Results 1 to 6 of 6
-
27-10-2011, 21:10 #1
ΤΑ ΚΙΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ! ΣΤ\'ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ???
Καλησπέρα στο φόρουμ.
Είμαι καινουργια εδώ και χαρηκα πολυ που σας ανακάλυψα μετα απο ενα γενικό google search έπεσα μέσα :starhit:
Είμαι απο Κύπρια, 30 και κατι χρονων, 1,60 και απο 70 κιλά κατάφερα να χάσω τα 10 και μου μενουν 2-3 ακομα και φτάνω στο στόχο μου.
Τα εχασα με 3 μήνες με διαιτα ντουκαν και ειμαι χαρουμενη που μου "εκατσε" η διαιτα αυτή μιας και δεν ενιωσα πείνα ουτε μια μέρα εκτος απο τις 2-3 πρωτες μερες.
Εννοειται ότι θα ακολουθησω την 3 φαση μολις χασω τα κιλα που θελω που ειναι η συντηριση. Και την 4 φαση μετα. Αυτό που με απασχολει ομως ειναι αν τα κιλα εφυγαν μια για παντα η μολις τελειωσω την συντηριση θα αρχισω να τα παιρνω πισω ενα ενα και να βρεθω με περισσοτερα απο οσα εχασα?
Βεβαια θα προσεχω και θα εχω τα ματια μου ορθανοιχτα αλλα ακουσα οτι μετα απο πρωτεινικες διαιτες μετα οσο και να προσεχεις τα βαζεις γιατι αν και δεν ειμαι λιχουδου η να μου αρεσει η ποσοτητα αλλα οσο και να πεις θα φαω και τα φρουτα μου μετα και θα πιω και το χυμο μου και το ποτακι μου και τη πατατουλα μου..
Φοβαμαι οτι οι κοποι μου θα πανε χαμενοι...
Τριγυρνα συνεχως στο μυαλο μου οτι ειναι προσωρινη η χαρα μου..
Σας ευχαριστώ και δωστε μου τα φωτα σας εσεις που εισαστε πιο ειδικοι και ειδικα αν υπαρχουν εδω ατομα που εκαναν ντουκαν πριν η αλλη πρωτεινικη διαιτα και ενω εχασαν τα κιλα που ηθελαν καταφεραν να τα διατηρησουν για μεγαλο χρονικο διαστημα και πως.
ευχαριστω ξανα xx
- 27-10-2011, 22:27 #2
Ναι αμε, εγω δεν τα εχασα ολα με ατκινς, εκανα ντουκαν για λιγο αλλα δεν ξερω γιατι, η ατκινς με εχει βολεψει καλυτερα. Εγω πηρα φορα-κατηφορα και αναγκαστικα να παρω κιλα επιτιδες.
Η αρχη ηταν για 2-3 κιλα παραπανω, στη τελικη πηρα 6 μεσα στο ολο το διαστημα του καλοκαιριου (καπου 2 μηνες κραιπαλες). Απειρα ποτα, απειρα γλυκα/παγωτα/κρουασαν.... Και που πηρα 6, τα 3 φυγανε κατευθιαν οταν ξανακανα αρχικη ατκινς (ειχα κανει κατακρατηση). Τωρα θελω να τα ξαναχασω λογω εορτων (θελω να φαω κουραμπιεδες και τα σχετικα) και διακοπες στη αγγλια σε 2 βδομαδες για 10 μερες. Οσο δεν το παρακανεις, τα κρατας μακρια. Στη αρχη που εκανα χορτοφαγια/φυτοφαγια, ετσι και εκανα μια μερα κραιπαλη, αν ειχα χασει σε ενα μηνα 2 κιλα, σε μια μερα επαιρνα εναμιση πισω. Απο οτι ξερω στη τελικη φαση ντουκαν, απλα κανεις 2-3 μερες καθαρη πρωτεινη. (δεν διαβασα το βιβλιο μεχρι τελους, αλλα ετσι καταλαβα).
Μια φορα τη εβδομαδα, ανεβα στη ζυγαρια =), ετσι κρατας ελεγχο χωρις να'σαι με τον φοβο συνεχεια. Και αν δεις 1-2 κιλα να ερχονται, διωχτα σαν ανεπιθυμητο επισκεπτη!
27-10-2011, 22:28 #3
η 6 η 8 κιλα, δεν καλοθυμαμαι, παντως 3 μου μεινανε, και 2 για να'χω "χωρο" ωστε να μη κανω παλι διαιτα. Ψιλοβαρεθηκα...
28-10-2011, 13:47 #4
Σε ευχαριστώ πολύ MerryMaker_Misery για την απαντηση σου.
Ειμαι πολυ ανχωμενη γιαυτο το θέμα και ειναι αδικο να στερήσε να χασεις καποια κιλα και μετα να τα παρεις πισω.
Ειναι η πρωτη διαιτα που εκανα και δεν μου ξανατυχε για να ξερω αλλα διαβασα πολλα για την συγκεριμενη διαιτα και πολλοι τα πηραν πισω. Σιγουρα βαζεις το χερακι σου για να ρθουν πισω δεν λεω, αλλα παντα η φοβια υπαρχει μπας και με το λιγο και μετρημενο όταν ο οργανισμός για χρονια ειναι σε καποια κιλα, χανοντας βαρος και προσπαθοντας μετα να συνεχισεις τη ζωη σου με μετρημενα πραγματα παλι έχεις την τάση να επανερθεις εκει που ησουν.
Γιατι εγω παντα ήμουν του λιγου φαγητου αλλα τα 70 ήταν παντα στανταρ με ενα πανω ενα κατω..
Ελπιζω και σε περισσοτερες απαντησεις και γνωμες σε αυτο το θεμα.
Σας ευχαριστώ θερμα!!
28-10-2011, 14:20 #5
η γενική τάση είναι να ξαναπαίρνουμε τα κιλά μετά από δίαιτα, ανεξάρτητα από τη διατροφή που ακολουθούμε. Από κει και πέρα σαφώς αυτό δεν είναι υποχρεωτικό και εξαρτάται από μας να το αποτρέψουμε.
Το δικό μου συμπέρασμα αν και φυσικά οι περιπτώσεις μας δε συγκρίνονται... πιο πολύ "δουλειά" ήθελε να πάρω τόσα κιλά και να τα συντηρώ παρά να τα χάσω. Για συντήρηση δε ξέρω τώρα... never been there, never done that...
28-10-2011, 15:35 #6
Originally posted by iliaktida76
Σε ευχαριστώ πολύ MerryMaker_Misery για την απαντηση σου.
Ειμαι πολυ ανχωμενη γιαυτο το θέμα και ειναι αδικο να στερήσε να χασεις καποια κιλα και μετα να τα παρεις πισω.
Ειναι η πρωτη διαιτα που εκανα και δεν μου ξανατυχε για να ξερω αλλα διαβασα πολλα για την συγκεριμενη διαιτα και πολλοι τα πηραν πισω. Σιγουρα βαζεις το χερακι σου για να ρθουν πισω δεν λεω, αλλα παντα η φοβια υπαρχει μπας και με το λιγο και μετρημενο όταν ο οργανισμός για χρονια ειναι σε καποια κιλα, χανοντας βαρος και προσπαθοντας μετα να συνεχισεις τη ζωη σου με μετρημενα πραγματα παλι έχεις την τάση να επανερθεις εκει που ησουν.
Γιατι εγω παντα ήμουν του λιγου φαγητου αλλα τα 70 ήταν παντα στανταρ με ενα πανω ενα κατω..
Ελπιζω και σε περισσοτερες απαντησεις και γνωμες σε αυτο το θεμα.
Σας ευχαριστώ θερμα!!
Μετα το σκεφτηκα καλυτερα. Γιατι εχω τη "στεριση" ; τι ειναι αυτο που με κανει να μου τρεχουν τα σαλια για μια κρεπα, η μια σοκολατα, η μια παστα; Διατροφικα δεν μου προσφερει τιποτα περαν απο υδατανθρακες και γλυκαδα στη γευση. Οι ξηροι καρποι παλι... εχουν καλα λιπαρα.
Μετα ανέπτυξα μια ατομικη θεωρια (που στοχευεται μονο στο ατομο μου και τις συνηθειες μου) οτι εχω βομβαρδιστει τοσο πολυ με εικονες και διαφημησεις και συζητησεις περι γλυκων, που αν δε το'χω, νιωθω οτι το "στερούμαι" και επειδη τα στερήθηκα, οταν τα βρω, τρωω πολυ απο αυτο επειδη εχω στο μυαλο μου οτι δεν θα ξαναφαω για αρκετο καιρο αυτο το φαγητο/γλυκο επειδη κανω διαιτα.
Παρατηρησα τωρα το καλοκαιρι, οτι προς το τελος της κραιπαλης, οτι και που το ετρωγα το γλυκο/παγωτο, δεν μου εκανε αισθηση. Και απλα το'τρωγα για τη ιδεα.
Μετα συνειδητοποιησα οτι καθ'ολη τη διαρκεια της διαιτας, εψαχνα υποκαταστατα των "απαγορευμενων". Δεν σκεφτηκα ποτε, "γιατι νιωθω οτι -πρεπει- να'χω γλυκο η ξηρους καρπους;".
Εν κατακλειδη, προς το παρον εχω σταματησει να "σαλιώνω" στη ιδεα των απαγορευμενων γιατι :
α. τα "ειδικα/απαγορευμενα" φαγητα, ειναι καλυτερα να τα συνδιασω με καποιο γεγονος. (γαμος, παρτυ γενεθλίων, γιορτη) οπου και η ποσοτητα δεν ειναι άφθονη και δεν θα το παρακανω, και σε κατι "ειδικο" τρως και κατι "ειδικο" οπως κανω και κατι "ειδικο" (παω στη κομμωτρια, φοραω τα αληθινα κοσμηματα μου, φοραω ακριβουτσικο φορεμα κτλ).
β. Αν θελω κατι γλυκο να φαω, δεν χρειαζεται να'ναι παστα η τουρτα, η γλυκια γευση ειναι γλυκια γευση, το "απο που ερχεται η γλυκια γευση" ειναι καθαρα ψυχολογικο. Αντι τουρτα, μπορω να φτιαξω στο σπιτι ενα μικρο μπωλακι με χτυπημενη κρεμα σαντυγι με ζαχαρινη και κακαο, αναμεσα σε 2 αφρατα λεπτα γλυκα ψωμακια σαν σπογκος λιναροσπορου και να παρω τη γλυκαδα που θελω (οταν κανω ατκινς).
Ελπιζω να βγαζει νοημα αυτο. Το ξερω οτι μπορει να ακουγεται ψυχαναγκαστικο, αλλα οταν του εδωσα 5 λεπτα και το σκεφτηκα και αναρωτηθηκα, μου περασε η "κεφαλοπεινα".
Προς το παρον, ολα καλα. Συνεχιζει η διαιτα, χωρις μεγαλη προσπαθεια. Ελπιζω να συνεχισει.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία