Results 316 to 330 of 502
-
13-12-2011, 14:46 #316
Originally posted by Eli
Rena καλημέρα
αναρωτιέμαι μήπως πιέζεις παραπάνω από τι θα έπρεπε τον εαυτό σου. Δεν το θεωρώ σωστό για μία κοπέλα στο ύψος σου (1,70μ) να θέλει να φτάσει τα 58 κιλά. Θεωρώ ότι και τα κιλά που είσαι τώρα είναι μία χαρά. ʼντε αν θέλεις για ψυχολογικούς λόγους να φτάσεις μέχρι τα 65-63 ανάλογα το σώμα σου. Εγώ κάτω από τα 65 ποτέ δεν θα ήθελα να φτάσω παραείμαι αδύνατη, ο στόχος μου πλέον είναι τα 70 και έχουμε το ίδιο ύψος. Υπήρξα και 65 κιλά στη ζωή μου και ακόμη και να ήθελα να ξαναφτάσω εκεί, θεωρώ ότι δεν είναι κιλά που θα μου επιτρέψει το σώμα μου να τα διατηρήσω και για μένα η διατήρηση είναι πιο σημαντική από 5 κιλά παρακάτω. Πιστεύω ότι η λύση για να αλλάξεις την εικόνα του σώματος σου και να την βελτιώσεις είναι η γυμναστική. Με την γυμναστική θα μπορέσεις και να σμιλεύσεις το σώμα σου και να βελτιώσεις γενικά την εικόνα που έχεις για το σώμα σου, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η εικόνα που έχεις για το σώμα σου και η εικόνα πραγματικά του σώματός σου είναι συνήθως δύο διαφορετικά πράγματα. Οπότε μήπως πρέπει κυρίως να βελτιώσεις αυτή την εικόνα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί φοβάμαι μην πιέσεις υπερβολικά τον εαυτό σου με στόχους άπιαστους που το σώμα σου δεν θα μπορεί να συντηρήσει και να καταλήξεις δυστυχισμένη και με κάποια διατροφική διαταραχή και πιθανόν και πολλά κιλά παραπάνω στο μέλλον. Πήγαινε ένα γυμναστήριο, πρόσεχε πάντα την διατροφή σου στα λογικά πλαίσια μία υγιεινής διατροφής χωρίς να κάνεις υποθερμιδικές δίαιτες που θα καταπονήσουν τον μεταβολισμό σου και το σώμα σου και κυρίως την ψυχούλα σου. Και κυρίως στα λέω όλα αυτά γιατί κάποτε υπήρξα στην θέση σου βάζοντας υπερβολικά χαμηλούς στόχους για τα κιλά μου και κάπου στην πορεία κατέληξα παχύσαρκη και με αδηφαγική διαταραχή! Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες
πάντως με 66,6 κιλά η περιφέρεια της μέσης μου είναι 90-92 εκατοστά που είναι και επικίνδυνο. και επίσης "φουσκώνει" το πρόσωπό μου και ο λαιμός μου, δεν ξεχωρίζεις γωνίες. γενικά έχει να κάνει με το σώμα του καθενός. π.χ. χτες μου έλεγε μια συνάδελφος οτι είναι 71 κιλά, στο ύψος μου, και φαίνεται σχεδόν η μισή από εμένα που λεει ο λόγος. εγώ είμαι ΟΚ κάτω από 60...τα κατώτερα που έχω φτάσει ήταν 55, αλλά φυσικά δε μπόρεσα να τα διατηρήσω πάνω από 1 χρόνο.
τεσπα, το σημαντικό είναι να βρω μια ισορροπία με καλή ισορροπημένη διατροφή και φυσική άσκηση, χωρίς υπερβολές, και να μην ανεβοκατεβαίνω στα κιλά...προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες μου χωρίς υστερίες, αλλά ακόμα είμαι μακριά από αυτό...
σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζί μου
Ύψος: 170
23/08/2011: 68
04/11/2011: 63
12/12/2011: 66.6
Στόχος: 58
- 13-12-2011, 18:13 #317
rena μου θεωρώ ότι το πρόβλημα που μου περιγράφεις δεν λύνεται με δίαιτα αλλά με διατροφή και γυμναστική, εξάλλου το λες και εσύ η ίδια αυτό και χαίρομαι που συμφωνούμε
. Πιθανόν να μην χρειάζεται καν να χάσεις κιλά αλλά να κάνεις ανακατανομές στο σώμα σου. Δηλαδή θα πρέπει να μειώσεις μεν το λίπος στο σώμα σου και παράλληλα να αναπτύξεις τον μυικό ιστό σου. Αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα απώλεια άλλου βάρους ή ενδεχομένως να συνεπάγεται μικρότερη απώλεια από αυτή που έχεις στο μυαλό σου. Πάντως στο λέω με σιγουριά ότι κάνοντας δίαιτα δεν θα το καταφέρεις. Δεν θεωρώ ότι τα 90-92 εκατοστά περιφέρειας αποτελούν επικίνδυνο νούμερο, σίγουρα όμως επιδέχεται βελτίωση αν αυτό επιθυμείς. Ο διατροφολόγος μου, μου έχει δώσει στόχο να φτάσω την περιφέρειά μου στα 86εκ από 114εκ που είναι τώρα για να είμαι υγιής και να μην έχω προβλήματα. Σύμφωνα βέβαια πάντα με τον δικό μου σωματότυπο αλλά παρόλα αυτά έχουμε το ίδιο ύψος, οπότε δεν πιστεύω ότι και εσύ θα πρέπει να είσαι μακριά από αυτό.
Πάντως είναι σίγουρο ότι δύο άνθρωποι στο ίδιο ύψος δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο στα ίδια κιλά. Το ιδανικό βάρος για τον καθένα μας είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και επηρεάζεται από ένα σορό παράγοντες εκτός από το ύψος, όπως η κατανομή του λίπους, τα ποσοστό λίπους, η οστική μας μάζα, ο σωματότυπος μας κτλ. Επειδή όπως καταλαβαίνω επιδιώκεις να φτάσεις στο σώμα σου στην βέλτιστη κατάσταση του και όταν μιλάμε για βέλτιστη δεν μπορούμε να κάνουμε κάπου σκόντο χεχεχεχεσίγουρα θα πρέπει να ψαχτείς αρκετά με το θέμα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και βεβαίως της άσκησης. Μόνο τότε το σώμα σου θα φτάσει στους επιθυμητούς πόντους και κυρίως θα τους διατηρήσει! Σου εύχομαι καλή επιτυχία!
13-12-2011, 19:26 #318
Originally posted by Eli
Μακάρι να ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα ποτέ δεν θα είχα υποβάλλει τον εαυτό μου σε τέτοιες δοκιμασίες
13-12-2011, 19:54 #319
Σε ευχαριστώ dora_th για τα καλά σου λόγια :starhit::starhit::starhit:
Πράγματι κάλλιο αργά παρά ποτέ αν και τι καλά που θα ήταν αν είχα γλυτώσει και μερικά χρονάκια ταλαιπωρίας και κάποια περιττά κιλά. Δεν πειράζει όμως βαθιά ανάσα και συνεχίζω... σήμερα σκέφτηκα ότι τουλάχιστον τώρα που ξέρω δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσω πίσω. Δεν μπορώ από την γνώση να πάω στην άγνοια, μόνο το αντίθετο
13-12-2011, 20:32 #320
Καλησπέρα τι μου κάνετε?
Έχω να μπώ μέσα δύο μέρες κ δεν σας προλαβαίνω :yawn::yawn:
Neraidaki καλώς ήρθες στη παρέα μας κ είμαι σίγουρη πως θα βοηθηθείς πολύ!!!!
Θα δείς πως υπάρχουν κ άλλα άτομα με το ίδιο πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο σκέψης κ θα πάρεις δύναμη!!!
rena 75 Εύχομαι καλή επιτυχία στη καινούργια σου προσπάθεια όσο για τα βραδινά δαιμονάκια εδώ ήμαστε να τα ξορκίσουμε μαζί :bigsmile::bigsmile:
Εli πως πάει το γυμναστήριο? Εγώ προς το παρών ντρέπομαι να πάω :fake sniffle:
Τώρα όσον αφορά τα δικά μου δαιμονάκια, δεν ξέρω τι γίνεται έχουν πολύ καιρό να με επισκεφτούν :tumble::tumble::tumble:
Δεν ξέρω που οφείλεται ίσως επειδή ξεκίνησα δουλειά κ νιώθω πολύ χαρούμενη? ίσως επειδή γυρίζω πολύ κουρασμένη κ που να σκεφτώ? ίσως η διατροφή που κάνω έχει ισορροπήσει το μυαλό μου?uzzled:
uzzled:
uzzled:
Κορίτσια δεν ξέρω τι παίζει ο καιρός θα δείξει
φτου φτου μη με ματιάξω κιόλας :lol::lol::lol:
13-12-2011, 20:41 #321
Πολύ ευχάριστα τα νέα σου break, και μακριά να μείνουν τα σιχαμένα διαβολάκια!:grin:
Α και αν είναι η ντροπή που σε κρατά μακριά από το γυμναστήριο, get over it!!! Γιατί να ντρέπεσαι δλδ; Μια ιδέα είναι όλα, πίστεψε με κανείς δε θα ασχοληθεί μαζί σου ούτε θα σε σχολιάσει
Ρένα, μου φαίνεται απίστευτα μεγάλο το νούμερο που είπες για τη περιφέρεια μέσης σου, κάπου τόσο είναι η δικιά μου που είμαι άντρας και 90 κιλά... παραθέτω εικόνα γιατί πιστεύω οτι δε μετράς στο σωστό σημείο. Αν τώρα ήθελες να πεις για τους γοφούς σου και είπες κατά λάθος μέση ΟΚ...
13-12-2011, 20:52 #322
Σωστός Φίλλιπε :thumbup:
Εγώ πάντως για να είμαι πιο ξεκάθαρη μιλούσα για περιφέρεια κοιλιάς συγκεκριμένα και όχι μέσης. Η μέση μου είναι 90εκ αυτή τη στιγμή στα 96 κιλά και στόχος είναι να φτάσει στα 75εκ.
13-12-2011, 21:12 #323
breakaki μου γλυκό μου έλειψες!!!! Είμαι τόσο χαρούμενη με τα καλά σου νέα !!!! :starhit::starhit::starhit::starhit::starhit:
Είδες που σου έλεγα ότι όλα μαζί συνήθως πάνε πιο καλά;; Πόσο χαίρομαι που έχεις ενθουσιαστεί με την καινούρια σου δουλειά αυτό είναι υπέροχο! Όσο για τα δαιμονάκια καλά θα κάνουν να μείνουν μακριά σου αλλιώς θα έχουν να κάνουν μαζί μου!!!!
Πως τα πας με την διατροφή σου προλαβαίνεις να φας στα τριωράκια σου;
Όσο για μένα μετά από μία κρεπάλη Κυριακάτικη σαν να πήρα δυνάμεις και έχω ξανά πολύ καλή διάθεση και όρεξη για καλή διατροφή :smilegrin:. Το γυμναστήριο καλά κρατεί αν και σήμερα δεν πήγα, να πω την αλήθεια βαρέθηκα λίγο. Αύριο όμως το έχω στο πρόγραμμα και δεν θα μου ξεφύγει, έχω κανονίσει ήδη το μεσημέρι να περάσει η αδερφή μου να με πάρει και να πάμε. Πάντως εγώ δεν ντρέπομαι ίσως γιατί έχω φάει αρκετές ώρες από τη ζωή μου και στο παρελθόν σε γυμναστήρια οπότε κινούμαι με μία σχετική άνεση στον χώρο. Πάντως δεν θα έπρεπε να ντρέπεσαι αν θέλεις να πας, μια χαρά σε καλωσορίζουν στο γυμναστήριο σε ότι κιλά και να πας και πράγματι κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου αν δεν το θέλεις.
13-12-2011, 21:26 #324
filippara λες?????
uzzled:
uzzled:
uzzled:
Περνούσα μια μέρα έξω από το γυμναστήριο που είναι κοντά στο σπίτι μου κ ήμουνα έτοιμη να μπώ και να ρωτήσω, εκείνη τη στιγμή έβγαινε μια τύπισσα κορμάρα με άσπρο κολάν κ στρίγκ
κώλωσα έκανα στροφή επιτόπου κ λέω που πας καραμήτρο άστο καλύτερα για όταν θα είμαι 90 με 95 κιλά.
13-12-2011, 21:40 #325
Εγω στο δικό μου γυμναστήριο γιατί δεν έχω τύπισσες με άσπρο κολάν και στριγκ δλδ; ΖΗΛΕΥΩ!!!
Λέω να πας και να τ'αφήσεις τις ντροπές, κι εγώ όταν ξεκίνησα ξεχώριζα αλλά δε μ'έκανε κανείς να νιώσω άσχημα, ούτε έχω δει κάτι να συμβαίνει και πάντα όταν βλέπω παιδάκια με περιττά κιλά αρκετά πάντα προσέχω μη κάνει κάποιος καμιά αηδία για να επέμβω, μέχρι τώρα δε χρειάστηκε και δε νομίζω οτι θα γίνει. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του, και η τύπισσα με το στρινγκ και ο μπρατσαράς και όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί(ε καλά κι αν κοιτάξουμε λίγο τη τύπισσα κομπλιμέντο είναι, οχι κανά έγκλημα!)
13-12-2011, 21:44 #326
Originally posted by filipparas
Εγω στο δικό μου γυμναστήριο γιατί δεν έχω τύπισσες με άσπρο κολάν και στριγκ δλδ; ΖΗΛΕΥΩ!!!
:smilegrin::smilegrin::smilegrin:
13-12-2011, 21:46 #327
Originally posted by filipparas
Λέω να πας και να τ'αφήσεις τις ντροπές, κι εγώ όταν ξεκίνησα ξεχώριζα αλλά δε μ'έκανε κανείς να νιώσω άσχημα, ούτε έχω δει κάτι να συμβαίνει και πάντα όταν βλέπω παιδάκια με περιττά κιλά αρκετά πάντα προσέχω μη κάνει κάποιος καμιά αηδία για να επέμβω, μέχρι τώρα δε χρειάστηκε και δε νομίζω οτι θα γίνει.
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Μακάρι να σκεφτόταν όλοι σαν κ εσένα!!!!
13-12-2011, 21:52 #328
:lol::lol::lol: Εμένα η πρώτη μου επαφή στο γυμναστήριο που πήγα τώρα ήταν η εξής:
Κάθομαι νωχελικά και λίγο ξινισμένα στην ρεσεψιόν και δίνω τα στοιχεία μου για την εγγραφή μου. Ο υπεύθυνος μας ενημερώνει παράλληλα για τις παροχές του γυμναστηρίου με μία χαρά και ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Και ρωτάει η αδερφή μου πιο είναι το πρόγραμμα που θα ξεκινούσε εκείνη την ώρα στην αίθουσα αερόμπικ. Και μας λέει ο υπεύθυνος ότι το κάνει η Λίλιαν την οποία βέβαια όλοι μέσα στο γυμναστήριο την φωνάζουν JI Joe γιατί κάνει 8 ώρες προπόνηση κάθε μέρα... και εκεί που μας τα λέει σκάει μύτη η JI Joe με κολάν γυαλιστερό και μπουστάκι μινιμάλ τους κοιλιακούς ατσάλι, τον τουρλωτό ποπό και στήθη ναααα από την σιλικόνη με το συμπάθιο! Γουρλώσαμε τα μάτια και εγώ και η αφή και πήγαμε στον διάδρομο μας και στα βάρη μας να κάνουμε την δουλειά μας. Όχι που θα μας τρομάξει η σιλικονάτη JI Joe χα!:lol::lol::lol:
13-12-2011, 21:54 #329
Φίλλιπε έλα στο δικό μου γυμναστήριο να σου κάνει body sculpting η JI Joe!
13-12-2011, 21:58 #330
Tempting! JI Jane πες να τη λένε, ντροπή Joe με τέτοιες ...άρες!
Λέω λέω αλλά κι εγώ στα ομαδικά που είναι μόνο γυναίκες δε συμμετέχω συχνά, ψιλοδιστάζω. Είμαι τόσο ατσούμπαλος που γίνομαι το επίκεντρο όσες φορές κάνω!!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια