Results 511 to 525 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
22-07-2012, 20:06 #511
low-carb = low-carbohydrates χαμηλοί υδατάνθρακες
Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του low-carb, π.χ. ατκινς, southbeach, εδώ μπορείς να τα δεις όλα http://forum.lowcarber.org/forumdisp...587cdf056&f=97 λέγονται διαφορετικά low-carb plans
άλλες κόβουν εντελώς τα γαλακτοκομικά άλλες όχι, άλλες μειώνουν το ζωικό λίπος, άλλες όχι.
Το κοινό χαρακτηριστικό είναι το "low-carb" δραστικός περιορισμός των επεξεργασμένων υδατανθρακών ("εύκολης" ενέργειας)
Προσωπική μου συμβουλή, μην ψάξεις ποια είναι πιο σωστή αλλά το ποια σου ταιριάζει σαν τρόπος ζωής
Και ΝΑΙ μπορείς να μειωσεις τους υδατάνθρακες σταδιακά ή ακόμα και να τρως λίγους, στο τελευταίο στάδιο της atkins τρως ΛΙΓΟ ρύζι ή μακαρόνια (όλα ολικής άλεσης ή με την φλούδα, τίποτα επεξεργασμένο πια). Αλλά αυτό είναι όταν είσαι στην συντήρηση. Το πιθανότερο είναι εάν τρως λίγους επεξεργασμένους την ημέρα θα χάνεις βάρος πιο αργά και ίσως και καθόλου.
Για το τι τρώμε, διάβασε αυτό το τόπικ από την αρχή του"τι έφαγα σήμερα"
Στην προηγούμενη σελίδα έδωσα την συνταγή για τηγανίτες με σως φράουλας, την οποία έφαγα πριν απο λίγο by the way:bouncing:
Στην υπογραφή μου έχω σελίδα με συνταγές γλυκών low-carb, ΌΛΑ τα γλυκά φτιάχνονται με στέβια ή σπλεντα (αντί ζάχαρης) και λιναρόσπορος (αντί αλεύρι). Επίσης google και youtube και βάζεις keywords "low-carb recipe" και θα εκπλαγείς με το τι έχει φτιαχτεί από άλλους που μπήκαν στην διαδικασία να ακολουθήσουν αυτή τη διατροφή.
Επίσης δες το πρώτο βιντεάκι στην υπογραφή μου (φαύλος κύκλος, για τις ορμόνες) θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον κύκλο της ινσουλίνης στο αίμα μας που μπλοκάρει την λεπτίνη. Δες το και μετά θα μπορείς να "προβλέπεις" πότε θα νιώσεις ότι πεθαίνεις της πείνας, καθαρά ορμονική κατάσταση, όχι πραγματική πείνα, αφού έχεις αποθηκευμένο λίπος στην τελική
Και το "τα καλά, τα κακά και τα όμορφα" http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5846 μιας low-carb διατροφής, κρατούσα ημερολόγιο τον πρώτο μήνα μου σε αυτή τη διατροφή, απο περιέργεια, για να δω τι θα αλλάξει προς το καλύτερο στο σώμα μου και τι προς το χειρότερο. Ωραία έκπληξη ότι σταμάτησα να έχω τυμπανισμό και αέρια. Τώρα πια το στομάχι μου παραμένει στο ίδιο "ύψος" είτε είμαι φαγωμένη είτε όχι.
Επίσης τώρα είμαι πια απολύτως σίγουρη ότι εθιζόμαστε στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η φράση "δεν μπορώ χωρίς ψωμί", που την λένε πολλοί και την έλεγα κι εγώ, προκαλείται έτσι http://www.youtube.com/watch?v=Xn1cI8FNU6M
Το atkins flu δεν είναι επειδή κάνεις κακό στον εαυτό σου αλλά επειδή του κόβεις το ναρκωτικό (την "εύκολη" ενέργεια) με την οποία ζούσε για χρόνια και σου λέει "έεεε, τι μου κάνεις?". Είναι ακίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με γρίπη και βγαίνεις σίγουρα κερδισμένος στην τελική γιατί βλέπεις πως αντιδρά (ΘΕΤΙΚΑ) το σώμα σου με ενα διαφορετικό τρόπο διατροφής.
Η πρώτη μέρα είναι δύσκολη, ρώτα και την φίλη σου που πιθανόν να το έχει περάσει, δεν το περνάνε όλοι, αλλά προσπερνιέται με θέληση, παυσίπονα και ηλεκτρολύτες, μετά όταν περνάς στην "άλλη πλευρά" (τέλος πρώτης μέρας), ανακαλύπτεις ότι δεν πεινάς, ότι έχεις περισσότερη ενέργεια από πριν, ότι δεν κουράζεσαι τόσο εύκολα, ότι κοιμάσαι καλύτερα και ξυπνάς πιο ξεκούραστη και ...ότι χάνεις βάρος.
Στην αρχή δεν το πίστευα ότι θα έχανα με αυτή την διατροφή γιατί δεν πεινάω πια, αλλά να που έγινε και αυτό!
Α κι εγώ τρώω κάθε μερα γλυκό.
γκουχ γκουχ
γλυκά για την ακρίβεια...
- 22-07-2012, 20:11 #512
αχ οτιοσα φαινονται πολυ καλα για να ειναι αληθινα ολα αυτα!:starhit: ηδη εχω μπει σε διαφορα λινκ κ διαβαζω γιατι ειναι η πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια που τραβαει την προσοχη μου μια διατροφη.μεχρι στιγμης ολα αυτα ειναι λογικα που ακουω αλλα μακροπροθεσμα αν θελω να βαλω στην διατροφη μου κ τις πατατες κ το ρυζι κτλ δεν υπαρχει ο κινδυνος να τα ξαναπαρω?με λιγα λογια αν τελικα ακολουθησω την διατροφη κ χασω τα κιλα τι γινεται μετα αν επιστρεψω σε αυτα τα τροφιμα?
22-07-2012, 21:33 #513
αστερόπη δώσε μας τα φώτα σου σε αυτό που ρωτάει το tsitaki please!
εγώ δεν έχω μπει ακόμα στην φάση συντήρησης, είμαι στο χάσιμο...
υποθέτω ότι εάν ξαναρχίσω να τρώω όπως πριν θα εμφανιστούν ένα κάρο προβλήματα υγείας που είχα ΚΑΙ επιπλέον κιλά
Φυσικά η τελευταία φάση της άτκινς (συντήρηση) περιλαμβάνει κάποιους υδατάνθρακες, π.χ. μια μέτρια πατάτα, λίγα μακαρόνια ολικής άλεσης ή ψωμί ολικής άλεσης (χωρίς ζάχαρη, πρόσεξε τα έχουν ζάχαρη τα συσκευασμένα κι ας λένε ολικής άλεσης) αλλά με μέτρο, εξαρτάται από το πόσοι υδατάνθρακες είναι αρκετοί για να έχει σταθερό βάρος, αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα http://www.atkins.com/Program/Phase-3.aspx
Ό,ΤΙ δίαιτα και να κάνεις εάν την σταματήσεις και επιστρέψεις στο πως έτρωγες πριν (η "συνταγή" που σε πάχυνε) θα τα ξαναπάρεις. Έχω κάνει δίαιτα των ζουμιών (αντικαθιστάς γεύματα με ζουμιά και τρως μια φορά την ημέρα) και xenical, έχασα, τα ξαναπήρα και με το παραπάνω αφού εξαντλήθηκε ο οργανισμός μου και επέστρεψα ταπεινωμένη και νικημένη με τα μούτρα στο φαί. Να'ναι καλά οι ενδοκρινολόγοι μου γι'αυτές τις ξεχωριστές εμπειρίες:flaming:
Το καλό με την low-carb διατροφή είναι ότι είναι full-θρεπτική, πρωτείνη, λαχανικά, φυτικές ίνες, οπότε δεν εξαντλείσαι, και αυτό το νιώθεις κάθε μέρα, είσαι πιο υγιείς, πλήρης και εύρωστηδεν σε αφήνει στερημένη και με το "έλα, κρατήσου λίγο ακόμα και όταν αδυνατίσεις θα μπορείς να ξαναφάς".
Το καταλαβαίνω ότι σε αγχώνει το να ζήσεις το "όχι ρε γαμώτο, τσάμπα τόση προσπάθεια, τα ξαναπήρα η :grind: , γιατί δεν πρόσεχα η :grind: ?", κι εμένα με φοβίζει, γι'αυτό προσπαθώ να μην στερηθώ τίποτα. Ό,τι τραβάει η όρεξη μου θα προσπαθήσω να μάθω να το μαγειρεύω low-carb. Έτσι εάν αποφασίσω να την σταματήσω (χλωμό γιατί καλοπερνάω), και τα ξαναπάρω, δεν θα με βρίσω/κατηγορήσω γιατί το γλέντησα κατά τη διάρκεια του χασίματος :lol:
Φυσικά εάν τα ξαναπάρεις (επιστρέφοντας στον παλιό τρόπο διατροφής και ζωής), μπορείς να τα ξαναχάσεις με low-carb. Δόξα τω θεω, αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε μια διαδικασία (κέτωση) που η φύση μας προγραμμάτισε να την έχουμε στο οπλοστάσιο μας
Δες τα βιντεάκια της σειράς the skinny on obesity από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ειδικά το τρίτο (αυτό με τον φαύλο κύκλο που έχω στην υπογραφή μου) με σόκαρε, την ώρα που το έβλεπα πήρα την απόφαση, ήταν βραδάκι, την επόμενη μέρα το μεσημέρι (ενώ είχα φάει ένα θρεπτικότατο πρωινό: δύο αυγά με σαλάτα σπανάκι και ρόκα και φυσικά λάδι) είχα τα πρώτα συμπτώματα γρίπης (κρυάδες, πονοκέφαλος, πόνος στους μύες, πείνα), έφαγα ένα επίσης γερό μεσημεριανό (κοτόπουλο στήθος με μπρόκολο και ένα τέλειο ντρέσσινγκ που βρήκα στο ίντερνετ), τα συμπτώματα γρίπης συνεχίστηκαν και προς το απογευματάκι δεν πεινούσα πια (διψούσα όμως).
Είναι σημαντικό το σημείο που δεν νιώθεις να πεινάς πια (απόγευμα πρώτης μέρας), είναι το σημείο καμπής που ο οργανισμός μπαίνει σε κέτωση, δηλαδή αρχίζει να παράγει κετόνες για να κάψει το αποθηκευμένο λίπος (εάν υπάρχει). Μετά σιγά σιγά υποχωρούν τα συμπτώματα γρίπης, (μακάρι να ήξερα τότε να πάρω ηλεκτρολύτες, θα είχα τσουτσουρδώσει πολύ πιο γρήγορα) και αρχίζεις να παρατηρείς στο σώμα σου τα θετικά αποτελέσματα.
Είτε αποφασίσεις να ακολουθήσεις την low-carb είτε όχι, εμείς εδώ είμαστε, να παθαίνουμε, να μαθαίνουμε και να μοιραζόμαστε γνώση παθημάτων-μαθημάτων
22-07-2012, 21:40 #514
σε υπερευχαριστω
οσο μου απαντας τα ερωτηματα ομως εχω ακομη περισσοτερα! :P π.χ αν κρινω απο την εποχη που μετρουσα τα λιπαρα εβλεπα τισ τροφες κ ηξερα οτι αν μια μερα ηθελα τοσο πολυ ν φαω κατι το ετρωγα αλλα περιοριζα ενα αλλο γευμα στα λιπαρα του.σε αυτη την διαιτα αν θελω πχ να φαω μια φετα πσωμι ολικης η ενα παξιμαδι με λιγουσ υδατανθρακες μπορω??επισης δεν βρηκα στισ τροφες την ντοματα κ ειμαι λατρησ τησ ντοματασ!αυτο που με προβληματιζει κ με στεναχωρει για να την ξεκινησω τωρα ειναι οτι ειμαι εκτοσ σπ[ιτιου αρκετεσ ωρες κ δεν μπορω να μαγειρευω που αυτο σημαινει οτι πρεπει να βρισκω ευκολα κ γρηγορα τροφιμα για να την κανω..ενα κουλουρακι πχ με γαλα το πρωι η ενα σαντουιτσ με μαυρο ψωμι ηταν στο καθημερινο μου διαιτολογιο αλλα τωρα τι θα μπορω να αγοραζω??επισης η σισαρς ειναι μεσα σε αυτη την διαιτα??
22-07-2012, 21:40 #515
Παιδια αν μετα στη φαση της συντηρης τα τρωτε ολα με μετρο μια χαρα θα συντηρειτε το βαρος σας.Εξαλλου αυτο συμβαινει και σε ολα τα ειδη διατροφων.Εγω τρωω τωρα μια φορα τη βδομαδα ρυζι μαζι με το κρεας,τρωω καρπουζι,μια φορα μακαρονια,μια φορα λαδερο(φασολακια πχ).Και τις υπολοιπες πρωτεινη.Δε λεω ολοι μπορει να ξεφυγουμε λιγο αλλα ξερουμε πλεον πως να χασουμε 1-2 κιλακια που μπορει να βαλαμε....
22-07-2012, 21:46 #516
α κ ειδα το πρωτο λινκ που μου ειπες αλλα ψιλομπερδευτηκα γιατι δεν τα καταλαβα ολα..καταλαβα οτι κατι γινεται με την λεπτινη κ την ινσουλινη αλλα οχι απολυτα
22-07-2012, 22:46 #517
OK ευχαριστώ για τις απαντησεις!
22-07-2012, 22:53 #518
βιντεάκι -> υπερβολική ινσουλίνη, φράζει λεπτίνη, δεν αισθάνεσαι "γεμάτη" από το φαγητό, πεινάς περισσότερο συν του ότι η ινσουλίνη θα αποθηκεύσει άμεσα ενέργεια (παρ'ότι έχεις ήδη αποθηκευμένη μπόλικη, δεν την νοιάζει...).
πως παράγεται υπερβολική ινσουλίνη? από τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όλοι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες) και κάποια ακόμα τρόφιμα, π.χ. καλαμπόκι, εάν θυμάμαι καλά είναι και η πατάτα, και κάποια φρούτα έχουν τσιμπημένο γλυκαιμικό δείκτη.
Είναι ένας φαύλος κύκλος. Όσο και να τρως (από αυτά τα τρόφιμα) θα πεινάς γιατί αυτό που τρως διαταράσσει τις ορμόνες (ινσουλίνη, λεπτίνη, χοληστερίνη), συν το ότι δεν μπορείς να βγεις γιατί σε εθίζουν (το τέταρτο βιντεάκι), και φυσικά η περίσσια ινσουλίνη βοηθάει στην γρήγορη αποθήκευση του λίπους.
Δηλαδή και αισθάνεσαι ότι έχεις στερηθεί και έχεις παχύνει. Και νομίζεις ότι είσαι "sloth" (τεμπέλα) αλλά δεν είναι έτσι, δεν το έκανες επίτηδες, γιατί η διαταραχή των ορμονών σε οδήγησε να ΠΕΙΝΑΣ και να τρως παραπάνω και κυρίως επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Ναι οι ντοματούλες είναι μέσα, απλά επειδή ό,τι έχει χρώμα έχει περισσότερους υδατάνθρακες από τα πράσινα λαχανικά, τις κρατάς με μέτρο, π.χ. εγώ φτιάχνω σαλάτα από πρασινάδα και βάζω και ντομάτα.
Δεν είμαι διατροφολόγος και δεν μπορώ να σου πω τρώγε αυτό, μην τρως το άλλο
Μπορείς να πας σε διατροφολόγο και να ζητήσεις να σου φτιάξει μια low-carb διατροφή
Το καλό με φόρουμ σε low-carb είναι ότι βλέπεις πως έλυσαν άλλοι καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζεις και εσύ και υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια, κυρίως στα Αγγλικά.
Κοίτα τον οδηγό των τροφίμων της άτκινς εδώ: http://www.atkins.com/Free-Tools.aspx εκεί που είναι το κόκκινο λέει carb counter, είναι θερμιδοδείκτης που λέει και υδατάνθρακες και πρωτείνες για κάθε τρόφιμο, στην αρχή είναι σπαστικό να πρέπει να κοιτάς μέχρι και το κρεμμυδάκι (τα κρεμμύδια επείσης έχουν αρκετους υδατάνθρακες, σε επιτρεπτά όρια φυσικά, κοινώς εάν φάω στιφάδο, δεν θα τα εξαφανίσω όλα :smilegrin: )
Σε 1-2 εβδομάδες θα έχεις συνηθίσει στο να ξέρεις σε ένα περίπου πόσους υδατάνθρακες τρως. Όταν έχεις μάθει μπορείς να αποφασίσεις μετά, ποιους θα ήθελες να ελαττώσεις και ποιους όχι.
Εγώ (δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις, προσωπική εμπειρία) κοιτάζω στο google για τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων (glycemic index) για να ξέρω πόσο γρήγορα θα πεινάσω. π.χ. το μήλο έχει υψηλότερο γλυκαιμικό από τις φράουλες. Και το είδα να συμβαίνει πάνω μου, εάν φάω μήλο μου κάνει ληγούρα μετά, οι φράουλες όχι τόσο.
Εγώ όταν ξέρω ότι θα είμαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού ετοιμάζω τοστάκια με ψωμί λιναρόσπορου (+ τυρί, κοτόπουλο ή αυγό ή τόνο, ντομάτα και ρόκα ή και πιπεριά, αναλογως τι έχω) και πάντα έχω μαζί μου ξηρούς καρπους.
Εάν ξέρω ότι θα λείψω πολλές ώρες έξω από το σπίτι ή παίρνω κανονικό γεύμα-φαγητό σε αεροστεγές ταπεράκι για να μην ανοίξει μέσα στην τσάντα (αυτό με τα μανταλάκια που κλείνουν) και ένα πιρούνι φυσικά. Μια άλλη λύση είναι π.χ. σε σουβλατζίδικο σουβλάκι σε αλουμινένιο container (αυτά που δίνουν το πακέτο) με το κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι, χωρίς την πίτα και τις πατάτες δηλαδή.
Υπάρχουν λύσεις.
ʼσχετο στον Μαμαλάκη είχα δει ότι αρχικά η πίτα-σουβλάκι δεν είχε πατάτες, αλλά ήταν η πίτα (υδατάνθρακες), το κρέας (πρωτείνη), το γιαούρτι (προβιοτικά, καλύτερη πέψη) και τα σαλατικά. Ό,τι χρειάζεσαι σε ένα πλήρες γεύμα από μόνης της. Οι πατάτες μπήκανε αργότερα και εκτοπίσανε ποσοτικά τα σαλατικά και το κρέας, και φυσικά αυξήσανε τους υδατάνθρακες.
Δηλαδή και αυτή η πατροπαράδοτη συνταγή "φαστ-φουντοποιήθηκε" στην σύγχρονη εποχή --> το πρώτο βιντέακι της σειράς the skinny on obesity
Εαν αποφασίσεις ότι θέλεις να τρως ψωμί, please check δύο πράγματα, το ένα είναι η ζάχαρη (ή φρουκτόζη) που βάζουν ακόμα και στο ολικής άλεσης και μετά το τι λάδι έχει χρησιμοποιηθεί. Η merrymakermisery είχε βάλει ένα λινκ παλιά στο φόρουμ, χρησιμοποιούν ένα είδος πλαστικού λαδιού (χωρίς πλάκα) για να διατηρείται "φρέσκο", να μην παλιώνει, δεν θυμάμαι πως το λένε...
Δύο σελίδες πριν έμαθα από την αστερόπη ότι τα krispies βγαίνουν χωρίς ζάχαρη και έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες!!!
Γενικότερα, ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες, θα σου δώσουν πολλες ιδέες, και ό,τι θες ρωτάς!
22-07-2012, 23:04 #519
εχω ξεκινησει να διαβαζω αυτο το ποστ απο την αρχη κ ειμαι στην σελιδα 9 τωρα! το θεμα ειναι οτι επειδη δεν λενε τα μελη σε ποια βδομαδα ειναι δεν ξερω τι να σημειωσω κ τι να αφησω απο αυτα που βλεπω οτι τρωνε για να κανω τισ 2 πρωτες εβδομαδες!επισης αυτο που με αποθαρρυνε ειναι οτι αν κανεις μια ατασταλια βαζεις αμεσως κιλα απο οτι καταλαβα κ με φοβαμαι σε αυτο το κομματι πολυ..το θετικο με μενα (κ μου το ειπε κολλητη μου φιλη διαιτολογος) ειναι οτι δεν δεν τρωω φρουτα κ στα λαχανικα ειμαι νορμαλ.απο γλυκα μπορω να ζησω κ με μικρη ποσοτητα.αυτο που μαλλον θα μου λειψει ειναι να μην τρωω λιγο ψωμακι.αληθεια τι φρυγανιες ειναι αυτεσ που λετε?ακομη ψαχνω ενα διαιτολογιο για τισ 2 εβδομαδες για να δω αν μπορω να το ακολουθησω ευκολα!ακομη κ αν δεν αρχισω την ατκινσ πιστευω πως με αυτα που διαβαζω μεχρι τωρα θα μειωσω σημαντικα τουσ υδατανθρακες!
22-07-2012, 23:06 #520
υδρογονοποιημενα λιπαρα/ελαια. Το οποιο αυξανει και τη χοληστερινη. Ειναι επισης στη φυτινη/βιταμ cullinesse και σε πολλα αρτοποιηματα και γλυκα.
22-07-2012, 23:28 #521
Τρόφιμα πρώτης φάσης
Συμβουλές για επιτυχημένη πρώτη φάση
Εδώ http://forum.lowcarber.org/showthread.php?t=125868 υπάρχει μια ποικιλία πιάτων-συνταγών για την πρώτη φάση (induction)
Πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις έτοιμο διαιτολόγιο, είναι φιλοσοφία διατροφής που την προσαρμόζεις
Εδώ υπάρχει ένα έτοιμο διαιτολόγιο atkins phase 1 - made easy αλλά προμοτάρει πολύ τα προιόντα της atkins της εταιρείας που δεν χρειάζεται να τα ακολουθήσεις (εδώ έχει ζητηθεί http://www.lowcarbfriends.com/bbs/ma...ning-help.html), μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα τρόφιμα που επιτρέπονται στην πρώτη φάση
και εδώ http://www.livestrong.com/article/19...ase-of-atkins/ , σου δίνει πληροφορίες πως να οργανώσεις το δικό σου meal plan
Α και η ατκινς είναι βαρια, έχει πολύ λίπος, οπότε ίσως να μην σου κάνει το διαιτολόγιο της ακριβώς
23-07-2012, 00:21 #522
μετα απο τοση ωρα [που διαβασα ολα τα ποστ ηρθε η ωρα για τισ αποριες! :starhit: καταρχιν διαωασα για το κανελοζουμο κ συνειδητοποιησα γιατι οταν επινα καπουτσινο ο οποιοσ μοιαζει σαν ρυζογαλο απο την ποσοτητα κανελασ μετα μου εφευγε εντελως η ορεξη για γλυκο!παντα ελεγα οτι επινα καφε για να μου κοβει την ορεξη κ να μην φαω γλυκο αλλα αυτο σθνεβαινε περισσοτερο οταν επινα καφε με κανελα!εβιβα λοιπον στην κανελα που την λατρευω! :bouncy:
ερωτηση πρωτη! επειδη δεν το εχω ψαξει ποτε ηθελα να μαθω αν υπαρχουν προιοντα για διαβητικους οπως ψωμια κτλ.βλεπω σε διαφορα ποστ συνταγες για ψωμακια κτλ αλλα τι γινεται αν δεν μπορουμε να τα φτιαξουμε?υπαρχει κατι ετοιμο?επισης η σοδα γιατι δεν επιτρεπεται?(αν κ πινω μια σουρωτη τωρα να δροσιστω!) μηπως να αγορασω το βιβλιο κ να σταματησω να σασ πρηζω με τισ τοσες ερωτησεις?εσεις που το εχετε αγορασει σας βοηθησε η η ερευνα στο νετ ηταν αρκετη?
23-07-2012, 04:03 #523
για σόδα δεν ξέρω... αν και ήπια μία προ τριών ημερών
για διαβητικούς υπάρχουν τα sweet & balance (για γλυκά) αλλά δεν ξέρω που τα πουλάνε στην ελλάδα. Εδώ τα έχουν κάτι σαν τα Hondos και καταστήματα που πουλάνε βιολογικά
για ψωμί για διαβητικούς δεν ξέρω τι υπάρχει στην αγορά
Ψωμί απο λιναρόσπορο θέλει ακριβώς 3 λεπτά να αναμείξεις τα υλικά και 20 να ψηθεί. Και γρήγορο και εύκολο.
Προσωπικά δεν το πήρα το βιβλίο αλλά όταν λένε "έρευνες έδειξαν ότι..." τις ψάχνω να δω τι πραγματικά έδειξαν και πως έγινε η έρευνα
Α, και κάτι που διάβασα σε αυτό το μπλογκ http://kickincarbclutter.blogspot.co.uk (δες το έχει ωραίες συμβουλες εκ των έσω, και για το induction και για το πως τα ξαναπήρε τα κιλά όταν σταμάτησε και πως λόγω άλλων προβλημάτων υγείας - και τι δεν έχει :starhit: - δεν μπόρεσε να την κάνει σταθερά τρόπο ζωής), ο ʼτκινς ήταν διατροφολόγος και δεν ήξερε ακριβώς γιατί χάνουν βάρος αυτοί που τρώνε πολύ λίγους υδατάνθρακες (την χημεία που κρύβεται από πίσω), είχε δει όμως σε ασθενείς του να πηγαίνουν καλά και το έβαλε σε βιβλίο. Επειδή αυτό που επικρατούσε τότε ήταν ότι το λίπος παχαίνει, εξ'ου και όλα τα low-fat προιόντα τριγύρω μας (που έχουν παραπάνω ζάχαρη από τα full-fat, θέλω να τσιρίξω), αυτός πρότεινε κάτι εντελώς διαφορετικό, δηλαδή τρώγε λίπος (και κρέας) αλλά απέφυγε άλλη κατηγορία τροφίμων (που πλασαριζόταν ως ακίνδυνη τότε) τον υποδέχτηκαν με σκεπτικισμό...
Φυσικά και το λίπος παχαίνει. Απλά οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες λόγω της επίδρασης τους στην ινσουλίνη παχαίνουν περισσότερο και σε κάνουν junkie.
Επίσης, στο ίδιο μπλογκ διάβασα ότι ο ʼτκινς δεν την πρότεινε αυτή την δίαιτα ως την μοναδική "ολόσωστη" διατροφή, αλλά την έφτιαξε για άτομα που έχουν ινσουλινοαντίσταση και είτε έχουν διαβήτη είτε είναι σε προδιαβητικό στάδιο (ούτε η υπογλυκαιμία είναι φυσιολογική κατάσταση!!! δείχνει ότι το πάγκρεας δουλεύει περισσότερο απ'όσο θα έπρεπε...).
Οπότε, εάν κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη διατροφή, δεν σου άρεσε, δεν μπόρεσες να την κρατήσεις, μην τα παρατήσεις, υπάρχουν και άλλες, π.χ. weight watchers
Εγώ πήρα κιλά με τη ww, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλους, υπάρχουν άτομα που και έχασαν και τα κράτησαν, εξαρτάται από τις συνήθειες σου (τι σου πάει) και τον οργανισμό σου
23-07-2012, 13:24 #524
Κοριτσάκια καλημέρα!
θέλω να φτιάξω το ψωμί με το λιναρόσπορο. Έχουμε κάπου πρόχειρα τη συνταγή?
Επίσης τι είπαμε ότι μπορούμε να πιούμε από ποτό? Προβλέπεται εξοδος και θέλω να είμαι προετοιμασμένη...
Εγώ πάντως τα συμπτώματα τα είχα 2-3 μέρες αφότου ξεκίνησα. Ήθελα να κοιμάμαι και είχα και πονοκεφάλους. Η πείνα κόπηκε από την δεύτερη κιόλας ημέρα. Στην συνέχεια όλα πολύ καλά. Βέβαια την χάλασα 2-3 μέρες αλλά επανήλθα εύκολα.
Πιστεύω να καταφέρω να τα χάσω και τα υπόλοιπα κιλάκια να ηρεμήσω...
23-07-2012, 14:14 #525
Nubcake ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αυτό που κάνεις μου θυμίζει περισσότερο Clean Diet παρά Ατκινς, δηλαδή δεν τρώμε ζάχαρη και άσπρα αλεύρια και σιτηρά αλλά τρώμε όσπρια , φρούτα και λίγο καστανό ρύζι. Ισως είναι και πιο προσιτή σε κάποιους, αυτός ο τρόπος διατροφής. Επειδή διαβάζω και εγώ πολύ αυτόν τον καιρό, η σκληροπυρηνική Ατκινς, αρχίζει και χάνει λίγο έδαφος και τη θέση της παίρνει η κυκλική λήψη υδατανθράκων (carb cycling) η οποία είναι low carb αλλά μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο μέρες αυξάνεις υδατάνθρακες. Μην φανταστείτε γουρουνιές, λίγο καστανό ρύζι, ένα φρουτάκι, λίγο πίτουρο βρώμης, κάτι σαν αυτό που κάνει η Nubcake, και την άλλη μέρα low carb τύπου Ατκινς.
Αυτός ο τρόπος βοηθάει να μην έχεις τα συμπτώματα της Ατκινς, τα οποία εμένα δεν μου παιρνάνε ούτε μετά την 1η εβδομάδα με αποτέλεσμα να τη χαλάω, αλλά δεν κάνει και ζημιά στους μύες. Για οι μυείς εκτός από πρωτεΐνες θέλουν και καλούς υδατάνθρακες (τα 20 γρ είναι ελάχιστοι). Αυτό κάνουν και οι bodybuilders που μπορεί να μην μου αρέσει σαν άθλημα αλλά είναι αυτοί που ξέρουν τα πάντα για τη διατροφή.
Και απαντώ και στον Φίλιππο, και εγώ όταν κάνω Ατκινς και βγαίνω για περπάτημα νομίζω ότι θα λιγοθυμήσω, για αυτό στη carb cycling diet κάνουν γυμναστική τη μέρα που έχουν περισσότερο υδατάνθρακες.
Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι σαν την Αστερόπη που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Είναι καλό που ανταλλάσουμε απόψεις, ώστε να μπορούμε να βρούμε τι είναι αυτό που πάει καλύτερα σε μας. Και εγώ αυτόν τον καιρό πειραματίζομαι να βρω τον τύπο της low carb διατροφής που μου πάει. Δυστυχώς δεν είμαι από τα άτομα που θα πω, ΟΚ τρώω λίγο απ? όλα θα το ράψω και λίγο και τα χάσω. Οποτε πάω ψάχνοντας. Αυτόν τον καιρό ας πούμε τρώω περισσότερα φρούτα και έχω παρατηρήσει ότι μετά από μία ώρα πεινάω με τρέλα και κάνω υπερφαγικό. Αυτό δεν ισχύει βέβαια με τις φράουλες, αλλά με κάνει τέλεια νεκταρίνια και βερίκοκα που έχω τσακίσει αυτές τις μέρες.
Πίεση στην δουλειά
02-08-2025, 08:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή