Results 451 to 465 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
06-06-2012, 15:50 #451
Μιας και αρχισαμε τις συνταγες να πω και αλλη μια που επιχειρησα σημερα.Εκανα κρεπες με βρωμη και λιναρι,ενα αυγο και γαλα,γεμιση εβαλα μπανανα κομμενη σοκολατα s'n'b και λιγα τριμμενα φουντουκια.Τη βρωμη και το λιναρι τα βαζετε στο μουλτι να γινουν οσο γινεται περισσοτερο αλευρι.Οσοι ειστε σε πρωτη φαση βαλτε μονο σοκολατα και ξηρους καρπους.Μεσα στο μιγμα εβαλα λιγη βανιλια και μυριζαν τελεια.Θελουν λιγη περισσοτερη προσοχη κατα το γυρισμα,αλλα η γευση πραγματικα δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο το αλευρι. Και με λιγους υδατ. αλλα και πολυ πολυ υγιεινη
!Δοκιμαστε τη!
- 06-06-2012, 15:55 #452
Originally posted by otiosa
Originally posted by asteropi
Οχι το αγορασα το παγωτο,ειναι αυτα χωρις ζαχαρη!
φοβάμαι την φρουκτόζη, λένε χωρίς ζάχαρη και τελικά βάζουν εκ πλαγίων :sniff:
θα κοιτάξω τα συστατικά πριν το πάρω
06-06-2012, 16:00 #453
Originally posted by alalumaki
Εφτιαξα και εγώ ψωμάκι με 3 κσ πίτουρο σταριού, 1,5 κσ λιναρόσπορο, 2 ασπράδια, 2 κσ ταχίνι, 1 κσ τυρί, 1 ζαχαρίνη, λίγο αλάτι, λίγο μπεικιν στα μικροκύμματα για 3 λεπτά, μετά το κόβω στη μέση βάζω τυρί και μετά στην τοστιέρα, έγινε τέλειο !!!!!!! έβγαλε 3 μερίδες....
07-06-2012, 10:34 #454
Πίτουρο σίτου 2 φλ., 1,6 υδατάνθρακες και 16 θερμίδες
Πίτουρο βρώμης 2 φλ., 6 υδατάνθρακες και 29 θερμίδες
Το πίτουρο σιταριού το παίρνω από τα βιολογικά στο σούπερ δεν έχω βρει, έχει 1,5 ευρώ το πακέτο αν θυμάμαι καλά.
Η βρώμη που έβαλες στις κρέπες ήταν πίτουρο βρώμης ή κουάκερ βρώμης ?
Εφτιαξα σήμερα και τα γνωστά cupcakes της Ρούλας αλλά αντί για 4 κουταλιές ταχίνι έβαλα 2 ταχίνι και 2 πίτουρο σιταριού και βγήκαν τέλεια και με λιγότερες θερμίδες και δεν μυρίζει και τόσο ταχίνι που δεν μου πολυαρεσει.... βάζω και λίγα καρύδια μέσα....
Εχω αλλάξει λίγο την Ατκινς και κυκλική λήψη υδατανθράκων με μέχρι στιγμής πολύ καλά αποτελέσματα. Δηλαδή 4 μέρες Ατκινς, 2 μέρες medium carb, και 1 μέρα high carb. Αλλά στο high carb μη θανταστείς μακαρονάδες απλώς περισσότερα φρούτα, καμιά φρυγανιά και λίγο μέλι.... Για να δούμε μέχρι στιγμής αυτό δουλεύει σε μένα, αλλά είναι νωρίς θα δείξει...
07-06-2012, 17:34 #455
Βρωμη κανονικη εβαλα.Αυτη της Φυτρο.
08-06-2012, 13:48 #456
Βρε alalumaki αγορασα πριν πιτουρο σταριου και οι υδατανθρακες ειναι στα υψη.69,2 στα 100 γραμμαρια!
08-06-2012, 20:51 #457
Βρε alalumaki αγορασα πριν πιτουρο σταριου και οι υδατανθρακες ειναι στα υψη.69,2 στα 100 γραμμαρια!
08-06-2012, 20:58 #458
Aαααα και ειμαι και παλια καραβανα στη lowcarb,χαχα!Ποσες να ειναι οι φυτικες ινες λες?Ειναι Ιταλικο προιον αυτο που αγορασα και δε θα τι αφαιρουν απ'οτι φαινεται!
08-06-2012, 22:22 #459
δεν τις αφαιρούν από την εταιρεία, απ'ό,τι διάβασα εμείς πρέπει να το κάνουμε.
Ο λιναρόσπορος για παράδειγμα έχει αρκετούς υδατάνθρακες αλλά εάν τους αφαιρέσεις από τις φυτικές ίνες (που έχει πάρα πολλές) έχει κάτι λιγότερο από 1 γρ carb στα 100 γρ προιόν.
09-06-2012, 01:09 #460
Απο τον υδατανθρακομετρητη της ατκινς:
Για τυποποιημένα τρόφιμα ελληνικής/ευρωπαϊκής προέλευσης πρέπει να αφαιρείτε τις αλκοόλες σακχάρων (πολυόλες) και τη Γλυκερίνη από τους συνο- λικούς υδατάνθρακες (ο παραγωγός, εφόσον ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις ετικέτες τροφίμων έχει ήδη αφαιρέσει τις Φυτικές Ίνες). οπότε, συνολικοί υδατάνθρακες ? αλκοόλες σακχάρων και Γλυκερίνη = καθαροί υδατάνθρακες για ευρωπαϊκά τυποποιημένα τρόφιμα.
13-06-2012, 22:46 #461
Η Ατκινς
Η δίαιτα Ατκινς πρεσβεύει ότι η κατανάλωση υδατανθράκων δεν πρέπει να ξεπερνά το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Εχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες για την αποτελεσματικότητα της δίαιτας αυτής. Αλλες έχουν δείξει ότι λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό του βάρους χωρίς να είναι «αυστηρή» και εξαντλητική. Στα αρνητικά της έχει καταγραφεί η αυξημένη πιθανότητα κάποιος που έχει ακολουθήσει τη συγκεκριμένη δίαιτα να πάρει γρήγορα πίσω το βάρος που έχασε μόλις τη διακόψει. Ορισμένες μελέτες όμως την έχουν συνδέσει με εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Η νέα μελέτη
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ ανέλυσαν τα ευρήματα μιας έρευνας που παρακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες 140 χιλιάδων ατόμων για 25 χρόνια στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας. Λόγω των υψηλών ποσοτών καρδιαγγειακών νοσημάτων στην περιοχή τη δεκαετία του ?70, οι κάτοικοι ? και συμμετέχοντες στην έρευνα ? εντάχθηκαν από το 1985 σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Ως αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού, η πρόσληψη λίπους μειώθηκε ως το 1992 κατά 3% για τους άνδρες και κατά 4% για τις γυναίκες και παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ως το 2005. Τα ποσοστά αυτά όμως ανετράπησαν και πάλι όταν άρχισε να γίνεται δημοφιλής η δίαιτα Ατκινσ και ανέβηκαν μάλιστα σε επίπεδα υψηλότερα του 1985.
Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι, αν και την ίδια εποχή είχε εισαχθεί η χρήση των στατινών που μειώνουν τη χοληστερόλη, εντούτοις στους συμμετέχοντες στην έρευνα τα επίπεδα χοληστερόλης άρχισαν να αυξάνονται.
«Η σχέση διατροφής και υγείας είναι περίπλοκη. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα συστατικά τροφίμων, αλληλεπίδραση αυτών των συστατικών μεταξύ τους ενώ επίσης παίζουν ρόλο γενετικοί και άλλοι εξατομικευμένοι για τον καθένα παράγοντες. Ενώ μια δίαιτα με περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων και ταυτόχρονα αυξημένη κατανάλωση λίπους μπορεί να βοηθήσει στο να χαθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα βάρος τα ευρήματα της νέας μελέτης δείχνουν ότι μακροπρόθεσμα η απώλεια του βάρους δεν διατηρείται και ότι η δίαιτα Ατκινς αυξάνει τη χοληστερόλη η οποία συνδέεται άμεσα με καρδιαγγειακές παθήσεις»αναφέρει η Ινγκεγκερντ Γιόχανσον, επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition Journal.
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
www.myhnews.gr
http://www.dia-trofis.gr/eidisis/kar...diaita-atkins/
14-06-2012, 02:48 #462
Ποσα τετοια αρθρα εχω διαβασει!Εγω κανω την διατροφη απο το Σεπτεμβρη,επιτελους μετα απο 4 χρονια καταφερα και αδυνατισα,πλεον ειμαι στην τριτη φαση,τρωω τα παντα και ειμαι υγειεστατη.Αυτο που δε μπορουν να καταλαβουν οι περισσοτεροι που κατηγορουν τις Low-carb διαιτες ειναι πως δεν εισαι για παντα στους 20 υδατ. τη μερα.Εισαι στην αρχη,μετα προσθετεις και προσθετεις μεχρι να φτασεις στο προσωπικο σου οριο που ουτε χανεις ουτε παιρνεις.Εγω ας πουμε αυτη τη στιγμη ειμαι σταθερη στα κιλα μου και τρωω απ'ολα και με το παραπανω.Απλα εχω μαθει να κοντολαρω τους υδατ., και υποσυνείδητα να βαζω ενα οριο.Πχ αν φαω πατατες να μη φαω και ψωμια την ιδια μερα.
Σχετικα με τη χοληστερινη ειναι μυθος ολα αυτα .Εχω ακουσει πολλα ατομα που οσο κ αν φαινεται παραξενο τους επεσε η χοληστερινη με την Ατκινς.
14-06-2012, 21:38 #463
Ακριβως αστεροπη! Γνωρισα χορτοφαγους/φυτοφαγους με προβληματα χοληστερινης, τους εξηγησα σχετικα με φυσικα λιπαρα/μη-φυσικα συστατικα. Η χορτοφαγος εκοψε ο,τι ειχε μη-φυσικα λαδια και συντηριτικα που ειναι χημικα. Δεν εχει κανει εξετασεις ακομα, αλλα εχει πει οτι μεχρι τωρα, βλεπει μια μικρη διαφορα και θα κανει εξετασεις σε κανα 2μηνο. Η φυτοφαγος δυστυχως δεν ηθελε να αλλαξει κατι, νομιζει οτι θα του πω να φαει αυγα η ζωικα και πιστευει οτι ειναι επειδη δεν εχει λεφτα για βιολογικα φρουτα.
15-06-2012, 03:40 #464
Απο τον υδατανθρακομετρητη της ατκινς:
Για τυποποιημένα τρόφιμα ελληνικής/ευρωπαϊκής προέλευσης πρέπει να αφαιρείτε τις αλκοόλες σακχάρων (πολυόλες) και τη Γλυκερίνη από τους συνο- λικούς υδατάνθρακες (ο παραγωγός, εφόσον ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις ετικέτες τροφίμων έχει ήδη αφαιρέσει τις Φυτικές Ίνες). οπότε, συνολικοί υδατάνθρακες ? αλκοόλες σακχάρων και Γλυκερίνη = καθαροί υδατάνθρακες για ευρωπαϊκά τυποποιημένα τρόφιμα.
Στο μέτωπο της δυσκοιλιότητας πρόσθεσα και φυτικές ίνες σε μορφή σκόνης, αυτό συγκεκριμένα
Προσθέτω μισό κουταλάκι σε κάθε γεύμα φαγητό (είτε στο ψωμί λιναρόσπορου, είτε στην σαλάτα, είτε στο γάλα καρύδας) που περιέχει 3-4 γρ ίνες και αισθάνομαι πιο πλήρης από πριν, συν του ότι βοηθάει στην πέψη. Το συνιστώ
15-06-2012, 17:23 #465
Στον υδατανθρακομετρητή της Ατκινς γράφει:
Πίτουρο Σίτου (2 Φ) = καθαροί υδατάνθρακες 1,6
Αυτό έχω συμβουλευτεί, γιατί η συσκευασία που πήρα δεν γράφει τίποτα..... δεν ξέρω, λέτε να έχει περισσότερους ?
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση