Results 121 to 135 of 502
-
30-11-2011, 20:06 #121
Elafaki μου μην ανησυχείς και εγώ του club είμαι έχω περάσει από τα πάντα από όλες τις δίαιτες και όλους τους τρόπους αδυνατίσματος, δυστυχώς έχω καλύψει όλη την γκάμα :smilegrin::smilegrin::smilegrin:
Σε καμία περίπτωση δεν σε απαξιώνω με την ερώτηση που μου έκανες, απλά είμαι μαλωμένη με τις θερμίδες :crazy::crazy: γιατί γενικώς έχω κουραστεί από όλα τα σκουπίδια που μας γεμίζουν το κεφάλι τόσα χρόνια και καλά για να αδυνατίσουμε. Και θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα ότι πλέον το μόνο που είμαι σίγουρη ότι έχει αποτέλεσμα είναι να έχουμε μέτρο στην διατροφή μας. Το θέμα είναι πως θα το βρούμε αυτό το άτιμο το μέτρο που τόσα χρόνια το ψάχνουμε και δεν το έχουμε βρει και αναγκαζόμαστε από εκεί που θα θέλαμε να φάμε ένα κουλουράκι να τρώμε 5-6. Και δεν σε κατηγορώ γλυκιά μου γιατί και εγώ ομοιοπαθούσα είμαι και τα κουβαλάω τα κιλάκια μου από τα πολλά μπισκοτάκια που δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τα έφαγα μονομιάς και τις μερεντούλες που έτρωγα και καμιά φορά ακόμα τρώω με το κουτάλι και τα σουβλάκια και τα πατατάκια .... η λίστα είναι μεγάλη :lol::lol:. Τώρα λίγο λίγο τον τελευταίο χρόνο έχω αρχίσει να ξετυλίγω το νήμα και να βρίσκω άκρη για το τι φταίει που δεν μπορούμε να είμαστε εγκρατείς και γιατί απλά δεν μπορούμε να επιβληθούμε στον εαυτό μας. Απλά έχω ανακαλύψει μερικά πραγματάκια που μου έχουν βελτιώσει πολύ την ζωή μου και την διάθεσή μου τον τελέυταίο χρόνο και είμαι εδώ για να τα μοιραστώ μαζί σας και αν καταφέρω να βοηθήσω έστω και έναν άνθρωπο που υποφέρει όπως υπέφερα εγώ θα είναι μεγάλη χαρά για μένα.
Καλή επιτυχία αύριο!
Σε κάθε περίπτωση υπολογίζω ότι θα έχουν γύρω στις 120 θερμίδες το μπισκότο. Λίγο παραπάνω δηλαδή από μία μπάρα δημητριακών. Αλλά σίγουρα σε κρατάνε πολύ περισσότερο από την μπάρα και είναι και σπιτικά. Θυμήσου με όμως την επόμενη φορά και φάε ένα φρουτάκι πριν το μπισκοτάκι και θα δεις ότι θα σταματήσεις νωρίτερα. Εγώ πλέον με την διατροφή που κάνω σταματάω πάντα στο ένα και πίστεψε με είναι πρωτόγνωρο αυτό για μένα!
- 30-11-2011, 22:00 #122
Έλλη μην ανυσηχείς δεν τα πήρα στραβά αυτά που έγραψες για τις θερμίδες ίσα-ίσα που συμφωνώ μαζί σου!
Αλλά να σου πω την άλήθεια τώρα που έμαθα οτι τα μπισκοτάκια έχουν γύρω στις 120 θερμίδες χάρηκα!
Δεν ξέρω γιατί αλλά γενικά όταν πάρω κάποιο συσκευασμένο τρόφιμο στα χέρια μου το πρώτο που θα κάνω είναι να κοιτάξω τις θερμίδες του..χαζό γιατί αν με ένοιαζαν τόσο οι θερμίδες θα σταματούσα στις απαραίτητες για τον οργανισμό και δεν θα τον παραφόρτωνα..τεσπα
Πάντως την επόμενη φορά θα τηρήσω την συμβουλή σου και πριν τα φάω θα έχω φάει και ένα φρουτάκι! :love:
30-11-2011, 22:21 #123
Πληροφοριακά επειδή ενδιαφέρθηκα να κάνω κι εγώ τα μπισκοτάκια και τα υπολόγισα χονδρικά η συνταγή ολόκληρη(αυτή με το ταχίνι) έχει περίπου 1800 θερμίδες, διαιρέστε με αριθμό μπισκότων που βγαίνουν και έχετε θερμίδες ανά μπισκότο.
30-11-2011, 23:39 #124
Ελαφάκι μου να σου πω την αλήθεια δεν πιστεύω τελικά ότι φταίμε εμείς που τρώμε παραπάνω, είναι πολλοί οι παράγοντες που μας επηρεάζουν, απλά θεωρώ ότι άλλοι επηρεάζονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους πάντως είναι ότι αν έχεις φάει τη μισή σου ζωή κάνοντας δίαιτα και μετά υπερφαγικά, όπως έχω κάνει εγώ, ο φαύλος κύκλος οφείλεται περισσότερο σε οργανικούς λόγους και λιγότερο σε ψυχολογικούς. Σίγουρα τα πρότυπα με τα οποία μας βομβαρδίζουν από παντού ανελέητα δεν βοηθάει καθόλου και οι πιο αδύναμοι σε τέτοιου είδους παρεμβολές μπαίνουμε πιο εύκολα στο τριπάκι της ανασφάλειας και της δίαιτας , αλλά αυτό είναι απλά η αρχή του φαύλου κύκλου. Ο φαύλος κύκλος μετά τροφοδοτείται και από άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς. Όταν υποβάλλεις το σώμα σου σε ένα χρόνιο στρες αφαγίας (υποθερμιδικές δίαιτες) και μετά υπερφαγίας, ξεκουρδίζεται στη κυριολεξία! Χάνει το σώμα σου την ικανότητα να λειτουργεί φυσιολογικά, ξεκουρδίζεται όπως ξεκουρδίζονται τα πιάνα και κάνει φάλτσα :duh:. Συνεπώς έχοντας κάνει όλα αυτά στο καημενούλι το σώμα μου επί 18 συνεχόμενα χρόνια πως μπορώ να απαιτήσω από αυτό ξαφνικά να λειτουργήσει φυσιολογικά; Δεν γίνεται, πρέπει να του δώσω πολλά περισσότερα για να αναπληρώσει τα κενά σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και ότι άλλο του έχει λείψει τόσα χρόνια. Γι'αυτό και επί ένα χρόνο από τότε που πήγα στον διατροφολόγο μου συνεργάζομαι μαζί του για να επιτύχω ακριβώς αυτό, να ξανακουρδίσω τις χορδές του οργανισμού μου για να μπορέσω να σταματήσω τα φάλτσα (πόνους σωματικούς, υπερφαγικά επεισόδια, παχυσαρκία κτλ). Αυτό τώρα πια το γνωρίζω ότι μπορώ να το επιτύχω μόνο μέσα από μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και παρόλα αυτά παίρνω και συμπληρώματα διατροφής για να είμαι σίγουρη ότι κάνω σωστή δουλειά.
Μετά από ένα χρόνο που κάνω αυτή την ισορροπημένη διατροφή μπορώ να πω με σιγουριά ότι ενώ δεν έχω χάσει παρά μόνο λίγα κιλά και κάποιους πόντους, έχω βιώσει τέτοιες αλλαγές στο σώμα μου και στην ψυχολογία μου που αξίζει χίλιες φορές η αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα! Η ηρεμία που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή, η ισορροπία που νιώθω μέσα μου, η πνευματική διαύγεια, η σωματική ενέργεια, η χαρούμενη διάθεση δεν θα ερχόντουσαν με την απώλεια κιλών. Βέβαια εννοείται πως θέλω να χάσω κιλά και μάλιστα σαν τρελή αλλά προσπαθώ να το βάλω ως δεύτερη προτεραιότητα προκειμένου να νικήσω πρώτα την διατροφική διαταραχή μου. Και η πλάκα είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές φαίνονται! Φίλοι μου με βλέπουν και μου λένε πόσο έχω αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, ότι έχω αδυνατίσει, είμαι πιο λαμπερή πιο χαρούμενη, όλα αυτά φαίνονται. Και να σου πω έχω αποκτήσει και πολύ καλύτερη εικόνα για το σώμα μου μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Οπότε κάνω υπομονή.... όταν βέβαια χάσω και κιλά ε τότε θα γίνει τρελό πάρτυ!!!!
Ξέφυγα λίγο από το θέμα :smilegrin: αλλά ένιωσα την ανάγκη να τα πω, ίσως για να τα ακούσω και εγώ :lol:
30-11-2011, 23:42 #125
Originally posted by filipparas
Πληροφοριακά επειδή ενδιαφέρθηκα να κάνω κι εγώ τα μπισκοτάκια και τα υπολόγισα χονδρικά η συνταγή ολόκληρη(αυτή με το ταχίνι) έχει περίπου 1800 θερμίδες, διαιρέστε με αριθμό μπισκότων που βγαίνουν και έχετε θερμίδες ανά μπισκότο.
30-11-2011, 23:48 #126
Originally posted by Eli
Ελαφάκι μου να σου πω την αλήθεια δεν πιστεύω τελικά ότι φταίμε εμείς που τρώμε παραπάνω, είναι πολλοί οι παράγοντες που μας επηρεάζουν, απλά θεωρώ ότι άλλοι επηρεάζονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους πάντως είναι ότι αν έχεις φάει τη μισή σου ζωή κάνοντας δίαιτα και μετά υπερφαγικά, όπως έχω κάνει εγώ, ο φαύλος κύκλος οφείλεται περισσότερο σε οργανικούς λόγους και λιγότερο σε ψυχολογικούς. Σίγουρα τα πρότυπα με τα οποία μας βομβαρδίζουν από παντού ανελέητα δεν βοηθάει καθόλου και οι πιο αδύναμοι σε τέτοιου είδους παρεμβολές μπαίνουμε πιο εύκολα στο τριπάκι της ανασφάλειας και της δίαιτας , αλλά αυτό είναι απλά η αρχή του φαύλου κύκλου. Ο φαύλος κύκλος μετά τροφοδοτείται και από άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς. Όταν υποβάλλεις το σώμα σου σε ένα χρόνιο στρες αφαγίας (υποθερμιδικές δίαιτες) και μετά υπερφαγίας, ξεκουρδίζεται στη κυριολεξία! Χάνει το σώμα σου την ικανότητα να λειτουργεί φυσιολογικά, ξεκουρδίζεται όπως ξεκουρδίζονται τα πιάνα και κάνει φάλτσα :duh:. Συνεπώς έχοντας κάνει όλα αυτά στο καημενούλι το σώμα μου επί 18 συνεχόμενα χρόνια πως μπορώ να απαιτήσω από αυτό ξαφνικά να λειτουργήσει φυσιολογικά; Δεν γίνεται, πρέπει να του δώσω πολλά περισσότερα για να αναπληρώσει τα κενά σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και ότι άλλο του έχει λείψει τόσα χρόνια. Γι'αυτό και επί ένα χρόνο από τότε που πήγα στον διατροφολόγο μου συνεργάζομαι μαζί του για να επιτύχω ακριβώς αυτό, να ξανακουρδίσω τις χορδές του οργανισμού μου για να μπορέσω να σταματήσω τα φάλτσα (πόνους σωματικούς, υπερφαγικά επεισόδια, παχυσαρκία κτλ). Αυτό τώρα πια το γνωρίζω ότι μπορώ να το επιτύχω μόνο μέσα από μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και παρόλα αυτά παίρνω και συμπληρώματα διατροφής για να είμαι σίγουρη ότι κάνω σωστή δουλειά.
Μετά από ένα χρόνο που κάνω αυτή την ισορροπημένη διατροφή μπορώ να πω με σιγουριά ότι ενώ δεν έχω χάσει παρά μόνο λίγα κιλά και κάποιους πόντους, έχω βιώσει τέτοιες αλλαγές στο σώμα μου και στην ψυχολογία μου που αξίζει χίλιες φορές η αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα! Η ηρεμία που απολαμβάνω αυτή τη στιγμή, η ισορροπία που νιώθω μέσα μου, η πνευματική διαύγεια, η σωματική ενέργεια, η χαρούμενη διάθεση δεν θα ερχόντουσαν με την απώλεια κιλών. Βέβαια εννοείται πως θέλω να χάσω κιλά και μάλιστα σαν τρελή αλλά προσπαθώ να το βάλω ως δεύτερη προτεραιότητα προκειμένου να νικήσω πρώτα την διατροφική διαταραχή μου. Και η πλάκα είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές φαίνονται! Φίλοι μου με βλέπουν και μου λένε πόσο έχω αλλάξει σε σχέση με πέρυσι, ότι έχω αδυνατίσει, είμαι πιο λαμπερή πιο χαρούμενη, όλα αυτά φαίνονται. Και να σου πω έχω αποκτήσει και πολύ καλύτερη εικόνα για το σώμα μου μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία. Οπότε κάνω υπομονή.... όταν βέβαια χάσω και κιλά ε τότε θα γίνει τρελό πάρτυ!!!!
Ξέφυγα λίγο από το θέμα :smilegrin: αλλά ένιωσα την ανάγκη να τα πω, ίσως για να τα ακούσω και εγώ :lol:
:thumbup::thumbup::thumbup: Μπράβο Eli πόσο ωραία τα λές!!!!!!!
Πόσο θέλω να αγαπήσω κ εγώ τον εαυτό μου κ να μην τον βασανίζω άλλο..........................
Όντως Eli, δεν ξέρω πως ήσουνα ένα χρόνο πριν, αλλά λάμπεις:yes::yes::yes::yes:
01-12-2011, 18:16 #127
Όντως Έλλη τα λες πολύ ωραία και μάλιστα συμφωνω μαζί σου αλλά στην πράξη έχω ένα πρόβλημα!
Αλλά θα τα καταφέρουμε!!
Δεν το βάζω κάτω!!
Πάω να ξαναφτιάξω τα μπισκοτάκια αλλά αυτή την φορά θα φερθώ σαν κυρία και θα φάω 1!ʼντε 2..! :lol: :lol:
01-12-2011, 20:18 #128
Originally posted by elafaki20
Όντως Έλλη τα λες πολύ ωραία και μάλιστα συμφωνω μαζί σου αλλά στην πράξη έχω ένα πρόβλημα!
Αλλά θα τα καταφέρουμε!!
Δεν το βάζω κάτω!!
Πάω να ξαναφτιάξω τα μπισκοτάκια αλλά αυτή την φορά θα φερθώ σαν κυρία και θα φάω 1!ʼντε 2..! :lol: :lol:
Elafina power!!!:thumbup::thumbup::thumbup:
01-12-2011, 20:34 #129
Πιστευω πως για να επιτυχουμε στον αγωνα μας να χασουμε μαρος,πρεπει πρωτα να αγαπησουμε τον εαυτο μας με τα κιλα μας.Μπορει να φαινεται ανορθοδοξο αλλα μια προσπαθεια που ξεκιναει με αρνητισμο και χαμηλη αυτοεκτιμηση δεν θα ειναι και τοσο επιτυχημενη.Αγαπαμε λοιπον τον εαυτο μας με τα κιλα του,τον αποδεχομαστε ,κοιταμε το σωμα μας οχι με μισος αλλα με συμπαθεια και μονο ετσι μπορουμε να το βελτιωσουμε και να το αλλαξουμε
01-12-2011, 20:55 #130
Καλώς το σοκολατάκι
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου περισσότερο!!! Πιστεύω ότι μόλις αγαπήσουμε τον εαυτό μας και νιώσουμε άνετα με το σώμα μας φεύγει εκείνος ο πανικός του στυλ "πρέπει να χάσω κιλά τώρα, δεν αντέχω τον εαυτό μου!!!!:grind::grind:", οπότε μετά το βλέπεις πιο ψύχραιμα το πράγμα και κάνεις πιο συνετές επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα χάσεις το βάρος σου.
Ουφ με τριγυρίζει εδώ και μέρες τελικά σήμερα με έριξε... 37.3 έχω δεκατάκια και πονόλαιμο :sniffle::sniffle:
01-12-2011, 22:44 #131
Καλό μήνα!!!!!!!!!!!!!
Τι μου κάνετε?
Eli μου περαστικά :love:
01-12-2011, 22:58 #132
Καλό μήνα με πονόλαιμοοοο εδώ, όλα καλά εκτός από την ιωσούλα που με τριγυρνάει...
Τα διαολάκια πάντως τα έχω κάνει ξουτ :lol:, είχα μία πολύ καλή μέρα διατροφικά και έκανα και το ελλειπτικό μου μισή ωρίτσα! Κρατάω δυνατά!!! Για να δούμε θα καταφέρω να χάσω το κιλάκι που έχω βάλει στόχο; Την άλλη Πέμπτη έχω ραντεβού στον διαιτολόγο και θέλω επιτέλους να δω ένα κιλάκι να πέφτει. Μακάρι να τα καταφέρω!!!
01-12-2011, 23:07 #133
Eli κ πάλι περαστικά, τα δέκατα είναι πολύ χειρότερα :grind::grind::grind:
Έτσι μας θέλω όλες γερά!!!!!!! Στο τέλος θα ξορκίσουμε τα διαολάκια :smirk::smirk::smirk: θα μας βλέπουν κ θα αλλάζουν δρόμο χαχαχαχα
Πάντως αυτή η διατροφή με έχει βοηθήσει πάρα πολύ μα πάρα πολύ να μην έχω βουλιμία :bouncing::bouncing::bouncing:
01-12-2011, 23:14 #134
Ναι ναι ναι συμφωνώ και εμένα με έχει σώσει!!! Που να δεις και την συνέχεια :-) είναι ότι πρέπει για να κάνεις στην άκρη και δαίμονες και κακές σκέψεις και όλα. Και σιγά σιγά ξανα αποκτάς την αυτοεκτίμησή σου και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και εκεί είναι το θαύμα :thumbup:. Θέλει δουλίτσα βέβαια και χρόνο και μην απογοητευτείς όταν θα κάνεις τα παραστρατήματά σου όλοι τα κάνουμε δεν είμαστε τέλειοι, αλλά θα έχουν την τάση να είναι σπανιότερα και κυρίως μικρότερης βαρύτητας :smirk:. Εγώ πάντως πιστεύω ότι το φόρουμ ήταν ένα ακόμη συν για μένα πιστεύω ότι μου έχει δώσει πιο πολύ κουράγιο και κίνητρο για να προχωρήσω και να κάνω το επόμενο βήμα :bigsmile:, Φιλιά πολλά στην παρέα αλλά από μακριά γιατί κολλάνε :lol::lol:
01-12-2011, 23:27 #135
Originally posted by Eli
Και σιγά σιγά ξανα αποκτάς την αυτοεκτίμησή σου και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και εκεί είναι το θαύμα :thumbup:.
Πολύ μεγάλη κουβέντα.........................:thumbup: :thumbup::thumbup:
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή