(Ατκινς/lowcarb) Τι εφαγα σημερα - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 48 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 718
    Member
    21/7

09.00: 1 βραστό αβγό, 1 καφέ σκέτο

11.30: 1 πράσινο μήλο, 3 μίνι αγγουράκια τουρσί

14.00: 1μιση φιλέτο παγκάσιους ψητό, 1 μπολάκι σαλάτο λάχανο/μαρούλι/καρότο

18.00: 2 φέτες μπέικον, 1 ντομάτα, 1 σπιρτοκουτο κασέρι

Για το βράδυ σκέφτομαι να φάω 1 τόνο και λίγο μαρούλι αλλά φοβάμαι μη κάνω καμιά κουταμάρα γτ έχω στριμώγματα στη δουλειά(μου χρωστανε) και έχω αγχωθεί :S
    Εdit: Τελικά δεν παρασύρθηκα , έφαγα τόνο και μπόλικη σαλάτα για βράδυ και επίσης 2 κουταλιές παγωτό sweet and balance.

Senior Member
    Καλησπέρα!

Nubcake συγχαρητήρια για την απώλεια σου και τη διατήρηση της τόσο καιρό! Εγω δεν ακολουθώ lowcarb, δε μου χρειάζεται, αλλά χρησιμοποιώ στοιχεία της, κυρίως την αυξημενη πρωτεϊνη(με ελάχιστα λίπη πάντως) αλλά και όταν είμαι σε συντήρηση προσπαθώ να με ξεπερνάω τα 200γρ. υδ/κες τη μέρα και οταν θέλω να χάσω τα 100-150.

Εχω μια ερώτηση και σε σένα που είσαι βετεράνος και σ'όποιον άλλο πιθανόν του έχει τύχει... μπορείτε να προπονηθείτε κανονικά χωρίς πρόβλημα; Γιατί εγώ αν τύχει 2-3 μέρες να έχω αρκετά μειωμένους υδ/κες και μετά πάω για τρέξιμο αρχίζουν ζαλάδες κλπ... το έχω παρατηρήσει επανειλλημένα..

Senior Member
    Αυτο με τις ζαλαδες ειναι το πρωτο συμπωμα οσων ξεκινανε lowcarb.Μετα την πρωτη βδομαδα εγω δεν ειχα τιποτα...ημουν οπως και πριν ξεκινησω τη διατροφη αλλα και τωρα που καποιες μερες τρωω αρκετους υδατ. και αλλες τους ριχνω πολυ επισης δεν εχω καθολου ζαλαδες,μαλλον την εχει συνηθισει τωρα πια ο οργανισμος μου τη διατροφη.

Member
    Όντως οπως τα λεει η Asteropi ειναι. Νομίζω βέβαια ότι παίζουν ρόλο πολοί παράγοντες. Την πρώτη φορά που την έκανα δεν είχα κανένα θέμα, ούτε Atkins flu ούτε τίποτα. Λίγο μετά το Πάσχα που αποφάσισα να αρχίσω πάλι(μετά τη συντήρηση) είχα τις πρώτες 10 ημέρες συνεχείς πονοκεφάλους. Όσο να 'ναι ζορίζεται ο οργανισμός μέχρι να προσαρμοστεί. Κάνει μία μετάβαση από το να καίει το εύκολο καύσιμο (υδατανθρακες) στο να κάνει διάσπαση πρωτεινών και να καίει το αποθηκευμένο λίπος. Πάντως μετά τη δεύτερη εβδομάδα πιστεύω σταματάνε κάθε λογής συμπτώματα.

Φίλιππα εσύ που δεν κάνεις Low carb καλό θα ήταν πριν την προπόνηση να τρώς κάτι με υδατάνθρακα. Εγώ πίνω κανά χυμό ή φρέσκα φρούτα για ενέργεια. Και συνήθως μετά τη γυμναστική θα φάω μόνο πρωτείνη, κάτι το οποίο δε ξέρω αν ειναι σωστό ή λάθος διατροφικά αλλά θα το ψάξω

Senior Member
    ειναι η αναπροσαρμογη του οργανισμου. Εγω το παθαινω οταν αυξανω υδατανθρακες, οταν το ριχνω στη φρουτοφαγια, και τρομεροι πονοκεφαλοι, κραταει καπου 2-3 μερες.

Member
    γεια σου κ εσενα κοριτσι κ συγχαρητηρια για το αποτελεσμα σου!!ειλικρινα το μπραβο δεν ειναι αρκετο!μακαρι να ειχα κ εγς την ιδια δυναμη αλλα μαλλον ειμαι πολυ περισσοτερο λιχουδα απο οτι πρεπει..εγω παντα ειχα προβλημα οταν ειμαι εξω η με φιλουσ στην επιλογη φαγητου..εκεινη την ατιμη ωρα που σε ρωτανε τι θες να φας κ ενω ξερεις οτι πρεπει να μη πεσεις στον πειρασμο εγω παντα την παταω..εσεις τι κανετε σε τετοιεσ περιπτωσεις βρε παιδια??επισησ τι ειναι η κετωση?πρωτη φορα το συνανταω σαν ορο κ δεν γνωριζω..

Senior Member
    Originally posted by tsitaki
    παταω..εσεις τι κανετε σε τετοιεσ περιπτωσεις βρε παιδια??επισησ τι ειναι η κετωση?πρωτη φορα το συνανταω σαν ορο κ δεν γνωριζω..
    http://www.yesanswer.de/med/el/4546.html

Member
    δεν λειτουργει το λινκ..

Senior Member
    tsitaki όταν τρώμε ό,τι βρουμε το συκώτι μας είναι συνηθισμένο να καίει την "εύκολη" πηγή ενέργειας για τις σωματικές ανάγκες, εύκολη πηγή είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (λευκό αλεύρι και ό,τι φτιάχνεται με αυτό, ζάχαρη, λευκό ρύζι)

Όταν ελαττώνεις δραστικά την ποσότητα "εύκολων" πηγών ενέργειας, το συκώτι σου αναγκάζεται να αλλάξει τρόπο "πλοήγησης" και να αρχίσει να καίει το αποθηκευμένο λίπος ( :roll: ). Όμως για να γίνει αυτή η καύση του αποθηκευμένου λίπους χρειάζεται να παράξει κετόνες.
    Έτσι όταν καταναλώνουμε λίγους υδατάνθρακες (φυσικά τρώμε λαχανικά!!!! ναι, τρώμε υδατάνθρακες, απλά όχι τους επεξεργασμένους) το συκώτι μας μπαίνει σε διαδικασία κέτωσης και αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος... χωρίς να αισθάνεσαι πείνα!

Τις πρώτες μέρες είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα έχεις συμπτώματα γρίπης, δεν θα σκέφτεσαι καθαρά, το σώμα σου ολόκληρο θα πονάει (γιατί ο οργανισμός καίει τα τελευταία αποθέματα "εύκολης" ενέργειας). Η πείνα είναι τρομακτικά μεγάλη (τουλάχιστον έτσι ήταν σε μένα, άλλοι το περνάνε πιο ήπια) για περίπου 12-16 ώρες της πρώτης μέρας. Μετά ξαφνικά "μεταλλάσσεται" από πείνα σε δίψα... για αυτό θα χρειαστείς ηλεκτρολύτες, γιατί λόγω της ξαφνικής αλλαγής ο οργανισμός τους χάνει και κάνει γύρω στη βδομάδα να τους αναπληρώσει από αυτά που τρως, οπότε εάν θες να περάσεις την γρίπη πιο ανώδυνα πάρε ηλεκτρολύτες. Τους βρίσκεις στο φαρμακείο, σε φακελάκια είναι. Ακίνδυνοι, τους παίρνεις και μετά από διάρροια.

Όπως είπε η asteropi κάποιοι δεν κάνουν atkins flu, εγώ όχι απλά έκανα, αλλά είχα χάσει την ικανότητα για διαυγή σκέψη για 3 βδομάδες... δεν ήταν καθόλου εύκολο. Σε αμερικανικό low-carb φόρουμ βρήκα ότι έτσι είναι. ʼλλοι ούτε που θα νιώσουν κάτι, άλλοι 3-5 μέρες κούρασης και πονοκέφαλου (το πιο συχνό) και άλλοι μπορεί να κάνουν και μήνες να εγκλιματιστούν (λίγοι).

Επίσης μου άρεσε πολύ αυτό που είπε η NubCake. Είναι τρόπος ζωής! Η νέα διατροφή επιτάσσει να μάθεις να μαγειρεύεις λίγο διαφορετικά, να μάθεις τι να κάνεις όταν είσαι εκτός σπιτιού και ψιλοπεινάς (γιατί δεν θα ξανανιώσεις εκείνη την φοβερή πείνα που είχες όσο κατανάλωνες ζάχαρη), τι να κάνεις όταν έχεις γιορτή ή γενέθλια (πως να μαγευρεύεις γλυκά χωρίς ζάχαρη), να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο στο σουπερμάρκετ για να ελέγξεις τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνεις.

Για αυτό που είπες ότι όταν είσαι εκτός σπιτιού παρασέρνεσαι.
    Χθες κατέβηκα για βόλτα με μια φίλη μου, είχα πάρει μαζί φουντούκια αλλά δεν είχα υπολογίσει ότι θα μέναμε εκεί παραπάνω. Εκεί υπήρχαν πιτσαρίες, mcdonalds και φαστφουντάδικο σε στυλ Γρηγόρη. Πήγαμε εκεί και τους λέω "μπορώ να έχω κοτόπουλο, τυρί και σαλατικά χωρίς το ψωμάκι" και μου λένε "εννοείτε σαλάτα? φυσικά!" και έβγαλε ένα μπολάκι. Πόσο ηλίθια ένιωσα... Τόσα χρόνια που έτρωγα σάντουιτς δεν ήξερα ότι πουλάνε και σαλάτες με ό,τι θέλεις εσύ να μπει μέσα... :bigsmile: είναι τρόπος ζωής, στην αρχή είναι λιγάκι δύσκολα μέχρι να μάθεις που να βρίσκεις τροφή αλλά μετά το απολαμβάνεις γιατί σωματικά αισθάνεσαι πολύ καλύτερα (όχι μόνο χάσιμο ή ρύθμιση βάρους, είναι και πολλά άλλα!).

Και ούτε εγώ κάνω ακριβώς ατκινς. Δεν αντέχω το πολύ λίπος (μου κάνει κολικό). Σίγουρα ακολουθώ low-carb, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, αλλά με σαλατες και 1 ή 2 φρούτα την ημέρα (αναλόγως πόση σωματική άσκηση θα χρειαστώ).
    Φυσικά τρώω αρκετά γαλακτοκομικά κι ας ξέρω ότι θα χάνω πιο αργά βάρος. Μου αρέσουν και ψάχνω πως μπορώ να ζήσω με αυτόν τον τρόπο διατροφής παρά να κάνω κάτι για 1-2 μήνες και μετά να πέσω με τα μούτρα.

Senior Member
    filippara κάπου είχα διαβάσει ότι η low-carb διατροφή δεν ενδείκνυται για δραστηριότητες που χρειάζονται αντοχή. Η γιατρός μου τρέχει μαραθώνιο και μου είπε ότι μπορεί να τρέξει χωρίς υδατάνθρακες αλλά μετά από μερικά χιλιόμετρα αρχίζουν να πονάνε οι μύες της και χρειάζεται υδατάνθρακες για να συνεχίσει, πίνει αυτά τα ποτά σε στυλ gatorade ή τρώει μια μπανάνα

Πάντως εγώ δεν έχω νιώσει ακόμα το "δεν αντέχω άλλο", ίσως γιατί γυμνάζομαι από λίγο κάθε μέρα και όχι πολύ μια φορά.

Χθες περπατούσα για 7 ώρες (εκπτώσεις...) και δεν ένιωσα κάψιμο στα πόδια μου. Παλιά ένιωθα κάψιμο στο πρώτο 20-λεπτο και τώρα ναι μεν κουράζομαι αλλά όχι τόσο γρήγορα και δεν νιώθω να πατάω πάνω σε πινέζες!

Α, και πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια με διατροφικές διαταραχές (και ανορεξία και βουλιμία, έχω υπάρξει και ελλιποβαρής και παχύσαρκη) έχω φυσιολογικές εξετάσεις! Πρώτη φορά είμαι υγιής. Ανεκτίμητο.

NubCake συγχαρητήρια! Θα σε έχουμε για παράδειγμα προς μίμηση! Να σε ρωτήσω κάτι, στο πόσο έχεις μειώσει τα γαλακτοκομικά? Εγώ τα έχω περιορίσει αλλά αισθάνομαι ότι τρώω λίγο παραπάνω. Ίσως και να τρώω όσο πρέπει γιατί συνεχίζω να χάνω αλλά κάπου διάβασα ότι τα γαλακτοκομικά "φρενάρουν" την κέτωση...

Senior Member
    Α, ένα ακόμα + , σταμάτησαν να με πονάνε οι αρθρώσεις μου!
    Ό,ΤΙ και να κάνω, ΔΕΝ πονάω. Νιώθω σαν ξαφνικά να γύρισε ο χρόνος πίσω! :lol:

Γενικά ο περιορισμός των επεξεργασμένων υδατανθρακων ενδείκνυται για άτομα που ταλαιπωρούνται από αυτοάνοσα νοσήματα, π.χ. αλλεργίες, αρθρίτιδα, ψωρίαση. Δεν τα θεραπεύει! Αλλα σίγουρα βελτιώνει την ποιότητα ζωής.
    Για παράδειγμα δεν ζω πια κάθε μέρα με χάπια και εισπνεόμενα για την αλλεργία μου, τα χρειάζομαι ακόμα αλλά όχι τόσο συχνά, ουφ!

Senior Member
    Ειναι γνωστο πως η lowcarb διατροφη εχει γλυτωσει πολυ κοσμο απο χαπια τα οποια έπαιρναν για διαφορες ασθενειες.Κυρίως οπως ειπες και συ otiosa εχουν σωθει ανθρωποι που εχουν αυτοανοσα.

Senior Member
    Originally posted by tsitaki
    δεν λειτουργει το λινκ..
    Η κέτωση επέρχεται κάθε φορά που ένα άτομο περνά περισσότερες από οκτώ ώρες χωρίς να φάει (ανεξάρτητα από τη σύνθεση της διατροφής του), όταν η καύση λίπους παράγει κετόνες, οι οποίες επίσης καίγονται για την παραγωγή ενέργειας. Αυτή η απολύτως φυσιολογική και ήπια διαδικασία δεν θα πρέπει να συγχέεται με την κετοξέωση, η οποία είναι μία ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση μόνον όταν τα επίπεδα σακχάρου του αίματος είναι εκτός ελέγχου (πχ. διαβητικοί Τύπου 1) ή ένα άτομο έχει φθαρμένο ήπαρ ως αποτέλεσμα υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η κέτωση είναι απολύτως ασφαλής εφόσον το άτομο έχει αρκετό σωματικό λίπος.(Απο το Atkins Greece)

Member
    μαλλον πρεπει να ριξω πολυ μελετη πριν αρχισω κατι τετοιο..παλια εκανα διατροφη με μια διαιτολογο που αυτη μου εμαθε να μετραω τα κρυφα λιπαρα στισ τροφες χωρις να μου λεει θα φασ αυτο η εκεινο κ ηταν η μονη φορα που ειχα δει αποτελεσμα χωρις να πειναω κ ετρωγα κ γλυκο καθε μερα!με τρομαζει λιγο αυτο που λετε για τισ παρενεργειες που μπορει να εχει κ την κπωση που αισθανεσαι..σκεφτομαι μηπως να την αρχιζα ισως οταν χαλαρωσω λιγο απο τουσ ρυθμους μου.γενικα πιστυω πως αν περιορισω αντι να κοψω αποτομα τους υδατανθρακες θα μου κανει καλο κ αυτο..υπαρχει καποιο λινκ που μπορω να δω συνταγες η τι πρεπει να τρως τις πρωτες εβδομαδες?σε αλλα εχω διαβασει οτι δεν πειραζει να τρως λιπαρα με βουτυρα κτλ κρεατα κ σε αλλα οτι πρεπει να ειναι μονο ελαιολαδο.γενικα θα με βοηθουσε αν εσεις που την εχετε κανει τροπο ζωης εχετε να μου πειτε τι πρεπει να τρωω για να ξεκινησω κ εγω!

Senior Member
    Γινε μελος στο Lowcarblife.org και διαβασε τα τοκις που εχουν γραφτει,θα σου λυθουν αρκετες απορίες.

Page 34 of 48 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast