Results 646 to 660 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
11-08-2012, 00:10 #646
- Join Date
- Jul 2012
- Posts
- 38
ευχαριστω κοριτσακια για τισ απαντησεις σασ! δεν ξερω αν προσεξατε αυτο που ανεφερα για το συνδυασμο 3-1-3 που διαβασα σε ενα αλλο φορουμ αλλα το εχει κανει καμια αυτο?επισης καποιο σαιτ με ενδεικτικα μενου για τις πρωτες 2 βδομαδες??φοβαμαι τουσ κρυφουσ υδατανθρακες για αυτο κ εχω γινει σχολαστικη στο να ρωταω..π.χ διαβασα οτι αν δεν μπορεις χωρις γαλα η φετα μπορεις να θυσιασεις τα 10 γρ με ενα ποτηρι γαλα η να φασ 2 κουταλιες της σουπας φετα.αυτο που θελω να καταλαβω ειναι το εξης: αν καταναλωσεις ελαχιστους υδατανθρακες απο πραγματα που απαγορευονται π.χ ενα κουταλακι ζαχαρη την μερα αντι για καποιο αλλο τροφιμο αντιστοιχων υδατανθρακων παιζει ρολο?
- 11-08-2012, 00:12 #647
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
τώρα είδα ότι έχει απαντήσει η Μερρυ
A clear explanation of why low-carb diets work -> ΠΟΛΥ ωραίο άρθρο, απλό και κατανοητό
For the last two million years, our ancestors ate mainly meat, and the vegetables and fruits they had were very low in carbs. Forty thousand years ago or two million years ago, you would have been hard pressed to find anything sweet that was low in fiber.
Eat like the Lakota (Native Americans, Plains Indians): Mostly buffalo. Some plants and roots. Very low carb. Very high fiber. It seems like eating this way, you're giving up a lot, right? But you're gaining more than you're giving up. Carbs give you acne, make you less able to control your weight, make you more depressed, give you gas, heartburn, and make you feel stuffed. Carbs are bad for your long-term health in many ways.
11-08-2012, 00:34 #648
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
και κάτι ακόμα δεν είναι η δίαιτα που θα χάσεις γρήγορα πολλά κιλά, π.χ. 3 την εβδομάδα
Τις πρώτες 2 εβδομάδες χάνεις αρκετά αλλά είναι νερό, μην χαίρεστε :P εγώ για κάποιον λόγο δεν έχασα τίποτα τις πρώτες 3 εβδομάδες
Είναι διατροφή και τρόπος ζωής που θα εξομαλύνει την έκκριση ινσουλίνης.
Χάνεις βάρος? Ναι. Αλλά αργά, σταθερά και αργά.
Μια φίλη μου είπε να μην χαίρομαι που τα χάνω γρήγορα γιατί με τέτοια δίαιτα θα τα ξαναπάρω. Μου το έλεγε αυτό ενώ έτρωγε παγωτό. Το έζησα και αυτό low-carbίτισες συνφορουμίτισες!
Τα πρώτα 40, από 130+ έως 96 τα έχασα με άσκηση ενώ έτρωγα τα πάντα. Αλλά μετά είδα μια στασιμότητα στο χάσιμο, είδα ότι πονούσα και δεν μπορούσα να αυξήσω την άσκηση, έπαθα και έναν μικροτραυματισμό, έπρεπε να ξεκουραστώ αλλά δεν άντεχα να χάσω τον μυικό ιστό που είχα χτίσει και έτσι είπα να την δοκιμάσω προσωρινά, ευτυχώς είδα μεγάλη διαφορά.
Χάνω περίπου μισό κιλό την εβδομάδα ή λιγότερο, την περασμένη έχασα 200-300 γραμμάρια. Το ίδιο έχανα και όταν έκανα γυμναστική πριν σταματήσω να χάνω βάρος. Οπότε το βλέπω σαν να ενεργοποιεί το χάσιμο και να με βοηθά όταν γυμνάζομαι.
Ξέρω ότι είναι διατροφή που θα με βοηθήσει να κάψω το αποθηκευμένο λίπος, αργά και σταθερά. Αλλά όπως μου πήρε χρόνια να πέσω στα 96 και με αυτή τη διατροφή θα μου πάρει χρόνια να την κάνω τρόπο ζωής και να φτάσω στον στόχο μου.
Αυτό το λέω για όποιον ψάχνει για δίαιτα του "3 κιλά σε μια εβδομάδα, άρα 12 το μήνα, άρα 36 το τρίμηνο, άρα 72 το εξάμηνο"uzzled:
Εάν κάποιος από εδώ μέσα έχανε πιο πολλά κάθε βδομάδα με low-carb ας μας πει πως γίνεται.
Εγώ ίσα ίσα νιώθω ότι χάνω περισσότερο από όσο θα έπρεπε με μισό κιλό την εβδομάδα.
11-08-2012, 02:30 #649
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
E, εαν δε πεταγομουν εγω... ποιος θα πεταγοταν; :bouncy:
Η σωστη ατκινς!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, συμπεριλαμβανομενου ζαμπον, μπεικον και λουκανικα εμποριου. αν θες, μπορω να σου δωσω σημειωσεις, πως να κανεις δικα σου ζαμπον και μπεικον.
11-08-2012, 10:32 #650
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Peloponnese
- Posts
- 62
Παιδιά τα αλλαντικά είναι δυστυχώς τίγκα στα χημικά και σε πολλά προσθέτουν και ζάχαρη
αλλά κάποιες μέρες που δεν έχω καθόλου χρόνο ή δουλεύω με βολεύουν απίστευτα. Ωστόσο προσπαθώ να μην τα τρώω συχνά. Μετά λένε γιατί αρρωσταίνει ο κόσμος!
Να γράψω και το διήμερο που έλειπα.. το οποίο χάρηκα απίστευτα γιατί πήγα χωριό και ότι έφαγα λαχανικά και φρούτα μόνο από τον κήπο της μαμάς, ψαράκι που είχε ψαρέψει ο μπαμπάς την περασμένη Κυριακή και αβγουλάκια από τις κότες μας.
9/8
10.00: 2 αβγά μελάτα, 1 ποτήρι φρέσκο γάλα 1.5%
14.30: 1 μερίδα μπακαλιάρο ψητό, 1 πιάτο βλήτα, μία πατάτα βραστή με τη φλούδα
18.00: 1 καφέ σκέτο, 1 τσαμπάκι σταφύλια (τα καταβρόχθησα με τα κουκούτσια :crazy: ), 1 μερίδα κασέρι
21.00: 1 μερίδα μπακαλιάρο, βραστά λαχανικά (κολοκύθι, μπρόκολο και κουνουπίδι)
10/8
11.00: 1 καφέ σκέτο, 2 μικρά νεκταρίνια, 1 μερίδα κασέρι
14.00: 1 ομελέτα με αντίδια και κάτι άλλα δε ξέρω τι ήταν :P , 1 μπολάκι μαρούλι, 2 αγγουράκια τουρσί
17.00: 1 φέτα πεπόνι, 1 σπιρτόκουτο κασέρι
20.00: 2 κονσέρβες τόνο με 1 κ.σ μαγιονέζα και 1 μικρό κρεμμυδάκι
11-08-2012, 13:28 #651
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
Originally posted by MerryMaker_Misery
E, εαν δε πεταγομουν εγω... ποιος θα πεταγοταν; :bouncy:
Η σωστη ατκινς!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, συμπεριλαμβανομενου ζαμπον, μπεικον και λουκανικα εμποριου. αν θες, μπορω να σου δωσω σημειωσεις, πως να κανεις δικα σου ζαμπον και μπεικον.
Διάβασα τα συστατικά από κάτι λουκανικάκια τις προάλλες και τρόμαξα, οκ, έχει ζάχαρη, όλα τα άλλα τι είναι? κατεβατό ολόκληρο! και φαίνεται τόσο αθώο το λουκανικάκι, τα 4 λουκανικάνια (μισό δάχτυλο σε μάκρος) μισό γραμμάριο ζάχαρη, εάν φας 8 έχεις πάρει αμέσως αμέσως 1 γραμμάριο ζάχαρης. Φυσικά δεν έλεγε ζάχαρη, έλεγε δεξτρόζη
11-08-2012, 21:28 #652
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Σπιτικο μπεικον :
- ζηταμε απο τον χασαπη να λεπτοκοψει πανσετα, οσο μπορει
- βαζουμε τη πανσετα σε δικο μας μαριναρισμα για μια μερα στο ψυγειο, ΧΩΡΙΣ αλατι (γενικα στο μαριναρισμα να μη βαζετε αλατι, το αλατι "ψηνει" και το κανει πιο σκληρο. εκτος κι αν αυτος ειναι ο σκοπος).
- Στο φουρνο βαζουμε ενα μεγαλο ταψι με νερο στο πατωμα του φουρνου, και στη σχαρα του φουρνου βαζουμε τις πανσετες.
-Ψηνουμε για 20 λεπτα απο τη μια μερια, 10 λεπτα απο τη αλλη.
Voila! τραγανο σπιτικο μπεικον!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μπορειτε να βαλετε ελαχιστο νερο και ο,τι λιπος στραγγιξει απο τη πανσετα (η ο,τι κρεας θελετε να ψησετε με αυτη τη μεθοδο) να το περασετε απο σουρωτηρι και να εχετε σπιτικο ζωμο κρεατος για αλλα πιατα.
Σπιτικο ζαμπον: (χρειαζεται κοφτερο μαχαιρι)
- κομματια κρεατος (εγω χρησιμοποιω φιλετο κοτοπουλου) σε αρωματισμενο νερο με ο,τι μπαχαρικα/βοτανα θελετε . Βραζουμε καλα.
- Σε ζελοφαν για υψηλες θερμοκρασιες, βαζουμε τα κομματια να μην εχουν κενα μεταξυ τους, τα δενουμε σαν "καραμελα" πολυ σφιχτά, βαζουμε στο ψυγειο για 1-2 μερες.
- Βγαζουμε απο το ζελοφαν, κοβουμε σε φετες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τον ζωμο απο το βρασιμο, μπορειτε να προσθεσετε λαχανικα/μπαχαρικα και κοκκαλα , να το αφησετε να βρασει μεχρι να γινει πηχτό σε χαμηλη φωτια (παιρνει αρκετη ωρα), βγαζετε τα κοκκαλα, αλεθετε και εχετε σπιτικο ζωμο παλι. Μπορειτε να τον βαλετε στον καταψυκτη η σε βαζο στη συντηρηση.
11-08-2012, 21:35 #653
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Peloponnese
- Posts
- 62
Merry καταπληκτική!
Μόνο αν μου επιρέπεται να προσθέσω ένα κολπάκι.
Επειδή έχω φτιάξει μερικές φορές μπέικον και το κόψιμο σε λεπτά φετάκια είναι δύσκολο (εφόσον ο χασάπης σας δεν το κόβει ικανοποιητικά) βοηθάει απίστευτα να παγώσετε το κρέας στην κατάψυξη όχι όμως να γίνει κόκκαλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεται πολύ ωραία και είναι εύκολο να του δώσεις ότι σχήμα θες. Επίσης αν έχετε ένα απλό κόφτη λαχανικών (για λάχανα κλπ) που κόβει λεπτά φετάκια κάνει τέλεια δουλειά. Το ίδιο κάνω και όταν θέλω να φτιάξω κοτομπουκιές ή σνίτσελ.
11-08-2012, 21:38 #654
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
ετσι γινεται κανονικα το μπεικον! πανσετα παγωμενη, περασμενο απο μηχανη για τα αλλαντικα! διορθωσα για τον ζωμο, ξεχασα να πω οτι βαζεις κοκκαλα απο ο,τι κρεας εχεις (ακομα και απο μαγειρεμενο)
11-08-2012, 21:40 #655
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Peloponnese
- Posts
- 62
Δεν το ήξερα ουτε ειχα φανταστει οτι έτσι γίνεται κανονικά. Ειμαι μεγάλο μυαλό τελικά χαχαχαχ :P :P
12-08-2012, 00:57 #656
- Join Date
- Jul 2012
- Posts
- 38
κοριτσια μου εχω μπερδευτει τελικα..στο βιβλιο επιτρεπει να λουκανικα κ τα αλλαντικα αλλα εσεις λετε οχι..τι δεν εχω καταλαβει?τελικα τι αλλαντικα να αγορασω αφου η σχεση μου νε την μαγειρικη ειναι σε αρχαριο επιπεδο?
12-08-2012, 06:30 #657
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
σαλαμι αερος και μονο. Ειναι απο τα πιο καθαρα στο εμποριο. Αλλα διαβαζε τα συστατικα! επετρεπε ΜΟΝΟ τα νιτρωδη, τα οποια εμφανιζονται φυσικα με τη ζυμωση. Επειδη ειναι αλμυρουτσικο, τρωγε 4-5 φετες, οχι παραπανω, να αποφυγεις κατακρατηση.
Το βιβλιο δυστυχως επιτρεπει αρκετα που δεν θα επρεπε για τη ευκολια των αμερικανων, που προτιμουν να χαλασουν τη υγεια τους, απο το να το ψαξουν λιγο παραπανω και να μπουν στο κοπο να διαβασουν 2 πραγματα που κανει τρελη διαφορα.
ο βασικος κανονας της ατκινς και ΟΛΩΝ των διαιτων, ειτε ειναι ατκινς, ειτε ντουκαν, ειτε χορτοφαγικη, ειναι ενας!
- οχι προιοντα με συστατικα που α. δεν ξερεις τι ειναι και β. ειναι χημικο/δεν μπορεις να το φτιαξεις στο σπιτι (ασχετα ποση ωρα σου παιρνει)
Εχω ενα ποστ που λεγεται "Παρουσιαση διατροφης" εχει 2 ντοκυμαντερ, δες τα να καταλαβεις. (ειναι στα αγγλικα, χωρις υποτιτλους)
12-08-2012, 12:40 #658
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Peloponnese
- Posts
- 62
Κορίτσια μια απορία.
Το παστό χοιρινό (σύγλκινο) έχει υδατάνθρακες? Στο google δε βγάζω άκρη. Μας έφερνα μια παρτίδα στη δουλειά ολόφρεσκο και θέλω να πάρω σπίτι ένα κομματάκι. Κυριολεκτικά μου τρέχουν τα σάλια χαχαχα.
Στα συστατικά λέει φρέσκο χοιρινό κρέας, κρασί, πορτοκάλι, μπαχαρικά.
12-08-2012, 14:13 #659
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Λιγα πραγματα, ο,τι εχει, θα'ναι απο το πορτοκαλι και το κρασι, αλλα αυτα τα βαζουν σε μικρη ποσοτητα, αλλα καλου-κακου μετρα 5υδ./100γρ που σημαινει ο,τι θα'χει μια κουταλια του τσαγιου κρασι/πορτοκαλι σε ωμη μορφη ανα 100, και παλι πολυ βαζω.
12-08-2012, 15:28 #660
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Peloponnese
- Posts
- 62
Ευχαριστώ πολύ!
11/8
07.00: 1 βραστό αβγό, καφέ με αρκετό γάλα
14.30: 1 πανσέτα λεμονάτη (μεγάλο κομμάτι), 4 κ.σ καστανό ρύζι, χωριάτικη σαλάτα
19.00: 1 μήλο και 2 μινι babybel
21.00: 1 πανσέτα(μέτρια) και 1 μπολάκι λάχανο βραστό
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή