Results 466 to 480 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
15-06-2012, 20:55 #466
Ελπιζω πως οχι γιατι το χρησιμοποιω πλεον και γω αυχνα(για κρεπες κυριως)
.
- 20-06-2012, 21:48 #467
1) μετά από συμβουλή της *Katie άρχισα να πίνω κανελόζουμο, ρυθμίζει την ινσουλίνη (κόβει την όρεξη μαχαίρι) και έχει αιμολυτική λειτουργία, αισθάνεσαι σαν να έχεις πάρει ασπιρίνη
2) άρχισα να φτιάχνω για πρωινό cinnamon panckakes http://www.youtube.com/watch?v=tZ4J6GNtYeM αλλά με επιπλέον λιναρόσπορο και χωρίς το cream cheese που πάντα μου προκαλεί δυσπεψία... για μέρες
επίσης την κανέλα την βάζω μέσα την ζύμη και δεν τα κάνω στο τηγάνι αλλά στο φούρνο και γίνεται μια πίτα καταπληκτική
3) βρήκα τυχαία στο σουπερμάρκετ ατκινς μπαρς και έφαγα μία, πέθανα στην πείνα μετά και έκανα βουλιμικό :barfy: πρέπει να έφαγα μισό κοτόπουλο εκείνο το βράδυ
το θέμα είναι ότι σαν γλυκαντική ουσία δεν έχουν την στέβια (που προέρχεται από φυτό και έχει απειροελάχιστους υδατάνθρακες) αλλά xylitol maltitol και τα συναφή που είναι δεν έχουν τόσο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όσο η ζάχαρη αλλά δεν είναι στέβια!
Το θεωρώ αστοχία της εταιρείας Ατκινς να μας πλασάρει κάτι που θα μας προκαλέσει πείνα μετά από λίγο. Ειδικά σε μια low-carb διατροφή με περίπου 30γρ υδατάνθρακες την ημέρα (περίπου τόσο τρώω) και όλοι από λαχανικά, το να τρως ξαφνικά xylitol δεν είναι και ό,τι καλύτερο
21-06-2012, 14:42 #468
Λοιπόν οι μπάρες Ατκινς μου κάνουν και μένα υπερφαγικό, όποτε τις τρώω μετά χάνω τον έλεγχο.....
Το κανελλόζουμο πως είπαμε ότι γίνεται?
21-06-2012, 14:48 #469
Τη βρήκα τη συνταγή για το κανελλόζουμο, να ρωτήσω κάτι το βράζουμε το νερό ή από τη βρύση, και το πίνεις το πρωι όλο μαζί ή κατά τη διάρκεια της μέρας ?
23-06-2012, 12:30 #470
Ξαναγυρισαααααααααααααα
μετα απο 2,5 μηνες φυτοφαγιας, δεν αντεξα... στο οικονομικο μου ερχοταν παραπανω εκτος κι αν ετρωγα πατατες και ζυμαρικα... αδειες τροφες... ποσο να αντεχα.. ανεβοκατεβαινε το ζαχαρο και επρεπε να τρωω συνεχεια για να μην εχω τρεμουλες.
Εχουμε και λεμε για σημερα
Πρωι: καφες
Ενδιαμεσο: μαρουλοσαλατα
Μεσημεριανο : μισο κιλο μυδια λαδοριγανι
Σνακ: 150γρ καμεμπερ τυρι με σελερυ
Δειπνο: εχουν μεινει μυδια και γαυρακια, ενα απο τα δυο.
23-06-2012, 15:46 #471
alalumaki εγώ βάζω δύο ξυλάκια κανέλας και τα βράζω σε ένα μικρό σκεύος (η μεγάλη μου κατσαρόλα αργεί να βράσει). Χύνω το κανελόζουμο (σε κανά 10λεπτο παίρνει ένα βαθύ καφέ χρώμα) σε μία κανάτα και με τα ίδια ξυλάκια βράζω κιάλλο νερό (σύνολο βγάζω 4 κατσαρολάκια, γύρω στα 3-4 λίτρα νερό)
αυτό διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου μια χαρά, βέβαια με την ζέστη της Ελλάδας ας μην το ριψοκινδυνέψουμε
πίνω περίπου ένα ή μισό ποτήρι του νερού με κάθε γεύμα. Όταν τρώω κάτι που ξέρω ότι έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (γιατί του υψηλού έχουν κοπεί εντελώς :wink1: ) π.χ. ξηρούς καρπούς ή φρούτο, πίνω λίγο παραπάνω.
το φοβερό είναι ότι σταματάς να πεινάς αμέσως μόλις το πιεις.
όπου κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι αρνητικό για την κανέλα... την πρώτη φορά που ήπια και ένιωσα αμέσως διαφορά άρχισα να είμαι καχύποπτη :smug b: λέω δεν μπορει... κι όμως γίνεται
MerryMaker_Misery αυτό παρατήρησα κι εγώ, με φτηνό φαγητό (πατάτες με φέτα, μακαρόνια με τυρί, τοστ) πεινούσα, έτρωγα μεγαλύτερες ποσότητες, έκανα βουλιμικά και έτρωγα ένα κάρο σκ@τ@ που φυσικά και κοστίζανε και έπρεπε να πηγαίνω στο σουπερμάρκετ κάθε δεύτερη μέρα για προμήθειες. Τώρα ναι μεν αυτά που τρώω είναι πιο ακριβά (λαχανικά και κρέας) αλλά είναι σε μικρότερες ποσότητες, χορταίνω :roll: και έχω περιορίσει τα βουλιμικά, οπότε βγαίνω πολύ πιο φτηνά
Λοιπόν για πρωινό
έβαλα σε ένα ταψάκι λάδι, δύο αυγά, μισή κούπα μπρόκολο, και από πάνω δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος, ελάχιστο γκούντα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, για 12 λεπτά στους 170 (προθέρμανση)
26-06-2012, 11:01 #472
Δεν θυμαμαι τη σειρα, οποτε θα πω ολη μερα τι εφαγα
Χτες : φρεσκο τονακι με μαρουλοσαλατα, κοτοπουλο στη γαστρα με σκορδο/ριγανι/λαδι, 3 αυγα, αυγοσαλατα με 1 αυγο
Σημερα (το προγραμμα) : κοτοπουλο απο χτες, αρνακι στη γαστρα, μαρουλοσαλατα, Αυγοσαλατα.
Επιτελους σταματησα να κουραζομαι και να πειναω. Οσο δεν υπαρχει πεινα, τοσο λιγοτερο σκεφτομαι το φαι.
26-06-2012, 11:12 #473
otiosa σε ευχαριστώ πολύ...... βάζω κανέλα και στον καφέ.... και σε low carb cupcakes που φτιάχνω... αλήθεια πόσους υδατάνθρακες να έχει η κανέλα... ελπίζω όχι πολλούς !!!!!!!!!!!!
27-06-2012, 06:20 #474
1 κουταλάκι του γλυκού έχει 2 γρ υδατάνθρακες
Cinnamon - nutrition facts
Καλά που το είπες και το έψαξα, νόμιζα ότι όλα τα μπαχαρικά είναι 0 carbs
Βέβαια για την κανέλα η συνιστώμενη ημερήσια δόση απ'ό,τι είχα διαβάσει είναι μισό κουταλάκι, οπότε πας στον 1
27-06-2012, 06:29 #475
Originally posted by MerryMaker_Misery
Δεν θυμαμαι τη σειρα, οποτε θα πω ολη μερα τι εφαγα
Χτες : φρεσκο τονακι με μαρουλοσαλατα, κοτοπουλο στη γαστρα με σκορδο/ριγανι/λαδι, 3 αυγα, αυγοσαλατα με 1 αυγο
Σημερα (το προγραμμα) : κοτοπουλο απο χτες, αρνακι στη γαστρα, μαρουλοσαλατα, Αυγοσαλατα.
Επιτελους σταματησα να κουραζομαι και να πειναω. Οσο δεν υπαρχει πεινα, τοσο λιγοτερο σκεφτομαι το φαι.
Δεν θα πρέπει να λέγεται ούτε ατκινς ούτε low-carb αλλά "πώς-να-νικήσεις-την-πείνα"
Την συνταγή για αρνάκι στην γάστρα πλιζ!
Τρώω πολύ κοτόπουλο τώρα τελευταία και φοβάμαι ότι θα αρχίσω να γεννάω αυγά :smilegrin:
Θέλω να κάνω αυτήν την συνταγή Κουνουπίδι και τυρί στο φούρνο
Λέει ότι προετοιμάζει το κουνουπίδι με το να το βάλει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Εγώ μήπως να το βράσω?
Δεν έχω ξαναμαγειρέψει κουνουπίδι, τι προτείνετε?
Δεν θα βάλω τόση κρέμα γάλακτος και τυρί, δεν θα μπορώ να το χωνέψω. Λέω να βάλω κι ένα αυγό
27-06-2012, 12:31 #476
Α, έχει πολλούς υδατάνθρακες η κανέλα... κάπου έχω διαβάσει ότι η υπερκατανάλωση της μπορεί και αυτή να δημιουργήσει προβλήματα, οπότε το 1/2 κουταλάκι τη μέρα είναι ΟΚ νομίζω
27-06-2012, 18:44 #477
Πρωινο : 4 αυγα (2 ομελετα, 2 στη σαλατα) μαρουλοσαλατα
Δεκατιανο: 2 αυγα
Μεσημεριανο: Σελερυ με τυρι μπρι και κοκκινο αυγοταραχο
Ενδιαμεσο: μεζες παστρουμα/σαλαμι πικαντικο/μπρι
Δειπνο: Ταραμα σε μαρουλοσαλατα
28-06-2012, 10:05 #478
Originally posted by otiosa
Θέλω να κάνω αυτήν την συνταγή Κουνουπίδι και τυρί στο φούρνο
Λέει ότι προετοιμάζει το κουνουπίδι με το να το βάλει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Εγώ μήπως να το βράσω?
Δεν έχω ξαναμαγειρέψει κουνουπίδι, τι προτείνετε?
Δεν θα βάλω τόση κρέμα γάλακτος και τυρί, δεν θα μπορώ να το χωνέψω. Λέω να βάλω κι ένα αυγό
29-06-2012, 21:25 #479
Πρωι : Αυγα με αυγοταραχο και μαρουλι σε σαλατα, με λιγο λαδι
Δεκατιανο: τπτ
Μεσημεριανο: Γιδα με σαλατα
Ενδιαμεσο: Καφες με κρεμα γαλακτος
Δειπνο: Σαλατα με 2 κομματια λιαστης ντοματας
18-07-2012, 16:09 #480
πω πω που θάφτηκε το θέμα
για πρωινό: ομελέττα με τόνο, ντομάτα, κρεμύδι, φέτα, σκόρδο, βασιλικό και αυγά φυσικά + μπρόκολο
για δεκατιανό: Τηγανίτες με φράουλες
Συνταγή για τηγανίτες
2 αυγά
ένα φλυτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σπασμένο
2 κουταλιές του γλυκού φυτικές ίνες (dietary fibre)
λίγο άρωμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
6 κουταλάκια στέβια
μια μυτούλα αλάτι
μισό κουταλάκι κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο
ελάχιστο baking powder
Εγώ το βάζω στο φούρνο σε λαδόκολα (δεν μου πολυ αρέσει το λάδι), αλλά μπορείτε να το τηγανίσετε
Μετά ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τους βάζουμε λίγη στέβια, τις αφήνουμε σε ένα μπολάκι για λίγα λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους
Τις ανακατεύουμε για να πάει στέβια παντού και βάζουμε λίγο μείγμα πάνω από τις τηγανίτες
Υδατάνθρακες ελάχιστοι, ίσως 2 ή 3 από την κρέμα γάλακτος (σε όλο το μείγμα) και η φράουλα είναι από τα φρούτα με τους λιγότερους υδατάνθρακες, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, το τσακίζουμε άφοβα!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή