(Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 48 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 718
    Senior Member
    Πρωινο: Τσαι με σουκραλοζη, 100γρ προβειο γιαουρτι και 1κ.τ.σ λιναροσπορο
    Δεκατιανο: 1 βραστο αυγο σε σαλατα με μαρουλι, και 5 ντοματακια, λιγο ελαιολαδο, μυρωδικα
    Μεσημεριανο: Τονος φρεσκος με ελιες, σκανδυναβικη φρυγανια με βουτηρο και ταχινι, 500μλ κοκα κολα διαιτης
    Σνακ: 2 γραμμες μαυρης σοκολατας φυτρο
    Δειπνο: μισο αβοκαντο σε σαλατα με ψητο στηθος κοτοπουλο, μαρουλι, ελαιολαδο, μυρωδικα,

Senior Member
    Originally posted by helena73
    γεια σας..ξεκινησα κ γω σημερα,,,,
    πρωι γιαουρτι
    δεκατιανο ελαχιστη σαλατα λαχανο κ 2 φετες γαλοπουλα
    μεσημερι λαχανο-καροτο κ κοτοπουλο
    απογευμα παλι γιαουρτι κ 1 φετα γαλοπουλα
    βραδυ σαλατα μαρουλι
    Καλη αρχη. το καροτο καλο ειναι να το αποφυγεις για αρχη γιατι εχει αρκετους υδατανθρακες.

Senior Member
    Originally posted by MerryMaker_Misery
    Πρωινο: Τσαι με σουκραλοζη, 100γρ προβειο γιαουρτι και 1κ.τ.σ λιναροσπορο
    Δεκατιανο: 1 βραστο αυγο σε σαλατα με μαρουλι, και 5 ντοματακια, λιγο ελαιολαδο, μυρωδικα
    Μεσημεριανο: Τονος φρεσκος με ελιες, σκανδυναβικη φρυγανια με βουτηρο και ταχινι, 500μλ κοκα κολα διαιτης
    Σνακ: 2 γραμμες μαυρης σοκολατας φυτρο
    Δειπνο: μισο αβοκαντο σε σαλατα με ψητο στηθος κοτοπουλο, μαρουλι, ελαιολαδο, μυρωδικα,
    Μερρυ σε θαυμαζω μπορω να πω.Εχεις τοοοσα κιλα,εισαι πολυ αδυνατη πλεον ομως δε παρατας την διατροφη.Εννοω οτι συνεχιζεις με τροφες που ειναι για διαιτα και οχι για συντηριση.Ουτε παχυντικα τρως ουτε αλλες βλακειιτσες.

Senior Member
    Προσπαθω να ξεφυγω απο τη λογικη του "τα'χασα, τωρα μπορω να κανω/φαω ο,τι θελω" απλα για να μη γυρισω εκει που ημουν. Ανακαλυψα και τη κολλιτιδα και τη μετρια δυσανεξια στη γλουτενη μεσα στη διαιτα, και ουτοσιαλλως εχω -καπως- περιορισμενη διατροφη.

Μια στις τοσες κατι παραπανω θα φαω, αλλα εχω αυτο-φρικαριστει απο τη εποχη που εκανα ΤΑ βουλιμικα, και προσπαθω να μη φαω κατι παραπανω οταν ειμαι μονη μου, γιατι μου θυμιζει τα βουλιμικα μου επισοδεια και με πιανει το κατι-τις και μου γυρναει πισω η ψυχολογικη κατασταση στη οποια ημουν οταν τα'κανα.

Οποτε αν φαω κατι εκτος διαιτας, θα'ναι σε καποιο κοινωνικο εβεντ, καποια γιορτη, γενεθλεια, γαμος, κτλ, και μαζι με κοσμο. Αλλα ακομα και τοτε, η ποσοτητα συνηθως ειναι μιση μεριδα γιατι με αμυλουχα με πιανουν πονοι και φουσκωματα, και με τη κολλιτιδα με πιανουν κραμπες και αερια -.-.

Senior Member
    Τα κιλα αποτι εχεις πει δε τα εχασες με ατκινς ε?Με κανονικη διαιτα τα εχασες?

Senior Member
    Περασα απο πολλες διαιτες, η αρχικη ηταν που νυστευα τον πεθερο μου οταν πεθανε, εχασα πολλα κιλα αρχικα, κυριως γιατι οταν αρχισα να νυστευω, χωρις να εχω σκοπο τα κιλα, ημουν περιπου στα 120, οταν ειδα πως πεφτανε τα κιλα αποτομα, αρχισα να ψαχνομαι, και πηρα αποφαση μιας και εχασα ηδη περιπου 10 κιλα, να το συνεχισω, πηγα σε διατροφολογο αλλα περαν απο λιπομετρισεις, δεν αισθανομουν οτι πληρωνα για κατι ιδιαιτερο που δεν μπορουσα να κανω. Με αυτη ειχα χασει καπου 5-10 κιλα, οταν σταματησα να πηγαινω, αρχισα να ψαχνομαι με συμπληρωματα, κυριως εχανα νερο με αυτα η με κολλαγανε, μετα δοκιμασα ελλειποθερμιδικες, εχασα λιγα και με αυτη αλλα πειναγα συνεχεια, γκρινιαζα, ημουν κουρασμενη, ειχα κοψει τα λιπη και με ειχε πιασει καταθλιψη, ειχα ακομα υπερφαγικα επισοδεια, και αγχωνομουν και απο το αγχος μου ερχοταν ναυτια και τα εβγαζα (το οποιο δυστυχως μου'χει μεινει, ασχετως με τη κατασταση, αν αγχωθω πολυ, παιζει να αρχισει να κλωτσαει το στομαχι μου) μετα περασα απο διαφορες διαιτες, καρποφαγια, ωμοφαγια, διαιτα με το λεμονοχυμο, κτλ κτλ, εχανα μεν, ξαναπαιρνα ενα ποσοστο δεν, υπερφαγικα υπηρχαν ακομα, ξαναγυρισα σε ελλειποθερμιδικη, πηρα διαδρομο στο σπιτι, και απλα κανονιζα απο ενα σημειο και μετα, να καιω τουλαχιστον τα μισα απο οτι τρωω, αλλα ειχα γινει, σαν χαρακτηρας, ΠΟΛΥ σκυλα. Το παραδεχομαι. Κοιταζα τους παντες με μισο ματι, στο δρομο αν ετρωγε κανεις παγωτο, μουρμουριζα στον εαυτο μου, ημουν αρκετα επιθετικη. Οταν πρωτοηρθα στο φορουμ, ημουν σε καταθληπτικη κατασταση, πολυ κυνικη, με ελλειποθερμιδικη διαιτα, αρκετα προσβλητικη θα ελεγα. Και περιπου... 52-54 κιλα, πρεπει να γραφτικα αρχη του χρονου εδω, σε διαιτα ημουν ηδη κανα χρονο.

Ανακαλυψα τη ατκινς απο τα κοριτσια εδω και οταν τη αρχισα, εβλεπα βελτιωση και στη διαθεση μου, και ειχα πεσει μεσα σε μερικους μηνες (μαζι με γυμναστικη) στα 47-48, χωρις κουραση/εξαντληση, χωρις να πειναω, τα υπερφαγικα και η νευρικοτητα ηταν υπο ελεγχο, (το οποιο το συνδεσαμε μετα με τον αντρα μου με τη ελλειψη λιπαρων απο τη διατροφη).

Το καλοκαιρι σταματησα τη διαιτα και μεσα σε 3 περιπου μηνες πηρα 6 κιλα, τα οποια τα κραταω ακομα, Αλλα θελω να γυρισω τουλαχιστον 50 κιλα γιατι δεν μου κανουν τα πατελονια μου... και δεν εχω λεφτα για αλλα.

Αλλα δεν θελω να ξαναμπω στη ελλειποθερμιδικη και ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα της διαιτας, η οποια με τη ατκινς μου εφυγε, γιατι οταν βγαινω με φιλους για φαγητο, μια μπριζολα και πρασσινη σαλατα, ειναι μια χαρα, ενω πριν, παιζει να επαιρνα μονο τη σαλατα, χωρις λαδι, και να πληρωνα μισο μαρουλι 3 ευρω επειδη το'φαγα σε μαγαζι, και να πειναω κι ολας (και κανει και τους υπολοιπους να αισθανονται αβολα αν παραγγειλουν κατι σπεσιαλ. Μου τη ειχαν πει αρκετες φορες).

Ασε που δεν αντεχομαι οταν πειναω... αλλαζω προσωπικοτητα, κανονικα...

Εν συνοψη!

Μια μεγαλη μιξη διαιτων με βοηθησε να χασω τα κιλα, αλλα απο ψυχολογικης αποψης και θρεψης, με ειχαν καταστρεψει. Οταν αρχισα τη ατκινς, ως αλλο ενα πειραμα για τα τελευταια κιλα, ανακαλυψα οτι χανω πολυ, η διαθεση μου ειναι παλι χαρωπη, δεν εχω κουραση και κρασαρισματα, δεν εχω ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα, τα υπερφαγικα εχουν ελλατωθει κατα πολυ, κυριως λογω διαθεσης, ανακαλυψα οτι δεν εχω τους πονους στα εντερα και τη δυσκοιλιοτητα που ειχα με τις αλλες, και μακαρι μακαρι μακαρι, να μπορουσα να γυρισω πριν 2 χρονια και να κανω τουτη εξ'αρχας. Θα'χα γλιτωσει πολλες κρισεις, τσακωμους, καταθλιπτικα και βουλιμικα επισοδεια.

Senior Member
    μμμμ ναι... παλι βιβλιο εγραψα... εχω μια ταση να θελω να εξηγω τη καθε λεπτομερια -.-

Senior Member
    Ωραια τα λες μερρυ.Και γω εχω βρει την υγεια μου μ'αυτη τη διατροφη.Το κακο ειναι οτι ακομα στην Ελλαδα δεν εχουν καταλαβει οτι ειναι "διατροφη" οχι μια χημικη διαιτα του τυπου χασε 5 κιλα σε μια βδομαδα κτλ.
    Με τοσο διαβασμα που χουμε ριξει σε θεματα διατροφης ντοκτορα πρεπει να παρουμε στο τελος:lol:...εσυ ειδικα εχεις εντριφισει!!!!!!!

Senior Member
    Σημασία έχει που τα έχασες, γιατί χρειάζεται πολύ θέληση για να χάσεις τόσα κιλά. Να βλέπεις τον εαυτό σου θετικά και να τον συγχαίρεις για αυτό που κατάφερες και γιατί δεν τα έχεις παρατήσει..... η ψυχολογία όταν κάνουμε δίαιτα και όταν δεν κάνουμε, είναι πόσο άσπρα/μαύρα βλέπουμε τα πράγματα. Το κάνω και εγώ και πολύ άλλοι μάλλον.

Senior Member
    Πρωινο: Καφες νεσπρεσο με κρεμα γαλακτος και σουκραλοζη
    Δεκατιανο: Αυγοσαλατα με ελαιολαδο
    Μεσημεριανο: Σαγανακι και μισο αβοναντο
    Ενδιαμεσε: 100γρ προβειο γιαουρτι με 1κ.τ.σ λιναροσπορο
    Δειπνο: 2 ψητες χοιρινες μπριζολες με σπανακοσαλατα και σελερυ.

Senior Member
    Πρωινο:2 φετες γκουντα + 2 γαλοπουλα
    Δεκατιανο: μπαρα δημητριακων ατκινς
    Μεσημεριανο: μανιταρια με βουτυρο και λιγο κρεμα γαλακτος
    Ενδιαμεσε: ζελε λαιτ
    Δειπνο: 2 αυγα βραστα

Senior Member
    mamadyo, τόσο λίγο τρως κάθε μέρα?

Χθες:

πρωί: μπάρα Ατκινς, 1 φ τυρί
    σνακ: σκανδ. φρυγ. + 1 φ τυρί
    μεσημέρι: σαλάτα (μαρούλι, σπανάκι, ρεπανάκι) με κοτόπουλο + τυρί
    βράδυ: ντομάτα + κοτόπουλο + 1 μπάρα Ατκινς + 1 μικρό σοκολατάκι S&B

Senior Member
    Μειωσε τες αλαλουμακι τις μπαρες.Αν θες να δεις γρηγορη απωλεια πρεπει να κανεις την καρδια σου πετρα :smilegrin:Στο λεω απο προσωπικη εμπειρια,δεν τις ετρωγα για καμια βδομαδα και τοτε κουνηθηκε επιτελους η ζυγαρια.

Senior Member
    Το ξέρω, εκτός από το ότι κολλάνε, νομίζω ότι με κάνουν και πεινάω.... Περιμένω να αδιαθετήσω τώρα, και με έχουν πιάσει λιγούρες για γλυκό... απ΄την άλλη οι σοκολάτες S&B μόλις φάω με πονάει η κοιλιά μου. Το έχεις πάθει?

Senior Member
    Αν τρως πανω απο μιση σοκολατα την ιδια στιγμη λογικο ειναι να σε ποναει και να πηγαινεις τουαλετα μετα:P.Οι πολυολες σε μεγαλη καταναλωση ειναι φυσικο καθαρτικο!!!!!

Page 3 of 48 FirstFirst 1234513 ... LastLast