Ψυχολογια δίαιτα κατάθλιψη και άλλα τινά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

Ψυχολογια δίαιτα κατάθλιψη και άλλα τινά

Σήμερα με έχει πιάσει κατάθλιψη, η μάχη με τη ζυγαριά είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί χρόνο, χρήμα και θέληση. Καμιά φορά αναρωτιέμαι πως έφτασα να ζυγίζω 108 κιλά από 67 που ήμουν, γιατί παράτησα τον εαυτό μου. Από την αρχή του καλοκαιριού και την διατροφή που άρχισα έχω χάσει 11 κιλά και αυτό μου δίνει ελπίδες για το αύριο αλλά ακόμα απέχω από την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου, ξέρετε πως είναι να είσαι αδύνατος και να έχεις λιγότερο από 13 % σωματικό λίπος και να ξυπνάς ένα πρωί και όχι μόνο να έχεις πάρει τα κιλά που έχασες αλλά και άλλα 5-6 ακόμα ??? είναι συναίσθημα που δεν το αντιμετωπίζεις εύκολα. Το να δουλεύεις για τους στόχους σου και για τα όνειρά σου απαιτεί πολύ υπομονή και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Καμιά φορά έχω τόση αμφιβολία αν θα τα καταφέρω . Ελπίζω να βρω κάτι θετικό που να πιστέψω, να βρω κάτι στο οποίο μπορώ να χτίσω κάτι, να βρω ένα στήριγμα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. ʼραγε πως μπορεί να βρει ο άνθρωπος κάτι για να συνεχίσει, κάτι που να του δίνει δύναμη , αυτό το κάτι μπορεί να είναι θετικό όπως η αγάπη για το σώμα σου και τον εαυτό σου ή κάτι αρνητικό όπως το μίσος που αισθάνεσαι για τους ανθρώπους που νιώθεις ότι εισπράττεις την χλεύη τους κάθε φορά που σε αντικρίζουν, πόσα πράγματα μπορεί να λένε πίσω από την πλάτη σου για το αυξημένο σωματικό βάρος σου. Οι άνθρωποι είναι κακοί, θα σε χτυπήσουν εκεί που πονάς , μπορείς άραγε να στηρίξεις την προσπάθειά σου στην εκδίκηση που θα πάρεις όταν θα είσαι φυσιολογικός ??? είναι ψυχικά υγειές αυτό??? Μήπως το τίμημα είναι πολύ μεγάλο ??? δεν μπορώ να βρω όλες τις απαντήσεις , μακάρι να μπορέσω να βρω την υπομονή και την δύναμη να ξεπεράσω τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μου , το καλύτερο πράγμα για αυτό είναι οι στίχοι από ένα τραγούδι της Laura Pausini , ascolta il tuo cuore . Πρέπει να ακούσω την καρδιά μου για να φτάσω στην Ιθάκη μου. Αυτά?

Senior Member
    σίγουρα η "εκδίκηση" δεν είναι κίνητρο που μπορεί να αντέξει στο χρονο όσον αφορά στις δίαιτες. ʼνθρωποι είμαστε, έχουμε και τις μεγάλες αλλά και τις μικρές μας στιγμές, ξέρω πως είναι να θέλεις να τρίψεις στα μούτρα όσων σε πληγωσαν τον νέο αδυνατισμένο σου εαυτό, το έχω σκεφτεί και εγώ και οι πιο πολλοί από εμάς εδώ μέσα που παλεύουν με το βάρος τους. Όμως αυτό πιστεύω γρήγορα ξεφουσκώνει, για μένα το πιο ισχυρό κίνητρο και η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη είναι η αγάπη για αυτό που είμαστε, και κυρίως ο σεβασμός στο δώρο της ζωής που μας δόθηκε, δεν ξέρω αν αυτά σου ακούγονται πολύ θεωρητικά, όμως πως να αδυνατίσει κανείς αν δεν νιώθει βαθιά μέσα του αγάπη για αυτό που του δωρήθηκε από τη φύση ή το θεό?

Πολύ υπομονή και κουράγιο για τους στόχους σου!:thumbup:

Senior Member
    Μία ακόμη λύση είναι να μικρύνουμε το θέμα των κιλών στο μυαλό μας. Οι άνθρωποι είναι πράγματι κακοί, αλλά πέρα από τα κιλά, έχουμε κι άλλες "αχίλλειες πτέρνες". Μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε και θα βρουν στόχο. Εμείς είμαστε αυτοί που γιγαντώνουμε το ζήτημα του βάρους μας και που πολλές φορές νιώθουμε ότι μας αξίζουν τα όσα υποτιμητικά ακούμε.
    Δυστυχώς πολλοί είχαμε αυτή την πικρή εμπειρία να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να συνειδητοποιήσουμε ότι φτάσαμε στο μη περαιτέρω. ʼκου την καρδιά σου, αλλά και το μυαλό σου. Όπως κάθε μάχη, έτσι και η συγκεκριμένη απαιτεί στρατηγική, προσήλωση στο στόχο, πίστη κι αγάπη σε μας τους ίδιους. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο στόχο σου!

Senior Member
    σου ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να δικαιωθείς...οχι για να εκδικηθείς απλά και μόνο για να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου...και αυτο είναι η μεγαλύετρη εκδίκηση....πιστεψε με....το ξέρω καλά.....μην σκεφτεσαι την διαδρομή, τις ανηφόρες και τις δυσκολίες αλλά σκέψου τον προορισμό.....κάνε εικόνα του εαυτού σου στην γραμμή του τέρματος!!!!!!!!!!!!δεν αξίζεί τιποτα περισσότερο απο το να μας αγαπάμε!!!!!όλοι με επιπλέον κιλά έχουμε περάσει αυτό που περνάς εσύ τώρα.....είναι μια φάση.....μην αφήσεις αυτό το διαβολάκι που σε ρίχνει ψυχολογικά να κυριευσει.....ακου το αγγελάκι...εκείνο που σου λέει...ΑΓΑΠΑ ΜΕ....ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΕ.... μην απογοητευεσαι......καλή επιτυχία και καλή δυναμη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:love::love::lo ve::love::love:

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια , η αλήθεια είναι ότι το κείμενο το έγραψα χθες σε μια φάση που με έπιασε για δική μου χρήση, κάτι σαν είδος ημερολογίου , αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να βγει από μέσα μου. Μου δώσατε πολύ κουράγιο και σήμερα είδα ότι ξημερώνει μια καινούργια μέρα , η βασική ερώτηση που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου , ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας πριν πας για ύπνο , είναι ... έκανα σήμερα ότι καλύτερο μπορούσα ???? άφησα κάτι απ΄έξω που δεν έπρεπε ??? αυτό νομίζω ισχύει όχι μόνο στο θέμα της απώλειας βάρους που μας ταλανίζει αλλά και σε άλλους τομείς. Ξέρω ότι η απώλεια κιλών δεν θα λύσει τα προβλήματά μου ... δεν τρέφω τέτοιες ψευδαισθήσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει εφόδιο στην φαρέτρα για να φτιάξω μερικά πράγματα που υπάρχει ανάγκη να φτιάξουν και πιστέψτε με είναι πολλά αυτά. Επειδή είμαι μέλλος πρόσφατο και είναι το πρώτο μου post θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω διότι μέσω αυτού του forum δεν αισθάνομαι πλέον μόνος, μπορώ να πω σε κάποιον το πρόβλημά μου, να με στηρίξει κάποιος και ενδεχομένως να στηρίξω με τις εμπειρίες μου και εγώ κάποιον άλλο που έχει ανάγκη. ...αυτά.

Senior Member
    Εννοείται πως όποτε έχεις ανάγκη από κουβεντούλα και ανταλλαγή σκέψεων, εδώ είμαστε!