Πως θα απαλλαχθώ από τους δαίμονες του μυαλού μου? - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 34 FirstFirst ... 24323334
Results 496 to 502 of 502
    Senior Member
    Φίλιππε χαίρομαι που επαληθεύτηκα και ο δυνατός και αισιόδοξος άνθρωπος επέστρεψε και μάλιστα πιο γρήγορα απ'ότι υπολόγιζα. Δε μασάμε και ξανά προς τη δόξα τραβάμε!!!

Senior Member
    Σας ευχαριστώ... βέβαια οι αποφάσεις πρέπει να μη μείνουν στη θεωρία αλλά να εφαρμοστούν. Προς το παρόν καλά πάει...

Senior Member
    Α και κατι που εμαθα σημερα στο Life-coaching:Φιλιππε οι παρασπονδιες σου η οι βλακειες σου ΔΕΝ εισαι εσυ ειναι οι περιορισμοι σου.Ακομα κ αν υπαρχει μια εσωτερικη φωνη που σου λεει οτι εισαι βλακας δεξου τη κ συνεχισε την πορεια σου με τα οποια λαθη,αυτη η φωνη ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ απλα υπαρχει μην επικεντρωνεσαι σε αυτην.Ειναι σαν να εχεις νερο στην παλαμη απλα γυρνα την παλαμη κ αστο να φυγει.

Senior Member
    Έχουμε κλείσει ένα χρόνο από τότε που πρωτογνωριστήκαμε...

Διαβάζω τα πρώτα μηνύματα που ανταλλάξαμε, διαβάζω και θυμάμαι την απόγνωση σου και μετά σκέφτομαι πόσο έχεις αλλάξει, πόσα βήματα έχεις κάνει, πόσο πιο χαρούμενη και ισορροπημένη έχεις γίνει και κυρίως πόσες περισσότερες γνώσεις έχεις αποκτήσει. Σίγουρα έχεις δρόμο μπροστά σου, όπως όλοι μας άλλωστε. Η πάλη με την διατροφική μας διαταραχή είναι χρόνια, δεν νικιέται μέσα σε ένα ούτε σε δύο χρόνια. Κάθε χρόνος προσπάθειας όμως μας δίνει περισσότερη σιγουριά, περισσότερη αυτοπεποίθηση και δύναμη για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ξέρουμε πλέον τον τρόπο, μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω από τι υπολογίζαμε, αλλά τουλάχιστον πλέον δεν νιώθουμε πανικό, δεν ζούμε μέσα σε ένα χάος, έχουμε βρει την άκρη του νήματος και σιγά σιγά το τραβάμε και παράλληλα έχουμε επιτέλους καταφέρει να χαιρόμαστε την ζωή, έστω στιγμές της, και να χαμογελάμε :bigsmile:

Break μου εύχομαι όταν το τόπικ σου θα κλείνει δύο χρόνια να έχουμε να γιορτάζουμε περισσότερες επιτυχίες σου! :love:

Senior Member
    Γλυκό μου μαναράκι πόσο με συγκίνησες..........αχ μόνο να ήξερες!:love:

Ξαναδιάβασα τα μηνύματα που είχα γράψει τότε κ όντως μαρτυρούν μεγάλη απόγνωση!
    Ήμουν τελείως απελπισμένη κ απογοητευμένη στο θέμα διατροφής, η αυτοπεποίθηση μου ήτανε στα πατώματα κ πίστευα πως δεν είχα δύναμη ψυχής κ θέλησης, όλα αυτά ήτανε λογικό εν μέρη να τα αισθάνομαι εφόσον έβαζα άπιαστους στόχους για τον εαυτό μου, ήθελα απο τη μια μέρα στην άλλη να τα αλλάξω όλα, αυτό όμως δεν γίνεται!!!
    Ήμουνα αυστηρή, επικριτική κ απαιτητική με τον εαυτό μου, δεν έβλεπα τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών μου αλλά εστιαζόμουν στα αρνητικά........πολλά κορίτσια τότε μου είχατε στείλει μηνύματα επισημαίνοντας το αλλά είχα παρωπίδες που δεν μπορούσα να το δω!!!!!!!!!

Γλυκό μου Ελλάκη δεν θα ξεχάσω ποτέ πως εσύ μου έδειξες τον δρόμο, πως πήρα δύναμη μέσα απο την αισιοδοξία σου, πως μου έδωσες την ελπίδα οτι μπορεί και να τα καταφέρω, πως ίσως να μην είναι κ τόσο δύσκολα.............
    Μου πρότεινες σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι είναι οι απόλυτοι στο είδος, είναι κορυφαίοι κ δεν ξέρω τι άλλο να πω,τα λόγια είναι λίγα, οι άνθρωποι είναι φοβεροί................

Εδώ κ ενα χρόνο λοιπόν επισκέπτομαι εναν διαιτολόγο ο οποίος οργανώνει γκρουπάκια με εξειδικευμένη ψυχολόγο εκτός απο την παρακολούθηση στο πλαίσιο της διατροφής που το έχει αναλάβει ο ίδιος. Μέσα απο την όλη διαδικασία έμαθα τα ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ να τον προσέχω κ να μην τον παραμελώ, επίσης απενοχοποίησα το φαγητό!!!

Τίποτα δεν παχαίνει αρκεί να το συνδυάσεις σωστά κ βέβαια στη σωστή ποσότητα κ συχνότητα!!!
    Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν απο την μια μέρα στην άλλη, μου πήρε χρόνο κ εχώ πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου.....αλλά νιώθω απελευθερωμένη πια απο του δαίμονες του μυαλού μου!!!!!!!!!!
    Το ξέρω πως δεν πρόκειται να απαλλαχθώ τελείως απο αυτούς γιατι έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, το έχω αποδεχτεί αυτό αλλά τουλάχιστον ας με επισκέπτονται πιο σπάνια κ όχι τόσο τεράστιοι, σιγά σιγά μέσα απο κάθε μάχη να τους συρικνώνω
    Έχω πάρει αρκετά εφόδια κ γνώσεις απο τους ειδικούς που μπορώ πλεον να τους αντιμετωπίζω γιατι
    "η γνώση οδηγεί στην ελευθερία............."

Αχ πόσα θέλω να γράψω, ένας χείμαρος είναι αυτη τη στιγμή η ψυχή μου , μακάρι να βοηθήσω έστω κ ενα άτομο όπως κ εγω έχω πάρει απίστευτη βοήθεια απο τις ιστορίες του κάθες μέλους του φόρουμ.

Senior Member
    Σοκολατίτσα μου γλυκιά, ήθελα απλά να σου θυμίσω πόσο δρόμο έχεις κάνει και πόσο έχεις αλλάξει από πέρυσι. Όταν χάνεις το κουράγιο σου, ή όταν γίνεσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου να γυρνάς πάντα πίσω σου και να θυμάσαι την ανοδική πορεία σου

Πόσο όμορφο και πόσο αληθινό αυτό που έγραψες : " η γνώση οδηγεί στην ελευθερία..."

Το τελευταίο σου ποστ με γεμίζει με τόση χαρά και αισιοδοξία :starhit:

Senior Member
    Elaki μου πόσο δίκιο έχεις!!!

Πολλές φορές ξεχνάμε απο που ξεκινήσαμε κ που έχουμε φθάσει κ αυτό συμβαίνει σε πολλούς τομείς της ζωής μας............ δεν εστιάζουμε στα όσα έχουμε ή στα θετικά του χαρακτήρα μας, κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας κ δεν τον κανακευουμε, κάπως έτσι ήμουνα κ εγώ.... ήθελα απο την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξω συνήθειες μιας ζωής, γίνεται αυτό? εμ δεν γίνεται...
    κ όσο δεν τα κατάφερνα τόσο πετροβολούσα τον εαυτό μου!

Θυμάμαι πέρυσι δεν μπορούσα μέρα χωρίς γλυκό, έκανα δίαιτα για δυο μέρες κ μετά έπεφτα με τα μούτρα κ έτρωγα όσα δεν είχα φάει κ άλλα τόσα γιατι φοβόμουν πως στην επόμενη δίαιτα θα μου λείψουν κ μετά έπεφτα κ πάλι στη θλίψη μου, στις τύψεις κ τις ενοχές μου που δεν τα είχα καταφέρει, ένιωθα τόσο άχρηστη κ με αυτοπεποίθηση στα τάρταρα που δεν ήμουνα ικανή να τηρήσω μια δίαιτα.
    Πως όμως να ήμουνα ικανή να τηρήσω τη δίαιτα εφόσον απο τη μια καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες ζάχαρης έφθαναν τα επίπεδα γλυκόζης στο πικ κ απο την άλλη έπεφταν στα κατώτατα επίπεδα κ εκεί πλέον το γλυκό το αναζητούσε ο οργανισμός μου, όπως επίσης μέσω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς έθετα τον οργανισμό μου σε μόνιμη κατάσταση στρεςς!!!!

Άρα δεν ήταν μόνο το μυαλό απο κάποιο σημειό κ μετά ήτανε κ οργανικό!

κ τώρα τρώω τα γλυκά μου αλλά φροντίζω να τα φτιάχνω εγώ απο αγνά υλικά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά κ φυτικές ίνες!!!!

Πήγαινα σε έναν φούρνο που φτιάχνει φοβερή μηλόπιτα, κάθε φορά αγόραζα κ την έτρωγα όλη μέσα σε μια μέρα γιατι απο τις τύψεις που δεν είχα αντισταθεί "έπρεπε" την επόμενη να ξεκινήσω δίαιτα! Τώρα φτιάχνω μόνη μου με αλεύρι ολικής που θα με κρατήσει περισσότερο, τρώω ένα κομματάκι (επειδή ξέρω πως μπορώ κ αύριο να φάω) κ όχι ολόκληρη τη μηλόπιτα σε μια μέρα απο τις τύψεις να τελείωσει για να ξεκινήσω δίαιτα!

Ουφ σας ζάλισα πάλι!!!!!

Page 34 of 34 FirstFirst ... 24323334