(Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα - Page 33
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 33 of 48 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast
Results 481 to 495 of 718
    Senior Member
    Χαθηκαμε οι lowcarbers ε? Μπορει οι φραουλες να μην εχουν πολλους υδατ. αλλα εχουν αρκετους για καποιον που ειναι στην πρωτη φαση,αρα θελουν μετρο.Σε ολο αυτο εγω θα εβαζα απο πανω και σιροπι σοκολατας,μιαμ μιαμ!!!!Τωρα για καλοκαιρι καλη λυση για γλυκο ειναι το μειγμα παγωτου της s&b,εγω πηρα και σοκολατα και βανιλια και εκανα.Βεβαια οπως ολα τα σπιτικα παγωτο "κρυσταλλιαζει" λιγο,αλλα η γευση ειναι μια χαρα!Α και οι υδατανθρακες απειροελαχιστοι σε συγκριση με τα ετοιμα διαιτητικα παγωτα.
    Να πω και τι εφαγα σημερα...πρωι μισο γιαουρτι με Lowcarb φρυγανια,freddo καπουτσινο με ζαχαρινη.Μεσημερι ομελετα και χωριατικη.Βραδυ μαλλον ντακακια.

Senior Member
    Όπα έχω ερωτήσεις!

τι είναι τα ντακάκια?

που βρίσκεις το μείγμα παγωτού s&b? τι γλυκαντικές χρησιμοποιεί?

Οντως συνήθως τα φρούτα έχουν υδατάνθρακες σα να τρως 7-8 αγγούρια.
    Αλλά τα ξινούτσικα, όπως τα rasberries και οι φράουλες έχουν λιγότερους, π.χ. από τα μήλα και τα αχλάδια

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, για λίγες μέρες θα είμαι εκτός σπιτιού και δεν το βλέπω να καταφέρνω να τρώω low-carb, θα πάρω βέβαια λιναρόψωμο μαζί, αλλά όλο και κάποιο σάντουιτς θα φάω.
    Τρέμω μην κάνω ατασθαλία μήπως ξανανιώσω εκείνη την απίστευτη πείνα που είχα προ ατκινς και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του induction.
    Εσύ εάν φας λευκό ψωμί ή λίγα μακαρόνια, πέφτεις πάλι σε προηγούμενες καταστάσεις? π.χ. πως πας από πείνα ή κάψιμο στα πόδια εάν φας λίγους επεξεργασμένους?
    Φοβάμαι ότι θα ξαναπεράσω το επώδυνο induction (για μένα ήταν πολύ βαρύ), δεν το θέλω.

Senior Member
    Ο ντακος δε ξερεις τι ειναι?Κατι τετοιο...

μονο που αντι για τα κλασσικα παξιμαδια βαζω τα krispies http://www.papadopoulou.gr/node/280 χωρις ζαχαρη με 6 υδατ. το ενα.Το μειγμα για παγωτο το βρισκεις στο σουπερ μαρκετ.Εγω σε σουπερ μαρκετ Γαλαξιας το βρηκα http://www.sweetandbalance.gr/Product/18/Page/60/el/ . Σχετικα με το ανεβασμα των υδατ. θελει προσοχη γιατι μολις αρχισεις να τρως παλι ψωμια κτλ αρχιζουν παλι οι συνηθεις λιγουρες και θες να τρως ολη την ωρα.Εγω αυτη τη στιγμη ειμαι σε συντηρηση,καποιες μερες τρωω λιγους υδατ. καποιες αλλες πιο πολλους και ετσι ειμαι σε μια ισορροπια.

Senior Member
    α αυτός ο ντάκος, ναι ξέρω, σε ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι τα krispies χωρίς ζάχαρη έχουν μονο 6 carbs το ένα!
    σε ευχαριστω και για το παγωτό δεν γνώριζα την ύπαρξη του, μια χαρά θα περάσουμε φέτος το καλοκαίρι :bouncing:

Senior Member
    Φτιαξτο το παγωτακι παρε και σιροπι και βαλε απο πανω και καλη απολαυση .Οι οδηγιες λενε οτι μπορουμε να το φτιαξουμε με νερο ή γαλα,εγω το εκανα με γαλα για πιο ωραια γευση.Αν θες λιγοτερους υδατ. καντο με νερο.Αλλα ειναι τοσο λιγοι οι καθαροι υδατ. που δε χρειαζεται.

Senior Member
    thank you!

Member
    Αχ παιδιά συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά θέλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο και να σας ευχηθώ να δείτε τους εαυτούς σας όπως τους ονειρεύεστε. Εγώ έχασα πάνω από 50 κιλά με Low Carb ξεκινώντας το 2008, έδωσα πολύ βάρος στη σταθεροποίηση και τη συντήρηση για κάθε 10 κιλά που έχανα, δεν τα ξαναπήρα και το σώμα μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι θα ήταν με μια υποθερμιδική δίαιτα (χάρη στην πρωτείνη και την άσκηση που επιβάλει ο Ατκινς) και η υγεία μου είναι σε άριστη κατάσταση.
    Σας τα λέω όλα αυτά σαν "παλιά" , μάλλον.., δε ξέρω απλά χάρηκα που είδα τόσα άτομα να το παλεύουν με low carb ( όταν ξεκίνησα εγώ δεν την επιστεύονταν πολλοί τη διατροφή).
    Μάλλον θα ξεκινήσω να γράφω κι εγώ στην παρεούλα σας , δυστυχώς δεν έχω πάντα Ιντερνετ και χάνομαι, αλλά πιστεύω θα μου δώσει μια ώθηση να χάσω τα τελευταία κιλά αλλά και να βοηθήσω όποιον/όποια χρειαστεί οτιδήποτε.

Member
    γειασ σασ παιδια!ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε ενα τετοιο φορουμ κ γενικα η πρωτη φορα που μιλαω με ατομα που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα με μενα..ειμαι `1.73 κ 73 κιλα.χοντρη δεν με λες γιατι τα παραπανω κιλα που εχω ειναι σωστα κατανεμημενα στο σωμα μου αλλα το πως αισθανομαι δεν εχει να κανει με αυτο..προσπαθω χρονια τωρα με διαφορες διαιτες αλλα το αποτελεσμα ειναι οτι κουραζομαι ευκολα κ τα παραταω γιατι ποτε δεν βλεπω το επιθυμητο αποτελεσμα κ πλεον αρνειται ο εαυτος μου να μπει ξανα στην διαδικασια διαιτας γιατι φοβαμαι μια ακομη αποτυχια.πριν λιγο καιρο ξεκινησε μια φιλη μου την διαιτα αυτη κ μεσα σε λιγο διαστημα εχασε αρκετα κιλα για το βαρος κ το υψος της.απο τοτε αρχισα να ψαχνομαι για αυτη την διαιτα αλλα δεν ξερω πολλα πραγματα.λογω δουλειας αυτη την περιοδο τρωω οπως να ναι κ δεν μπορω να προετοιμαζω πολλα πραγματα.απο οσα διαβασα οι περισσοτεροι ζοριζονται με το πρωινο.θα ηθελα να σασ ρωτησω μερικεσ αποριεσ που εχω..ακουσα οτι κανοντασ αυτη την διαιτα οι περισσοτεροι χανουν γρηγορα κ τα ξαναπαιρνουν(λεσ κ ειναι η μοναδικη διαιτα αλλα λεμε τωρα) κατα ποσο ισχυει αυτο?εννοω αν χασεισ τα κιλα μετα τι?πωσ συντηρεισαι?επισησ ειμαι ατομο που δεν μπορω αν δε φαω λιγο γλυκο την μερα η μαυρο ψωμακι.δεν με πειραζει η ποσοτητα αρκουμε κ με λιγο αρκει να ξερω οτι μπορω!(ειναι η αρνηση που ελεγα πιο πανω για διαιτα!) ενδεικτικα θα μπορουσε καποια να μου πει ενα ημερησιο διαιτολογιο που θα μπορουσα να ακολουθησω για αρχη?εχω πολλες ερωτησεισ αλλα δεν θελω να σασ κουρασω!ευχομαι καλη συνεχεια σε ολουσ σασ κ ελπιζω κ εγω να μπω γρηγορα σε αυτη την διαδικασια!

Member
    Ήρθα κι εγώ, πάλι στον αγώνα των κιλών... Φουσκώνω, ξεφουσκώνω... Δειλά δειλά ξακίνησα lowcarb και πάει καλά... για να δούμε... Όχι βέβαια ακριβώς από την πρώτη φάση. Μέχρι 20 υδατάνθρακες αλλά με 1 γιαουρτάκι και μερικά φουντούκια το πρωί. Το πρωινό δεν το παλεύω με τίποτα άλλο... ʼντε να δούμε...:starhit:

Senior Member
    Nubcake πολλά συγχαρητήρια για τα κιλά που έχασες !!!!! Σίγουρα θέλει πολύ προσπάθεια για να χαθούν 50 κιλά. Κάπου διάβασα ότι έκανες μια δική σου εκδοχή της Ατκινς. Μπορείς να μας πεις τι ακριβώς εννούσες ? Γιατί και εγώ την καθαρόαιμη Ατκινς πάνω από 4 μέρες δεν μπορώ να την κάνω....

Member
    Alumaki να εισαι καλά γλυκιά μου!!
    Θα σου γραψω αναλυτικα αργότερα γιατί είμαι ακόμη στη δουλειά, το υπόσχομαι

Member
    θα μου πειτε κ εμενα βρε παιδια που ειμαι καινουργια κ δεν εχω ιδεα ?

Member
    @Alalumaki τώρα βρήκα λίγο χρόνο να σου απαντήσω.

Λοιπόν εγώ ξεκίνησα με Ατκινς και αφού ενημερώθηκα και διάβασα πολύ για τις low carb γενικότερα έφτιαξα ένα πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στις συνήθειες μου. Αυτό περιελάμβανε (και περιλαμβάνει):

Καθαρή πρωτείνη: κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, ψάρι, αβγά και λουκάνικα γαλοπούλας κλπ

Λαχανικά: όσα επιτρέπονται και στην ατκινς με την εξαίρεση ότι τρώω και αρακά, πατζάρια, πατάτα (που ειναι αμυλούχα) αλλά σε πολύ μετρημένες ποσότητες ( π.χ μια μέτρια βραστή πατάτα μια φορά την εβδομάδα ή 1 μικρό πιατάκι πατζάρια) και ποτέ στο βραδινό γεύμα.

Φρούτα/χυμό: 1 μικρό φρούτο την ημέρα (εκτός από μπανάνα) ή ένα φρέσκο χυμό αν δεν ειμαι σπίτι.
    Γάλα/τυροκομικά/γιαούρτι: σε όλα ναι μόνο προσέχω να μη τρώω πολύ τυρί γιατί με κολλάει

Όσπρια: σίγουρα έχουν αρκετούς υδατάνθρακες αλλά μου αρέσουν πολύ και είναι και υγιεινα. Και εδώ σημασία έχει η ποσότητα και η συχνότητα. Δηλαδή θα φάω ένα πιατάκι του γλυκού 2 φορές την εβδομάδα. Τα τρώω σε μορφή κρύας σαλάτας με λαδάκι και μαιντανό.

Καστανό ρύζι: τρώω μια φορά στις 15 μέρες περίπου πάλι μικρή ποσότητα. Μακαρόνια και άσπρο ρύζι εννοείται πως όχι.

Τα υπόλοιπα όπως και στην ?Ατκινς πάνω κάτω ΜΟΝΟ ΠΟΥ δεν τρώω τόσο λίπος. Όχι ότι θεωρώ το λίπος κακό ίσα ίσα αλλά τα πολλά βούτυρα, μπείκον και τηγανητά δε μου γεμίζουν το μάτι κυρίως λόγω της υπεροβολικής επεξεργασίας που τους γίνεται.
    Γενικά αν ήθελα να δώσω μια συμβουλή θα ήταν να τρώτε όσο πιο «καθαρά» γίνεται. Δυστυχώς πλέον οι περισσότερες τροφές είναι τόσο επεξεργασμένες και τίγκα σε συντηρητικά και αναθεμα κι αν μπορούσαμε να προβλέψουμε το κακό που κάνουν στην υγεία μας. Επίσης να κοιτάτε τα ταμπελάκια των τροφών. Πολλές φορές θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσα προιόντα έχουν προσθήκη ζάχαρης.

Προσοχή! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δε λέω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής. Απλά αυτόν επέλεξα εγώ και τον τηρώ όσο μπορώ (άνθρωπος είμαι κι εγώ :P) . Μετα από 3-4 χρόνια σχεδόν η εμπειρία μου έχει δείξει ότι δουλεύει. Είμαι καλά στην υγεία μου (εξετάσεις άψογες), έχασα βάρος και συντηρήθηκα , μυική μάζα στο σωστό επίπεδο και το σώμα μου είναι σε αρκετά καλή κατάσταση με πολύ λίγη χαλάρωση (πιστεύω πως έπαιξε ρόλο και η low carb σε αυτό).

Member
    Originally posted by tsitaki
    γειασ σασ παιδια!ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε ενα τετοιο φορουμ κ γενικα η πρωτη φορα που μιλαω με ατομα που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα με μενα..ειμαι `1.73 κ 73 κιλα.χοντρη δεν με λες γιατι τα παραπανω κιλα που εχω ειναι σωστα κατανεμημενα στο σωμα μου αλλα το πως αισθανομαι δεν εχει να κανει με αυτο..προσπαθω χρονια τωρα με διαφορες διαιτες αλλα το αποτελεσμα ειναι οτι κουραζομαι ευκολα κ τα παραταω γιατι ποτε δεν βλεπω το επιθυμητο αποτελεσμα κ πλεον αρνειται ο εαυτος μου να μπει ξανα στην διαδικασια διαιτας γιατι φοβαμαι μια ακομη αποτυχια.πριν λιγο καιρο ξεκινησε μια φιλη μου την διαιτα αυτη κ μεσα σε λιγο διαστημα εχασε αρκετα κιλα για το βαρος κ το υψος της.απο τοτε αρχισα να ψαχνομαι για αυτη την διαιτα αλλα δεν ξερω πολλα πραγματα.λογω δουλειας αυτη την περιοδο τρωω οπως να ναι κ δεν μπορω να προετοιμαζω πολλα πραγματα.απο οσα διαβασα οι περισσοτεροι ζοριζονται με το πρωινο.θα ηθελα να σασ ρωτησω μερικεσ αποριεσ που εχω..ακουσα οτι κανοντασ αυτη την διαιτα οι περισσοτεροι χανουν γρηγορα κ τα ξαναπαιρνουν(λεσ κ ειναι η μοναδικη διαιτα αλλα λεμε τωρα) κατα ποσο ισχυει αυτο?εννοω αν χασεισ τα κιλα μετα τι?πωσ συντηρεισαι?επισησ ειμαι ατομο που δεν μπορω αν δε φαω λιγο γλυκο την μερα η μαυρο ψωμακι.δεν με πειραζει η ποσοτητα αρκουμε κ με λιγο αρκει να ξερω οτι μπορω!(ειναι η αρνηση που ελεγα πιο πανω για διαιτα!) ενδεικτικα θα μπορουσε καποια να μου πει ενα ημερησιο διαιτολογιο που θα μπορουσα να ακολουθησω για αρχη?εχω πολλες ερωτησεις αλλα δεν θελω να σας κουρασω!ευχομαι καλη συνεχεια σε ολουσ σασ κ ελπιζω κ εγω να μπω γρηγορα σε αυτη την διαδικασια!
    Γεια σου κοριτσάκι που έχουμε και ακριβώς το ίδιο ύψος και κιλά

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να το ψάξεις λίγο και μόνη σου(έχει και στο φόρουμ πολλές πληροφορίες). Εννοώ ότι ότι και να σου πούμε η Ατκινς είναι ολόκληρη φιλοσοφία που αν την κατανοήσεις και την εμπιστευτείς έχει σημαντικά όφέλη πέρα από την απώλεια βάρους.

Ναι σίγουρα θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αλλά μόνη σου το είπες ότι μετά από κάθε δίαιτα θέλει προσοχή. Εγώ πάντως συντηρήθηκα πολλές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα τρώγοντας περισσότερους υδατάνθρακες κατα τη συντήρηση αλλά τρώγοντας σαν άνθρωπος.

Τώρα αν μπορείς να την κάνεις με γλυκό και ψωμί τι να σου πω εξαρτάται από το αν μπορείς να μείνεις σε κέτωση τρώγοντας κάτι τέτοιο. Εγώ πάντως είμαι κατά θεωρώ ότι τέτοιες τροφές δε βοηθάνε να μείνεις σταθερή στη διατροφή και συχνά σε βγάζουν εκτός κέτωσης.

Ακούγεται εύκολη αλλά πίστεψε με θέλει επιμονή και υπομονή.

Senior Member
    Εγω εχω χαθει γιατι ειναι διακοπες, και τραβιεται το φρουτο πολυ, οποτε θα μεινω στασιμη για λιγο, και θα ξαναρχισω σε κανα διμηνο.

Page 33 of 48 FirstFirst ... 23313233343543 ... LastLast