Results 421 to 435 of 502
-
03-01-2012, 14:04 #421
"3ο ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1/2012 στις 8.30μμ από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών www.keadd.gr
Θέμα: Ψυχαναγκαστική πολυφαγία ? Αδηφαγική διαταραχή
Στο 3ο σεμινάριο θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την αδηφαγική διαταραχή, μια διατροφική διαταραχή που εμφανίζεται τουλάχιστον στο 50% των παχύσαρκων ατόμων και αποτελεί τη συχνότερη διατροφική διαταραχή παγκοσμίως. Το άτομο που πάσχει εμφανίζει δυσκολία ελέγχου του φαγητού, τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού (συχνά χωρίς να πεινάει) και νιώθει πολλές τύψεις σχετικά με το βάρος του και τις διατροφικές του συνήθειες. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι έχουν «αδύναμο χαρακτήρα» ή ότι είναι «λαίμαργοι» και προσπαθούν να βρουν την λύση μέσα από μαγικές δίαιτες. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουν μέσα σε ένα φαύλο κύκλο εναλλαγών μεταξύ δίαιτας και υπερφαγίας, μείωσης και επαναπρόσληψης τους βάρους τους.
Σε αυτό το σεμινάριο θα εξηγηθούν αρχικά τα χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα αυτής της διαταραχής καθώς και οι επιπτώσεις που έχει στην υγεία του ατόμου. Εν συνεχεία θα δοθούν συμβουλές για το πώς το άτομο μπορεί να ισορροπήσει τη σχέση του με τη τροφή, να επανακτήσει τον έλεγχο της διατροφής του και να επαναφέρει τον φυσιολογικό μεταβολισμό του σώματος, που θα επιφέρει και την απώλεια βάρους, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Και στο site http://e-psychology.gr/"
To 3o σεμινάριο για τις διατροφικές διαταραχές μας αφορά όλους, η πιο κοινή διατροφική διαταραχή είναι η αδηφαγική διαταραχή και προσωπικά έπασχα χρόνια και πάσχω ακόμη από αυτήν. Η λογική που διδάσκει αυτό το σεμινάριο είναι που με βοήθησε σιγά σιγά να την φέρω σε έναν έλεγχο και να παλεύω πλέον για να την εξαλείψω με πολύ θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα. Δεν μιλάω για μαγικούς τρόπους και δίαιτες αλλά για φυσιολογική ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ήπια άσκηση αλλά με τρόπο που να με ευχαριστεί και με συνήθειες που να μπορώ να εντάξω στους ρυθμούς της δικής μου ζωής και κυρίως στα γούστα μου. Όσοι το παρακολουθήσετε μόνο κέρδος θα έχετε.
Καλημέρα σε όλους!
- 03-01-2012, 14:32 #422
Δυσκολεύομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, ειλικρινά πριν 15 μέρες δε θα περίμενα με τπτ να πιέζομαι έτσι χωρίς προφανή λόγο. Δεν έχω κάνει τρομερά λάθη αλλά με πιέζει η όλη κατάσταση.
Ελπίζω από Δευτέρα που θα επανέλθω στη ρουτίνα μου να γίνουν και πάλι όλα εύκολα...
03-01-2012, 16:18 #423
ελλη ευχαριστουμε πολυ, εννοειται οτι θα το παρακολουθησουμε. απο τα προηγουμενα 2 πηρα πραγματικα πολυτιμες πληροφοριες που μου εξηγησαν πολλα πραγματα και με εβαλαν σε σκεψεις. ηδη σημερα θα ψαξω να βρω το βιβλιο διατροφικη νοημοσυνη πιστευω ολα αυτα μαζι θα ειναι χρησιμα οπλα ωστε να αντιμετωπισουμε τα τερατα που κρυβουμε μεσα μας και να βγουμε νικητες σε αυτον τον πολεμο με το αλλο μας εγω... αλλωστε πολυ αισιοδοξα μας ενημερωσαν επιστημονικα τεκμηριωμενα οτι υπαρχει θεραπεια. θελει μονο πιστη, χρονο, λιγο κοπο αλλα και τροπο. μοναδικη ευκαιρια λοιπον να μαθουμε τον τροπο...
φιλιππε νομιζω οτι αυτο που περιγραφεις συμβαινει σε ολους μας και ειναι πολυ λογικο... αυτες τις μερες που παραχαιδεψαμε και καλομαθαμε τις αισθησεις μας με ολα τα καλουδια ξυπνησαμε μνημες που θα παρει λιγο χρονο να τις ξαναβαλουμε για υπνο...
οταν θα επανελθουμε πληρως στην ρουτινα τα πραγματα πιστευω οτι θα βρουν τον δρομο τους και τις ισορροποιες τους. αλλωστε μετα απο τοσο χρονο και τετοια αποτελεσματα οι νεες διατροφικες μας συνηθειες δεν μπορουν παρα να ξαναβγουν στην επιφανεια.
03-01-2012, 19:36 #424
Φίλλιπε λογικό είναι, η δύναμη των παλιών χρόνιων κακών συνηθειών μόλις αφήσουμε λίγο χαλαρό τον εαυτό μας βγαίνουν στην επιφάνεια και μας τρομάζουν. Δεν χρειάζεται να κάνεις τραγικά πράγματα για να νιώθεις ότι απειλείσαι από τον παλιό "κακό" σου εαυτό. Δυστυχώς όλες οι κακές συνήθειες που αποκτήσαμε μαζί με τα κιλά μας έμειναν μαζί μας για πολύ καιρό για να μπορέσουμε να τις ξεφορτωθούμε μέσα σε λίγους μήνες ή μέσα σε έναν χρόνο. Συνήθως τα κιλά φεύγουν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από τις παλιές συνήθειες οι οποίες είναι οι δαίμονες που που θα μας κατατρέχουν μπορεί και για χρόνια.
Και εγώ ζορίζομαι να επανέλθω αυτές τις μέρες, χθες κάθισα αγκαλιά το βράδυ με μία κομμάτα βασιλόπιτα που λατρέεεεευω και ένα ποτήρι γάλα και την τσάκισα. Και έφαγα και σοκολάτα στα καπάκια. Τρόμαξα, θυμήθηκα τις παλιές μου σχεδόν καθημερινές συνήθειες. Σήμερα ξύπνησα προβληματισμένη. Έφαγα ένα καλό πρωινό όμως, κρέμα βρώμης με μπανάνα και ξηρούς καρπούς και είπα ως εδώ από σήμερα επαναφέρω τις ισορροπίες. Ωραία περάσαμε αλλά από εδώ και πέρα αν συνεχίσω θα με χαλάσει. Προς το παρόν πάει καλά και ψύχραιμα αλλά δεν έχει έρθει ακόμη το δύσκολο βράδυ αλλά και να παραπατήσω, αύριο θα προσπαθήσω περισσότερο.
Μην ανησυχείς όμως Φίλλιπε θα μπορέσεις να επανέλθεις στο πρόγραμμά σου. Μετά από μία τόσο μεγάλη και αυστηρή προσπάθεια είναι λογικό να κλονίζεσαι έστω και με μικρές αναταράξεις. Όταν θα επιστρέψεις στο γυμναστήριο θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μέχρι τότε μην ξεχνάς να μην παραλήπεις το πρωινό σου και να κάνεις συχνά γεύματα για να κρατάς τον μεταβολισμό σου ψηλά. ʼντε και καλή επάνοδο!
04-01-2012, 18:18 #425
Τελικά η χθεσινή μέρα πήγε άψογα. Επιτέλους νιώθω να επιστρέφω στον καλό μου εαυτό. Πέταξα και πολλά περιττά γλυκά και φαγητά που μπορεί να με βάζανε σε πειρασμό μαγείρεψα και ένα ωραιότατο λαχανόριζο να κάνουμε και μία αποτοξίνωση από το πολύ κρέας και όλα καλά. Σήμερα πήγα και λαϊκή να γεμίσω το σπίτι μας με φρούτα και λαχανικά και νιώθω ότι οργανώθηκα. Και σήμερα η μέρα μου προς το παρόν πάει πολύ καλά, χωρίς λιγούρες, χωρίς υπογλυκαιμίες και με μία αίσθηση κορεσμού στο στομάχι μου. Είμαι αισιόδοξη ότι θα επανέλθω τελικά χωρίς σοβαρές δυσκολίες παρόλο που προχθές ανησύχησα αρκετά. Έκανα και λίγο ποδήλατο χθες και σήμερα αλλά γυμναστήριο δεν έχω βρει ακόμη τον χρόνο να πάω
. Ελπίζω αύριο να μπορέσω να ξεκινήσω για να πάρω λίγο τα πάνω μου ψυχολογικά, γιατί δεν σας κρύβω ότι είμαι λίγο πεσμένη αυτές τις μέρες και μάλλον φταίει η άστατη διατροφή των τελευταίων ημερών και βεβαίως και η γαστρεντερίτιδα η οποία με τσάκισε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Κάθε μέρα και λίγο καλύτερα, αυτός είναι ο στόχος προς το παρόν τον οποίο βλέπω να πραγματοποιείται και χαίρομαι
04-01-2012, 19:20 #426
μπραβο ελλη!
καθε μερα που περναει θα ειναι και μια νικη!
που θα μας δινει κουραγιο για την επομενη!
σιγα σιγα χωρις αγχος και βιασυνες θα τον ξαναβρουμε τον ρυθμο:thumbup:
04-01-2012, 22:56 #427
Originally posted by filipparas
Δυσκολεύομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, ειλικρινά πριν 15 μέρες δε θα περίμενα με τπτ να πιέζομαι έτσι χωρίς προφανή λόγο. Δεν έχω κάνει τρομερά λάθη αλλά με πιέζει η όλη κατάσταση.
Ελπίζω από Δευτέρα που θα επανέλθω στη ρουτίνα μου να γίνουν και πάλι όλα εύκολα...
04-01-2012, 22:58 #428
Eli οι πληροφοριες που δινεις ειναι ανεκτιμητες.Πραγματικα η παρουσια σου ειναι πολυτιμη εδω μεσα!
04-01-2012, 23:36 #429
Συμφωνώ με την προλαλήσαντα.
Έχω ήδη χαρακτηρίσει την Eli ως την έμπνευσή μου
όσο για το τρίτο σεμινάριο, όποιος ξέρει πότε θα είναι διαθέσιμο στο keadd site όπως και τα άλλα δύο ας μας ενημερώσει.
05-01-2012, 15:13 #430
καλησπερα!
τονια το 3ο σεμιναριο ειναι ηδη διαθεσιμο αλλα αυτη τη φορα χρειαζεται καποιον κωδικο προσβασης
μηπως γνωριζει κανεις πως μπορουμε να τον βρουμε?
εχω κανει εγγραφη στο e.psychology τον ζητησα με mail απο τον admin αλλα τπτ
05-01-2012, 15:56 #431
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα μας!
Ξεκινάω με τα καλά νέα της ημέρας, πήγα στον διαιτολόγο μου σήμερα για να κάνω και έναν απολογισμό των εορτών που πέρασαν αλλά και για να πάρω λίγο κουράγιο και να μπω ξανά στον δρόμο μου. Γιατί δεν σας κρύβω ότι τις φετινές γιορτές ξέφυγα εντελώς! Και μπορεί να είχα ένα διάλλειμα με την γαστρεντερίτιδα αλλά όποιος νομίζει ότι αδυνατίζεις με την γαστρεντερίτιδα είναι πολύ λάθος! Το μόνο που παθαίνεις είναι να χάνεις κιλά νερού πολύτιμου για το σώμα μας και επίσης να σμπαραλιάζεται όλο το γαστρεντερικό. Έχω πλακωθεί στα προβιοτικά για να στρώσω τον εντεράκι μου που τα έχει παίξει. Είμαι απίστευτα χαρούμενη που δεν έχω βάλει ούτε έναν πόντο!!!! Βέβαια η ζυγαριά λόγω κατακρατήσεων δείχνει παραπάνω αλλά ποιος την Χ3ζει! Ένιωσα τεράστια ανακούφιση για μία ακόμη φορά μιας και πλέον ο μεταβολισμός μου λειτουργεί καλύτερα και δεν βάζω κιλά ύστερα και από αρκετές ημέρες φαγοποτιού! :bouncy: Το οποία φαγοπότια μάλιστα ομολογώ ότι πλέον τα ευχαριστιέμαι τόσο πολύ με ελάχιστες τύψεις !!! Μετράω 2 μέρες που έχω ξαναμπεί σε ρυθμούς με μία μικρή απόκλιση χθες το βράδυ, που βγήκαμε έξω αλλά ήμουν πολύ μετρημένη και ψύχραιμη χωρίς υπερβολές.
05-01-2012, 16:15 #432
Όσο για τα σεμινάρια πράγματι από εδώ και πέρα δυστυχώς δεν διατίθενται δωρεάν. Αν και σκέφτονται το πρώτο που είναι εισαγωγικό να το αφήσουν ελεύθερο χωρίς πληρωμή. Προς το παρόν όμως βλέπω τα έχουν όλα κλειδωμένα. Για να πάρεις κωδικό για το κάθε σεμινάριο πρέπει να πληρώσεις στο keadd ένα μικρό ποσό το αναφέρει στην ιστοσελίδα:
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php
Το πρόγραμμα θα το δείτε εδώ:
http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka...ia-to-kino.php
Αλλά να προσθέσω το εξής το e-phycology έχει εξασφαλίσει τις πρώτες 5 ζωντανές αναμεταδόσεις δωρεάν με μία απλή εγγραφή στο site εδώ:
http://www.e-psychology.gr/internet-workshops
Δηλαδή έχετε την δυνατότητα τα επόμενα 2 σεμινάρια (τα πρώτα τρία έγιναν ήδη) να τα δείτε ζωντανά τις επόμενες 2 Τετάρτες που μας έρχονται. Μην μπερδευτείτε όμως μπορείτε να τα δείτε μόνο σε Live streaming στο e-pcycology οπότε την επόμενη Τετάρτη 11/1 στις 8.00 ή 8.30 - 10.00 ραντεβού μπροστά στις οθόνες του υπολογιστή. Θα μιλήσουν για την νευρική βουλιμία.
Κρίμα που δεν είδατε το χθεσινό. Μας αφορά πάρα πολύ και έδινε πολύτιμες πληροφορίες για την Ψυχαναγκαστική πολυφαγία ? Αδηφαγική διαταραχή και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε κάποιο σίγουρα το Νο3 είναι αυτό που μας αφορά πάρα πολύ!
Αυτά προς το παρόν αν μάθω κάτι άλλο θα σας ενημερώσω φιλιά και καλή μας συνέχεια
05-01-2012, 16:18 #433
Λόρα και Τόνια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια με κάνετε να κοκκινίζω :starhit::starhit:
05-01-2012, 16:19 #434
Μπράβο Eli.!
Πολύ ευχάριστα νέα.!
Συγχαρητήρια για τον καινούριο τρόπο διατροφής, που το έχεις κάνει κομμάτι της ζωής σου με όλα αυτά τα θαυματουργά αποτελέσματα.!
Φιλιά,
Τόνια.
05-01-2012, 16:32 #435
ΛΟΡΑ
έχω τον κωδικό, στον στέλνω με u2u :wink2:
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση