Results 616 to 630 of 718
Thread: (Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα
-
03-08-2012, 20:55 #616
thanks otiosa! πολυ χρησιμα και αυτα...
παντως, κατα εναν περιεργο τροπο, η φραση "Τον γύρο κοτόπουλο παρεπιπτόντως αναγουλιάζω και μόνο που τον βλέπω στημένο να γυρνάει και να του τρέχουν τα ροζ ζουμιά από μέσα του κοτόπουλου που δεν έχει ψηθεί ακόμα αλλά βρέχουν το ψημμένο" μου ανοιξε παραπανω την ορεξη για γυρο κοτοπουλο...:smilegrin: διατροφικες διαστροφες...
παντως οι πρωτες μου εντυπωσεις απο την "as low carb as possible" ειναι πολυ θετικες..δεν νιωθω τοσο κουρασμενη ουτε θελω να τρωω ψωμια και τα λοιπα της ιδιας συνομοταξιας καθε μιση ωρα..
τωρα οι προσεχεις στοχοι μου (γιατι πανω απ'ολα πρεπει να εχουμε στοχους στη ζωη!) :
-θελω να μαθω να φταχνω λιναρόψωμο
-να πεσω κατω απο τα 90 μεχρι τελη Αυγουστου
- 03-08-2012, 23:31 #617
Εγω εχω τρελα το πρωινο αβοκαντο. Τιγκα φυτικες ινες, (στους 26 υδατανθρακες, οι 20 ειναι φυτικες ινες, που ειναι 500γρ αβοκαντο, ενα τεραστιο, οποτε ειναι στο περιπου 1,5 υδ/100γρ! ) και με κραταει σε προγραμμα, μαζι με τα πρασσινα.
04-08-2012, 09:58 #618
Γεια σααας!!
Έλειπα λίγες μέρες γιατι πήγα ταξιδάκι και δεν είχα Ιντερνετ να μπω! Από χτες τα κεφάλια μέσα.
Σε γενικές γραμμές έφαγα πολύ σωστά αλλά το παράκανα με το αλκοόλ ( όλες τις μέρες :crazy: ) και φυσικά έχω βγει από κέτωση και έχω τσιμπήσει και κάποιο μισόκιλο. Από σήμερα μαζεύομαι!!!
04-08-2012, 17:53 #619
πρωί: γαλα+ all bran + 1 νεκταρινι
ενδιάμεσα: 3 ελιες
μεσημέρι: κοτόπουλο και αγγουρι + λιγη φετα
απογευμα: ζελε με σουκραλοζη
βράδυ: (θα φαω)κοτόπουλο και αγγουρι
κοριτσια εχω ενα θεμα με το πρωινο..εκτος απο αυτο που γραφω η κανα τοστ νομιζω πως δεν μπορω να φαω κατι αλλο..βεβαια ισως με τον καιρο συνηθισω..
και ποτε επιτελους θα μου φυγει η τρελη επιθυμια για υδατανθρακες που εχω? βεβαια τον τελευταιο καιρο η διατροφη μου βασιζοταν σχεδον αποκλειστικα σ'αυτους..
παραθετω το site ενος αναλυτικου πινακα υδατανθρακων που βρηκα...για οσους ενδιαφερονται..!
http://gr.atkins.com/uploads/Carb%20counter%20Greek.pdf
04-08-2012, 22:54 #620
4/8/12
09.00: 1 κομμάτι κασέρι, καφέ χωρίς ζάχαρη
10.00: 1 λίτρο νερό
11.30: 1 βραστό αβγό
13.30: 1 μήλο
15.30: 3 ψητά λουκάνικα, 1 μπολ λαχανοσαλάτα με μαγιονέζα, 1 βραστό αβγό
18.00: 1 zero, 1 φέτα γαλοπούλα
20.00: 1 ντομάτα και 1 κομμάτι κασέρι
05-08-2012, 21:17 #621
helena2309 σε ευχαριστώ για τον οδηγό, δεν ήξερα ότι είχε βγει και στα ελληνικά!
τι εννοείς ως πείνα? σου λείπουν γευστικά οι υδατάνθρακες ή πεινάς σαν να τρως και δεν αισθάνεσαι κορεσμό?
το δεύτερο σταματάει όταν μπεις σε κέτωση. εμένα ήταν το απόγευμα της πρώτης μέρας. αλλά την δεύτερη εβδομάδα είχα πάλι πείνα δυνατή, γιατί? είχε ζάχαρη το τυρί και το μπέικον που έτρωγα και στην ουσία με βγάζανε από κέτωση. ψάξε τις ετικέτες! μόλις ο οργανισμός μπει σε κέτωση, σταματάς να πεινάς γιατί έχει βρει ενέργεια, το αποθηκευμένο λίπος. μηπως διψάς? στην αρχή μπέρδευα την πείνα με την δίψα. κυρίως διψούσα αλλά δεν το είχα συνηθίσει οπότε κάτι μου έλειπε και νόμιζα ότι πεινάω.
πόσες μέρες πάνε από την πρώτη μέρα που έκοψες ζάχαρη και περιόρισες υδατάνθρακες?
γευστικά υπάρχουν συνταγές για να αντικαταστήσεις συνταγές που έτρωγες πριν, στο ίντερνετ, ακόμα και στο youtube έχουν ανεβάσει τις συνταγές βήμα βήμα
nubcake τώρα τρως τόσο λίγο ή έτρωγες τόσο και στην αρχή της δίαιτας? σταδιακά έγινε?
πρωί: ομελέτα με βλήτα και φέτα
μεσημέρι-παραλία : αμύγδαλα + φουντούκια
απόγευμα: αρνάκι με φασολάκια + μελιτζάνες
βράδυ: μάλλον τίποτα γιατί έφαγα πολύ το απογευμα και ακόμα δεν έχω χωνέψει, σίγουρα σπιτικό παγωτό με στέβια
05-08-2012, 22:11 #622
hi otiosa ....
εννοω οτι λογω της μακροχρονιας εξαρτησης/εθισμου μου απο τους επεξεργασμενους υδατανθρακες βλεπω πχ κρουασαν και εγω ξερω πως συγκρατουμαι (χωρις να πειναω ιδιαιτερα)..σιγουρα ειναι και ψυχολογικο..ειπαμε..κανονικ η "εξαρτηση"..
εχει περιπου 1 εβδομαδα που εκοψα ολoυς τους επεξεργασμενους υδατανθρακες, τρωω κανα 2 φρουτα/μερα, ψωμι η δημητριακα ολικης μονο το πρωι, και στα υπολοιπα γευματα πρωτεινη+σαλατα ..πηρα και εφτιαξα ζελε με σουκραλοζη και οποτε μου ερχεται η επιθυμια για γλυκο τρωω κανα 2 κουταλιες..!
06-08-2012, 14:43 #623
σύμφωνα με το induction της atkins δεν επιτρέπεται καθόλου το ψωμί τις δύο πρώτες εβδομάδες. Foods forbidden on atkins induction
Το induction διαρκεί 2 εβδομάδες και το όριο είναι τα 20 γραμμάρια τα οποία παίρνεις από λαχανικά ενώ απαγορεύονται εντελώς οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα φρούτα. Είναι σκληρό, κουραστικό αλλά μπαίνεις σίγουρα σε κέτωση και βλέπεις γρηγορότερα τα αποτελέσματα της διατροφής. Μετά, στην δεύτερη φάση, μπορείς να φας φρούτα αλλά όχι ψωμί, το ψωμί είναι για όταν είσαι στην συντήρηση αλλά και πάλι με μέτρο.
Δεν είναι απαραίτητο όμως να μπεις σε low-carb διατροφή με την απότομη διακοπή που προτείνει ο atkins, εάν συνεχίσεις αυτό που κάνεις θα σταματήσεις να πεινάς αλλά πιο αργά σε σχέση με αυτούς που έκαναν το atkins induction και το βάρος που θα χάνεις θα είναι λιγότερο, πιθανόν να μην μπαίνεις σε κέτωση
...
The Negative Side of Atkins Induction
On the other hand, it's clear to me that Induction isn't for everyone. My heart sinks every time I hear someone say that they tried Atkins but quit because it was "too hard." I think, "there goes someone else who could have been helped by cutting carbs but was turned off by an approach that is very restrictive." The fact is that most people don't need to cut carbs this much to get the benefits, and there is nothing wrong with starting the Atkins Diet at a higher carb level, as the quote at the top of this page attests.
Όσο έτρωγα περίπου 30 γρ υδατάνθρακες, όλοι από λαχανικά, καθόλου ψωμί και ένα φρούτο, έχανα σταθερά λίγο παραπάνω από μισό κιλό την εβδομάδα. Τώρα που τρώω γύρω στα 70 γρ γιατί έχω αυξήσει τα φρούτα (4-5 την ημέρα) συν του ότι δεν γυμνάζομαι λόγω ζέστης χάνω πολύ λίγο, 100 γρ περίπου την εβδομάδα. Πιθανότατα να μην είμαι σε κέτωση αλλά τουλάχιστον κρατώ τα οφέλη μιας low-carb διατροφής κι ας μην χάνω και τόσο.
06-08-2012, 15:25 #624
thanks για το link otiosa..
το ξερω οτι δεν επιτρεπεται το ψωμι αλλα οπως ειπα θα προσπαθησω να κανω διατροφη "as low carb as possible" οχι ατκινς...το πρωι θα τρωω δημητριακα ολικης (εχω βρει και χωρις καθολου ζαχαρη) ή ψωμι +γαλα 1,5% ... τα αλλα γευματα θα προσπαθησω να στηριζονται σε καλη πρωτεινη+λαχανικα κ φρουτα..
06-08-2012, 17:17 #625
Originally posted by otiosa
nubcake τώρα τρως τόσο λίγο ή έτρωγες τόσο και στην αρχή της δίαιτας? σταδιακά έγινε?
Όταν κάνω δίαιτα παίρνω κατά Μ.Ο 1300 θερμίδες και στη συντήρηση 1500-1800. Αλλά προσπαθώ να κάνω μία πιο ελεύθερη low carb διατροφή που δε θα με κουράσει και να τρωω οταν πεινάω.
07-08-2012, 01:55 #626
Originally posted by NubCake
Σπάνια τρώω τόσο λίγο. Ανάλογα με την όρεξη μου. Υπάρχουν μέρες που τρώω ελάχιστα και μέρες που τρώω πολύ. Δεν θέλω να περιορίζω τον εαυτό μου και να έχω κανόνες του τύπου 6 γεύματα την ημέρα ή τόσες θερμίδες κλπ.
Όταν κάνω δίαιτα παίρνω κατά Μ.Ο 1300 θερμίδες και στη συντήρηση 1500-1800. Αλλά προσπαθώ να κάνω μία πιο ελεύθερη low carb διατροφή που δε θα με κουράσει και να τρωω οταν πεινάω.
πρωί: ομελέτα με αγγούρι + λίγο πεπόνι
δεκατιανό αμύγδαλα
μεσημέρι: ομελέτα με φασολάκια + 2 ροδάκινα
βράδυ: ένα μπιφτέκι με βλήτα και φέτα + 1 ροδάκινο
το έχω παρακάνει με τα φρούτα αλλά τα καλοκαιρινά είναι τα καλύτερα, από φθινόπωρο δεν θα πέφτω στον πειρασμό
έφαγα και λίγο παγωτό με στέβια αλλά η νέα συνταγή που έφτιαξα δεν ήταν και τόσο καλή, με το ζόρι το έφαγα.
07-08-2012, 16:45 #627
@otiosa σε ζηλέυω που μπορείς να φας αυτές τις θερμίδες. Εγώ δυστυχώς αν ξεπεράσω τις 1800 ακόμα και αν τρελαίνομαι στη γυμναστική θα παχύνω.
6/8
10.00: 1 μεγάλο κομμάτι παριζάκι και 1 ποτήρι γάλα 1.5%
12.45: 1 πράσινο μήλο
13.00: 1 μέτρια τσιπούρα ψητή, 1 μπολάκι χόρτα με 1 κ.σ ελαιόλαδο
17.00: 1 ζέρο, 10 φυστίκια
21.00: το ίδιο με μεσημέρι
07-08-2012, 18:15 #628
Originally posted by NubCake
@otiosa σε ζηλέυω που μπορείς να φας αυτές τις θερμίδες. Εγώ δυστυχώς αν ξεπεράσω τις 1800 ακόμα και αν τρελαίνομαι στη γυμναστική θα παχύνω.
έτρωγα 3500-4000 προ ατκινς και έχανα αλλά με αρκετή (επώδυνη) γυμναστική. Όταν μπήκα σε low-carb άρχισα να τρώω γύρω στις 2500, αφού δεν πεινούσα ιδιαίτερα και φυσικά έχανα και τώρα έχω πέσει κάτω απ'τις 2200 γιατί πεινάω ακόμα λιγότερο και συνεχίζω να χάνω. Δεν είμαι ψιλή αλλά είμαι μεγαλόσωμη, ο πατέρας μου είχε πει γιατί το στείλαμε το παιδί στο πανεπιστήμιο και όχι στην άρση βαρών :smilegrin:
πρωί: μπιφτέκι με κολοκυθάκια (που μου έκατσε στο στομάχιέχει άλλος πρόβλημα με το βοδινό κρέας? εκτός από βαρυστομαχιά έχω παρατηρήσει ότι μου κάνει και πονοκέφαλο. μόνο το βοδινό.)
δεκατιανό: καφές με στέβια
μεσημέρι: στήθος κοτόπουλο με βλήτα, ντομάτα και φέτα
απόγευμα: ένα ροδάκινο + sugar-free παγωτό
βράδυ: μάλλον αυγά με κοκκινιστές μελιτζάνες & μπάμιες και λιναρόψωμο.
07-08-2012, 22:25 #629
Aχ και γω δυστυχως πρεπει να προσεχω τις θερμιδες και γενικοτερα πρεπει μια ζωη να προσεχω γιατι παιρνω πολυ πολυ ευκολα βαρος.Ειναι πολυ σπαστικο αυτο:flaming: .
Σημερα πρωι ενα krispies με Lavash kiri cheese.
Μεσημερι μεριδα χορινο απο την Πιτα του Παππου+coca cola zero
Απογευμα 4-5 κομματακια σοκολατα canderel
Βραδυ μιση σαλατα σεφ
07-08-2012, 22:30 #630
Eπεσα πανω σ'αυτο εδω ψαχνοντας http://www.scribd.com/doc/46565881/T...ri-Tou-Xontrou ....δε το διαβασα ολο,αλλα εχει ενα χιουμοριστικο τροπο γραψιματος σε καποιους ισως φανει παρεξηγησιμος.Αν θελετε διαβαστε το.
Avoidant συμπεριφορά
15-05-2025, 19:56 in Σχέσεις και Επικοινωνία