Results 601 to 615 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
28-07-2012, 18:17 #601
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
@Nubcake στο μέγιστο δεν εμεινα και πολυ καιρο, οταν χτυπησα 120 κιλα και ημουν συνοδηγος στο αμαξι, το ποδι μου (μπουτι) ηταν εμπόδιο να αλλαξει ο αντρας μου ταχυτητα και επρεπε τις περισσοτερες φορες να βγει απο το αμαξι να με τραβηξει να βγω και εγω, να μου βαλει αυτος καλτσες και παπούτσια, ειδάλλως ημουν με παντοφλες, δεν εφτανα μονη μου. Αυτο κρατησε κανα 5μηνο το πολυ, ηταν -ολο- λιπος που πηρα και ο ογκος μου ηταν πολυ παραπανω απο οτι θα ηταν σε καποιον αλλον. (φαντασου πως ειναι ο ογκος σε 10 κιλα κρεας, και ποσο σε 10 κιλα καθαρο λιπος) Το αποτομο ανεβασμα ομως πηρε καπου 3 χρονια, το πολυ 4. 2 χρονια ενα ανεβασμα καπου 10 κιλων που με ειχε βαλει στη "αφρατη" κατηγορια.
Οπως εχω πει και σε αλλα ποστ, μακαρι να μην υπηρχε το ταμπου οτι ειναι κακο να αναφερεις σε καποιον οτι παραπαιρνει κιλα και να μην λαμβανεται ως κατι "κακο" μια τετοια προειδοποιηση, να το'χα προλαβει στα 70-80 κιλα να μην ειχα -τοσο- περίσσιο δερμα.
@αστεροπη πως ειναι η κρεμα καραμελε; γλυκαινει καθολου;
- 28-07-2012, 20:22 #602
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 487
Δεν έχεις φτιάξει πότε?μια χαρά γλυκακι είναι.
29-07-2012, 21:00 #603
- Join Date
- Nov 2011
- Posts
- 17
Γεια σε ολη την παρεα..
Να ρωτησω βρε κοριτσια απο ενεργεια πως παμε? Συγκεντρωση, πευματικες λειτουργιες κτλ. Εχουν επηρεαστει καθολου μ'αυτην τη διατροφη?
Ρωταω γιατι με την κλασικη διατροφη εχω κολλησει και σκεφτομαι να ξεκινησω low carb αλλα επειδη αυτην την περιοδο διαβαζω ειμαι λιγο προβληματισμενη..
31-07-2012, 04:35 #604
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Απο ενεργεία εγω ειμαι παντα τοπ. Καταναλωνω πλεον τους υδατανθρακες μου το πρωι προς μεσημερι, και τη βασικη πρωτεινη μεχρι το βραδυ, ετσι μπαινει το σωμα μου σε προγραμμα με τις λειτουργίες και οταν εχω κατι να κανω, δεν ανεβοκατεβαινει το ζαχαρο, οποτε δεν πειναω και δεν μου αποσπαει τη προσοχη. Και εχω παντα νερο κοντα μου.
31-07-2012, 09:57 #605
- Join Date
- Sep 2007
- Location
- Athens
- Posts
- 1,359
τι τύπου υδατάνθρακες καταναλώνεις το πρωί?
31-07-2012, 15:22 #606
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Αβοκαντο, μαρουλοσαλατα/γενικα ο,τι πρασσινο αλλα αβοκαντο μονο με μαρουλι που εχει και αυγα η τονο, αναλογα τι εχει το ψυγειο, με μια τσιμπια λιναροσπορο. Ετσι εχω καψει τους υδατανθρακες μεχρι το απογευμα, και μπαινω σε καυση λιπους για ολο το υπολοιπο της ημερας/νυχτας.
02-08-2012, 12:15 #607
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
Λοιπόν, κατάφερα και το βρήκα το παγωτό της sweet&balance
Ώς βασική γλυκαντική δεν χρησιμοποιεί στέβια που δεν επηρεάζει το ζάχαρο στο αίμα αλλά αλκοολούχα ζάχαρα και ένα μικρό ποσοστό ασπαρτάμης.
Εγώ έχω καταναλώσει σοκολάτα και ατκινς μπαρ με τέτοια και μετά είχα μεγάλη πείνα με αποτέλεσμα να κάνω βουλιμικά επεισόδια και αποφάσισα να το ψάξω :smirk:
Για τα αλκοολούχα ζάχαρα. π.χ. μαλτιτόλη, ξυλιτόλη, κτλπ
Τα περιέχουν διαφορά σκευάσματα για διαβητικούς (και τα sweet&balance) και οι μπάρες άτκινς.
Το ότι δεν κάνουν τόσο κακό όσο η ζάχαρη δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επιπτώσεις στο αίμα μας
Φαντάζει κοινή λογική ότι τα τρόφιμα που αναγράφουν «χωρίς ζάχαρη» δεν θα έχουν καμία επίδραση στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα. Ωστόσο κάποιες φορές έχουν.
Τα περισσότερα τεχνητά γλυκαντικά μέσα όπως η ζαχαρίνη, η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη για παράδειγμα, προσφέρουν τη γλύκα της ζάχαρης χωρίς τις θερμίδες. Δεν περιλαμβάνουν υδατάνθρακες οπότε δεν επηρεάζουν και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα. Αυτά τα γλυκαντικά ωστόσο συχνά συνδυάζονται στα προϊόντα «χωρίς ζάχαρη» με άλλα υποκατάστατα ζάχαρης που ονομάζονται αλκοόλες (ή πολυόλες)
...
Ενώ οι αλκοόλες περιέχουν λιγότερες θερμίδες από ότι η κανονική ζάχαρη, περίπου 1,5 με 3 θερμίδες ανά γραμμάριο, σε σύγκριση με 4 θερμίδες ανά γραμμάριο που έχει η ζάχαρη, και αυτές οι ουσίες μπορεί να ανεβάσουν τα επίπεδα ζαχάρου ελαφρά.
...
Εγώ χρησιμοποιώ ασπαρτάμη (για κρυα γλυκά) και στέβια (για ό,τι θα μπει στο φούρνο ή θα βραστεί)
Τώρα προσπαθώ να φτιάξω παγωτό παρφέ με γλυκαντικά και κρόκους αυγών, εάν το πετύχω θα σας ενημερώσω με τη συνταγή :wink2:
Έφτιαξα ήδη παγωτό-βανίλια, με συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ με στέβια και ασπαρτάμη, έγινε τέλειο σε γεύση εάν εξαιρέσουμε το κρυστάλιασμα. Γευστικά από τα ωραιότερα παγωτά που έχω φάει :wink1:
02-08-2012, 12:32 #608
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
Originally posted by HELENA2309
Γεια σε ολη την παρεα..
Να ρωτησω βρε κοριτσια απο ενεργεια πως παμε? Συγκεντρωση, πευματικες λειτουργιες κτλ. Εχουν επηρεαστει καθολου μ'αυτην τη διατροφη?
Ρωταω γιατι με την κλασικη διατροφη εχω κολλησει και σκεφτομαι να ξεκινησω low carb αλλα επειδη αυτην την περιοδο διαβαζω ειμαι λιγο προβληματισμενη..
Δεν πονάνε πια οι μύες μου, ξέρεις πιασίματα και τέτοια, εάν κάνω παραπανίσιες δουλειές. Κοιμάμαι καλύτερα, ξυπνάω με ξεπρησμένο πρόσωπο (σε σχέση με προ low-carb) και γεμάτη ενέργεια, δεν με καίνε πια τα πόδια μου το πρωί αλλα ούτε και όταν κουραστώ, και ΔΕΝ πεινάω!!!! Το τελευταίο είναι ανεκτίμητο.
Επισης μετά από δύο μήνες σε low-carb έκανα εξετάσεις αίματος γιατί ψιλοφοβόμουν με τόσο κρέας, αυγα και λάδι που τρώω, και για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω φυσιολογικές τιμές, για πρώτη φορά είμαι υγιής!!!
Οι φυσικές και πνευματικές λειτουργίες είναι πεσμένες τις πρώτες 2 εβδομάδες μέχρι να μάθει το συκώτι να μεταβολίζει ενέργεια διαφορετικά (αφού δεν του δινεις επεξεργασμένους υδατάνθρακες πια), μετά δεν επανέρχεσαι στην κατάσταση προ low-carb διατροφής, αλλά είσαι σε καλύτερη κατάσταση!! Προσωπικά, σταμάτησα να έχω απότομες αλλαγές διάθεσης και είμαι πιο συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω, το οποίο το χρειάζομαι λόγω δουλειάς.
Το μόνο ζητηματάκι είναι ότι εάν κάνεις εργασία που θέλει αντοχή, δηλαδή να τρέξεις αρκετά χιλιόμετρα ίσως νιώσεις κούραση και θα πρέπει να φας λίγους παραπάνω υδατάνθρακες εκεινη την ώρα, π.χ. ένα φρούτο παραπάνω απ'ό,τι θα έτρωγες την ημέρα. Αλλά αυτό το ανέφερε ο φιλιππάρας παραπάνω, μου το έχει πει η γιατρός μου που τρέχει μαραθώνιο, δεν έχει συμβεί σε εμένα που ναι μεν κουνιέμαι (δεν μπορείς να το πεις γυμνάζομαι εντατικά) αλλά δεν τρέχω μαραθώνιο, ίσως να μην το νιώσεις ούτε εσύ
02-08-2012, 13:08 #609
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
ελενα δίνω τμήμα από άρθρο που έχει δημοσιευθεί σε άλλο νήμα του φόρουμ, σε αυτό βασίζεται η low-carb, γι'αυτό αισθάνεσαι καλύτερα από πριν όταν περιορίσεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Φυσικά υδατάνθρακες παίρνουμε (επιβάλλεται) μέσω των λαχανικών και με προσοχή μέσω των φρούτων.
Το φαγητό σαν εθισμός
Πέρα απο το σώμα όμως, επηρεάζεται και ο εγκέφαλος. Οι αλλεπάλληλες διαιτες μπορούν να δημιουργήσουν εξαρτησεις από κάποιες τροφές πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά, λόγω των αλλάγων που συμβαίνουν στην βιοχημεία του εγκεφάλου. Το σύνδρομο στέρησης που αισθάνεται κάποιος για κάποιες τροφές μετά από ένα διάστημα αυστηρής δίαιτας εξηγείται μέσω κάποιων νευροδιαβιβαστών (χημικές ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα στον εγκέφαλο). Τα οπιωδή είναι μια κατηγορία τέτοιων ουσιών, που επηρεάζουν τον εθισμό, την επιβράβευση, την απόλαυση, την ικανοποίηση και τον έλεγχο του πόνου. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει την συσχέτιση ανάμεσα στο είδος των τροφών που τρώμε και την διαθεσιμότητα ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε απλούς ή επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λιπαρά (π.χ σοκολάτα) αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στο εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ενεργοποιείται η ντοπαμίνη, καθιστώντας την διαδικασία ευχάριστη και εθιστική. Η συχνή κατανάλωση αυτών των τροφών και η επανάληψη αυτής της συμπεριφοράς, τελικά θα οδηγήσει στην απευαισθητοποίηση αυτου του συστήματος. Η κατάσταση σταδιακά καταλήγει εκτός ελέγχου όταν απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες από τις «τροφές-εξάρτηση» για να επιτευχθεί η αρχική απόλαυση και ικανοποίηση. Σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, μια ομάδα ερευνητών σκάναρε τον εγκέφαλο κοριτσιών φυσιολογικού βάρους και υπέρβαρων, για να ελέγξει την συμπεριφορά τους, ενώ παράλληλα τους χορηγούσε με καλαμάκι σταγόνες από μίλκσεικ σοκολάτα. Το πείραμα έδειξε ότι τα υπέρβαρα κορίτσια κατέγραφαν μικρότερη ντοπαμινεργική δράση. Δηλαδή χρειάζονταν μεγαλύτερες δόσεις του τροφίμου, για να νιώσουν την ίδια ευχαρίστηση με τις άλλες συνδαιτυμόνες.
Όταν η δίαιτα γίνεται υπερβολή
Να πω την αμαρτία μου, τρώω πολλούς υδατάνθρακες αυτόν τον καιρό μέσω φρούτων, μου έχουν κάνει λίγο λιγούρα και ενώ συνεχίζω να χάνω, χάνω το μισό απ'ό,τι έχανα πριν.
Όταν τα έχει καλλιεργήσει ο πατερούλης μου τι να κάνω? Να του πω όχι? Και μου λέει με μια ικανοποιήση "έλα, κόρη να δεις τι σου έφερα" :spin:
Πάντως δεν τρώω επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αλλά από φρούτα πολλά, δεν πειράζει εάν δεν χάσω πολύ βάρος για μερικούς μήνες, θα το βαφτίσω "συντήρηση" :saint2:
:saint2: :saint2::saint2::saint2::saint2::saint2::saint2::s aint2::saint2:
02-08-2012, 13:46 #610
- Join Date
- Nov 2011
- Posts
- 17
otiosa σ'ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την απαντηση σου κ το χρονο που αφιερωσες...
εχεις δικιο, η συνεχης καταναλωση επεξεργασμενων carbs δεν οδηγει πουθενα..τρωω ολο κ περισσοτερο για ν'αυξησω την ενεργεια μου και νιωθω ολο και πιο κουρασμενη..φαυλος κυκλος..
ομως τωρα ετοιμαζω μια εργασια και διαβαζω 10h/day..και ειναι απαραιτητο να εχω αριστες πνευματικες επιδοσειςuzzled:
λεω να ξεκινησω με "as low carb as possible" διατροφη..
otiosa σε παρακαλω πες -αν θυμασαι- σε ποια σελιδα εγραψες τι περιπου τρως να ριξω μια ματια? για να μην τα ξαναγραφεις...
02-08-2012, 14:30 #611
- Join Date
- Nov 2011
- Posts
- 17
otiosa το βρηκα.."Και ούτε εγώ κάνω ακριβώς ατκινς. Δεν αντέχω το πολύ λίπος (μου κάνει κολικό). Σίγουρα ακολουθώ low-carb, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, αλλά με σαλατες και 1 ή 2 φρούτα την ημέρα (αναλόγως πόση σωματική άσκηση θα χρειαστώ).
Φυσικά τρώω αρκετά γαλακτοκομικά κι ας ξέρω ότι θα χάνω πιο αργά βάρος. Μου αρέσουν και ψάχνω πως μπορώ να ζήσω με αυτόν τον τρόπο διατροφής παρά να κάνω κάτι για 1-2 μήνες και μετά να πέσω με τα μούτρα."
02-08-2012, 15:29 #612
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
ναι σελίδα 21, αλλά σε όλες τις σελίδες μπορείς να δεις τι τρώνε και οι άλλοι
Το φαγητό μου στηρίζεται στο πρωτείνη + καλός υδατάνθρακας (λαχανικά, φρούτα)
γαλακτοκομικά εγώ προσωπικά τρώω, αλλά άλλοι τα περιορίζουν.
Το βασικό ειναι να σου αρέσει και να το φχαριστηθείς αλλιώς δεν το κρατάς, οπότε κοίτα τι συνταγές θα ήθελες να κάνεις, εγώ κάνω μάφιν, τηγανίτες με σος φράουλας ή αχλαδιού, παγωτό και σε λίγες μέρες θα προσπαθήσω και τούρτα.
Τις πρώτες μέρες ήταν δύσκολα τα πράγματα λόγω του atkins flu, το γράφω στην σελίδα 21, για να μην νιώθεις σαν να έχεις γρίπη (ακριβώς έτσι νιώθεις) πάρε ηλεκτρολύτες από το φαρμακείο.
Άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα πνευματικά την 3η μέρα όταν άρχισα να τρώω λιναρόψωμο, το λινάρι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3, το βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά είδη. Πραγματικά μόλις το έφαγα άρχισα να σκέφτομαι και πάλι :eureka:
Καλή συνέχεια στο διάβασμα, εγώ είμαι 12h/day, κολλημένη μπροστά στον υπολογιστή σε e-books, άρθρα, σημειώσεις, ψάξε από δω, ψάξε από κει. Μόνο τουαλέτα πάω. Που και που κάνω διάλειμμα και μπαίνω εδώ :bigsmile:
Α, σήμερα θα βγω, έχει πανσέληνο, μην το ξεχάσετε!!!!
Μην ξεχάσω, πίνουμε πολύ νερό, αλλιώς δεν χάνουμε γραμμάριο (καρατσεκαρισμένο, το έχω πάθει). Επίσης συχνά θα νομίζεις ότι πεινάς αλλά θα διψάς, σε low-carb κυρίως διψάς. Χρειάζεσαι γύρω στα 4 λίτρα την ημέρα, οπότε έχε ένα μπουκάλι δίπλα
02-08-2012, 17:31 #613
- Join Date
- Nov 2011
- Posts
- 17
thanks otiosa! k για ο,τι αλλο χρειαστω ισως ξαναενοχλησω...
μεχρι τωρα εφαγα:
-γαλα+αυγο
-φασολακια+1 πατατα+τυρι
-1 νεκταρινι
βραδυ: τονο ή τυρι +πιπεριες ψητες
03-08-2012, 18:55 #614
- Join Date
- Nov 2011
- Posts
- 17
-γαλα+νεκταρινι
-φασολακια+γιαουρτι
- τονος+πιπεριες ψητες
να φαω και γυρο κοτοπουλο το βραδυ? (σκετο κρεας)..τι λετε με παιρνει? εε..Οtiosa? :smilegrin:
btw τρωτε ξηρους καρπους ??
03-08-2012, 20:10 #615
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
μόλις έφαγα ξηρούς καρπούς για σνακ, δεν το παρακάνουμε γιατί είναι σαν γαλακτοκομικά έχουν και πρωτείνες και υδατάνθρακες
αχ, δεν μπορώ να σου πω τι να φας και τι όχι, μπορώ να σου πω τι τρώω εγώ και την συμβουλή μου να το προσαρμόσεις σε εσένα για να περάσεις καλά μέσα στην διατροφή
Τον γύρο κοτόπουλο παρεπιπτόντως αναγουλιάζω και μόνο που τον βλέπω στημένο να γυρνάει και να του τρέχουν τα ροζ ζουμιά από μέσα του κοτόπουλου που δεν έχει ψηθεί ακόμα αλλά βρέχουν το ψημμένο :regan: χθες την έβγαλα με δύο χοιρινά σουβλάκια
ο Άτκινς έγραψε στο βιβλίο να τρώμε όποτε αισθανόμαστε πείνα και όσο χρειαζόμαστε
Αυτό κάνω κι εγώ. Εάν θέλεις να μετράς θερμίδες και να είσαι κάτω από ένα όριο, π.χ. 1500 μέσα σε low-carb διατροφή μπορείς να πας σε διατροφολόγο να σου φτιάξει πρόγραμμα
Πάντως εάν είσαι στις πρώτες μέρες καλό θα ήταν να τρως όσο σου χρειάζεται γιατί ζορίζεται το σώμα μας έως ότου αρχίζει το συκώτι να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Μετά εάν θέλεις να μειώσεις τις ποσότητες θα είναι πιο εύκολο γιατί δεν θα πεινάς, π.χ. αυτό που είπε η Nubcake και έχει χάσει κιλά και οι ανάγκες είναι μικρότερες πλέον αλλά και έχει συνηθίσει στην low-carb να μην πεινάει.
Δεν ξέρω εάν πεινούσαμε στην low-carb αν θα την κρατούσαμε τόσο... εγώ προσωπικά θα είχα γίνει Λούης από την δεύτερη βδομάδα.
Νομίζω ότι σε όποια διατροφή (ακόμα και low-carb) εάν πεινάσεις θα ζορίσεις τον εαυτό σου σωματικά και ψυχολογικά με αμφίβολα αποτελέσματα στο μακρύ μέλλον...
Για παράδειγμά: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=6039 και http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=6014
Εδώ το βάζω για να υπάρχει στο νήμα, είναι δική μου ελεύθερη παρουσίαση-μετάφραση των πιο σημαντικών σημείων, διαβάστε το εάν έχετε χρόνο
Τα πιο συνηθισμένα λάθη σε low-carb
1. ξεκίνημα χωρίς να γνωρίζουμε/καταλαβαίνουμε που στηρίζεται μια low-carb διατροφή. ΔΕΝ είναι η δίαιτα του "τρώω όλη μέρα κρέας και τίποτα άλλο" ή του "τρώω λίγη ζάχαρη κάθε μέρα"
2. να τα παρατάμε πολύ γρήγορα (τις πρώτες μέρες πριν μπούμε στην επόμενη φάση που σταματάμε να πεινάμε)
3. κατανάλωση πολύ λίγων λαχανικών και φρούτων (είναι η βασική πηγή υδατανθράκων, το ότι είναι low-carb δεν σημαίνει ότι είναι no-carb)
4. κατανάλωση όχι αρκετού λίπους (η atkins έχει πολύ λίπος στο πρόγραμμα της, άλλες εκδοχές της low-carb έχουν λιγότερο. Εγώ προσωπικά δεν το αντέχω και δεν τρώω πολύ, αλλά πρέπει να πω ότι όταν έτρωγα πιο πολύ λάδι από συνήθως συνέχιζα να χάνω βάρος!) 5. όχι αρκετές φυτικές ίνες (όχι μόνο ρίχνουν το ζάχαρο στο αίμα αλλά και σε κάνουν νιώθεις χορτάτος πιο γρήγορα συν του ότι βοηθούν στο έντερο). Δεν είναι όλα τα λαχανικά πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες. Είναι κυρίως τα πράσινα και ινώδη, π.χ. σπανάκι, καλό θα ήταν να κοιτάμε την διατροφική αξία των τροφίμων που καταναλώνουμε, όχι πρώτα τις θερμίδες και τίποτα άλλο αλλά και τις φυτικές ίνες, πρωτείνες και υδατάνθρακες. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το αγγούρι εκτός από πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακες έχει αρκετά ανεβασμένη την πρωτείνη σε σχέση με άλλα λαχανικά, μπορεί να υπάρχουν και άλλα τρόφιμα που να μην τα έχω ανακαλύψει ακόμα.
6. πρόσληψη υπερβολικής τροφής (το ότι μπορούμε να τρώμε παραπάνω πρωτείνη και λίπος δεν σημαίνει ότι κατεβάζουμε ένα κοτόπουλο και ένα lurpak την ημέρα χωρίς επιπτώσεις)
7. έλλειψη σχεδιασμού. Η ιστοσελίδα λέει ότι ένα καλό της low-carb είναι ότι κάνεις διάλειμμα από τις συνήθεις διατροφικές συνήθειες σου και βλέπεις πότε τρως από συνήθεια και πότε από ανάγκη
Εδώ να προσθέσω ότι ξεκινάμε low-carb χωρίς να έχουμε κάνει ένα διερευνητικό στάδιο για το που θα βρούμε τροφή. Τις πρώτες μέρες μας παραξοφαίνεται αφού ένα κάρο προιόντα που είχαμε συνηθίσει έχουν ζάχαρη ή φρουκτόζη π.χ. Γιαούρτι με φρούτα, μαύρη σοκολάτα 85%, ακόμα κι αυτή έχει ζάχαρη! Κέτσαπ, μουστάρδα κλπ, φυσικά βρίσκεις χωρίς ζάχαρη αλλά θέλει ψάξιμο.
8. ρουτίνα... εάν τρώμε συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές. Λόγω του ότι αποφεύγουμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες ξαφνικά μειώνεται το “ρεπερτόριο” μας. Χρειαζόμαστε χρόνο στην κουζίνα να μάθουμε νέες συνταγές αλλά και προσαρμόσουμε τις παλιές στις νέες συνθήκες, π.χ. Lowcarb παγωτό ή τηγανίτες
9. προβληματικά συστατικά σε “low-carb” προιόντα, ο θεός να τα κάνει low-carb! Το έγραψα πιο πάνω, μαλτιτόλη, ξυλιτόλη μπορεί να μην έχουν τόσες θερμίδες όσες η ζάχαρη αλλά ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα (όχι όσο η ζάχαρη αλλά πείνα θα μας κάνουν) σε αντίθεση με τη στέβια, τη σουκραλόζη, την ασπαρτάμη που δεν αναγνωρίζονται από τον οργανισμό μας ως ζάχαρη. Έχει ήδη στηθεί βιομηχανία ακόμα και σε low-carb που δεν είναι low-carb!
10. σιγά σιγά ξαναμπαίνουμε σε high-carb διατροφή. τσιμπολογάς κάτι από δω, κάτι από κει, την επόμενη μέρα το ίδιο και αρχίζουμε να ξαναπεινάμε χωρίς να το καταλάβουμε
bonus 11. έλλειψη άσκησης! το ότι προπονούμε τον οργανισμό μας να καίει το λίπος που έχουμε αποθηκεύσει δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε και την βγάζουμε στον καναπέ
Λοιπόν, σήμερα
πρωί: αυγό, ντομάτα, γραβιέρα, λιναρόψωμο και ένα αχλάδι
ενδιάμεσα: καφές με ασπαρτάμη
μεσημέρι: κοτόπουλο και χωριάτικη σαλάτα με λιναρόψωμο
απόγευμα: καμιά 10 φουντούκια
βράδυ: δεν έχω ιδέα, πρέπει να πάω να ψαχουλέψω να δω τι έχει μείνει γιατί ήδη πεινάω.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση