26
Thread: ΣΤΕΒΙΑ
-
14-10-2011, 21:38 #16
και εγω natreen η sweet and balance χρησιμοποιω πιο πολυ, το στεβια το'χω μονο για τον καφε του φιλτρου. Δεν διαλυεται καθολου. Υπαρχει και αυτο σε υγρη μορφη αλλα ποιος εχει τα λεφτα να πειραματιστει με τις ποσοτητες; ειναι πανακριβο το ατιμο. Ενω με το νατριν, αν πεσει παραπανω, απλα θα'ναι πολυ γλυκο.
Δεν διαλυεται η στεβια καθολου, για γιαουρτι και τα σχετικα, θα χρειαστεις το υγρο.
- 14-10-2011, 21:46 #17
Οποτε καλυτερη λυση ειναι natreen η sweet and balance.
Για στεβια ,ειδα κι εγω οτι ειναι ακριβη - με μια γυροβολια στο google - οποτε την αφηνω ως επιλογη.
15-10-2011, 11:22 #18
Εχω παρατηρησει οτι η μαυρη ζαχαρη ειναι ποιο γλυκεια απο την ασπρη.
Ουσιαστικα μονο στον καφε το πρωι βαζω στην μυτη απο το κουταλι.
Να φανταστειτε οτι εχω παρει το σακουλακι την μαυρη ζαχαρη απο τον Αυγουστο και ακομα το βαζακι του δεν εχει φτασει στην μεση.
Γλυκα δεν φτιαχνω (δυστυχως τα τρωω ομως οταν τα φερνουν.)
15-10-2011, 12:27 #19
Κορίτσια όλα τα γλυκαντικά διαίτης στην ελληνική αγορά είναι ασπαρτάμες, φουλαρισμένες στο κυκλαμικό νάτριο που θεωρείτε ύποπτο συστατικό για ασθένειες. Στην Αμερική τα γλυκαντικά που κυκλοφορούν δεν το περιέχουν. Μόνο στην Ευρώπη επιμένουν και κάνουν την πάπια. Θεωρώ ότι προτιμότερο είναι να πίνετε τον καφέ σας με ελάχιστη ζάχαρη ή φρουκτόζη, παρά να βάζεται τον "καρκίνο" στο στομάχι σας. Ασπαρτάμη χρησιμοποιώ σπάνια, γιατί συνήθως με πειράζει. Την ρεύομαι δηλαδή και μου αφήνει μια άσχημη γεύση. Θα μας καταντήσουν να παραγγέλνουμε ζαχαρίνες απ'το εξωτερικό.
15-10-2011, 15:42 #20
To νατρεεν αν και δεν εχει ασπαρταμη λεει οτι εχει και κυκλαμικο νατριο,το ιδιο με την ασπαρταμη ειναι?Και τι να κανουμε να παραγγελνουμε γλυκαντικο απο αμερικη?Εγω σιγουρα δεν προκειται να ξανα καταναλωσω ζαχαρη αρα πρεπει να βρω οπωσδηποτε κατι που να μην περιεχει καποια επικυνδινη ουσια.Κοιταξα και ενα σιροπι σοκολατας που εχω (sweet and balance) και λεει οτι τα γλυκαντικα του ειναι μαλιτολη,ξυλιτολη,σουκραλο ζη.Αρα ειναι οκ φανταζομαι.
15-10-2011, 17:00 #21
asteropi διάβασε εδώ: http://www.eufic.org/article/el/artid/aspartame/ και για το κυκλαμικό νάτριο διάβασε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclamate
Μόνο στην Αμερική έχουν καθαρές ασπαρτάμες. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι γεμάτος με το μείγμα ασπρατάμης και κυκλαμικού νατρίου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω...
Βασικά αυτό που σκέφτομαι είναι να παραγγείλω την Σπλέντα που μπορεί αντέχει και στις ψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή μπορείς να ψήσεις κέϊκ με το γλυκαντικό αυτό έχοντας την γλύκα της ζάχαρης αλλά όχι τις θερμίδες. Ίσως να είναι καλύτερη επιλογή για εμένα, μιας και με την ασπαρτάμη είμαστε.... από μακριά κι αγαπημένες! :wink1:
15-10-2011, 18:23 #22
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Μαρία η σουκραλόζη δεν είναι ούτε κυκλαμικό νάτριο ούτε ασπαρτάμη.,προέχεται από την ζάχαρη και θεωρείται φυσικό προιόν.Στο εξωτερικό όταν αναφέρονται στην splenda εννοούν την σουκραλόζη.Στην συσκευασία της sweet and balance αναγράφει γλυκαντική ουσία :σουκραλόζη 1% προ επέμβασης που έψαχνα να βρω τι αντικατάστατο ζάχαρης θα μπορώ να χρησιμοποιώ καθώς απαγορέυται τόσο η λευκή ζάχαρη,όσο και η καστανή κατέληξα από διάφορες μελέτες που διάβασα (όλες ανέφεραν πως το συγκεκριμένο γλυκαντικό ΔΕΝ είναι ύποπτο για προβλήματα υγείας και είναι απόλυτα ασφαλές) πως η σουκραλόζη είναι το καλύτερο αντικατάστατο,εφόσον δεν μπορώ να πιω σκέτο τον καφέ μου (μπλιάχ) επίσης όσα γλυκά sweet and balance έχω δοκιμάσει έχουν σαν γλυκαντικά σουκραλόζη,μαλιτόλη και άλλο ένα που δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή,που και τα δύο δεν ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη και είναι "φυσικά" υποκατάστατα καθώς προέρχονται από την ζάχαρη.
16-10-2011, 01:54 #23
Originally posted by Μαρία.
asteropi διάβασε εδώ: http://www.eufic.org/article/el/artid/aspartame/ και για το κυκλαμικό νάτριο διάβασε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclamate
Μόνο στην Αμερική έχουν καθαρές ασπαρτάμες. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι γεμάτος με το μείγμα ασπρατάμης και κυκλαμικού νατρίου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω...
Βασικά αυτό που σκέφτομαι είναι να παραγγείλω την Σπλέντα που μπορεί αντέχει και στις ψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή μπορείς να ψήσεις κέϊκ με το γλυκαντικό αυτό έχοντας την γλύκα της ζάχαρης αλλά όχι τις θερμίδες. Ίσως να είναι καλύτερη επιλογή για εμένα, μιας και με την ασπαρτάμη είμαστε.... από μακριά κι αγαπημένες! :wink1:
οσο για τη μαλιτολη, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! ειχα παρει και εγω το σιροπι το καλοκαιρι, πρεπει να χρησιμοποιησα 3 κουταλακια του γλυκου...
φιλε... πρηστικε η κοιλια μου, και θα γινω γραφικη τωρα, αλλα καλυτερα σταρατα. Επιπονα αερια, το γουργουριτο ακουγοταν μεχρι τη αλλη μερια του δωματιου, τουαλετα καθε 5 λεπτα. Και λεει οτι μπορει να'χει υπακτικη δραση, αλλα αυτο με ριμαξε.
Επισης η μαλιτολη εχει τον μισο γλυκαιμικο δεικτη απο τη ζαχαρη. Για αυτο κολλανε μερικοι σε διαιτες τυπου ατκινς. Αν φας ενα κομματι σοκολατα με ζαχαρη, ανεβαζει τη γλυκοζη σου το ιδιο αν φας 2 κομματια με μαλιτολη.
http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...a/maltitol.htm
"Maltitol Has a Relatively High Glycemic Index
In particular, maltitol syrup has a glycemic index of 52, which approaches that of table sugar at 60. The powdered form has a glycemic index of 36, which is still higher than most other sugar alcohols and all artificial sweeteners. "
(κανω μεταφραση απο γκουγκλ γιατι βαριεμαι :smilegrin: )
"Μαλτιτόλη έχει ένα σχετικά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη
Ειδικότερα, το σιρόπι μαλτιτόλης έχει γλυκαιμικό δείκτη των 52, που πλησιάζει εκείνη των επιτραπέζια ζάχαρη στα 60. Η σκόνη έχει γλυκαιμικό δείκτη των 36, η οποία εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από τις περισσότερες άλλες αλκοόλες της ζάχαρης και όλων των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών."
16-10-2011, 13:25 #24
Κ η splenta δεν είναι αθωΑ. μου έστειλαν ένα άρθρο κ αν το βρω θα το ανεβάσω. Υπάρχει στην Ελλάδα. Στο χαλάνδρι. Όλα κάτι έχουν άλλα σε μικρή ποσότητα φαντάζομαι δεν κάνουν κακό. Καλύτερα τίποτα. Σκέτα. Όλα μια συνήθεια είναι.
16-10-2011, 15:04 #25
Χρύσα τίποτε δεν είναι αθώο. Προσωπικά τελευταία διαπιστώνω ότι έχω πρόβλημα με την ασπαρτάμη, ενώ πριν μερικά χρόνια δεν είχα. Ή έχουν αλλάξει τα συστατικά της κι ας γράφει στην ετικέτα τα κλασσικά ή ο οργανισμός μου όσο μεγαλώνει (ηλικιακά) κάποιες τροφές δεν τις θέλει κι αντιδρά αναλόγως. Μακάρι να μπορούσα να αντέξω χωρίς γλυκό. Αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να φτιάξω κάτι ελαφρύ για να σπάει την μονοτονία της διατροφής μου και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ζάχαρη ούτε φρουκτόζη στα γλυκά. ʼντε τον καφέ μου τον πίνω σκέτο, αλλά αν φτιάξω κρέμα με το γάλα μου δεν μπορώ να την φάω άγλυκη με την πίκρα της βανίλιας και το αρωματικό ξεγέλασμα της κανέλας. Θέλω να'χει την γλύκα που πρέπει! :smilegrin:
16-10-2011, 16:11 #26
Έχω πάρει τη στέβια σε ταμπλέτες. Δεν διαλύεται εύκολα, αλλά στα ζεστά ροφήματα τη διαλύω με το ζεστό νερό και ύστερα τη ρίχνω στο ρόφημα. Η γεύση της είναι αρκετά γλυκιά, και μία ταμπλέτα δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με δύο ταμπλέτες άλλου γλυκαντικού - ευτυχώς που μου αρέσουν τα πολύ γλυκά!
Χρησιμοποιώ και ασπαρτάμη. Η ασπαρτάμη είναι καλή για τα κρύα ροφήματα, αλλά στα ζεστά λες και δεν υπάρχει. Μάλλον κάνει άσχημη αντίδραση, και η γλυκύτητά της εξαφανίζεται. Έτσι κατέληξα άλλο γλυκαντικό να βάζω στα ζεστά, άλλο στα κρύα. Στα γλυκίσματα δοκίμασα τη στέβια διαλυμένη σε ζεστό νερό, και είχα καλά αποτελέσματα - σε αντίθεση με το κυκλαμικό νάτριο που δεν ψήνεται.
Τώρα, για το πιο είναι "αθώο" και πιό όχι, για το τσιγάρο πήρε αρκετές δεκαετίες για να αποφασίσει η επιστήμη. Το ίδιο θα γίνει με τα κινητά, τα γλυκαντικά, τις μεταλλαγμένες τροφές και πολλά άλλα. Το ξέρουμε όλοι πως είναι επικίνδυνα, αλλά αν αποφασίσουμε να περιοριστούμε στα "υγιεινά" πρέπει να τρώμε μόνο τις τοματούλες από τον κήπο μας, τα αβγά από τις κοτούλες μας και να στέλνουμε μηνύματα με ταμ-ταμ!
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια