Results 16 to 30 of 43
Thread: δακτύλιος
-
01-11-2011, 13:35 #16
Καλησπέρα σας
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ,
έχω ενα πρόβλημα με το ιντερνετ για αυτο άργησα να μπω...
ρώτησα τ θεία μου και μου είπε οτι εμετό κάνεις μόνο οταν τρως παραπάνω απο οτι το κανονικό
εκείνη είχα δμσ 50 δεν ξερω αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο ...
και μου είπε οτι οι απαγορεύσεις ισχύουν μεχρι να χάσει τα κιλά
οχι οτι μετα θα αρχίσεις να τρως ακατάπαυστα αλλα δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ...
δεν ξέρω τ να κάνω ...
υπάρχουν πολλές αντιφατικές γνώμες και δεν ξέρω που να ψάξω
- 01-11-2011, 13:38 #17
δεν ταιριάζουν όλες οι επεμβάσεις σε όλους τους ανθρώπους....μίλα με γιατρούς....μάζεψε ιατρικές συμβουλές όχι απο έναν!!!!!!!!!!!!!!!δες διαφορετικούς γιατρούς, μίλα εδώ στο φόρουμ με παθόντες και με ευχαριστημένους ίσως, και θα την βρεις την άκρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και εγω για να καταλήξω το έψαξα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυυυ......
οτι και αν αποφασίσεις σου ευχομαι να ειναι για το καλύτερο!!!!!!!!!!!!:kiss::kiss::kiss:
01-11-2011, 13:47 #18
δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω επισκέψεις σε γιατρούς
σκέφτομαι να προχωρήσω τ διαδικασία για να δω αν μπορεί να μου καλύψει τα μισά χρήματα το ταμείο και μέχρι τοτε να έχω αποφασίσει
το πρόβλημα μου δεν είναι η δίαιτα αλλα οτι παίρνω τα κιλά πίσω
για αυτο σκέφτηκα οτι μπορεί να με βοηθήσει ο δακτύλιος να με πιέζει να πονάω για να μην τρώω ...
01-11-2011, 14:00 #19
Originally posted by e.pap
δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω επισκέψεις σε γιατρούς
σκέφτομαι να προχωρήσω τ διαδικασία για να δω αν μπορεί να μου καλύψει τα μισά χρήματα το ταμείο και μέχρι τοτε να έχω αποφασίσει
το πρόβλημα μου δεν είναι η δίαιτα αλλα οτι παίρνω τα κιλά πίσω
για αυτο σκέφτηκα οτι μπορεί να με βοηθήσει ο δακτύλιος να με πιέζει να πονάω για να μην τρώω ...
01-11-2011, 14:26 #20
αυτο νομίζω οτι δεν θα το σκεφτώ ... αλλα ποτε δεν ξέρεις ...
θέλω να χάσω κιλά και επειδή είναι και τα χρήματα στη μέση θα πιέζομαι ακομα πιο πολύ οπότε δεν θα θέλω να τρώω
διάβασα και απο ένα μέλος το παρακάτω και με ανησύχησε ακόμα περισσότερο :"Τρία χρόνια κλεισμένη σε ένα σπίτι,με πολλαπλούς καθημερινούς εμετούς,πόνους και νυχτερινές πνευμονικές αναρροφήσεις.
Αφρός το σάλιο μου(που κι αυτό έπρεπε να το κάνω εμετό,αλλιώς πνιγόμουν)ένα γεύμα την ημέρα(που κρατούσε κανά δίωρο)
να βογγάω και να χτυπιέμαι,να μη μιλώ στη διάρκεια,να κρατώ κάποια τροφή μετά τις πρώτες μπουκιές,που έβγαιναν ρουκέτες,
η οποία μάλιστα τροφή δεν περιείχε ίνες,φρούτα,λαχανικά(ωμά ή μαγειρεμένα)παρά αμυλούχες τροφές και τις χαζομάρες,
που με είχαν παχύνει και ξανάτρωγα μετά από σοβαρή προσπάθεια απεξάρτησης,καθώς αυτές πονούσαν λιγότερο.
Το χειρότερο:σχεδόν καθόλου νερό!Μαχαίρια το νερό!Αντί να ονειρεύομαι φαγητό,ονειρευόμουν μπανιέρες και πισίνες νερού.
Στο τέλος δεν κοιμόμουν καθόλου(αφού με το που οριζοντιονόμουν πνιγόμουν στα υγρά μου)και πονούσαν όλα μου τα κόκκαλα.
Φυσικά έπαθα οισοφαγίτιδα από τους άπειρους εμετούς(ενίοτε έβγαζε και λίγο αίμα) και δεν είχα ζωή!Όχι μόνο εκτός σπιτιού,
αλλά κι εντός ήμουν πολύ περιορισμένη.Πχ.ελάχιστα λεπτά τηλεφώνου προκαλούσαν αναπόφευκτα εμετό τα σάλια που μίλησα.
Δε νομίζω να χρειάζεται να μιλήσω για ποιότητα ζωής.Όλα είχαν σταματήσει κι απλά υπέφερα,χωρίς να έχω φως τι μου συμβαίνει."
δλδ για να καταλάβω για να πετύχει ο δακτύλιος πρέπει να είναι καλός ο χειρούργος αλλα ας πουμε οτι είναι ο καλύτερος που υπάρχει αν ο οργανισμός μου δεν το δεχτεί τοτε θα τραβάω λίγο πολύ οτι τράβηξε και το μέλος NADINE ?
Μπορεί να φαίνονται χαζα αυτα που ρωτάω αλλα είμαι πελαγωμένη, πρωτη φορα στη ζωη μου ειμαι τοσο μπερδεμένη
01-11-2011, 15:03 #21
Δεν είναι μόνο θέμα χειρουργού, αλλά και θέμα πως θα σου κάτσει εσένα η συγκεκριμένη επέμβαση.
Λίγο ή πολύ, αυτά που πέρασε η ναντιν, και περιγράφεις πιο πάνω, τα πέρασα και εγώ. Ευτυχώς δεν έπαθα οισοφαγίτιδα, αλλά και εγώ πνηγόμουν στα σάλια μου, τα βράδια δεν μπορούσα να κοιμιθώ, το μαξιλάρι μου κάθε πρωί ήταν μούσκεμα, δεν μπορούσα να φάω κάτι χωρίς να κάνω εμετό, και το χειρότερο, ήρθε η στιγμή που ο οργανισμός μου κατέρευσε, και αυτή ήταν όταν ήμουνα εγκυος, όταν κόντεψα όχι μόνο να χάσω το μωρό μου αλλά και την ίδια μου την ζωή, όταν ήμουνα μια ζωντανή νεκρή, λευκή σαν το πανί, χωρίς δύναμη ούτε καν να σηκώσω το κουτάλι και να φάω 1 γουλιά σούπας, την οποία μετά και έβγαζα.... Μετά ζούσα αποκλειστικά και μόνο με γλυκά που δεν μου πρόσφεραν τίποτα παρά μόνο ελάχιστη ώρα δύναμης και πολλά πολλά κιλά.....
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άτομα που τους έκατσε καλά, αλλά πιστεύω πως οι αποτυχίες του είναι πολύ μεγαλύτερες από τις επιτυχίες του. Βλέποντας κι όλας στον γιατρό μου πάρα πολλά άτομα που προχωρούν σε αφαίρεση και επόμενη επέμβαση, ακούγοντας γύρω μου ένα σωρό άλλα άτομα που να μην μπορούν να ζήσουν εξ αιτίας του...
01-11-2011, 15:54 #22
O δικός μου γιατρός αναφέρεται σε διεθνείς στατιστικές, όπου 4 στους 10 έχουν αυτά τα συμπτώματα, 3 στους 10 έχουν "αστοχία υλικού" και πρέπει να τον αφαιρέσουν και μένουν 3 στους 10 που τους πάει καλά το όλο θέμα και είναι ευχαριστημένοι. Είναι αδυσώπητα τα στατιστικά στοιχεία, για αυτό και η διεθνή τάση είναι πλέον υπέρ της σληβ (ακόμη και της πτύχωσης) αντί του δακτυλίου. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ασθενείς (και γιατροί) που βάζουν μέχρι και μπαλονάκια, ενίοτε χωρίς (πολλές) παρενέργειες. Τι να πω, είναι θέμα γιατρού, ασθενή και καλής τύχης.
01-11-2011, 22:45 #23
Originally posted by e.pap
και μου είπε οτι οι απαγορεύσεις ισχύουν μεχρι να χάσει τα κιλά
οχι οτι μετα θα αρχίσεις να τρως ακατάπαυστα αλλα δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ...
Αχα χα καλό το ανέκδοτο,ας αρχίσει να πίνει αναψυκτικά,να τρώει γλυκά,να τσιμπολογάει και θα δει τη ζυγαριά να ανεβαίνει σαν το στροφόμετρο του αυτοκινήτου.
Σόρρυ για την καυστικότητα,αλλά τέτοες αηδίες μόνο όσοι κάνουν μια συγκεκριμένη επέμβαση και προσπαθούν απεγνωσμένα να την στηρίξουν,τα λένε.Και μετά σέρνουν και θύματα,τους 'κακούς' ασθενείς τους....
01-11-2011, 23:09 #24
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω ουτε τ να σκεφτώ ... γνωρίζω και άλλα άτομα που έβαλα έχασαν τα κιλά και παρέμειναν ... βέβαια μπορεί να ντρέπονται να πουνε τ περνάνε ...
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τι να κάνω ...
δεν ξερω καν ποια ειναι τα θετικά και τα αρνητικά
θα κάνω μια ακόμη προσπάθεια με διαιτολόγο ...
02-11-2011, 05:50 #25
Το έχασαν δεν λέει από μόνο του τίποτα...Το θέμα είναι πόσα έπρεπε να χάσουν,πόσα έχασαν τελικά και με ποιο τρόπο τα διατηρούν.Ακόμη και να έχασαν όσα πρέπει,αν είναι να τα διατηρείς με ένα διαρκές ΜΗ σαν να κάνεις δίαιτα,με εμετούς,με επναλαμβανόμενες ρυθμίσεις,με παλινδρομήσεις,γλιστρύματ� � κτλ,ε αυτό δεν είναι ζωή...Και φυσικά άμα έχει πληρώσει κι από πάνω για να το κάνεις,σιγά μην παραδεχθείς την αλήθεια...
Κάθε επέμβαση έχει τον ασθενή της.Η συγκεκριμένη ταιριάζει σε πολύ λίγους ασθενείς και θα πρέπει ο γιατρός να βρει την ψυχοσωματική καταλληλότητα του ασθενή πριν του την κάνει(πράγμα που δεν κάνει κανείς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το βρεις ακόμη κι αν ασχοληθείς).Απλά πέρασε μέρες δόξας λόγω ευκολίας τοποθέτησης(1 ώρα το πολύ),ως εύκολη λύση,χρήμα στη μέση κοκ....
Κάτι ανάλογο γίνεται με τη σληβ σήμερα,μόνο που είναι πολύ πιο αποτελεσματική.Παρόλα αυτά ούτε αυτή ταιριάζει σε όλους όσους την κάνουν(πάλι στη μέση είναι η ευκολία και το χρήμα).
02-11-2011, 09:10 #26
Και το ότι δεν είανι τόσο βαρύ χειρουργείο Στέλιο, μην το ξεχνάς αυτό είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας για πολλούς από εμάς.
Εγώ προσωπικά κάνω και προσωπικό αγώνα με γυμναστήριο και περπάτημα και προσπαθώ να χρησιμοποιώ το μικρό μου στομάχι πιο έξυπνα. Θα φάω ένα μήλο αν θέλω να φάω πατατάκια και μετά απλα δεν χωράνε να τα φαω ο΄ποτε έχω γλιτώσει τις εξτρα θερμίδες(παλιά ετρωγα το μήλο και μετά έτρωγα και τα πατατακια αφου χώραγαν). Και τώρα θα τα φάω αλλά πιο σπάνια κι ετσι δεν αισθάνομαι ότι στερούμαι κατι.
Θα επιμείνω στην άσκηση γιατί με βοηθάει και ψυχολογικά και με έχει μαζέψει αρκετά και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να κρατήθώ στα επίπεδα κιλών που θέλω.
Βέβαια θα θεωρήσω την επεμβαση επιτυχιά αν σε τρια χρόνια από σήμερα εχω καταφέρει να κρατήσω την απώλεια...
02-11-2011, 09:32 #27
yannaki στο ευχομαι ολοψυχα σε τρια και σε τριανταρια χρονια να παραμεινει η απωλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bigsmile::b igsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
02-11-2011, 17:45 #28
Για μένα δεν υπάρχει βαρύ και ελαφρύ χειρουργείο αλλά το σωστό χειρουργείο.Δεν θα βγάλω τις αμυγδαλές ενώ πρέπει να κάνω σκωλεικοειδήτη.Θα υπήρχε βαρύ και ελαφρύ χειρουργείο αν είχε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με ακριβώς την ίδια διαδικασία μέχρι την οριστική απώλεια.ʼπαξ και δεν είναι το ίδιο δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης.
03-11-2011, 12:55 #29
Γεια σου e.pap. Πριν κάμποσα χρόνια είχα βάλει κι εγώ δακτύλιο δυστυχώς όχι με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έχασα κάποια κιλά αλλά τα ξαναπήρα + λιγα ακόμη. Δεν είχα εμετούς, ούτε βασανίστηκα όπως άλλα μέλη απλά έτρωγα όλα τα λάθος πράγματα. Έχω αυτό που λένε sweet-tooth κι έτρωγα συνεχώς γλυκά τα οποία κατέβαιναν μια χαρά με τον δακτύλιο. Ωστόσο έχω δει άτομα που έχουν χάσει κιλά με τον δακτύλιο κι έχουν διατηρήσει την απώλεια τους σε βάθος χρόνου μέχρι και 8 χρόνια. Το θέμα είναι αυτό ακριβώς που λέει ο Στέλιος: να κάνεις την κατάλληλη για σένα επέμβαση κι όχι αυτή που σου προτείνει κάποιος επειδή τον ίδιο τον βοήθησε γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει διαφορετικό διατροφικό ιστορικό και ιατρικό ιστορικό. Καλή σου επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις!
03-11-2011, 14:21 #30
αποφάσισα να ξεκινήσω διατροφή και περπάτημα
φοβάμαι πολύ για μια εγχείρηση ... αν δεν πετύχει και αυτη θα το ξανα σκεφτώ
δεν μπορώ να αποχωριστώ τα γλυκά... οπότε ο δακτύλιος δεν νομίζω να είναι καλή λύση ..
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....