Results 1 to 15 of 78
Thread: Προβλημα τουαλετας
-
16-02-2011, 10:00 #1
Προβλημα τουαλετας
Καλημερα σε ολους!
Καπου διαβασα μια κοπελα να γραφει οτι ελυσε το επιμαχο θεμα με ομοιοπαθητικη. Ξερετε πληροφοριες? Μηπως καποιος αλλος εχει καποια αλλη ιδεα? Γιατι αυτο το θεμα με κανει να πρηζομαι και να μην νιωθω καλα, ασε που δεν μπορω να χασω και κιλα αν πηγαινω τουαλετα καθε 4-5 μερες!
- 16-02-2011, 10:12 #2
join the club...και εγώ έχω το θεματάκι μου..και το παλεύω...πλέον τρώω κάθε μέρα δαμάσκηνα+all bran κάθε μέρα όμως και σαλάτες και κάτι γίνεται...φαντάσου ότι εγώ πήγαινα 1 φορά την εβδομάδα...άσε σε καταλαβαίνω..
16-02-2011, 11:04 #3
εγω παντως που τρωω αρκετα λαχανικα κ φρουτα, πινω παρα πολυ νερο, κ ολ μπραν πολλεσ φορες τρωω... πηγαινω ισως και παρα πανω απο το κανονκο καποιες φορες τουαλετα!
παντως μπορει να φανει βλακεια αλλα δοκιμασε ενασ νες καφε (φραπε καλιτερα) με μπολικο γαλκατακι!! βοηθαει πολλουσ κ επισησ θα "φυλλα αλεξανδριας¨!
16-02-2011, 12:04 #4
Λείπει ο μάρτης από τη σαρακοστή? Να μαι και εγώ. Χρόνιο το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Είτε ήμουν χοντρή, είτε παχύσαρκη, είτε αδύνατη είτε ανορεξική το ραντεβού με την τουαλέτα ένα και το αυτό. Υπάρχουν εποχές που μπορεί να πάω και ανα 1-2 μέρες αλλά τις περισσότερες φορές βασανίζομαι και μπορεί να περάσουν και 4 και 5 μέρες.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Κατά καιρούς έχουν πιάσει όλα αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από λίγο καιρό μηδέν στο πηλίκο. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω πια. ʼσε που νομίζω ότι είναι και μύθος. Μου χει τύχει να παω τουαλέτα μέρες που χω κάνει σκατοδιατροφή τίγκα στις μαλακίες και μου χει τύχει να μαι τύπος και υπογραμμός και τίποτα.
Έχω βοσκήσει στα λαχανικά, τρώω φρούτα, πίνω κουβάδες νερό και νες καφέ αλλά τίποτα
ενώ για να επέλθει το ευχάριστο γεγονός πρέπει να καθίσω τουλάχιστον μισή ώρα στην τουαλέτα. Το τι βιβλίο έχω διαβάσει εγώ στην τουαλέτα δε λέγεται.
Και το χειρότερο είναι ότι το άγχος επηρεάζει αρνητικά και επιδεινώνει την κατάσταση αλλά από την άλλη μπορείς να μην το σκέφτεσαι όταν έχεις να πας τουαλέτα μια βδομάδα και η κοιλιά είναι τούμπανο?
Στα μεγάλα ζόρια κατέφευγα στα γνωστά χαπάκια αλλά εδώ και κανά χρόνο και πλέον δεν τα χρησιμοποιώ γιατι ουσιαστικά εφτιαχνε το πρόβλημα 2-3 βδομαδες και μετά παλι τα ίδια οπότε δεν είχε νόημα να χαπακώνομαι άδικα.
Πάντως το χω παρει απόφαση και χαλασμένο φαί να μου δώσετε ούτε καν διάρροια δε θα με πιάσει.
16-02-2011, 15:25 #5
Ελα να γινομαστε πολλες!!:yawn:
Λοιπον, παλια δεν παρατηρουσα πολυ το οτι δεν πηγαινα συχνα τουαλετα αλλα απο τον καιρο που αρχισα διαιτα,επειδη πριζομαι και ποναει κιολας η κοιλια μου απο το τοσο φουσκωμα,με "καιει" πολυ το ολο θεμα.
Αν παω διακοπες,οσες μερες ειμαι εκτος σπιτιου,εννοειται πως δεν βλεπω τουαλετα ουτε με σφαιρες.
Στο δια ταυτα τωρα,με εχουν βοηθησει πολυ τα δαμασκηνα τα αποξηραμενα και τα ολ μπραν στην αρχη,τωρα τα συνηθισα και δν μου κανουν τιποτα.
Επισης καμια φορα αμα τρωω 1 ολοκληρη σοκολατα,παω με μεγαλη ευκολια, αλλα νταξ αυτο δν ειναι λυση.
Παντως το αγχος που εχω καθε πρωι αν θα παω ή οχι τουαλετα,πιστευω παιζει μεγαλη σημασια.
16-02-2011, 15:41 #6
Κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Όταν πηγαίνετε τουαλέτα οι κενώσεις είναι φυσιολογικές? Ή είναι σκληρές και δύσκολο να τις αποβάλλετε? Γιατί ο γιατρός μου μου είπε ότι ως δυσκοιλιότητα ορίζεται η σκληρή και άκαμπτη σύσταση των κενώσεων και η δυσκολία να τις κάνεις και όχι η συχνότητα τους. Εγώ πάλι έχω το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα με σπαστική κολίτιδα και είναι εξίσου χάλια...
16-02-2011, 19:48 #7
Κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Όταν πηγαίνετε τουαλέτα οι κενώσεις είναι φυσιολογικές? Ή είναι σκληρές και δύσκολο να τις αποβάλλετε?
16-02-2011, 20:26 #8
δυστηχως δεν ειναι ολοι οι οργανισμοι ιδιοι,εγω εχω προβλημα δυσκοιλιοτητας απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,ειτε σαβουριαζα ειτε οχι,ειτε ετρωγα αηδιες ειτε υγειηνα,τα ιδια παντελακη μου...
οι κλασσικες λυσεις δε με βοηθανε...
δεν ξερω τι μπορω να κανω......
18-02-2011, 14:20 #9
Ακτινίδια - μπανάνες - ελληνικός καφές - χόρτα βραστά.
Κατά 90% δουλειά κάνουν τα ακτινίδια, 2 κάθε μέρα.
Εγώ τα αποφεύγω εν μέρη διότι μου δημιουργούν πρόβλημα (πηγαίνω ήδη συχνά τουαλέτα οπότε τα ακτινίδια μπορεί να με πάνε στο άλλο άκρο- mayday mayday με έχει πιάσει κόψιμο) :cul::cul:
18-02-2011, 14:59 #10
Καλημερα, ειμαι η κοπελα που βοηθηθηκε απο την ομοιοπαθητικη. Τι πληροφοριες θα ηθελες? Πηρα κατι χαπακια, 30 καψουλες, 1 καθε μερα, και απο την πρωτη βδομαδα πηγαινω πλεον πολυ πολυ συχνοτερα. 5 την εβδομαδα σιγουρα. Δεν με εχει βοηθησει τπτ αλλο, ουτε τροφιμα, ουτε ο καφες , ουτε καν τα Dufalac που δινουν για τετοιες περιπτωσεις. Και να πω οτι δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα απο την αποψη οτι δεν ενοιωθα φουσκωμα η βαρος, απλα ηταν υπερβολικα αραιες οι επισκεψεις.
18-02-2011, 15:11 #11
Δλδ εγώ που είχα συνηθίσει κάθε μέρα επί χρόνια και ανησυχώ επειδή τώρα πάω ξέρω γω 4-5 φορές τη βδομάδα είμαι απλά γραφικός,ε;
18-02-2011, 15:12 #12
Ε ειναι αλλαγη και αυτη Φιλιππε..
19-02-2011, 01:05 #13
εγώ κάθε πρωί στύβω 3 πορτοκάλια, τρώω 1 μπανάνα και το βράδυ τρώω 4 ακτινίδια.... το πρωί πάω τουαλέτα τρέχοντας!!! χιχιχι
19-02-2011, 01:09 #14
Νερο-νερο-νερο
22-02-2011, 09:30 #15
καλημέρα αυτά τα χαπάκια μπορείτε να μου πείτε τη ακριβώς προκαλούν ευχαριστω.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια