Results 46 to 60 of 67
Thread: Απελευθερωση και τρελλα.
-
14-08-2008, 14:25 #46
Originally posted by keep_walking
1)Ειμαι 100% σιγουρος οτι κατι επεφτε στο φαγητο μου.
2)Δεν εχω ιδεα τι μπορει να ηταν και δεν με νοιαζει.
3)Δεν παω σε ψυχιατρο,ψυχολογο πουθενα χρειαζομαι ολα τα χρηματα μου.
4)Ακομα και στην περιπτωση που τρελλαθω ας ερθει...δεν μου καιγεται καρφι...ακομα και αν μπω σε ψυχιατρειο...που δεν νομιζω να γινει ποτε.
5)Δεν εμπιστευομαι κανεναν , εγω θα κινησω τα νηματα της ζωης μου.
Σας ευχαριστω για την ανταποκριση,τουλαχιστον εχω εσας και μιλαω,και να ξερετε οτι ειμαι καλα.
..αντε μην με τρελενεισ τωρα...και εγω στο κεντρο ψυχικησ υγειασ πηγαινω κανω την ψυχοθεραπεια μου δωρεαν...και ειμαι καλητερα απο ποτε...
το ξερεισ πωσ δεν εινια το οικονομικο το θεμα.. θυμωνω επειδη εχεισ σημασια για μενα..επειδη εισαι μεσ την καρδια μου..κι επειδη οταν εγω πηγα να παιθανω ησουν εκει να με στηριξεισ...
Κιπακο μου...πωσ μπορεισ και αμελεισ το θεμα του γιατρου?αντε τωρα...αν θελεισ να κλεισουμε ραντεβου και θα ερθω κι εγω μαζι για παρεα αν θελεισ...
ακουσε εκει...αφου ησουν τοσο καιρο καλα...μπορεισ να ξανανιωσεισ καλα..και θα ξανανιωσεισ...αλλα οταν λεσ πωσ δεν σε νιαζει..κλπ....Κιπακο μου μασ δινεισ την αισθηση πωσ εισαι εντελωσ θολωμενοσ και πωσ χρειαζεσαι πολυ στηριξη και αγαπη καλε μου...
Και φυσικα και μασ νιαζει ...μασ νιαζει πωσ αν μπορουμε να αποφυγουμε το ψυχιατρειο...τοτε μασ μανει να κανουμε οτι χρειαζεται για να το αποφυγουμε... εισαι υπεροχοσ ανθρωποσ.
Αφου το ξερεισ κι εσυ πωσ το συμπτωμα τησ παραιτησησ...φωναζει!!!!πωσ χριαζομαστε ψυχολογικη στηριξη......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
- 15-08-2008, 00:48 #47
Θελετε την αληθεια για τη σχεση μου με τη ψυχιατρο?
Λοιπον με ειδε για 10 λεπτα τοτε που ειχα ξεφυγει...εκανε διαγνωση και με πλακωσαν στα χαπια.
Απο τοτε την εχω δει αλλες δυο φορες...τη μια δεν θυμαμε τι ειπαμε...την αλλη τις ανεφερα προβληματα του στυλ...το μυαλο μου δεν μπορει να συγκρατησει προσωπα και δεν ξερω καλα-καλα την πολη που μενω λογω ασχημης μνημης και αυτη μου ελεγε δεν υπαρχει προβλημα το ιδιο συμβαινει και σε μενα!!!!!!!
Ε ελεος δεν εχω συναντησει απο τοτε αλλον ανθρωπο που να τα καταφερνει χειροτερα απο μενα σε αυτους τους τομεις.
Αυτα απο ψυχολογικη στηριξη...και τα χαπια...χαπια και μιλαμε για μια δεκαετια.
Sorry δηλαδη αλλα πλεον ακομα και τιποτα να μην ειχα ειναι σχεδον αδυνατο να κοψω τα φαρμακα...θα προσπαθησω να βρω βοηθεια παντως.
Ειμαι σε μικρη πολη και τρελλαθηκα δημοσια...και εμεινα τρελαμενος για ενα χρονο αν σας λεει κατι αυτο...και αυτο δημοσια...αν και δεν εκανα κατι extreme.
H λυση για μενα ειναι πληρης αλλαγη περιβαλλοντος αλλα παιζει το βιοποριστικο,καθως και οι ιδιαιτεροτητες μου που ισως να μη μου επιτρεψουν να επιζησω αλλου.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-08-2008, 02:23 #48
keep_walking ειναι πολυ λυπηρο αν οντως συμβαινει κατι τετοιο, οπως το περιγραφεις. Αλλα, επειδη εχω περασει 2 ψυχωτικα επεισοδια και εχω μια εμπειρια, θα ηθελα να κατσεις να σκεφτεις λιγο ψυχραιμα και να το συζητησεις με τους δικους σου οσο γινεται. Οπως πολυ καλα θα ξερεις και εσυ, μπορει να ειναι ενα παιχνιδι του μυαλου σου. Συμπτωσεις, συγκυριες κλπ, που να συνθετουν αυτο το τραβηγμενο σεναριο. Ειμαι σε αυτη τη φαση (να παιρνω abilify ή risperdal) απο το 2005. Απο τοτε παω μια φορα το μηνα στον ψυχιατρο, ωστε να βλεπει την προοδο μου. Ειναι πολυ λιγες οι φορες που εχεις κανει επισκεψη σε ψυχιατρο. Ισως θα πρεπει να κανεις κατι γι\' αυτο. Θα σε βοηθησει. Θα λυθουν οι αποριες σου. Καλο θα ηταν να πας και με εναν απο τους δικους σου. Δεν ξερω, αλλα αυτο που περιγραφεις μου φαινεται λιγο τραβηγμενο. Τι ειδους σκευασμα ειναι αυτο που μπορει να διαλυθει στο φαγητο και να αποροφηθει μετα στον οργανισμο τοσο απλα; Δεν ξερω...
15-08-2008, 02:35 #49
Κοιτα κατι επεφτε στο φαγητο σιγουρα...αν οχι στο φαγητο στο νερο...αν οχι στο νερο στον καφε που πινω και παει λεγοντας....δεν ξερω τι σκατα ηταν αλλα ειχα ορισμενες σωματικες ανωμαλιες...οι οποιες κρατησαν χρονια και τις θεωρουσα φυσιλογικες...πορσεχω τωρα το καφε μου,τρωω εξω και χαθηκαν οι συγκεκριμενες ανωμαλιες.
Εγκεφαλικα αυτη τη στιγμη που γραφω ειμαι καλα...αν και περασα δυσκολη περιοδο...ανεξαρτησια παση θυσια τωρα...δεν τους εμπιστευομαι απλα...ναι θα παω και σε εναν γιατρο.
Και δεν ειναι η πρωτη φορα...θυμαμαι οταν ειχα αρωστησει που μου εριχναν στην πορτοκαλαδα ή στο καφε κατι και ειχε πρηστει η γλωσσα μου και δεν χωραγε κατα καποιο τροπο στο στομα αλλα αυτο ηταν παλια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-08-2008, 02:45 #50
Μα την παναγια μπορει να ριχναν και βιταμινες δεν με νοιαζει οπου φυγει-φυγει...εγω ξερω οτι ειχα τουλαχιστον σωματικες δυσλειτουργιες απο αυτο και δεν ξερω τι αλλο.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-08-2008, 09:29 #51
Kιπακο μου σιγουρα το να φυγεισ θα ειναι καλο..αλλα δεν θα ειχεσ φυγει νωριτερα λογικα? ..ξερεισ αν ερθεισ στην αθηνα..σιγουρα το να βλεπεισ εναν ψ υχιατρο θα ειναι πολυ πιο απλο και ευκολο...ωστε να μπουν ψυχοφαρμακευτικα τα πραγματα στη σωστη τουσ θεση...
το θεμα ειναι ομωσ η δουλεια σου..αν μπορεισ να βρεισ εδω...τοτε θα ειναι καλα..παντα υπαρχουν και τα ανοιχτα σπιτια που βοηθουν ατομα σαν κι εμασ με καποια ψυχολογικα προβληματα να σταθουν στα ποδια τουσ.... νομιζω πωσ σε φιλοξενουν και αν το θελεισ..και δουλευεισ κανονικα και οποτε εισαι ετοιμοσ φευγεισ..
η πρωην κοπελα σου ...? δεν ξερω αν χωρισατε καλα...αλλα αν ναι ..ξερεισ ειναι πολυ καλο να εχεισ καλε μου καποιον να μιλησεισ...εστω και στο τηλ....εκεινη δεν εχει λογο να σου πει καποιο ψεμα...
να εισαι δυνατοσ οκ? σ αγαπαμε πολυ και πιστευουμε σε σενα...
και στον γιατρο να πασ...ναι ..κλεισε εστω σε μια αλλη πολη και δεν ειναι αναγκη να ειναι ιδιοτικοσ...
οταν τουσ ειπεσ πωσ θα φυγεισ απο το σπιτι..τι ειπανε?...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
15-08-2008, 09:55 #52
καλως ηρθες κιπακο και παλυ χερωμαι που εισαι οκ τωρα.μπορει να μην ριχνανε τπτ στο φαι σ αλλα ολα αυτα να ειναι παρενεργειες απο τα φαρμακα γιατι μαλλον περεις αρκετα.αν παλι σου εριχναν καλο θα σου κανει να φυγεις να μινεις μονος σου αλλα να μινεις στην ιδια δουλεια.αυτη ειναι η γνωμη μου.να εισαι παντα καλα σου ευχομαι.:)
15-08-2008, 13:26 #53
Λοιπον το συζητησα με τους δικους μου,αρνηθηκαν τα παντα δηλαδη το πασιφανες,δεν ξερω καν αν ριχναν απλως βιταμινες παντως κατι ριχναν στο καφε,στο χυμο,στο φαγητο δεν εχω ιδεα.
Α και σε καποια φαση μου πεταξαν και την ατακα...δεν εγινε ετσι επειδη στο ειπαν οι φωνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιες φωνες γαμω την ******* μου σε τι πλανητη ζουσα μεχρι τωρα...οπου φυγει-φυγει.
Ακου φωνες....[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-08-2008, 14:22 #54
keep εγω θα σου προτεινα να φυγεις απο το σπιτι και να μεινεις μονος σου ΟΧΙ επειδη δεν τα πας καλα με τους γονεις σου ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ εισαι 35 χρονων (αν δεν κανω λαθος) και ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ φυσικο να θες να εχεις την ανεξαρτησια σου.
ισως η αναγκη σου να ειναι αυτη (στο λεω εκ πειρας) και επειδη δεν το παίρνεις αποφαση το μυαλο σου να δημιουργει ολα αυτα που λες για να σε οδηγησει σε αυτο που πραγματικα θες. να μεινεις δηλ μονος σου. γιατι οσο καλοι κ να ειναι οι γονεις μας ο καθε ανθρωπος θελει την ανεξαρτησια του και οταν αυτο το καταπιεζεις σου δημιουργει πολλα προβληματα.
κατι παρομοιο με σενα σε μικροτερη κλιμακα περασα κ εγω κ ειχα φτασει σε σημειο να σκεφτομαι περιπου οπως κ εσυ (περιπου στα 27 μου) ομως πηρα την αποφαση και εφυγα κ βελτιωθηκαν σιγα σιγα κ οι σχεσεις μου με τους γονεις μου.αν το ειχα καταπιεσει μεχρι τα 34 που ειμαι τωρα φανταζεσαι που θα ειχα φτασει?
Η γνωμη μου λοιπον ειναι οτι το προβλημα σου ειναι οτι δεν κανεις αυτο που θες για να εχεις την ανεξαρτησια σου.
αν θες στειλε μου το μειλ σου να σου πω την ιστορια μου και να κρινεις εσυ κατα ποσο αυτα που περασα ταιριαζουν με τα δικα σου δεδομενα.
15-08-2008, 16:46 #55
ναι καλο θα ηταν να μινεις μονος σου αυτοι οι αν8ρωποι λογο αγραμματοσεινης κ απειριας σε τετια θεματα μονο κακο σου κανουν.στο κατω κατω εχω την εντηπωση οτι δεν ακους φωνες εσυ.
16-08-2008, 02:31 #56
Ας οψεται το οικονομικο γιατι ηθελα να τρωω τα λεφτα μου σε αλλες ασχολιες...αλλα τωρα θα ανεξαρτητοποιηθω επιτελους το πηρα αποφαση...θα κοψω μεχρι και το καπνισμα για να φτανουν τα χρηματα.
Φωνες δεν ακουω αλλα τωρα τελευταια ολο καταθλιψεις τρωω στην μαπα την μια...ανεβασματα την αλλη.
Οσο για τα ψυχοφαρμακα σιγουρα κτι ριξαν τις τελευταιες δυο φορες που εφαγα σπιτι...μπορει καποιο φαρμακο....αλλα τα προηγουμενα χρονια δεν νομιζω να ριχναν καποιο φαρμακο γιατι λογικα τωρα δεν θα μπορουσα να παρω τα ποδια μου αν το εκοβα αποτομα σωστα?,παντως κατι εριχναν και δεν εννοω δηλητηριο αλλα καποιο σκευασμα.
Σκατα πρεπει να παω οπωσδηποτε στον γιατρο...σε καινουργιο γιατρο να εχω και μια συζητηση της προκοπης...και να προσπαθησω να μειωσω τα φαρμακα ελεγχομενα...αν αυτο ειναι δυνατον...γαμωτο ειμαι κατω απο αυτα μια δεκαετια....ισως να μη γινεται πλεον.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-08-2008, 09:47 #57
Πώς το βλέπω εγώ:Ναι,υπάρχουν ορισμένα φάρμακα τα οποία βγαίνουν και σε μορφή διασπειρώμενων δισκίων.Δεν ξέρω αν τα αντιψυχωσικά και ποια βγαίνουν και σε αυτή την μορφή.Ναι,υπάρχει περίπτωση να είχαν συννενοηθεί με τον γιατρό σου να στα χορηγούν με αυτό τον τρόπο αλλά νομίζω πως αυτό θα γινόταν μόνο σε περίπτωση μη συνεργασίας σου αλλιώς για ποιο λόγο μερικά φάρμακα να στα χορηγούν έτσι και το Abilify να το παίρνεις και να το ξέρεις;Για να καταλάβεις αν η ιδέα σου είναι σύμπτωμα της νόσου ή επειδή ελάττωσες το Abilify(το ελάττωσες όπως είπες έτσι δεν είναι;) καλό είναι να πεις στους γονείς σου πως επειδή γνωρίζουν πως έχεις μια αδυναμία στον διαχωρισμό της πραγματικότητας από την ψευδαίσθηση καλό θα ήταν και αυτοί να είναι ξεκάθαροι μαζί σου για να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης που να σε βοηθάει να καταλαβαίνεις πότε μιλάει η διαταραχή και πότε εσύ..Μιας και εμένα κατά την διάρκεια της θεραπείας μου μού απέκρυψαν κάποια πράγματα-για το καλό μου όπως θα έλεγαν-και μου τα αποκάλυψαν μετά ξέρω πόσο άσχημο είναι και πόσο μπερδεμένο και αδύναμο σε κάνει να νιώθεις το πρόβλημά σου.Είναι κρίμα να τα ρίχνουμε όλα στη σχιζοφρένειά σου.Οκ ακούς φωνές ή άκουγες κατά καιρούς ή ό,τι άλλο αλλά και οι γονείς σου δεν σε βοηθάνε με μια απάντηση όπως αυτή που σου έδωσαν:\"Δεν έγινε έτσι επειδή στο είπαν οι φωνές\".Από την άλλη ακόμα και να το έκαναν, το Abilify από μόνο του είναι αρκετό για να δημιουργήσει παρενέργειες οπότε δεν νομίζω πως φταίει ό,τι σου έριχναν στο φαγητό ή στον καφέ κ.λ.π.Επίσης νομίζω πως η σχιζοφρένεια είναι μια νόσος που αντιμετωπίζεται εφ\'όρου ζωής με φαρμακοθεραπεία....Καλύτερα να κάνεις μια ξεκάθαρη κουβέντα με την/τον γιατρό σου....
16-08-2008, 11:00 #58
Originally posted by keep_walking
Ας οψεται το οικονομικο γιατι ηθελα να τρωω τα λεφτα μου σε αλλες ασχολιες...αλλα τωρα θα ανεξαρτητοποιηθω επιτελους το πηρα αποφαση...θα κοψω μεχρι και το καπνισμα για να φτανουν τα χρηματα.
Φωνες δεν ακουω αλλα τωρα τελευταια ολο καταθλιψεις τρωω στην μαπα την μια...ανεβασματα την αλλη.
Οσο για τα ψυχοφαρμακα σιγουρα κτι ριξαν τις τελευταιες δυο φορες που εφαγα σπιτι...μπορει καποιο φαρμακο....αλλα τα προηγουμενα χρονια δεν νομιζω να ριχναν καποιο φαρμακο γιατι λογικα τωρα δεν θα μπορουσα να παρω τα ποδια μου αν το εκοβα αποτομα σωστα?,παντως κατι εριχναν και δεν εννοω δηλητηριο αλλα καποιο σκευασμα.
Σκατα πρεπει να παω οπωσδηποτε στον γιατρο...σε καινουργιο γιατρο να εχω και μια συζητηση της προκοπης...και να προσπαθησω να μειωσω τα φαρμακα ελεγχομενα...αν αυτο ειναι δυνατον...γαμωτο ειμαι κατω απο αυτα μια δεκαετια....ισως να μη γινεται πλεον.
εγω λεω να μη σκεφτεσαι για αυξησεις και μειωσεις φαρμακων και αγχωνεσαι χωρις λογο.
η αποφαση που πηρες μου φαινεται πολυ σωστη!
να πας σε καινουριο γιατρο να του πεις οτι ακριβως σου συμβαινει κι αυτος θα σου πει τι πρεπει να παιρνεις..
μπορει να σου αλλαξει εντελως τα φαρμακα,δεν ξερουμε.. κανε αυτο το βημα,ξεκινα την αγωγησου και θα προχωρησεις με την βοηθεια του, βλεποντας και κανοντας..
16-08-2008, 14:49 #59
Τουλαχιστον αισθανομαι πιο πλουσιος συναισθηματικα με αυτες τις μεταβολες στην διαθεση...δεν ειναι ολα μια απολυτη ρουτινα σαν μια μηχανη και επικοινωνω καλυτερα με το περιβαλλον μου , δεν δινω τυποποιημενες πλεον απαντησεις και μπορω να πω οτι πιανω υψηλες νοτες επικοινωνιας...πρωτα ημουν σαν προγραμματισμενο ρομποτακι ή ετσι εγω αισθανομουν.
Πως συντελεστηκε αυτη η μεταβολη μου ειναι εντελως αγνωστο...ο ανθρωπος αλλαζει αλλα οχι τοσο δραστικα.
Θα τα κανω ολα με το σωστο τροπο.
Οσο για το φαρμακο στο φαγητο,καφε κλπ το ξεπερασα...οχι δεν τρωω σπιτι και γενικα μη νομιζετε οτι ειναι παρανοια ή κατι τετοιο επειδη ειμαι σχιζοφρενης αυτα που εχω γραψει ειναι η πραγματικοτητα...ακομα και αν εριχναν κατι εντελως αθωο δεν με νοιαζει.
Αισθανομαι σαν να αποτινασσω απο πανω μου σκουρια πολλων ετων.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
17-08-2008, 03:54 #60
keep
τι φαρμακα παιρνεις αυτην την στιγμη και σε τι ποσοτητες?
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία