(Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 48 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 718
    Senior Member
    Originally posted by asteropi
    Σε ποιο φορουμ ρωτησες ξενο?
    ναι, και ρωτησα γιατρο, και μου ειπε οτι ο μεταβολισμος πρωτεινης σε γλυκοζη λεγετε "γλυκοζογενεση"

[ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%...B5%CF%83%CE%B7 Στο κύτταρο η παρατηρούμενη γλυκογένεση, που λέγεται και γλυκοζογένεση, είναι πιο ενεργή όταν υφίσταται μικρή ανάγκη για ATP. Με τη βιοχημική αυτή διεργασία αντιμετωπίζονται οι ανάγκες του σώματος σε γλυκόζη όταν δεν υφίστανται σε επαρκή ποσότητα διαθέσιμοι υδατάνθρακες από την ακολουθούμενη διατροφή.

Οι δε άλλες θρεπτικές ουσίες όπως τα λιπίδια και οι πρωτεΐνες μπορούν να μετατραπούν σε γλυκόζη κυρίως στο ήπαρ και τα νεφρά.]

και σε μικροτερο βαθμο το κανει και το λιπος, αλλα πιο ευκολο ειναι της πρωτεινης.

Εψαξα λιγο παραπανω, και συμφωνα με τι βρηκα, μια διαιτα ατκινς για να γινει σωστα, πρεπει να εχει, 50% λιπος, 40% πρωτεινη 10% υδατανθρακες, που σημαινει οτι δεν πρεπει να ξεπερναει τις 800 θερμιδες. (1 υδ = 4 θερμιδες, η ατκινς δεχετε μεχρι 20, οποτε 80 θερμιδες, αν αυτο ειναι το 10% τοτε το 100% ειναι 800, ετσι το υπολογισα) οποτε βασιζεται μαλλον στο γεγονος οτι η πρωτεινη θα κοψει τη ορεξη....

ακομα το ψαχνω! σαν ντετεκτιβ νιωθω....

Edit: και να προσθεσω οτι ετσι χανουμε μυς με υποθερμιδικες διαιτες. Επειδη η πρωτεινη μεταβολιζεται σε γλυκοζη πιο ευκολα απο το λιπος.

τωρα ψαχνω να δω αν σωζεται η κατασταση με γυμναστικη, αλλα προς το παρων μου λενε

"σε κατασταση λιμοκτονιας, θα καψεις πρωτεινη πρωτα, γυμναστικη η μη. Για να σωσεις μυς, πρεπει να φας, να μεταβοληθει η πρωτεινη που ελαβες και οχι η πρωτεινη που εχεις, εξου και δεν πρεπει να το παρακανεις με τη γυμναστικη, πρωτα καις υδατανθρακες, μετα λιπος, μετα πρωτεινη, αν προσπερασεις το πρωτο σταδιο και πας κατευθειαν στο δευτερο, θα πας πολυ ευκολα στο τριτο. Ειναι πολυ λεπτες οι ισορροπιες"

και κατι μου ειπαν για τα πολλα μικρα γευματα, αλλα ημουν σε λιγο σοκ κατασταση και δε το καλοακουσα. Θα το ξαναρωτησω αυριο.

Senior Member
    παιδια πειτε μου για την κετωση....πως την μετρατε?

Senior Member
    Κετοστιξ απο φαρμακειο.Εγω δεν εχω παρει ποτε.

Senior Member
    ουτε εγω βλεπω να παιρνω....δεν θελω να γινω φανατικη της κετωσης...θελω απλα να χασω κιλακια! χαχαχχχα

Senior Member
    Originally posted by mamadyo
    ουτε εγω βλεπω να παιρνω....δεν θελω να γινω φανατικη της κετωσης...θελω απλα να χασω κιλακια! χαχαχχχα
    εγω ειχα βρει μια προσφορα για μετρηση με αιμα, 2 κουτακια στριπ και το μηχανημα μετρησης δωρο. Προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως γινεται με τη κετωση, αν τελικα οντως χανεις λιπος και οχι μυς οπως με τις αλλες διαιτες, γιατι μου φαινεται οτι ο μεταβολισμος μου σαλιγκαριεψε, δεν θελω να βασανιζομαι στη συντηρηση, για 1-2 κιλα των γιορτων, επι μηνες!

Λογω γιορτων, βαζω στον παγο το ψαξιμο, και το γυριζω σε υποθερμιδικη για να μπορεσω να δοκιμασω λιγο απ'ολα.

Senior Member
    Για να γραψω εγω αφου δε γραφει καμια σας....:P
    Πρωι μια φρυγανια με φιλαδελφεια.Μεσημερι χοιρινο κοκκινιστο με λαχανοσαλατα.Ενδιαμεσα λιγη σοκολατα.Βραδυ μαλλον αυγα με σαλατα.

Senior Member
    Χτες εφαγα μιση λακερδα το βραδυ. Σημερα θα τη βγαλω με τσαι και νερο... δεν εχετε ιδεα τι κατακρατηση μου εκανε το αλατι. Δεν το περιμενα! Και η αισθηση τσιμεντου στη κοιλιακη χωρα ειναι βασανο... δεν νομιζω να'ναι απο το αλατι, αλλα μπορει να'ναι απο τα ντακακια.

Senior Member
    Καλα εγω μπουκωνωμαι στο νερο πλεον.Η διαφορα ειναι τεραστια,βοηθαει πολυ.Αν και με το ζορι το πινω και τρεχω και συνεχεια τουαλετα.

Member
    γεια σας!!!εγω εχω ψιλοκολλησει,γιατι παλι το σαββατοι εκανα βλακεια!!εφαγα πληγουρι!!ναι,ναι κ εγινε κ καταλαθος!ξανθια γαρ,δεν το συζητω αλλο.κ επα αυτη την εβδομαδα να το ριξω στο ψαρακι μπας κ ξεκολλησω
    σημερα
    πρωινο
    ζαμπον-φρυγανια-φετα-καπουτσινο
    μεσημεριανο
    περκα-μαρουλι.τζατζικι
    βραδινο
    σαντουιτς μαρουλι.ζαμπον .φετα

Senior Member
    Γεια σας κοριτσακια...επιτελους ειδα το 8 μπροστα σημερα πρωι..τι χαρα ηταν αυτη?? 9 εβδομαδες στην ατκινς....
    Σημερα απο τη χαρα μου λοιπον εφαγα μονο 2 καλαμακια χοιρινο και μαρουλι μεχρι τωρα.....
    νερο και εγω πινω πολυ....

Senior Member
    Αντε να δω και το 7 για να αρχισω να νιωθω καλα....1.74 ειμαι στο υψος....αν χαω 10 κιλακια απο τωρα θα ειμαι καλουτσικη....

Senior Member
    Μπραβο μπραβο μπραβοοο!Να φυγει και να μη ξανα ερθει το 9:yes:!Ετσι συνεχισε για να δεις και το 7.

Senior Member
    Originally posted by seasatin
    γεια σας!!!εγω εχω ψιλοκολλησει,γιατι παλι το σαββατοι εκανα βλακεια!!εφαγα πληγουρι!!ναι,ναι κ εγινε κ καταλαθος!ξανθια γαρ,δεν το συζητω αλλο.κ επα αυτη την εβδομαδα να το ριξω στο ψαρακι μπας κ ξεκολλησω
    σημερα
    πρωινο
    ζαμπον-φρυγανια-φετα-καπουτσινο
    μεσημεριανο
    περκα-μαρουλι.τζατζικι
    βραδινο
    σαντουιτς μαρουλι.ζαμπον .φετα
    Το πληγουρι πως το φαγες καλε κατα λάθος?Δε πηραζει ομως συνεχισε σαν να μην εγινε τιποτα...

Member
    ασε ηταν μεσα σε σαλατα(ημασταν εξω) κ νομιζα οτι ηταν τριμμενο τυρι...τι να λεμε τωρα...δεν ειχα ξαναφαει γι αυτο την πατησα...καθε σαββατο κανω απο μια πατατα,παραπονο δεν εχω!

Member
    μπραβο μαμαδυο,τελεια!!!

Page 13 of 48 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast