Results 1 to 15 of 16
Thread: να μου λυθει μια απορια..!
-
21-10-2011, 16:29 #1
να μου λυθει μια απορια..!
πως οριζετε ενα επεισοδιο υπερφαγικο? δηλαδη ποση ειναι η ποσοτητα του φαγητου που καταναλωνετε και το θεωρειτε υπερφαγικο? γιατι προσωπικα δεν θεωρω οτι κανω ποτε υπερφαγικα.. τωρα αν τα συγκρινω με αυτα που θ αμου πειτε μπορει να αλλαξω γνωμη.. :saint:
- 21-10-2011, 16:46 #2
και εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό νόμιζα πως δεν κάνω υπερφαγικά.
Δεν νομίζω πως υπάρχει ορισμός αλλά έτσι όπως το καταλαβαίνω και το έχω νιώσει είναι να τρώς μέχρι να σκάσεις και όμως να συνεχίζεις..
οι δικές μου ποσότητες στα υπερφαγικά είναι στο περίπου 1 κρουασάν,1 πακέτο μπισκότα,σοκολάτες και μαζί μ αυτά τρώω και γαλοπούλα σε φέτες που μου αρέσει τρελά!
Δέν ξέρω αν σε βοήθησα..
21-10-2011, 19:53 #3
Αν δεν κάνω λάθος , υπερφαγικό επεισόδιο θεωρείται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφών, με εναλλαγή γλυκού-αλμυρού, χωρίς κανένα έλεγχο πάνω στη συγκεκριμένη φάση , και σε διάρκεια αρκετών ωρών. Δλδ, τσιμπολογήματα επειδή λιμπίστηκα κάτι δεν θεωρούνται υπερφαγικά επεισόδια.
22-10-2011, 02:26 #4
Εγω υπερφαγικο λεω το επεισοδιο κατα το οποιο καταναλωνω πολυ γρηγορα μεγαλη ποσοτητα τροφης και κρυφα και με την αισθηση απωλειας του ελεγχου.Π.χ 1 πακετο δημητριακα με 1 μπουκαλι γαλα ή 500 γραμ. τυρι με 1 φρατζολα ψωμι και τιποτα αλλο ολη την ημερα...Εγω αυτο θεωρω υπερφαγικο...
24-10-2011, 05:00 #5
1 μπισκότο soft king, 3/4 κουτί μερέντα,2 φέτες ψωμί, 3 φέτες γαλοπούλα,2 φέτες τυρί του τοστ,1/2 σοκολάτα :( ένα υπερφαγικό όπως καταλαβαίνεις..... :( :( :(
24-10-2011, 16:44 #6
Τα υπερφαγικα επεισοδια χωριζονται σε αντικειμενικα και υποκειμενικα.
Και τα 2 ειδη εχουν την εννοια απωλειας ελεγχου, εναλλαγης τροφης και μεγαλου ενοχικου φορτιου που ακολουθει το επεισοδιο
24-10-2011, 16:49 #7
Συμφωνώ ως προς το υποκειμενικό. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που θεωρούν υπερφαγικό το να φάνε μία ολόκληρη μπανάνα..
24-10-2011, 21:31 #8
Originally posted by spaceride
Τα υπερφαγικα επεισοδια χωριζονται σε αντικειμενικα και υποκειμενικα.
Και τα 2 ειδη εχουν την εννοια απωλειας ελεγχου, εναλλαγης τροφης και μεγαλου ενοχικου φορτιου που ακολουθει το επεισοδιο
27-10-2011, 00:18 #9
υπερφαγικο? 2 πιτσες συν μιση τουρτα......
27-10-2011, 16:25 #10
3 χαμπουργκερ, 1 maxi πατατες, ενα club, μια maxi cola και ενίοτε αν δεν είχα ακόμα φτάσει στα πρόθυρα του καρδιακού επεισοδίου και μία σαλάτα. Την τελευταία φορά που το έκανα σε αυτόν τον βαθμό πριν από ένα περίπου χρόνο ξύπνησα στον ύπνο από το ροχαλητό μου. Το άλλο πρωί άλλαξα ζωή.
29-10-2011, 19:44 #11
ενα που θυμαμαι, πριν απο πολλους μηνες...
2 σακουλακια πατατακια ΒΒQ και Ηeinz Ketchup, τα μεγαλα
1 πακετο πτι-μπερ σοκολατα
3 μαρς
1 σνικερς
2 παγωτο χωνακι
2 σουβλακια
1 παστα
1 τυροψωμο
ψωμι του τοστ με μελι και βουτηρο
απο το πρωι μεχρι το απογευμα. Με επιασε οταν πηγα το πρωι για τσιγαρα στο περιπτερο και επαθα αμοκ και τα αγορασα, μετα τα σουβλακια τα παραγγειλα, και εφοσον ειπα "το γαμησα, δεν εχει σημασια" εφαγα και τα ψωμια με το μελι και βουτηρο. Απο τοτε παω στο περιπτερο χωρις πορτοφολι. Με ισα-ισα λεφτα για αυτο που χρειαζομαι.
29-10-2011, 20:33 #12
Χμμμμ, κι εγώ την έχω αυτή την απορία... απ'ότι βλέπω είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα όσον αφορά τις ποσότητες, κοινά σημεία ίσως το αίσθημα της απώλειας του ελέγχου και η δυσφορία από το πολύ φαγητό.
Όσον αφορά εμένα ακόμα και οι πιο ακραίες περιγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω ήταν η καθημερινότητα μου πριν 1- 1,5 χρόνο, πιθανόν να έτρωγα τις ποσότητες που αναφέρει η merrymaker ή το maraki και 2 φορές τη μέρα και μάλιστα χωρίς να αισθάνομαι άσχημα, συνέχιζα μετά κανονικά οτι έκανα... μετά την αλλαγή του τρόπου ζωής μου κάποιες φορές που έχασα τον έλεγχο σαφέστατα δε μπορώ καν να πλησιάσω τις προήγουμενες ποσότητες και σίγουρα αισθανόμουν άσχημα(εννοώ σωματικά, όχι ψυχολογικά)
30-10-2011, 00:00 #13
pws kataferes na mikruneis to stomaxi s kai na allakseis sunitheies?
30-10-2011, 09:09 #14
Χμμμμ... δε ξέρω αν έχει μικρύνει το στομάχι μου(δε ξέρω αν γίνεται κιόλας), πάντα μπορούσα να αισθάνομαι πλήρης και με πολύ μικρότερες ποσότητες απλά δε το έκανα... οι μερίδες που τρώω παραμένουν αρκετά μεγάλες σε σχέση με το "φυσιολογικό", προφανώς δε πλησιάζουν τα επίπεδα που μιλάμε παραπάνω αλλά η κύρια αλλαγή θεωρώ οτι είναι στη ποιότητα της διατροφής μου.
Βλέπω οτι έγραψα και μεγάλα λόγια χθες για αλλαγή τρόπου ζωής, ισχύει βέβαια αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι δε θα είναι κι αυτή η φορά μια παρένθεση. Αυτό που με βοήθησε εμένα και δε το εύχομαι σε κανέναν είναι οτι μπήκαν στη ζωή μου πολύ σοβαρά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω, προβλήματα που δε τα περίμενα σε καμία περίπτωση... δε ξέρω πως αλλά η διατροφή αλλά και άλλα θέματα που ήμουν κολλημένος για χρόνια φαινόταν πλέον πολύ απλά και εύκολα στη διαχείριση. Γύρισε κάποιος διακόπτης στον εγκέφαλο δλδ, δεν εύχομαι σε κανέναν να χρειαστεί τόσο δραματικά γεγονότα στη ζωή του για να τα καταφέρει.
30-10-2011, 13:10 #15
καταλαβαινω τι εννοεις.... και εχεις απολυτο δικιο.. γι αυτο δυσκολευομαι να μοιραστω το προβλημα μου.. γιατι ξερω οτι ειναι τοσο χαζο και τοσο ασημαντο μπροστα στα οσα συμβαινουν γυρω μου.. αυτο το κλικ περιμενω και γω, αλλα αργει.
και γω ετσι ειμαι, και με μικροτερεσ ποσοτητες νιωθω φουλ,απλα χανω τον ελεγχο...
μακαρι να ξεφυγουμε μια και καλη απ αυτη τη μαυρη τρυπα στη ζωη μας, γιατι καλως η κακως, υπαρχουν πολυ σηματικοτερα πραγματα με τα οποια αξιζει και πρεπει να ασχοληθουμε εκει εξω
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή