Results 691 to 705 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
04-09-2012, 02:14 #691
Originally posted by MerryMaker_Misery
οχι ασπαρταμη κουκλα μου =( εστω σουκραλοζη
πάλι σε στέβια με βλέπω
κοίταξε τα συστατικά tsitaki γιατί κι εγώ είδα γάλα αμυγδάλου και γάλα φουντουκιού (ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ) και θεώρησα ότι αφού είναι γάλα, είναι γάλα, τέρμα, δεν θα έχει πρόσθετα
και τελικά κοίταξα τα συστατικά και είχε ζάχαρη :sniff:
Αυτόν τον μήνα δεν την τηρώ κατά γράμμα την low-carb διατροφή. Συνήθως τρώω ψωμί (ολικής άλεσης και πολύ λίγο, αλλά σε κάθε γεύμα), αρκετά φρούτα, συν 4-5 ατασθαλίες (γλυκά με φουλ ζάχαρη) και έχω χάσει σε ένα μήνα μισό κιλό.
Στην ουσία δεν μπαίνω σε κέτωση αλλά και πάλι δεν δίνω στο σώμα μου πολύ εύκολη ενέργεια με την σέσουλα οπότε χάνω αλλά λίγο, τουλάχιστον δεν παίρνω βάρος.
Γενικότερα, όποιος δεν αντέχει την atkins και τα 20-40γρ υδατάνθρακες την ημέρα μπορεί να τους αυξήσει, π.χ. 60-100γρ, ΔΕΝ θα μπαίνει σε κέτωση, θα χάνει αργά, και αυτη η διατροφή στην ουσία είναι δίαιτα ζώνης, που τρως λίγο απ'όλα αλλά ελέγχεις τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Πάντως ξαναξεκινήσαν οι λιγούρες και η έντονη πείνα και δεν μ'αρέσει σαν τρόπος ζωήςθα ξανακάνω το induction για να ξαναμπω σε κέτωση
- 04-09-2012, 14:59 #692
γεια σοθ οτιοσα! κοιταξα τα συστατικα προσεκτικα κ δεν εχει ζαχαρη!θα σασ πω τι εφαγα χτεσ κ σημερα κ δεν εχω κατεβει παρα μονο 300 γρ κ αυτο νομιζω οτι οφειλεται στο οτι ζυγιστηκα βραδυ κ το πρωι την επομενη.
πρωινο χτεσ 1 φρυγανια σκανδιναβικη με γαλοπουλα κ κασερι κ σημερα ενα ποτηρι γαλα αμυγδαλο με ενα κουταλακι sweet n balance σιροπι κ ενα babybell. meshmeri xtes 2 ayγα με μια μικρη ντοματα κ φετα με μαρουλι σαλατα κ το βραδυ 3 σουβλακια.σημερα μεσημερι 2 μπιφτεκια (συνταγη ατκινσ) με μαγιονεζα κ μουυσταρδα κ σαλατα σεσκουλα κ 2 μανιταρια ψητα(οχι πλευρωτους) . τι κανω λαθος? επισησ μπορει καποια να μου πει πως καταλαβαινεις οτι εισαι σε κετωση? αυτο το συστατικο , η μαλιτολη υπαρχει στο σιροπι sweet n balance .επισηε τα αναψυκτικα λαιτ που επιτρεπονται εχουν ασπαρταμη σωστα?εχω μπερδευτει γιατι στο βιβλιο τα επιτρεπουν κ εσεισ λετε οχι..μια βοηθεια η καποιο λινκ για να κανταλαβω τι γινεται υυπαρχει?
04-09-2012, 16:54 #693
Κοιτα, θα κανω μια λιστα και απο εκει και περα κανονισε οπως θες το μενου σου. Δινω αυτη τη διαιτα σε γνωστους μου και με περπατημα και λιγο γυμναστικη, οποιος εχει ορεξη, χανει απο τη δευτερη μερα. Το βιβλιο οπως εξηγησα, στοχευει αμερικανους που δεν αλλαζουν διατροφη/μυαλα με τιποτα, οποτε επιτρεπει πραγματα που κανονικα δεν θα επρεπε να καταναλωνει κανεις, και βγαλανε και μερικα προιοντα για τη διατροφη αυτη, για να οικονομήσουν και αυτοι κατι.
ΠΡΩΤΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:
Ολα τα μη-επεξεργασμενα κρεατα
Κιτρινα τυρια
αυγα
ψαρι
αγγουρι (με μετρο)
ντοματα (με μετρο)
ολα τα πρασσινα φυλλωδη χορτα
ταχινι
αβοκαντο
μπροκολο
ελιες
μανιταρι
μαρουλι
πιπεριες (με μετρο)
σκανδυναβικες φρυγανιες
λιναροσπορο
πιτουρο βρωμης
κρεμα γαλακτος πληρες (με μετρο)
ελαιολαδο
βουτηρο γαλακτος
λαδι καρυδας
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ (περαν απο τα αυτονόητα) :
επεξεργασμενα κρεατα, τυπου μπεικον/αλαντικα
λοου-καρμπ προιοντα (συμπεριλαμβανομενου μπαρες ατκινς)
ηλιελαια/σπορελαια/φυτινη
προιοντα με συντηριτικα/χημικα
υπομονη 2 βδομαδες για να μη ταλαιπωρείσαι 20.
06-09-2012, 14:46 #694
εχω τη εντυπωση πως τρομαζω κοσμο μεσω κειμενου Ο_ο ειμαι καλη! το ορκιζομαι!! (μου το λεει και η μαμα μου!!!! =P)
14-09-2012, 19:54 #695
δηλαδή να την ακούω την δικιά μου?
λοιπόν, ερώτηση, πόσους υδατάνθρακες να έχει ένας κριτικός ντάκος, από αυτούς που έχει ο ΑΒ?
Δεν έχει ετικέτα.
Δεύτερον, πως νιώθετε με την σίκαλη?
Τρώτε στη 2η φάση? Την κρατάτε για την 3η?
Εγώ χωρίς αυστηρή low-carb (το έγραψα και πιο πάνω) και χωρίς γυμναστική (ποιος αντέχει με τέτοια ζέστη) έχασα 1 κιλό
14-09-2012, 21:07 #696
από sagia
otiosa γεια σου! με ενδιαφερον διαβασα το ποστ σου σχετικα με την εμπειρια σου με τη low carb διατροφη. επειδη αναφερεις οτι την ακολουθεις, συντηρεισαι με λαχανικα, μερικα φρουτα και πολλες πρωτεινες? και σε τι ποσοτητες μεσα στη μερα? ακολουθω κι εγω αυτο το μοντελο αλλα πειναω τρωγοντας απειρα(απειρα ομως)λαχανικα, περιπου 500γρ κρεατος/ψαριου/κοτοπουλου (αυτο μοιρασμενο σε 3 γευματα) και καμια φορα κανα πρασινο μηλο! εχω κοψει εντελως τα γαλακτοκομικα(αν κ λατρευω το γιαουρτι!!!) και πινω 3-4 λιτρα νερο! ομως πειναω και δε χανω(μη σου πω οτι παιρνω κιολας-μαλλον πολλες φυτικες ινες)! δεν εχω προβλημα βαρους αλλα το κανω για να συντηρουμαι. σαν εφηβη εκανα διαιτες(τα χα τα κιλακια μου), υπηρξα βουλιμικη για 5 χρονια(με εξοδο τροφης-τωρα το εχω αραιωσει πολυ) και θελοντας να απαλλαγω ξαναεκανα lowcarb διατροφη.αλλα μιλαμε δε χορταινω τιποτα! τοσα πρασινικα, η κοιλια τουμπανο και ομως... Παρεμπιπτοντως, ειδα τα βιντεακια του uctv κι ενθουσιαστηκα!!! κι αυτος ο dr lustig τι γλυκος!!! μου θυμιζει μαικλ νταγκλας(στο παχυτερο και νεοτερο), αδερφια θα τους εκανα!
έκανες induction για 2 εβδομάδες?
όταν λες λαχανικά, τι λαχανικά ακριβώς? π.χ. το παντζάρι κ το καρότο είναι αμυλούχα όπως η πατάτα
τις πρωτες μερες τρως πολύ μέχρι να μάθεις να ξεχωρίζεις την πείνα από την δίψα
προσωπικά θα σου έλεγα να ψάξεις για κρυφούς υδατάνθρακες υψηλής γλυκαιμικής αξίας, π.χ. ζάχαρη μέσα σε ψωμί... ολικής άλεσης ή σε γιαουρτάκι που δείχνει αθώο ή ακόμα και τυράκι που δείχνει αθώο, ζάχαρη σε συντηρητικά π.χ. κονσέρβα με ελιές (κι όμως την έπαθα από εκεί και μετά μια λιγούρα να, και αναρωτιόμουν γιατί πεινάω)
γιατί έκοψες γαλακτοκομικά?
όταν ξαφνικά πεινούσα τον πρώτο καιρό ανακάλυπτα ότι είχα καταναλώσει ζάχαρη χωρίς να το ξέρω, γενικά ψάχνε τα συστατικά από ό,τι τρως
σήμερα έφαγα π.χ.
πρωινό: αυγό με κράκερ σίκαλης + λίγη γραβιέρα
μεσημέρι: δύο μεγάλες ντομάτες με φέτα, μισό κρεμμύδι, κοτόπουλο, λίγο ντάκο ολικής άλεσης, λάδι
απόγευμα: λίγα αμύγδαλα και μια βανίλια (φρούτο)
βράδυ: θα φάω πάλι σαλάτα με κοτόπουλο
Δεν έχασα τίποτα τον πρώτο ενάμιση μήνα, μετά ξαφνικά πήρα την κατηφόρα
Γενικότερα σε low-carb παίζουν πολλά ρόλο, είχα δώσει σε προηγουμενη σελίδα ένα άρθρο που έλεγε γιατί μπορεί να μην χάνεις βάρος. Συχνά άτομα με διαβήτη ή προδιαβήτη (ελαφρώς ανεβασμένο ζάχαρο) χάνουν αφότου κατεβεί το ζάχαρο με την διατροφή και συνηθίσει ο οργανισμός να μην κάνει υπερέκκριση ινσουλίνης
Επίσης για να παράξει το συκώτι αρκετές κετώνες (= σώματα που χρησιμοποιούν το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια) χρειάζεται αρκετός χρόνος, ειδικά εάν η διατροφή μας πριν ήταν γεμάτη από λευκά (ψωμί, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι). Φαντάσου να αλλάζεις ξαφνικά πηγή ενέργειας, πρέπει να αλλάξει το πως λειτουργεί. Στα μισά του δεύτερου μήνα είχα μια φοβερή κούραση για μερικές μέρες, πήγα και στη γιατρό μου και τελικά οι εξετάσεις βγήκαν μια χαρά (για πρώτη φορά στη ζωή μου), μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει γιατί το κούρασα όταν άλλαξα ξαφνικά τρόπο διατροφής
Διάβαζα σε ένα μπλογκ ότι υπήρχε άτομο που έπαιρνε βάρος σε low-carb, τι έτρωγε? ένα κεσέ βούτυρο την ημέρα! έπαιρνε κουτάλι και δώστου...
Γενικότερα επειδή σου "επιτρέπει" λαχανικά, λίπος-λάδι και κρέας δεν σημαίνει ότι δεν θέλει μέτρο. Κι αν φάω παραπάνω μεσημεριανό (κι ας είναι low-carb) θα πεινάσω πιο γρήγορα. Ακόμα κι εδώ παίζει σημασία η συχνότητα των γευμάτων, χρειάζονται πολλά και μικρά
Οι φυτικές ίνες ΔΕΝ παχαίνουν. Για την ακρίβεια ΔΕΝ μεταβολίζονται καν από τον οργανισμό, είναι υδατάνθρακες αλλά δεν σηκώνουν καθόλου την ινσουλίνη στο αίμα. Είναι να μην τις αγαπάς?
16-09-2012, 14:51 #697
Originally posted by otiosa
δηλαδή να την ακούω την δικιά μου?
λοιπόν, ερώτηση, πόσους υδατάνθρακες να έχει ένας κριτικός ντάκος, από αυτούς που έχει ο ΑΒ?
Δεν έχει ετικέτα.
Δεύτερον, πως νιώθετε με την σίκαλη?
Τρώτε στη 2η φάση? Την κρατάτε για την 3η?
Εγώ χωρίς αυστηρή low-carb (το έγραψα και πιο πάνω) και χωρίς γυμναστική (ποιος αντέχει με τέτοια ζέστη) έχασα 1 κιλό
Αντε γιατι χαθηκαμε,τι εφαγα σημερα....
Πρωι λιγη σοκολατα canderel
Μεσημερι κοτοπουλο σουβλας με σαλατα (iceberg,μαγιονεζα,guda).
Απογευμα θα παω για καφεδακι και μιας και κρυωσε και ο καιρος ενας ζεστος καπουτσινο με δυο ζαχαρινες ειναι ο,τι πρεπει.
Βραδυ γιαουρτακι μαλλον με κανα παξιμαδι.:smilegrin:
16-09-2012, 23:59 #698
παιδια τι κανετε?εγω δεν κανω ατκινσ καθολου..ξεκινησα καλα αλλα λογω διαφορων συνθηκων την χαλασα κ δεν αρχισα ξανα.σκεφτομαι να την αρχισω την αλλη δευτερα γιατι κυριακη βαφτιζεται ο ανηψιος μου κ αν την αρχισω αυριο θα την χαλασω παλι την κυριακη..σε διαφορα φορουμ ειχα δει ατομα που μιλουσαν για τυπου ατκινσ κ κανανε 3 μερεσ με μια μερα παυση κ ξανα 3 μερες κ ειχαν αποτελεσμα.εγω αυτο που ρωτησα κ δεν μου απαντησατε ειναι πως καταλαβαινεις οτι εισαι σε κετωση?
17-09-2012, 18:09 #699
Κετοστιξ στα φαρμακεια.Ο οργανισμος θελει 3 μερες να μπει σε κετωση.
10-12-2012, 21:37 #700
Ποια είναι η μαγιονέζα χωρίς ζάχαρη;
Και κάτι άλλο να ρωτήσω βρώμη πόση μπορούμε να τρώμε τη μέρα;Γιατί σκέφτομαι να αντικαταστήσω το αλεύρι με τη βρώμη στα πάντα.Πχ να φτιάξω κέικ με αλεύρι βρώμης ή ψωμί μόνο με αλεύρι βρώμης αλλά φοβάμαι μη μου δημιουργηθεί θέμα εντερικό μιας και έχω το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.
10-12-2012, 22:30 #701
Originally posted by Tassos67
13-12-2012, 21:28 #702
Τάσο επειδη εχω το ιδιο προβλημα με το νερο , δεν πινω καθολου , και την βγαζω με καφεδες , τελευταια προσπαθω να αναμειγνυω χυμο χωρις ζαχαρη του εμποριου με διαφορα φρουτα , τυπου Μοtion με νερο και τελικα εχει αποτελεσμα .........Δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα απο το να μην πινω καθολου νερο πινω καθε φορα μισο ποτηρι και παραπανω με το χυμο ............. Απλα μια ιδεα .......Καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου ............
14-12-2012, 15:06 #703
gia pe Tasso pos diladi einai sosto na zygisesai?
Στο ζυγισμα φαινεται οτι ανεβηκα. Οταν ο καιρος ηταν ζεστος ανεβαινα ακομη και δυο κιλα απο το πρωϊ εως το απογευμα. Για καποιο λογο που δεν καταλαβαινω ειχα κατακρατησεις. Ομως με αυτο το χρονιο, καθημερινο και διπλο ζυγισμα καταλαβα πως κυμαινεται το βαρος μου. Ετσι δεν πεφτω στην παγιδα που πεφτουν πολλοι να τυγχανει να ζυγιζονται σε καποια φαση που ειχαν προσωρινη αυξηση η οποια δεν αντικατοπτριζει την απωλεια βαρους τους και φερνει αδικες απογοητευσεις. [/quote]
16-12-2012, 23:29 #704
πωπω Τάσο ακούω μαγιό και κρυώνω χαχαχα γιατί καλέ να μην έχεις ανεβασμένη ψυχολογία ;;; Και μόνο το ότι έχεις χάσει 32 κιλά είναι αρκετό για είναι η ψυχολογία σου στα ήψη ! ΜΠΡΑΒΟ ! μακάρι κι εγώ να φτάσω σε αυτή τη φάση (και ακόμη περισσότερα κιολας) κάποια στιγμή ....
06-01-2013, 20:00 #705
αυξήθηκε η low-carb παρέα! καλως ήρθατε!
Μπράβο τάσσος67 για την απώλεια!
Λοιπόν, ανακάλυψα κράκερ σουσαμιού, είναι σαν τα όλα τα κράκερς, έχουν πολύ ωραία γεύση και αφού φτιάχνονται από κοπανισμένο σουσάμι έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες, επίσης δεν έχουν γλουτείνη αφού δεν έχουν αλεύρι
Σήμερα ξαναξεκίνησα, δεν θέλω να μειώσω τους υδατάνθρακες σε πολύ χαμηλά επίπεδα όπου μετά θα αναγκαστώ να φάω γλυκά και ό,τι σκ@... βρω μπροστά μου. Δυστυχώς η low-carb θέλει πολύ μαγείρεμα και προετοιμασία από το σπίτι και γνωρίζω ότι δεν θα έχω τον χρόνο για κάτι τέτοιο.
Έχω μια ερώτηση για παλιά μέλη, εάν τρώω λίγα (μισή κούπα) ζυμαρικά ολικής ή 3-4 φρούτα την ημέρα, ξεφεύγω πάνω από 100 υδατάνθρακες την ημέρα??
Θέλω να είμαι γύρω στους 60-100 αλλά όχι παραπάνω
Πόσους υδατάνθρακες τρώτε εσείς που είστε στην συντήρηση?
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....