Υποστηριξη....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Υποστηριξη....

Καλησπερα ,ειμαι νεο μελος στο forum :-)
    Eιμαι 1,66 και ζυγιζω σχεδον 68 κιλα.
    Απο οσο θυμαμαι τον εαυτον μου ημουν παντα ενα παχουλο παιδι. Ο αδερφος μου κιολας οταν τσακωνομασταν με χαρακτηριζε κιολας "παλιοχοντρελα" και ο πρωην μου συνεχεια μου ελεγε πως πρεπει να χασω κιλα και οτι εχω μεγαλο κ*λο.. μου εχει γινει πλεον εμμονη. το θεμα ειναι πως περα οτι τρωω εχω περιφερεια :(
    Ενω ειχα ξεκινησει προγραμμα διατροφης (προσεχα δηλαδη) μου ηρθε ξαφνικα να φαω οτι ειχα μπροστα μου ,στην κυριολεξια ομως. Και δεν μπορω να πω ,οτι ειχα στερηθει ή την εβγαζα με γιαουρτια κτλπ.
    Θελω στηριξη βρε παιδια,θελω να χασω τουλαχιστον 10 κιλα :sniffle:

Senior Member
    Έλα στην παρέα μας φαντάρε!
    Δεν ξέρω αν έχεις συγκεκριμένο πλάνο, αν πας σε διατροφολόγο, αν γυμνάζεσαι, πάντως εδώ θα πάρεις ιδέες για όλα. Η περιφέρεια λύνεται, μετά από την απώλεια βάρους, με μια λιποαναρρόφηση.
    Καλή σου δύναμη, καλώς μας ήρθες και καλή επιτυχία στο στόχο σου!

Junior Member
    Σε ευχαριστω Αva μου για το καλωσορισμα :starhit:
    Θελω να αρχισω κατι,απο αυριο κιολας αλλα δεν ξερω τι..καποιος που μπορει να μου πει 2-3 πραγματα; οχι διαιτα,απλα να μου πει ενα πλανο που να ακολουθησω.
    Εχω παει σε διαιτολογο και ακουσα ακριβως τα ιδια πραγματα που ειχα βρει ηδη εγω στο ιντερνετ,πανε 50 ευρουλακια..:thumbdown:

Senior Member
    Γεια σου Leaf!
    Αυτό που μπορώ να σου πω εγώ χωρίς να είμαι ειδικός είναι να τρως ένα καλό πρωινό και γενικά να μην μένεις νηστική πολλές ώρες δηλαδή να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα.
    Προσπάθησε να τρώς το βραδυνό σου σχετικά νωρίς και αν σου είναι εύκολο να μην καταναλώνεις αναψυκτικά και επεξεργασμένα τρόφιμα.βάλε αν θές στον καφέ σου μάυρη ζάχαρη και φάε μάυρο ψωμί.
    καλή τύχη μα την νέα σου προσπάθεια!! :cul:

Junior Member
    Σε ευχαριστω πολυ ελαφακι μου (παρεπιπτοντως πολυ ομορφο ονομα εχεις :starhit: ) .
    Σημερα εκανα το online τεστ των eating disorders και μου εβγαλε πως ισως πασχω απο καποια διαταραχη διατροφης.
    Απο εχθες μου εχει κολλησει η ιδεα της λιποαναρροφησης ,βρηκα κιολας και ενα νεο προγραμμα bodytite αλλα πρωτα απο ολα δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να δωσω 4.000 ευρω που μου απαντησε ενας γιατρος σε μαιλ.
    Μακαρι ωρες ωρες μου ερχεται να παρω ενα μαχαιρι και να κοψω τα πλαινα μου. Εχω παρατηρησει πως ακομη και οταν γυμναζομουν το καλοκαιρι (αυτη τη στιγμη λογω σχολης ειναι λιγο αδυνατον να τρεχω σε γυμναστηρια,αλλα προσπαθω οταν εχω χρονο να περπαταω) οτι τα ποδια μου ,ειδικοτερα οι γοφοι μου ,απο εκει το λιπος δεν φευγει με τιποτα.

Senior Member
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ....ΜΙΚΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ( ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚ) ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :kiss::kiss::kiss::kiss:

Senior Member
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Α ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!1:thumbup::thumbup::thumb up::thumbup::thumbup:;););););)

Junior Member
    Mαρακι μου καλως σας βρηκα!!!!
    Σε ευχαριστω πολυ ,για το μηνυμα σου. Απο την μια σκεφτομαι να κανω λιποαναρροφηση απο την αλλη σκεφτομαι πως μηπως δε πρεπει να καταφυγω σε εναν τοσο ευκολο τροπο.. Δεν γνωριζω κιολας αν θα ξαναπαει εκει το λιπος. Θα το ψαξω...
    Συγχαρητηρια κιολας για την απωλεια κιλων σου! :wow: wow ειλικρινα! Θα ηθελες να μου πεις τι εκανες?
    θα ηθελα να ακουσω συμβουλες παιδια και επιτελους να παψω να νιωθω αηδια για τον εαυτον μου. το βαρεθηκα ειλικρινα ...

Senior Member
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΟΣΦΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΚΛΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ...ΑΝ ΤΟΝ ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ ΟΠΩς ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ(ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ)
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΚΕΡΑΚΙ ΜΟΥ!!!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΩ ΚΙΛΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ:thumbup:

Junior Member
    Σωστα....δεν το ειδα . :) γυαλακια χρειαζομαι χαχα!
    Μπορω να φανταστω πως η διαφορα ειναι αισθητη,ετσι??
    Πρεπει να ειναι καποιος πανω απο το φυσιολογικο βαρος για να εγκριθει η εγχειρηση? Ξερεις ποια ταμεια την καλυπτουν;
    Κοιταξα σε ενα τοπικ που εχετε ανοιξει για δακτυλιο αλλα δε μπορουσα να κανω εγγραφη σε ενα σιτε daktylios.gr . Νομιζω πως το εχουν κλειδωσει.
    Νομιζω πως ειμαι σε φυσιολογικα επιπεδα ,αλλα δεν νιωθω φυσιολογικη ....
    Θα ηθελες να μου πεις;
    Συγνωμη κιολας για τις τοσες ερωτησεις...:sniff:

Senior Member
    ΤΙ ΥΨΟΣ ΕΧΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΙΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ......

Senior Member
    ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΔΕΝ ΘΕΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ 1,66!!! ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟ....ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΟΛΟΥ??? ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΙΛΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Junior Member
    χαχαχα :cul: κοιτα η σχεση μου με την γυμναστικη δεν ειναι και η καλυτερη . Απο μηνων με ετρεχαν οι γονεις μου στο νοσοκομειο της πεντελης για οξυγονο,γιατι παθαινα κρισεις ασθματος.
    Οπως καταλαβαινεις μεχρι το γυμνασιο δεν ειχα καμια επαφη με την γυμναστικη. Στις τελευταιες ταξης του γυμνασιου,αρχισα να γυμναζομαι 2 με 3 φορες την βδομαδα αλλα για πολυ λιγο κ αυτο το σταματησα παλι λογω διαβασματος,οπως και πολλα αλλα...
    Αυτη την στιγμη σπουδαζω και ειμαι ολη την ωρα στη σχολη (σημερα ειχανε συνεδρειο οι καθηγητες κιολας γι'αυτο ειμαι σπιτακι :cul: ) και δεν μπορω να πηγαινω στο γυμναστηριο. Και περα δηλαδη απο το δυσκολο ωραριο που εχω ,δεν εχω και πολλα λεφτα δυστυχως ,οτι μου δινουν οι γονεις μου για να τα βγαλω περα καθε μηνα.
    Το προβλημα κυριως το εμφανιζω στα πλαινα και στα ποδια ...εχω δοκιμασει κρεμες κτλπ....και δεν μπορω να πω οτι ειδα τιποτα μεγαλες αλλαγες .

Junior Member
    Καλησπερα, Leaf. Καταρχην σου ευχομαι καλη δυναμη για την πραγματοποιηση του στοχου σου. Πολυ σωστα κανεις και δε ζητας διαιτα αλλα ενα μοντελο διατροφης που θα σε βοηθησει να απαλλαγεις απο μερικα κιλα χωρις ομως να θυσιασεις την σωματικη και κυριως την ψυχικη σου υγεια, ξεσπωντας σε οτιδηποτε φαγωσιμο απο την εξαντληση και τη στερηση μιας αυστηρης διαιτας. Σου παραθετω ενα αποσπασμα σχετικα με τα τριωρα και τριαδες γευματων του Ευαγγελου Ζουμπανεα.

Οι τριαδες των γευματων.

"Πρεπει να ακολουθειται η λεγομενη τριαδα του πρωινου η οποια περιλαμβανει μια μεριδα φρουτου ή φρεσκoυ χυμου για την εξασφαλιση της βιταμινης C,
    μια μεριδα με πληρη δημητριακα (ψωμι, παξιμαδι, φρυγανια, δημητριακα πρωινου, αψητους ξηρους καρπους) για τα μισα απαραιτητα αμινοξεα αλλα και για τις βιταμινες του συμπλεγματος Β
    και τελος μια μεριδα γαλακτοκομικων (γαλα, γιαουρτι, τυρι) για τα αλλα μισα αμινοξεα ωστε συνολικα να λαμβανουμε ολα τα απαραιτητα αμινοξεα...

Ωστοσο εκτος απο την τριαδα του πρωινου πρεπει να διδεται προσοχη και στις τριαδες γευματων.
    Πχ για το μεσημεριανο απαιτουνται μια μεριδα ωμων ή βραστων λαχανικων, μια μεριδα αμυλουχας τροφης (ψωμι, ζυμαρικα, ρυζι, πατατα) και μια μεριδα που να περιλαμβανει τροφη πλουσια σε πρωτεινη οπως κρεας, αυγο, ψαρι, τυρι, ή συνδιασμο οσπριων με τυρι.

Για το τριτο γευμα της ημερας(βραδυνο) αρκει να γινει ενας συνδιασμος οπως αυτος του πρωινου ή του μεσημεριανου.

Στα ενδιαμεσα διαστηματα των γευματων θα πρεπει να εξασφαλισουμε ενα προδρομο μονοπατι για την γρηγορη πααραγωγη της σεροτονινης πριν ερθει η ωρα του μεσημεριανου ή του βραδυνου.
    Τα ενδιαμεσα αυτα γευματα πρεπει να περιλαμβανουν τουλαχιστον ενα φρουτο ή 1 ποτηρι χυμο και ενα μικρο σνακ πλουσιο σε συνθετους υδατανθρακες πχ μια μπαρα δημητριακων ή μια μικρη χουφτα αψητους ξηρους καρπους ή ενα μικρο κομματι παστελι ή 1 κουλουρι ΘΕΣ/ΚΗς ή κρακερ ή μπισκοτο τυπου digestive ωστε να εξασφαλιζονται συνεχως υψηλα επιπεδα σεροτονινης αλλα και γλυκοζης.

Τρωγοντας τις τριαδες ο μηχανισμος πεινας και κορεσμου θα επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια προσφεροντας ευεξια, ισορροπια καλη διαθεση,,,

Ας θυμηθουμε κ παλι οτι η παραδοσιακη Ελληνικη διατροφη ειναι τοσο σοφα σχεδιασμενη γεματη απο αναλογους συνδιασμους:
    πχ τρωμε φασολακια (λαχανικο) με πατατα (αμυλο και μισα απαραιτητα αμινοξεα) και τυρι (πρωτεινη κι τα αλλα μισα αμινοξεα)
    ή τρωμε κρεαας ψητο στο φουρνο (πρωτεινη και αμινοξεα) με κριθαρακι (αμυλο, αμινοξεα) και το συνδιαζουμε με σαλατα εποχης (λαχανικο) κλπ

Για να κατανοησουμε ποσο σημαντικη ειναι η σεροτονινη αρκει να αναφερουμε οτι εμπεριεχεται σε μερικα απο τα πιο ακριβοπληρωμεννα φαρμακα για τη θεραπεια ψυχικων ασθενειων (Ladoz, prozac)..."

Πηγη: Ευαγγελος ζουμπανεας "διατροφικη νοημοσυνη"
    Περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να βρεις στο ομωνυμο βιβλιο, δεν κοστιζει ακριβα, και θα σου δωσει πολλες απαντησεις για τη λειτουργια του οργανισμου αναλογα με το πως σιτιζεται. Μεσα υπαρχει και πλανο διατροφης που δεν προυποθετει μαγειρικες ικανοτητες και χρονο προετοιμασιας γευματων.