αγάπη και μυστικά......
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

αγάπη και μυστικά......

Είμαι βουλιμική εδω και 7 χρόνια.....αυτό πολλές φορές επηρέαζε ακόμα και την προσωπική μου ζωή γιατί πολύ απλά ένιωθα οτι δε μπορώ να έχω μια σχέση και να κρύβω αυτή την πλευρά του εαυτού μου......εδώ και ένα χρόνο έχω μια πολύ ωραία σχέση,νιώθω μεγάλη οικειότητα μαζί του, ξέρει πολλά για μενα αλλά δε ξέρω αν μπορώ να του αποκαλύψω αυτό....προτιμώ να το παλέψω μόνη μου.....το κρίνετε σωστό?

Senior Member
    Δε νομιζω το να του το πεις οτι θα αλλαξει κατι στη σχεση σας.Οκ εχεις μια διατροφικη διαταραχη δεν εχεις και λεπρα.

Senior Member
    Αν πραγματικά νιώθεις ότι θέλεις να απαλλαγείς από τη βουλιμία καλό θα είναι να προσπαθήσεις να το μοιραστείς με τους ανθρώπους που σε αγαπάνε. Είναι δύσκολο βέβαια και το καταλαβαίνω γιατί φοβάσαι ότι δεν θα ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν, η ακόμη χειρότερα να μην μπορούν να σε καταλάβουν και να σε κάνουν να νιώσεις χειρότερα. Είμαι και εγώ καινούρια στο foroum. Προσωπικά έχω αδηφαγική διαταραχή εδώ και 18 χρόνια και το παλεύω εδώ και έναν χρόνο σε συνεργασία με διαιτολόγο - διατροφολόγο και για ένα διάστημα και με ψυχολόγο. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίσεις καλά εσύ την διατροφική σου διαταραχή και να την αντιμετωπίσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Εσύ είσαι ο μοναδικός άνθρωπός που μπορεί να παλέψει και να νικήσει την βουλιμία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις την υποστήριξη την ψυχολογική από τους αγαπημένους σου. ʼρα από τη στιγμή που είστε ένα χρόνο μαζί και νιώθεις ότι σε αγαπάει καλό θα είναι να του το πεις και να ζητήσεις την υποστήριξη του. Ο σύντροφός μου δεν μπορώ να πω ότι πρακτικά με βοήθησε στο πως να χειριστώ την διαταραχή μου, στο κάτω κάτω δεν ήξερε πως να το κάνει αυτό και δεν ήταν δική του δουλειά , αλλά έδειξε κατανόηση και αγάπη και με στήριξε έμμεσα στην προσπάθεια μου. Αν σε αγαπάει και σε νοιάζεται πραγματικά θα βρει την δύναμη να σε υποστηρίξει και να σε καταλάβει, ή ακόμη και να μην σε καταλάβει από την αρχή, να σου δώσει το χρόνο και τον χώρο που χρειάζεσαι να το παλέψεις και να σε υποστηρίζει δίνοντας σου αγάπη και σιγουριά συναισθηματική. Εσύ όμως για να παλέψεις με τη βουλιμία θα πρέπει να βρεις συμμάχους. Εγώ πάλευα μόνη μου πάρα πολλά χρόνια και πάντα έλεγα είσαι δυνατή και θα τα καταφέρεις απλά πρέπει να βρεις το σωστό timing! Αλλά το μόνο που κατάφερνα είναι να χάνω 20-25 κιλά και να τα ξαναβάζω πάλι πίσω και μάλιστα με τόκο ! Μέχρι που κατάλαβα ότι μόνη μου δεν θα τα καταφέρω ποτέ. Και έτσι ζήτησα βοήθεια από ειδικό, ευτυχώς έπεσα σε σωστό διαιτολόγο - διατροφολόγο και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ!