Results 661 to 675 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
12-08-2012, 22:44 #661
Να'στε καλά Merry και Nubcake για τις συνταγές και τα tips
Ερώτηση, για χοιρινό ζαμπόν η συνταγη είναι η ίδια με κοτόπουλο? Σκέφτομαι ότι θα είναι πιο μεγάλο το κομμάτι από το κοτόπουλο και δεν θα βράζεται εύκολα. Στο νερό που ειναι να βράσει βάζεις τα αρωματικά, αλλά βάζεις και αλάτι ή όχι?
- 12-08-2012, 23:45 #662
Απλα βρασε για πολυ ωρα, εγω το κοτοπουλο το βραζω κανα 2ωρο, μεχρι να πεφτει απο το κοκκαλο. Το νερο το αρωματιζω με τα παντα. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα με χοιρινο, αλλα λογικα θα γινεται. Βρισκω καλυτερες τιμες στα κοτοπουλα (το mymarket ειχε κοτοπουλα με 2.50 ευρω το κιλο, π.χ) και απο χοιρινο παιρνω μονο πανσετα, που κανω σπιτικο μπεικον με αυγα για πρωινο.
Κοψτο κομματια, ουτοσιαλλος θα "δεσει" μεσα στη "καραμελα"-ζελοφαν.
13-08-2012, 12:52 #663
ευχαριστώ, θα το προσπαθήσω
14-08-2012, 11:51 #664
13/8
07.30: 1 καφέ σκέτο, 2 κ.σ ανθότυρο
14.00: 5 κομματάκια παστό (140 γρ.), ντοματοσαλάτα, 1 πιάτο του γλυκού φακές σαλάτα
17.00: 1 μπαστουνάκι κασέρι, 1 μικρό τσαμπί σταφύλι
21.00: 1 κομμάτι σπανακόπιτα χωρίς το φύλο, 1 ποτήρι κρασί, 2 τηγανητά αβγά
Δεν ήξερα που να το γράψω αλλα θα σκάσω αν δεν το πω...
Χτες γυρίζοντας απο τη δουλειά πήγα σούπερμάρκετ και περνώντας από τα προιόντα Άτκινς είδα μια κοπέλα με αρκετά παραπανίσια κιλά(πρέπει να ήταν γύρω στα 130). Μου θύμισε εμένα πριν 3 χρόνια ήταν και κοντά στην ηλικία μου και έπιασα κουβεντούλα. Η κοπέλα είχε κάνει άπειρες προσπάθειες με υποθερμιδικές δίαιτες και έχανε εκνευριστικά αργά και με πολύ πείνα(ακριβώς όπως κι εγώ). Μου είπε ότι θεωρεί την Άτκινς τελευταία της ευκαιρία. Σημειώνω ότι της την είχε προτείνει διαιτολόγος, κάτι που με χαροποίησε πάρα πολύ. Που να ήξερα...
Όσο μιλούσαμε για τη δίαιτα η μητέρα της έβαλε στο καροτσάκι 2 κουτάκια (!) με μπάρες Άτκινς. Επειδή ξέρω από προσωπική εμπειρία αλλά και από ξένα φόρουμ στα οποία συμμετείχα ότι μας κολλάνε συνήθως, τη συμβούλεψα να μην το παρακάνει με αυτές.
Μπήκε, λοιπόν, στη συζήτηση και η μητέρα της και μου ανέλυσε το πρόγραμμα που τους είχε δώσει η διαιτολόγος και αποκαλούσε δίαιτα Άτκινς και επίσης μου είπε πως δυσκολεύονται πολύ οικονομικά να την ακολουθήσουν. Αφού δε μου έπεσαν τα μαλλιά πάλι καλά.
Το πρόγραμμα της περιελάμβανε 2 γεύματα την ημέρα ΜΟΝΟ με πρωτείνη και 8 μπάρες Άτκινς! Δηλαδή η κοπέλα ένα μήνα που κάνει τη δίαιτα τρώει μόνο κρεατικά, αβγά και μπάρες! Για σαλάτα ούτε λόγος. Τις είπε να πάρει και βιταμίνες αν νιώθει ζαλάδες αλλιώς να μην πάρει!! Αυτό η θαυμαστή διατολόγος ονόμαζε δίαιτα Άτκινς!!
Και ας αφήσω το οικονομικό (8*1.80=14.40 ευρώ την ημέρα μόνο για τις μπάρες) που έχει σημασία αλλά περισσότερη έχει η υγεία. Αυτή η διαιτολόγος, ο Θεός να την κάνει, δεν το λυπήθηκε το κορίτσι? Που αποκλείεται να αδυνατίσει με αυτό τον τρόπο. Πόσο θα αντέξει να τρώει έτσι και πόσο θα αντέξει η τσέπη τους? Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν? Και κυριως την ψυχολογία της που θα καταρακωθεί μετά από άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια?
Φυσικά της είπα όσο πιο ευγενικά μπορούσα ότι αυτή δεν είναι δίαιτα Άτκινς και να κάνει έρευνα μόνη της στο διαδύκτιο και αν μπορεί να αγοράσει το βιβλίο... Δυστυχώς δεν φάνηκε να πολυπείθεται και λογικό είναι. Μία άγνωστη στο σουπερμάρκετ ενάντια στο λόγο της διαιτολόγου. Ελπίζω να το κάνει πάντως..
Σας έφαγα στην πολυλογία αλλά δεν άντεχα, ήθελα να το πω!
14-08-2012, 12:36 #665
σοκαριστικό.
δηλαδή από κάθε δίαιτα προωθούν κάτι, από ολιγοθερμιδικές low-fat το ξενικάλ, τα ζουμιά και τώρα σε low-carb τις μπάρες ατκινς που αν και είναι low-carb δεν είναι low-insulin...
αναρωτιέμαι εάν η διατροφολόγος έχει σπουδάσει κάτι, τει, ιεκ, ή απλά εάν έβαλε μια ταμπέλα έξω από ένα γραφείο και το παίζει επιστήμων.
πολύ παραπληροφόρηση
κρίμα το κοριτσάκι που έχει απογοητευτεί, έχει ταλαιπωρηθεί, έχει πεινάσει και τώρα με την μαλτιτόλη και ξυλιτόλη που έχουν οι μπάρες θα πεινάσει κιάλλο και δεν θα χάσει και τίποτα, άσε που θα πάθει αβιταμίνωση
14-08-2012, 14:41 #666
γεια σας κοριτσια...εχω πολυ καιρο να μπω αλλα και πολλα κιλα εχασα!!!!:bigsmile:..ειμαι 75 με αυτην την τελεια διαιτα, και παω να φτιαξω το τικερακι μου!!!
ενημερωτικα εκανα 6 μηνες ατκινς πρωτη φαση, και 3 μηνες ατκινς δευτερη και τριτη φαση. Σε αυτους τους μηνες εχασα περιπου 23 κιλα!!
Τωρα ειμαι στη συντηρηση απλως προσεχιοντας μην τα ξαναπαρω!:kiss:
14-08-2012, 22:21 #667
AXOY!!!!!!!!! ΝΑ ΤΗ ΠΙΑΣΩ ΤΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΗ ΞΕΜΑΛΛΙΑΣΩ!!! τη κατεστρεψε τη κοπελα! αφου και οι μπαρες οι ιδιες λενε να μη τρως πανω απο μια τη φορα!
η χοληστερινη θα παει στα υψη.....
16-08-2012, 11:12 #668
mamadyo χάθηκες.... αλλά είχες ευχάριστα νέα.... μπράβο τα κατάφερες !!!!!!! αν θέλεις πες μας λίγο για τη διατροφή σου...
και πάλι συγχαρητήρια, είναι ωραίο να ακούς τέτοια νέα !!!!!
16-08-2012, 17:24 #669
Originally posted by mamadyo
γεια σας κοριτσια...εχω πολυ καιρο να μπω αλλα και πολλα κιλα εχασα!!!!:bigsmile:..ειμαι 75 με αυτην την τελεια διαιτα, και παω να φτιαξω το τικερακι μου!!!
ενημερωτικα εκανα 6 μηνες ατκινς πρωτη φαση, και 3 μηνες ατκινς δευτερη και τριτη φαση. Σε αυτους τους μηνες εχασα περιπου 23 κιλα!!
Τωρα ειμαι στη συντηρηση απλως προσεχιοντας μην τα ξαναπαρω!:kiss:
μια ερώτηση, έκανες 6 μήνες της πρώτης φάσης χωρίς φρούτα και με περιορισμένα τα γαλακτοκομικά και γύρω στα 20γρ υδατάνθρακες την ημέρα?
κατάφερα να φτιάξω low-carb τούρτα, δυστυχώς το παντεσπάνι λιναρόσπορου επιπλέει σαν φελλός... η δεύτερη προσπάθεια με φρυγανιές χωρίς ζάχαρη έπιασε, θα ανεβάσω την συνταγή μόλις με αφήσει ήσυχη το κρυολόγημα
16-08-2012, 17:30 #670
Συγχαρητήρια κι απο μένα!!
Έχω πήξει με τη δουλειά και δεν προλαβαίνω να γράψω.
Κλαψ!
18-08-2012, 15:09 #671
Μπραβο mamadyo και γω 1/9 κλεινω ενα χρονο στην Ατκινς.Βεβαια τους τελευταιους μηνες τρωω κανονικα και προσπαθω και γω να διατηρησω τα κεκτημενα και λεω απο χειμωνα να βαλω μπρος για τα τελευταια αναθεματισμενα κιλακια...ειδομεν!:bouncy:
22-08-2012, 08:38 #672
κοριτσακια χαθηκα γιατι το μικροτερο μου τρεχει πανω κατω ολο το σπιτι και δεν κοιμαται οπως κοιμοταν! Η δουλεια εχει αρχισει παλι στο φουλ, οποτε με καταλάβαινετε. Ευελπιστω σιγα σιγα να ξαναβρω τους ρυθμους μου.
Για έξι μηνες δεν έφαγα φρουτα ναι....δεν τα στερηθηκα γιατι ηταν Χειμωνας και δεν με ενθουσιαζαν. Γαλα και γιαουρτι μετα το πρωτο τριμηνο εφαγα. Τους υδατανθρακες προσεχα μονο και αν καμια φορα εφταναν 30 την ημερα, την επομενη ετρωγα 10 ας πουμε.
Δεν την εκανα πολυ αυστηρα γιατι δεν θα αντεχα να την κανω νομιζω.
Τα 23 κιλα τα έχασα σε 9 μηνες. Ειχα ξεκινησει 15 Οκτωβριου. Τα προηγουμενα κιλα τα ειχα χασει ,με υποθερμιδικη.
Μπαρες εγω ετρωγα και μαλιστα απο την πρωτη φαση. Δεν επαιρνα ομως τις σοκολατιτσες αλλα τις μπαρες δημητριακων πιο πολυ. Με βοηθησαν πολυ.
Οταν περασε το εξαμηνο με επιασε μια μανια και για καναδυο εβδομαδες εφαγα ολα τα γλυκα του κοσμου. Πηρα ενα κιλο (προσεχα τις θερμιδες) και ξαναρχισα μετα κατευθειαν απο την δευτερη-τριτη φαση....
Ισως αν την εκανα πιο σωστα να ειχα χασει περισσοτερα η γρηγοροτερα αλλα για καποιαν που εχει πολλα κιλα να χασει νομιζω οτι αυτο ειναι ανεφικτο. Αν εχεις καμια 10αρια ειναι ευκολα τα πραγματα....σε δυο μηνες εχεις καθαρισει... Για εμενα ομως η διαιτα κραταει σχεδον δυο χρονια οποτε χρειαζομουν και τα διαλλειματα.
Επισης να πω οτι εγω δεν μαγειρεψα ποτε ειδικες συνταγες, πχ τουρτα λοου φατ.
ετρωγα ψητα-σαλατες (προσπαθουσα να τρωω συχνα ψαρι), αυγα, γιαουρτια, τυρια. Αυτα ως επι τω πλειστον. Ακουγεται βαρετο αλλα δεν ηταν γιατι τα ψητα ηταν διαφορων ειδων. Χοιρινο, κοτοπουλο,μοσχαρι, αρνι, ψαρι, θαλασσινα.....και πολλες σαλατες...απο ολλα τα ειδη..
23-08-2012, 14:02 #673
γεια σασ κ παλι!!!μολισ επεστρεψα απο διακοπες κ αυριο θα ξεκινησω την διατροφη ατκινσ!ακομη δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα τα πραγματα στο μυαλο μου αλλα αν περιμενω να τα μαθω ολα τελεια δεν θα την ξεκινησω ποτε!θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να πιω γαλα σογιασ η αμυγδαλου στην πρωτη φαση.επισησ αν με πιασει ταση για γλυκο αν μπορω να φαω ενα μικρο κομματακι sweet n balance οπως κ για τα αλλαντικα γαλοπουλασ αν προτεινετε καποια συγκεκριμενη μαρκα που εχετε δοκιμασει κ ξερετε οτι δεν εχει ζαχαρη.ευχαριστω!
23-08-2012, 14:12 #674
οχι γαλα ο,τι εκτος απο πληρες γαλα θυλαστικων (αγελαδα/κατσικα/προβατο) η γαλα καρυδας. Θα σου ρημαξουν τη υγεια με τη παροδο του χρονου, κυριως χοληστερινη. ΜΟΝΟ τροφες σε φυσικη μορφη. Αλλαντικα, δες παραπανω πως να κανεις μονη σου.
Για γλυκο μπορεις να κανεις μους σοκολατα με πληρες κρεμα γαλακτος και κακαο green&blacks, ειναι η μονη μαρκα με χαμηλους υδατανθρακες και αρκετα γλυκο απο φυση του και δε χρειαζεται επιπλεον γλυκαντικο.
23-08-2012, 22:48 #675
misery δεν καταλαβα ετσι οπωσ το γραφεισ για το γαλα..το ζωικο ξερω οτι δεν επιτρεπεται στην πρωτη φαση αλλα τησ σογιασ?ποιο εχει χοληστερινη ?αλλαντικα δεν μπορω να φτιαξω μονη μου δυστυχως ..η κρεμα γαλακτοσ επιτρεπεται κ στην πρωτη φαση με κακαο κ στεβια σαν τυπου σοκολατουχο γαλα?αληθεια τα γλυκαντικα ποσουσ υδατανθρακες θα πρεπει να τουσ μετραω?καθε δισκιο ισουται με ενα γραμμαριο κ το ιδιο ισχυει κ για την στεβια??
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση