Results 16 to 30 of 39
Thread: ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΠΙΑ
-
02-09-2008, 17:20 #16
Έπαθα ψύχωση η οποία διέρκεσε μερικές εβδομάδες (3-4 αν θυμάμαι καλά) περίπου πριν απο 4 έτη. Μετά απο ένα έτος θεραπείας διέκοψα την αγωγή απότομα και έπαθα υποτροπή, η οποία ήταν ξαφνική και διέρκισε 2-3 εβδομάδες. Απο τότε έως και τώρα είμαι με Risperdal των 2mg και παρόλο που έχω περάσει κατα καιρούς απο διάφορες φάσεις δεν έχω ξαναπάθει ψύχωση ή έστω στον πλήρη βαθμό της.
Τα συμπτώματα που αναφέρεις πιο πάνω μου είναι αρκετά γνωστά. Αυτά και άλλα πολλά. Θα μου έπαιρνε αρκετές σελίδες για να τα περιγράψω όλα...
- 02-09-2008, 17:55 #17
Αυτές οι υποτροπές είναι τελικά πολύ ύπουλες... Και χρειάζεται και πολύς χρόνος για να αναρρώσει κανείς, και εγώ κάνω υπομονή... Εγώ πάντως θυμάμαι να έχω τα συμπτώματα της ψυχωσικής συνδρομής για μήνες, 7-8 αν θυμάμαι καλά, δεν ξέρω τώρα κατά πόσο αυτό υπολογίζεται σαν ψύχωση η όχι.
Σου εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Να΄σαι καλά...
02-09-2008, 18:11 #18
Η διάρκεια που αναφέρω έχει να κάνει με την πλήρη μορφή της ψύχωσης. Δυστυχως μου πήρε πολύ περισσότερο απο λίγες εβδομάδες για να μπορώ να λειτουργώ στον επιθυμητό βαθμό.
Σε ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές σου.
02-09-2008, 18:34 #19
Μπορεί και να σε ενδιαφέρει (ελπίζω να ξέρεις αγγλικά). Κάποιος που πέρασε πολλά http://www.chovil.com/
..12 χρόνια σε ψύχωση ο άνθρωπος αυτός. Μέχρι και άστεγος κατέληξε..
Του είχα στείλει και email κάποια στιγμή και είχε όλη την καλή διάθεση να απαντήσει στις απορίες μου.
02-09-2008, 18:36 #20
Δηλαδή για να καταλάβω, ότανα εννοείς πλήρη μορφή της ψύχωσης τί εννοείς? Να έχεις χάσει τελείως τον εαυτό σου? Θα με ενδιέφερε πάντως να άκουγα και δικά σου συμπτώματα, για να κατανοήσω και τη δική μου ασθένεια λίγο περισσότερο. Όποτε και αν βρεις χρόνο θα το εκτιμούσα.
02-09-2008, 18:49 #21
Συγνώμη, εννοώντας να εχεις χάσει εντελως τον εαυτό σου εννοούσα να κάνεις σκέψεις στο μυαλό σου τόσο γρήγορα και τόσες πολλές που να νομίζεις ότι θα τρελαθείς... Μην με παρεξηγείς δεν γνωρίζω πολλά για την ψύχωση και τη ψυχωσική συνδρομή που έπαθα, μιλάω βάσει δικών μου εμπειριών.... Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες...
02-09-2008, 19:49 #22
no problem!
Με τον όρο πλήρη μορφή της ψύχωσης εννοώ το στάδιο οπου η ψύχωση βρίσκεται στο αποκορύφωμα της. Δηλαδή τα ψυχωσικά συμπτώματα βγαίνουν στην επιφάνεια με τον εντονότερο βαθμό. Δεν ξέρω εάν είναι επιστημονικός όρος, αλλά τον αναφέρω ως μέτρο σύγκρησης. Έτσι, τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας μπορεί να παραμένουν ακόμα και μετά την ψύχωση αλλά να είναι λιγότερο έντονα και λιγότερο συχνά. Δεν ξέρω εάν υπάρχει πλήρης ύαση της ασθένειας. Περνάω μεγάλα διαστήματα χωρίς εμφανή συμπτώματα και ενώ πριν απο ορισμένο χρόνο αισθανόμουν την ύπαρξη των συμπτωμάτων καταρχάς στο προσκήνειο και έπειτα στο παρασκήνειο, σκέπτομαι πιο καθαρά χωρίς να με παρασύρουν οι σκέψεις. Υπάρχουν και τα άτομα που έχουν περάσει ψύχωση μόνο μια φορά στη ζωή τους αλλά αυτό είναι μόνο ένας χαρακτηρισμός ώς η ηπιότερη μορφή του φαινομένου.
03-09-2008, 14:04 #23
Φαίνεται να μην έχεις περάσει και λίγα.... Σου εύχομαι από δω και πέρα να είναι περασμένα ξεχασμένα τα συμτώματα αυτά και να αποθεραπευτείς πλήρως. Ίσως τελικά να μην κάνει καλό να συζητάμε συνέχεια για τα συμπτώματα που είχαμε, ανατρέχοντας στο παρελθόν και αναμασώντας συνέχεια τις ίδιες σκέψεις...ίσως είναι καλύτερα να αφήσουμε να μπούνε καθαρές, αισιόδοξες σκέψεις στο κεφάλι μας για το μέλλον μας και να κάνουμε θετικές σκέψεις μόνο. Εγώ κάπως έτσι (και με τα φάρμακα βέβαια) ξεπέρασα πολλές από τις αρνητικές και ενοχλητικές σκέψεις που είχα. Είχα και κατάθλιψη πριν το επεισόδειο ξέχασα να σου πώ.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
03-09-2008, 17:49 #24
Originally posted by lizard
Φαίνεται να μην έχεις περάσει και λίγα.... Σου εύχομαι από δω και πέρα να είναι περασμένα ξεχασμένα τα συμτώματα αυτά και να αποθεραπευτείς πλήρως. Ίσως τελικά να μην κάνει καλό να συζητάμε συνέχεια για τα συμπτώματα που είχαμε, ανατρέχοντας στο παρελθόν και αναμασώντας συνέχεια τις ίδιες σκέψεις...ίσως είναι καλύτερα να αφήσουμε να μπούνε καθαρές, αισιόδοξες σκέψεις στο κεφάλι μας για το μέλλον μας και να κάνουμε θετικές σκέψεις μόνο. Εγώ κάπως έτσι (και με τα φάρμακα βέβαια) ξεπέρασα πολλές από τις αρνητικές και ενοχλητικές σκέψεις που είχα. Είχα και κατάθλιψη πριν το επεισόδειο ξέχασα να σου πώ.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!
Ας επανέλθουμε στη δική σου περίπτωση μιας και δικό σου είναι το post. Η κατάθλιψη που αναφέρεις είναι διαφορετική ιστορία αλλά υπάρχει μια συσχέτιση. Στην Βικιπαίδεια αναφέρεται πως η ψύχωση μπορεί να προκληθεί ακόμα και απο ένα βαρύ επισόδειο κατάθλιψης. Ούτε εμένα μου είναι άγνωστη η κατάθλιψη. Αυτό δείχνει και μια ασαφια ως προς τι χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί τις ψυχικές ασθένειες εφόσον αυτές συνδέονται μεταξύ τους με κοινά χαρακτηριστικά. Ως γνωστό δεν υπάρχει φωτιά χωρίς καπνό και απο την άλλη βρέχει εκεί που είναι ήδη βρεγμένα. Θέλω να πώ οτι η ρίζα του προβλήματος ξεκινάει απο κάπου...και ως γνωστόν οι ρίζες έχουν πολλά παρακλάδια. Οι αιτίες της σχιζοφρένειας μπορεί να είναι πολλές και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αρνητικά για να φτάσουμε στην δημιουργία του προβλήματος.
Έχουμε όμως το άτομο και την κοινωνία. Δύο υπάρξεις που αλληλεπιδράνε μεταξύ τους.
Εάν δούμε το πρόβλημα απο την πλευρά του ατόμου τότε θα διαπιστώσουμε πως οι συνθήκες κοινωνικοποίησης του ατόμου διαμορφώνουν και την αντίληψη του για την πραγματικότητα και τα φαινόμενα που τον περιβάλουν.
03-09-2008, 18:20 #25
Αναφέρεσαι στη σχιζοφρένεια συχνά....εννοείς ότι ένα ψυχωσικό επεισόδειο είναι το ίδιο με το να λεμε ψύχωση και το ίδιο με το να λέμε σχιζοφρένεια? Δεν μπορώ να διαχωρίσω τη διαφορετικότητα αυτών των τριών ετσι όπως τα αναφέρεις και η συμπτωματολογία μου φαίνεται ίδια....
Τώρα, όσο αφορά στις αιτίες της σχιζοφρένειας η της ψύχωσης ή του ψυχωσικού επεισοδείου, πιστεύω ότι είναι ένα κράμμα από βιώματα, πεποιθήσεις, αντιλήψεις, συνθήκες κοινωνικοποίησης που αναφέρεις και εσύ και προδιάθεση για νόσημα, δηλαδη ακόμα και βιολογική τάση για κάποιο νόσημα. Μιλάω πάντα με βάσει τα προσωπικά μου βιώματα.
03-09-2008, 18:29 #26
Η ψύχωση είναι ο \"πυρετός\" της σχιζοφρένειας. Ψύχωση και ψυχωσικό επισόδειο είναι το ίδιο πράγμα νομίζω..
04-09-2008, 15:06 #27
Η ανησυχια (agitation) προκαλειται απο τα φαρμακα...
Κοιτα να σου δωσει κανενα αλλο για τις παρενεργειες...
Παντως εφοσον εχει σταθεροποιηθει η κατασταση σου νομιζω οτι σιγα σιγα θα στα ελαττωσει και θα μειωθει
η ανησυχια..
Εγω επισης παιρνω Risperdal Quicklet και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Μου αφηνει αρκετο περιθωριο στην σκεψη μου
και δεν προκαλει πολυ ανησυχια αντιθετα εχω την εντυπωση οτι με καθησυχαζει... Με το παλιο Risperdal ειχα παντως
αρκετη ανησυχια..
Το Invega μου φαινεται εχει βασιστει το Risperdal και ειναι πιο ισχυρο απο αυτο αν θυμαμαι καλα.
04-09-2008, 15:16 #28
Τι διαφορά έχει το Risperdal Quicklet?
04-09-2008, 15:22 #29
Το Risperdal Quicklet ειναι η καινουργια εκδοση του Risperdal και εχει λιγοτερες παρενεργειες και νομιζω δρα καλυτερα στον στοχο της αρρωστιας.
Ειναι σε μορφη χαπιου που λιωνει στο στομα , ειναι το πρωτο φαρμακο στην Ελλαδα σε τετοια μορφη και για αυτο το λογο εχει και λιγοτερες παρενεργειες... Κυκλοφορησε πριν 1-2 χρονια. Το καλυτερο ειναι οτι νιωθω πολλη λιγοτερη ανησυχια και νιωθω πιο νορμαλ με αυτο το φαρμακο σε σχεση με το παλιο.
Δεν εχω δοκιμασει περα απο το Risperdal αλλο ατυπικο αντιψυχωσικο παντως ειμαι πολυ πιο ευχαριστημενος απο αυτο
σε σχεση με το παλιο Risperdal. Ειναι πιο ηπιο απο το παλιο Risperdal.
Εσυ εχεις δοκιμασει Abilify ή Geodon για να δεις τη διαφορα σε σχεση με το Risperdal ;
04-09-2008, 15:27 #30
Δεν έχω δοκιμάσει άλλο αντιψυχωσικό εκτός του Risperdal. Το Qicklet που αναφέρεις ακούγεται ενδιαφέρον αλλά δεν θα μου άρεσε να περιμένω αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει στο στόμα...
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....