Δεν μπορω με τπτ να τηρησω τη διαιτα- βαρος γιο-γιο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    νομιζω αυτο το αρθρο με αντιπροσωπευει απολυτα ! αυτα ακριβως κανω και γω.. απλα ξερω πως αν δεν φτασω τα 55 κιλα δεν προκειται να νιωσω καλα με το σωμα μου.. και εχω προσπαθησει να μην κανω διαιτα αλλα δεν μπορω γιατι νιωθω πως χανω χρονο ενω θα μπορουσα στο διαστημα αυτο να αδυνατισω ! απο πεμπτη που γυρναω σπιτι μου,εκει που σπουδαζω θα ξεκινησω την προσπαθεια μου μονη μου., χωρις διαιτολογο.. και ας μην τα κανω ολα τοσο σωστα.. αρκει που δεν θα νιωθω πιεση !

Senior Member
    Originally posted by xristinakalb
    καλημερα !! σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.. το θεμα μου πλεον ειναι πως εχω κουραστει απ το να στερουμε... εδω και 2 χρονια κανω διαιτα.. και συνεχως χανω-παιρνω ! αλλα δεν ξερω τι με πιανει και τρωω τα παντα... ειναι πολυ ασχημο ολο αυτο ! γιατι με ριχνει και ψυχολογικα... εχω παει και σε διαιτολογο και μου ειπε πως εχω αρχες βουλιμιας.. αλλα ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο..! νομιζω πως αν φτασω τα κιλα που θελω θα ειμαι οκ μετα...δεν θα σκεφτομαι το σωμα μου συνεχως.. αλλα δεν μπορω να τα φτασω..γυρναω συνεχως πισω !
    Kι όμως Χριστινάκι δε πάει πολύς καιρός που έφτασες τα κιλά που ήθελες και μετά αποφάσισες να τρέφεσαι αποκλειστικά με ψωμί και νουτέλα(τα περί ερωτικής απογοήτευσης κλπ εγώ τα θεωρώ δικαιολογίες...). Υπάρχει λόγος όμως που έγινε αυτό, το έγραψες και μόνη σου, στερείσαι! Οπότε κάποια στιγμή ξεσπάς.

Και τώρα λοιπόν, με διαιτολόγο ή χωρίς, αν κάνεις μια στερητική δίαιτα που θα καταπιέζει τις ανάγκες σου ακόμα και αν τα καταφέρεις να φτάσεις στο στόχο σου αργά ή γρήγορα θα ξεναγυρίσουμε στα ίδια.

Πρέπει να βρεις μια ισορροπία, μια διατροφή φυσιολογική, υγιεινή αλλά όχι στερητική που θα μπορείς να συνεχίσεις να ακολουθείς και αφού χάσεις τα κιλά που θες με κάποιες τροποποιήσεις, ο δρόμος που ετοιμάζεσαι να πάρεις θα σε ξαναγυρίσει στην αφετηρία λίγο πιο απογοητευμένη από σήμερα και είναι κρίμα να μη πάρεις έναν άλλο δρόμο που φτάνει ως το τέρμα και συνεχίζει χωρίς τέλος. Μη περιμένεις να χάσεις τα κιλά για να πάρεις αυτό το δρόμο, μπορείς και πρέπει από τώρα.

Συγνώμη αν είμαι λίγο αυστηρός αλλά σε αυτό το ύφος ένιωσα οτι πρέπει να γράψω.

ΥΓ: Τα έχουμε πει και παλιότερα, τα 55 κιλά πιστεύω είναι πολύ λίγα για σένα ούτως ή αλλως. Αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα.

Senior Member
    Φίλιππε όπως τα λες, η στέρηση ποτέ δεν βοήθησε και αν βοήθησε είναι μόνο για λίγο μετά τα κιλά επιστρέφουν δυναμικά και μάλιστα και περισσότερα είναι ένας εφιάλτης που δεν θέλω να ξαναζήσω! Χριστινάκι μην κάνεις τα λάθη που έχουμε κάνει επί τόσα χρόνια εμείς, βρες ισορροπία στην διατροφή σου και στην ζωή σου γενικά και μην κάνεις απότομες απελπισμένες κινήσεις.
    Πάντα φιλικά και με αγάπη.

Senior Member
    αυτο που θελω ειναι να χασω τα κιλα για να μην σκεφτομαι πως ειμαι σε διαιτα.. πχ προτιμω για 3 μηνες να κανω απολυτως υγιεινη διατροφη και να στερηθω και κατι που ισως θα ηθελα αλλα να τελειωσω παρα να μου παρει 5 μηνες... τωρα λεω να δοκιμασω με το myfitnesspal... μου φαινετε αρκετα καλο.. με 1200 θερμιδες τη μερα..κ γυμναστικη..

Senior Member
    χριστινα, αν δε θυμαμαι λαθος πρεπει καποια στιγμη , που εμοιαζε με βραδυααπονομης οσκαρ να ειχες ανεβασει καποιες φωτο, κ ανθυμαμαικαλακπαλι,σ εκεινες πρεπει να ησουν γυρω στα 65-67 κιλα!!!
    κ αν μεχρι εδω θυμαμαι καλα, θυμαμαι επισης οτι κατα τη δικη μου αποψη τουλαχιστον δεν χρειαζοταν να χασεις αλλα κιλα!
    αν ημουν σιγουρη οτι μεχρι εδω θυμαμαι καλα, θα σου ελεγα οτι δεν μπορεις να κρατησεις το βαρος που θες για τον απλουστατο λογο οτι ειναι πολυ λιγο για σενα, ειναι σανναβιαζεις τον οργανισμο σου...

εστω ομως οτι δε θυμαμαι καλα κ οτι πρεπει οντως να χασεις κ αλλοβαρος..
    λες οτι σκεφτεσαι νακανεις μονησου διαιτα κ δινεις παραδειγμα... οκ το πρωινο, δεκατιανο δε βλεπω, μεσημερι κ βραδυ πρωτεινη κ σαλατα σε μονιμη βαση......γιατι?
    λες οτι εκανες διατροφη με ειδικουςκ αναρρωτιεμαι..... ΤΕΤΟΙΑ διατροφη εκανες με τους ειδικους?
    αν ναι δεν εινaι παραλογο που πεφτεις με τα μουτρα στη νουτελα:P
    αν οχι, γιατι δεν εμαθες να τρως σωστα κ ενω εχεις ηδη ετοιμα πλανα διατροφης εσυ προτιμας να αυτοσχεδιασεις με προγραμμα που, κατα τη γνωμη μου παντα,θα σε οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια σε αλλα υπερφαγικα?

αν σου ηταν ευκολο να απαντησεις στα παραπανω θα με βοηθουσε να αναπτυξω περαιτερω τις σκεψεις μου -για να μην χρειαζεται να παραθετω καθε φορα 2-3 υποθετικες ερωτοαπαντησεις
    το προγραμμα που λες ειναι καλο γιατι συνειδητοποιεις οτι μερικες φορες εχεις τελειως λαθος εικονα για το τι κ ποσο τρως... εισαι σιγουρη ομως οτι αυτο ειναι που σου λειπει στη δεδομενη στιγμη? γιατι το χρησιμοποιω κ εγω αλλακαποιες μερες που σαβουρωνω ασυστολα-πχ σημερα-απλα δεν μπαινω καν στον κοπο να καταγραψω τα αισχη μου:P

μην απογοητευευσαι κ μην απαιτεις απο τον εαυτο σου κ το σωμα σου το αδυνατο!

Senior Member
    Originally posted by xristinakalb
    αυτο που θελω ειναι να χασω τα κιλα για να μην σκεφτομαι πως ειμαι σε διαιτα.. πχ προτιμω για 3 μηνες να κανω απολυτως υγιεινη διατροφη και να στερηθω και κατι που ισως θα ηθελα αλλα να τελειωσω παρα να μου παρει 5 μηνες... τωρα λεω να δοκιμασω με το myfitnesspal... μου φαινετε αρκετα καλο.. με 1200 θερμιδες τη μερα..κ γυμναστικη..

και μετα τους 3 μηνες? τι? καρβελια κ νουτελα? :shocked2:

Senior Member
    μπορει τα κιλα μου σαν νουμερο να ειναι οκ.. αλλα εχω ακομα αρκετο λιπος στο σωμα μου.. πρεπει να κατεβω στα 58 κιλα.. και μετα απο κει βλεπουμε για 55.. αλλα ο λογος που θελω να αυτοσχεδιασω ειναι γιατι με καταπιεζει το να εχω ενα χαρτι που πρεπει να ακολουθω.. τρωγωντας ετσι μονη μου νομιζω πως θα μαθω και να τρωω μετα..! θα εχω και λαχανικα κ μακαρονια μεσα στην εβδ, αλλιως δεν αντεχεται !

Senior Member
    θυμισε μου αν θες ποσα κιλα εισαι?

οταν λες οτι εχεις πολυ λιπος στο σωμα σου κ πρεπει να κατεβεις στα 58 κιλα... αυτο ποιος το καθοριζει?
    κ επισης:
    αν το σωμα σου δειχνει οκ, γιατι δεν πας πιο χαλαρα? δλδ να υιοθετησεις υγιεινες συνηθειες διατροφης, να ενταξεις την ασκηση στη ζωη σου κ να χαλαρωσεις
    γιατι πχ η διατροφη σου να ειαν ιτων 1200 θερμιδων κ οχι των 1400?
    γιατι το λιπος πρεπει αν χαθει μονο απο τη διατροφη κ οχι απο τη γυμναστικη?
    γιατι να βιαζεσαι?
    δε θα ταν καλο να μπεις τωρα σε ενα δρομο τον οποιο θα μπορεσεις να υιοθετησεις ως μονιμο πια τροπο ζωης?

Senior Member
    Originally posted by ton76
    Κορινα, οταν λες στα δημοτικα ιατρεια που ακριβως εννοεις στο ΙΚΑ ?
    Ναι για κατατοπιστε και εμας.

Senior Member
    οχι, δεν εννοει τα ιατρεια του ΙΚΑ.
    τα δημοτικα ιατρεια "ανηκουν" στους δημους κ καποτε πηγαινες δωρεαν-για τωρα δεν ξερω- κ μπορουσες να κανεις κ διαφορες εξετασεις επισης δωρεαν-παπ-τεστ κτλ!
    σε πολλους δημους της αττικης ξερω οτι υπαρχουν σιγουρα. για μικροτερες πολεις δεν εχω ακουσει, αλλα πιθανον να υπαρχουν σε καποιες...
    μια αναζητηση στο google θα βοηθησει πιστευω

Senior Member
    Χριστίνα καλησπέρα,
    μόλις πρόσεξα την ηλικία σου γλυκιά μου δεν είχα καταλάβει ότι είσαι μπουμπουκάκι 19 χρονών! Γλυκιά μου σε παρακαλώ άκουσε αυτά που σου λέμε έστω επεξεργάσου τα. Εγώ είμαι 1.70 και πάντα ήθελα να είμαι 65-68 κιλά! Και ναι όπως σου είχα πει τα είχα καταφέρει με ανάλογες δίαιτες ή ακόμη και με πολύ πιο σκληρές. Έχω δοκιμάσει τα πάντα και αν και πολλές φορές είχα σημαντικές απώλειες ποτέ μα ποτέ δεν τα διατήρησα. Σε σένα βλέπω τον εαυτό μου και σε εκλιπαρώ να μην κάνεις τα ίδια λάθη με μένα. Δεν θέλω να ξυπνήσεις μία μέρα 32 χρονών και 105 κιλα όπως ξύπνησα εγώ και φρίκαρααααα!!!!! Γιατί στο λέω και δεν γίνομαι κακιά αν έχεις θεματάκια με μερεντούλες και βάζεις 12 κιλά σε ένα μήνα είσαι ήδη σε πιο έντονη διαταραχή από ότι ήμουν εγώ ποτέ! Και είμαι βέβαιη ότι όχι μόνο δεν θα καταφέρεις να κρατηθείς στα 55 ή 58 κιλά τα οποία ούτως ή άλλως είναι πολύ λίγα και το σώμα σου δεν θα δεχτεί να παραμείνει εκεί για πολύ καιρό , αλλά θα αρχίσεις να βάζεις περισσότερα από 12 κιλά λίγο αργότερα. Ο οργανισμός σου είναι νέος και δυνατός ακόμη μην τον τσακίσεις με δίαιτες και διαιτολόγια χαμηλών θερμίδων. Αλλιώς θα βρεθείς μια ζωή να παλεύεις με το βάρος σου. Δεν θέλω να σε φοβίσω αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Βάλε στη ζωή σου την καθημερινή άσκηση και ένα υγιεινό και πλήρης διαιτολόγιο και όλα θα πάρουν το δρόμο τους σιγά σιγά. Ξέρω ότι σε αυτήν την ηλικία το μόνο που σε νοιάζει είναι η εξωτερική σου εικόνα να είναι άψογη αλλά μην μπαίνεις σε αυτή την παγίδα. Θέλει ψυχραιμία το πράγμα :love::love:

Page 2 of 2 FirstFirst 12