δεν πρεπει να ξανακανω εμετο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

δεν πρεπει να ξανακανω εμετο

απο εκει που ειχα να προκαλεσω εμετο 3-4 μηνες , μεσα σε 1,5 εκανα απειρους εμετους. και η βλακεια μου ειναι οτι αφου ξερω οτι δεν ειναι καλο για την υγεια , συνεχιζω. αλλα μεχρι εδω . Καταρχην με τον εμετο επιβραδυνω με τον μεταβολισμο μου , χανω βιταμινες και μετα νιωθω ρακος, σιγουρα δεν μπορω να τα αποβαλλω ολα και εκτος που μου ειχε κοκκινησει το ματι για μερες τωρα μου μαυρισε κιολας λες και εχω φαει μπουνια. θα πεθανω και δεν θα το καταλαβω σε λιγο.. αλλα δεν θα κανω την χαρη σε αυτην την μαλακισμενη διαταραχη . επισης δεν αδυνατιζειςμε τουσ εμετους οπως νομιζα. το εχω παρατηρησει οταν κανω κανονικα την διατροφη μου εχω χασει και 1.5 κιλο την εβδομαδα. και καταληγω πως δεν 8α το ξανακανω αυτο .:yawn::saint2::smilegrin:

καλημερα!!!καταρχην ψυχραιμια,ολα λυνονται...πρεπει να σου πω οτι ειμαι και εγω στην ιδια φαση με σενα,ειχα σταματησει για 4-5 μηνες τους εμετους και μετα ξαναρχησα με την ιδια και χειροτερη ενταση με αποτελεσμα μεσα σε 1,5 μηνα να ειμαι τελειως χαλια ψυχολογικα αλλα και σωματικα,να ζαλιζομαι συνεχεια,να μην μπορω να σηκωθω απο το κρεβατι και φυσικα να μην αδυνατιζω πια οπως παλια αλλα να παχαινω λιγο κιολας και να νιωθω μονιμως φουσκωμενη...εμενα συνυπηρχαν βεβαια και ψυχολογικα προβληματα οποτε αποφασιζοντας οτι δεν παει αλλο,πηγα ξανα σε ψυχιατρο,ξεκινησα και αντικαταθλιπτικα και με δικη μου περισσοτερο επιμονη κα ιπροσπαθεια εχω εδω και 2-3 βδομαδες να κανω(απο τοτε που ξεκινησα την θεραπεια) και τρεφομαι σωστα και δεν υποσιτιζομαι οπως παλια..δεν μπορω να σου περιγραψω πως νιω8ω πλεον,ειμαι πολυ καλυτερα,πιο ενεργητικη,πιο ευδιαθετη ,πιο ξεκουραστη...με προσεχω καλυτερα και νιωθω πιο ομορφη και επιπλεον οχι μονο δεν πηρα κιλα αλλα εχασα και 1-2 και ειμαι σταθερα χωρισ πανω-κατω..και το καλυτερο νιωθω πιο ελευθερη απο αυτη την συνηθεια,ελευθερη να κανω τοσα πραγματα!!θελω να σου δειξω με αυτα ποσα καλυτερη ποιοτικα ειναι η ζωη χωρις την βουλιμια και να μην φοβηθεις να κανεις μια νεα αρχη..δεν πειραζει που δεν τ ακαταφερες την πρωτη φορα, καθε αρχη και καλυτερη!εμενα ειναι η τριτη φορα που κανω "αποχη" και νιωθω πιο δυνατη και πιο χαρουμενη!μην σταματησεις ποτε να προσπαθεις και καποια στιγμη αυτη η προσπαθεια θα μας γινει συνηθεια και τροπος ζωης και οχι η αυτοκατασροφη...εχεις παει ποτε σε ψυχολογο παρολα αυτα??εμενα με βοηθησε παρα πολυ..

Junior Member
    nai exw paei mia fora .stamathsa kai twra 3anaphga ! elpizw na pane ola kala!

αυτα φοβαμαι εγω..οτι προσπαθω οσο μπορω ...πηγαινω ψυχολογο σπαταλω 55 ευρω την καθε επισκεψη...και λεω θα ειμαι καλα καποτε?? και αν ειμαι καλα και ξανα κυλήσω παλι απο την αρχη???

και γω καταφερα γ 2 μηνες να κανω μονο 2 υπερφαγικα.. πλεον ειμαι στα ιδια και χειροτερα..καθε μερα,ολη μερα..

οντως οταν καταφερα να προσεξω για λιγο τη διατροφη μου ειχα κ γω αδυνατισει,ενω τωρα ενω τα βγαζω παλι παιρνω.
    πως γινεται αυτο ρε γμτ....

κοριτσια κατι πρεπει να κανουμε,αφου ξερουμε οτι το καλυτερο και πιο υγειες σωμα χτιζεται τρωγοντας, γιατι αρρωσταινουμε ετσι..

προσπαθω να φαω κανονικα και δε νιωθω καν τη μεριδα να καθεται στο στομαχι... με αποτελεσμα αν καταφερω να κρατηθω μεχρι το βραδυ,να ξεσπαω μετα.. μεχρι και 3φορες απανωτα κανω εμετο...

οι ψυχολογοι κανουν τιποτα??

εγω πηγαινω σε ψυχολογο ...μεχρι στιγμης δεν λεω οτι με βοηθησε αλλα μ'αρεσει που μιλαμε...και αυτο βοηθα!

Junior Member
    ο ψυχολογος δεν ειναι μαγος.πανω απο ολα θα πρεπει εμεις να θελουμε να αλλαξουμε και να προσπαθουμε πολυ εντονα ξανα και ξανα. οι ψυχολογοι απλα σε μαθαινουν να σκεφτεσαι και σε συμβουλευουν πως να αντιμετωπιζεις τις κρισεις..εχεις απολυτο δικιο μαρακι . δεν πρεπει να τα παραταμε αλλα αυτο ειναι πολυ δυσκολο ..ο επιμενων νικα

Junior Member
    Μιλώντας από προσωπική πείρα......με είχαν δεχτεί στο ΑΝΑΣΑ και εκεί είχα κάποιες συνεδρίες με μία ψυχολόγο.....η αλήθεια είναι οτι εκείνο το διάστημα δεν ήμουν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ήμουν και μόνη,πραγματικά το γεγονός οτι της μιλούσα με βοήθησε πολύ.....από την άλλη η βουλιμία νομίζω οτι κατα ένα μεγάλο μέρος έχει να κάνει με αυτή τη "βλαμένη" συνήθεια......κακό πράγμα η συνήθεια......
    Εξαρτάται καθαρά από μας......πόσο αποφασισμένοι είμαστε.....όπως λέει και η anzelik92 ο ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει στο πως να έρχεσαι αντιμέτωπη με κάθε είδους αρνητικό συναίσθημα.......

Junior Member
    Καλη μου anzelik92, οπως προειπε ενα κοριτσι, ψυχραιμια! Το οτι δεν τα καταφερες, δε σημαινει οτι πρεπει να σταματησεις να παλευεις για αυτο! Αλλωστε, οπως λεει και το ρητο, η Ρωμη δε χτιστηκε σε μια μερα! Σε καταλαβαινω απολυτα, ειμαι κ εγω βουλιμικη 6 χρονια, με 2-3 βδομαδες αποχης ολα αυτα τα χρονια και οχι συνεχομενες (απλα ημουν διακοπες με την οικογενεια μου κ σταματουσα το πανηγυρι μεχρι που επεστρεφα στην Αθηνα κ παλι τα ιδια!). Κανω πολυ προσεγμενη διατροφη μεχρι το απογευμα και μολις σκοτεινιασει αρχιζω το "γλεντι",τρωω σα να μην υπαρχει αυριο! Σε πληροφορω οτι δε μου εχει μεινει φραγκο κ ας δουλευω 9 χρονια! ναι εφαγα κ αυτα που ειχα μαζεψει πριν μου χτυπησει η βουλιμια την πορτα. Πιο παλια ημουν τσουπωτη,μη φανταστεις κατι τρελο,ετσι μπηκα στη διαδικασια της διαιτας. Τα κιλα τα εχασα αλλα με την τοση στερηση που ειχα επιβαλει στον εαυτο μου και με το φοβο να μην ξαναπαχυνω, βρηκα αυτο τον ηλιθιο τροπο να τρωω ο,τι μου αρεσει χωρις να παχαινω. Τι ηλιθια που ημουν... Σημερα ειμαι 30 ετων, δ εχω ζησει τιποτα γιατι οταν οι φιλοι μου εβγαιναν,ταξιδευαν,διασκεδ αζαν,εγω ηδη ειχα ξοδεψει τον κοπο μου σε σουπερμαρκετ,φουρνους,περι πτερα κ ηδη ειχα κλειστει σπιτι για να κανω παρεα με τη λεκανη!!! Κι εκτος αυτου, προοδευτικα παχυνα, αν και βεβαια ακομα με λες αδυνατη, κατι που δε μου συμβαινει οταν ΔΕΝ κανω εμετο, τι ειρωνια ε? εχω χαλασει τα δοντια μου και ο κ@#$λος μου και το στηθος μου ειναι πετσες κρεμασμενες, ενω δεν κανω πλεον(εδω και 3 χρονια) ολοκληρωμενες σχεσεις απο την ντροπη μου!!!!Κ ειμαι ενα ωραιο κοριτσι ρε γμτ, στο προσωπο πλεον βεβαια! Τραβηχτικια ρε παιδι μου αλλα με γνωριζουν ντυμενη!!! Ξεφτιλα, τα καλυτερα μου χρονια!!! Αλλα ετσι ειναι, μαλλον ετσι τα καταφερα! Αστα...
    Εχω αποφασισει να το σταματησω, δεν παει αλλο. Αλλα περα απο τη "βλαμμενη" συνηθεια που πολυ πετυχημενα ειπε η gary.ts, αυτο που με φοβιζει ειναι μηπως παρω βαρος κανοντας μια φυσιολογικη διατροφη, που σημαινει οτι παλι πρεπει να μπω σε ελεγχομενη διατροφη οπως καθε φορα που εκοβα τον εμετο. Γιατι τελικα αυτος ο κ@#$λοελεγχος ηταν που με οδηγησε σε αυτην την κατασταση...
    Σου ευχομαι καλη τυχη στον αγωνα σου! Και να θυμασαι οτι δεν εισαι μονη σου!!! Ακομα κ αν δε γνωριζεις καμια απο μας, ολες πολεμαμε για τον ιδιο σκοπο! Σου τα λεω για να τ'ακουσω κι εγω...