(Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα - Page 25
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 25 of 48 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast
Results 361 to 375 of 718
    Member
    Σιγουρα εφταιγε το αλκοολ.Μου ειναι παντως πολυ δυσκολο να το κοψω τελειως,δουλευω βραδυ σε μπαρακι και οι πειρασμοι ειναι πολυ,το παλευω ομως.Πιστευω ομως οτι παλι θα χασω σιγουρα ομως οχι με το ρυθμο που χανει καποιος που δεν πινει καθολου αλκοολ.Εχει κανει καποιος καποια μερα καμια παρασπονδια;δηλ. ναφαει καμια πατατα η λιγο ρυζι;τοτε τι γινεται;φανταζομαι συνεχιζουμε κανονικα

Senior Member
    Εκανα εγω σημερα. Πηγαμε εξω και εφαγα αυτα τα πικαντικα κρακερακια, και τα φυστικια τα πορτοκαλι, και μπισκοτα, και κρασι, και στραγγαλια... θα'μαι τουμπανο για 2-3 μερες, δεν πλησιαζω καν ζυγαρια αν δε ξεφουσκωσω πρωτα... Συνηθως εγω τη αλλη μερα παρασπονδιας τη βγαζω με σουπες μεχρι να χωνεψω καλα. Αν βαλω κιλα, ειναι κατακρατηση απο αλατι/υδατανθρακες. Γενικοτερα προσεχω και δεν παιρνω ευκολα, εκτος κι αν συνεχισω το μοτιβο για μερες. 48 κιλα ημουν 16/7/2011 οταν πηρα αποφαση οτι πρεπει να βαλω μερικα κιλα, καταφερα να παω 53 μετα απο αρκετο κοπο και μηνες. Καπου νοεμβρη/δεκεμβρη κατσανε τα κιλα. Οταν μπεις σε ενα προγραμμα και γνωρισεις το σωμα σου, θα ξερεις τι σε κανει να βαζεις κιλα, τι σε πριζει, τι σου κανει κατακρατηση κτλ κτλ.

Αν σε κερνανε, μπορεις να λες οτι πινεις μονο ουισκυ με κοκα κολα, και να σου βαζεις μονο τη κοκα κολα.

Senior Member
    Originally posted by katjan
    Σιγουρα εφταιγε το αλκοολ.Μου ειναι παντως πολυ δυσκολο να το κοψω τελειως,δουλευω βραδυ σε μπαρακι και οι πειρασμοι ειναι πολυ,το παλευω ομως.Πιστευω ομως οτι παλι θα χασω σιγουρα ομως οχι με το ρυθμο που χανει καποιος που δεν πινει καθολου αλκοολ.Εχει κανει καποιος καποια μερα καμια παρασπονδια;δηλ. ναφαει καμια πατατα η λιγο ρυζι;τοτε τι γινεται;φανταζομαι συνεχιζουμε κανονικα
    Επειδη εισαι ακομα στην αρχη καλο θα ηταν να μη κανεις παρασπονδιες και καλο θα ηταν να μην πινεις αλκοολ.Δεν ειναι κριμα να στερησε αλλες λιχουδιες και να σου κανει τη λαδια το αλκοολ?
    Εγω επειδη ειμαι κοντα στα κιλα που θελω να φτασω τρωω καποιες μερες κατι απαγορευμενο,δηλαδη μαζι με τη μεριδα γυρο θα φαω και 4-5 τηγανιτες πατατες και λιγο πιτα.Αλλα αυτο μια φορα τη βδομαδα,το πολυ δυο.Πρεπει να μαθεις να βαζεις ορια ωστε να μη παει χαμενη η ολη προσπαθεια....

γεια σας κοριτσια

..σας διαβασα... και σας ζηλεψα.... και ειπα να κανω και εγω μια προσπαθια με αυτη τη διαιτα...

Αλλα έχω ενα θεμα.. δεν τρωω κρεας και ψαρι.. Αργοτερα που μπαινουν στη διατροφη το ρυζι και τα οσπρια δεν με πειραζει. Αλλα στις πρωτες φασεις που απαγορευονται δεν ξερω απο που να παρω θερμιδες και πρωτεινες. (αβγα,τυρι και γιαουρτι τρωω.. αλλα δεν μπορω να τρεφομαι μονο με αυτα)
    Επισης κοιταζα την λιστα και δεν αναφερει τα λαχανικα που επιτρεπονται...

Εσεις τωρα εχετε περασει καιρο αυτες τις φασεις... αλλα μηπως θυμοσαστε καποιες πηγες πρωτεινης και καποια βασικα τουλαχιστον λαχανικα?

Επιπλεον τι διαφορα εχουν οι σκανδυναβικες φρυγανιες απο τις απλες? Και μπορω να τις καταναλωνω (όπως και το ταχινι) απο την πρωτη φαση?

Senior Member
    Λοιπον αφου ουσιαστικα εισαι χορτοφαγοσ(?) η αληθεια ειναι πως ειναι λιγο δυσκολο να κανεις ατκινς. Γιατι οπως ειπες στην αρχη πρεπει να τρεφεσαι μονο με τυρια,αυγα και λαχανικα. Οι σκανδ. δρυγ. εχουν πολυ λιγους υδατ. σε σχεση με τις κανονικες, βεβαια δεν εχουν και τελεια γευση αλλα τεςπα.Καπου υπαρχει και μια εναλλακτικη ατκινς για χορτοφαγους,ψαξτο στο google.Ναι ταχινι μπορεις να τρως απο την αρχη.
    Σχετικα με τα λαχανικα επιτρεπονται τα περισσοτερα, απαγορευονται τα αμυλουχα(πατατες,αρακας,φα� �ολια κτλ).

ευχαριστω!

Ναι, χορτοφαγος... θα το ψαξω, προσπαθησα να γραφτω και στο φορουμ low carb αλλα δεν μου ενεργοποιει τον λογαριασμο.

Βεβαια, χτες που καθομουν και το σκεφτομουν.. λετε πως ειναι τροπος ζωης και οχι διαιτα, και εγω δεν εχω σκοπο για το υπολοιπο της ζωης μ να τρεφομαι κατα αυτο το τροπο...
    Δεν λεω φυσικα πως θελω να χασω τα κιλα και να το γυρισω στις ζαχαρες και τις επεξεργασμενες.. απλα λιγο πιο μεσογειακη διατροφη, χαμηλη σε θερμιδες ειναι και ο στοχος μου...
    Αλλα, σκεφτομαι την ατκινς-για ενα διαστημα 2-3μηνων επειδη θελω να χασω καποια κιλα για αρχη "γρηγορα"..

Ειδα καπου που αναφερατε πως απο την ατκινς μετα μπορω να παω σε χαμηλο-θερμιδικη διατροφη.. και αποφασισα (αν βρω πως θα τρεφομαι) να κανω μια προσπαθια..
    Αν δεν ειναι καπου σωστος ο συλλογισμος μου, θα ηθελα να με διορθωσετε. Ευχαριστω.

asteropi μου, οταν αποφασισα οτι θα κοψω το κρεας και αρχισα να πειραματιζομαι με τροφες που θα μου δινουν την απαραιτητη πρωτεινη που χρειαζεται ο οργανισμος ... δεν μπορεις να φανταστεις τι γευσεις (τοτε πολυ εξω απο τα γουστα μου) εμαθα να τρωω...
    Χαχαχα..
    Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. :smilegrin:
    Καλη σας συνεχεια

Senior Member
    η καλη διατροφη γενικοτερα ειναι τροπος ζωης. Ολες οι διατροφες (χορτοφαγια/φυτοφαγια/καρποφαγια/ωμοφαγια/παμφαγια και ο,τι αλλο) εχουν "κανονες" η ακανονιστη διατροφη δεν παει πουθενα.

Member
    Ας γραψω κι εγω τι εφαγα σημερα ολη μερα,για χθες δεν γραφω γιατι ημουν λιγο αρρωστουλα και την χαλασα,παρηγγειλα κοτοσουπα και ειχε λιγο ρυζι μεσα.Σημεαρ ομως ειμαι καλυτερα και συνεχισα κανονικα.Λοιπον
    Πρωινο κλασικα γαλικος με ζαχαρινη+κρεμα γαλακτος
    Μεσημερι μιση χοιρινη μπριζολα+μαρουλι με λαδοξυδο
    Απογευμα ενα σοκολατακι s&b
    Βραδυ μιση σαλατα του σεφ,ενα αγγουρι και 3 πρασινες ελιες
    Αυτο που με προβληματιζει ειναι τι θα τρωω απο αυριο που θελω να νηστεψω.Κοριτσια εσεις θα νηστεψεται;τι θα τρωτε;γραψτε καμια ιδεα

να ρωτησω και κάτι άλλο..

Τις φρυγανιες τις σκανδιναβικες και αυτα τα σοκολατακια s&b (μπας και καταφερω να ελενξω την ορεξη μου για γλυκα..)
    απο που τα αγοραζεται?

Member
    Σκανδιναβικες εγω δεν τρωω αλλα νομιζω οτι τις εχουν τα ldl τα σοκολατακια sweet and balance τα παιρνω απο τον μαρινοπουλο αλλα πρεπει να υπαρχουν και σε αλλα σουπερ μαρκετ.Το βραδυ θα γραψω τι εφαγα ολη μερα

αααα σοκολατακια sweet and balance ειναι... στην αρχη δεν ηξερα.. νομιζα οτι ειναι s&b η ονομασια τους... (πωπωπ ντροπη)

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!

(θα σας κανω εδω αρκετες ερωτησεις βασικα... γιατι στο low carb δεν με βαζει- και δεν ξερω απο που αλλου να παρω πληροφοριες)....

ευχαριστω!!

Senior Member
    απο βασιλοπουλο η γαλαξια περνω τις φρυγανιες εγω. Εχουν 2 υδ/φρυγανια και 5γρ φυτικες ινες νομιζω; δεν μετραω τις ινες οποτε δεν καλοθυμαμαι, αλλα ειναι λιγο τσουχτερες, 2 ευρω το πακετο των 10 φρυγανιων, εχω σταματησει να τις παιρνω, και κανω σαντουιτσακια/σουβλακια με μεγαλα μαρουλοφυλλα. Η αναγκη μητηρ πασης εφευρεσης!

εγω ελεγα να κοψω το κρεας για λιγο καιρο, σημερα παρατηρησα οτι τινω περισσοτερο να κανω παρασπονδια μονο και μονο για να μην φαω κατι στο ιδιο "ειδος". Ασε και επειδη μου αδειαζει το πορτοφολι γρηγορα! Θα τη βγαλω με μαρουλοσαλατα και αυγα στο τελος !

Junior Member
    παιδιά, με τα γλυκά δεν έχω συμβουλές να σας δώσω, είμαι μάλλον από τους τυχερούς σε αυτό, που μπορούν γλυκά να μουχλιάσουν στο σπίτι κ να μην το πάρω είδηση pp
    αλλά νομίζω ότι το σημαντικό είναι να μην τα αφήνει κανείς να τον ελέγχουν, γιατί είναι εξάρτηση... αυτό το άτιμο γρήγορο peak γλυκόζης κ μετά η αποδρομή του.... σα ναρκωτικό

νομίζω δεν έχει σημασία τι φρυγανιές θα διαλέξεις, ακόμα και οικονομικές να είναι, αρκεί να σου αρέσουν κ να σε "πιάνουν"
    εγώ είμαι ΟΚ με τις λευκές (εννοώ αγαπώ όλα τα ολικής, στις κλασικές φρυγανιές μ'αρέσουν οι λευκές) φρυγανιές του καρφούρ pp
    αλλά οι αγαπημένες μου ήταν της Elite με τα 5 δημητριακά (40 kcal η μία)
    πάντως οι φρυγανιές αντί ψωμιού βοηθούν κάποιον που έχει αδυναμία στο ψωμί για να ελέγχει την ποσότητα [αυτό ήταν μπηχτή γ μένα ]

σας γράφω πριν βγω έξω τι λέω να φάω σήμερα για πάρω δύναμη για τις δύσκολες στιγμές, να μην κανω καμιά Υ/Ακική παρασπονδία....

- καφές σκέτος με γλυκαντικό
    2 φρυγανιές
    2 καρύδια

- 1 αυγό βραστό σκέτο

- σαλάτα πράσινη + ντομάτα, με ξύδι
    40g επιτραπεζια μυτζήθρα
    1/2 φτ, 20g δηλ, ψωμί

- καφές με γάλα (~50 kcal)

- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
    2 μεγάλες ντομάτες με ξύδι, ρίγανη κλπ κλπ : )

φαίνεται λίγο χαμηλό για τη μέρα αλλά εχθές το βράδυ έφαγα ένα μεγάλο κουλουράκι (~200kcal) παραπάνω, άρα καλό είναι να το αποσβέσω χιχι, τι λέτε ?

θα σας πω πώς τα πήγα το βράδυ αν δε σας ζαλίζω

καλή μας επιτυχία και χαμόγελο σε κάθε τομέα
    για άλλη μια μέρα της ζωής

Senior Member
    εγω τρωω αναλογα με τι εχω να κανω εκεινη τη μερα, διαιτα η οχι, αν ειναι μερα που καθομαι στον υπολογιστη ολη μερα, δεν τρωω και πολυ, αν εχω να τρεξω δεξια-αριστερα 'η μερα γυμναστικης, τρωω κατι λιπαρο/βαρυ σε πρωτεινες. Αλλα οι θερμιδες κυμαινονται απο 700-1500. Οταν χρειαζομαι λιπος αυξανω υδατανθρακες, οταν χρειαζομαι μυς, αυξανω πρωτεινες.

Senior Member
    Πρωινο: Αυγοσαλατα
    Δεκατιανο: Λιγο γραβιερα
    Μεσημεριανο: Κοταζ με αυγο, ντοματα σε φρυγανιες σκανδυναβικες
    Ενδιαμεσο: Φραουλες με σουκραλοζη και λιωμενη σοκολατα
    Δειπνο: Χορτατη.

Ζυγαρια: 54,8

Page 25 of 48 FirstFirst ... 15232425262735 ... LastLast