Results 1 to 15 of 26
-
22-11-2011, 00:13 #1
Δεν μπορω με τπτ να τηρησω τη διαιτα- βαρος γιο-γιο
γεια σας.. εχω καιρο να γραω εδω αλλα τελικα χρειαζομαι βοηθεια απο καποιον..
Το καλοκαιρι με διαιτολογο ειχα καταφερει να χασω 8 κιλα κ ειχα φτασει 57 κιλα.. τοτε το σωμα μου μ αρεσε πολυ.. αλλα μετα απο ερωτικη απογοητευση μεσα σε ενα μηνα εβαλα 12 κιλα.. λιπος φυσικα ! ( ετρωγα μονο γλυκα ) ! Απο Οκτωβρη ξεκινησα παλι αλλα ολο το χαλαω με υπερφαγικα.. αλλα τρελα υπερφαγικα ομως.. 7000 θερμιδες το λιγοτερο καθε φορα..
Τωρα σκεφτικα να ξεκινησω μονη μου διατροφη.. πρωι γαλα-δημητριακα , μεσημερι-βραδυ πρωτεινη-σαλατα κ απογ φρουτο.. αλλα δεν ξερω αν θα εχω αποτελεσμα.. ποτε δεν εχω κανει διαιτα μονη μου,παντα εκανα με διαιτολογο..
Θελω να μου πειτε τη γνωμη σας..
- 22-11-2011, 00:40 #2
Χριστινάκι καλησπέρα! Κατά την γνώμη μου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε διαιτολόγο! Ιδικά τώρα που είναι αρχή. Πριν "χτύπα ξύλο" πάρεις και άλλα κιλά. Αν δεν έχεις χρήματα να πληρώσεις κάποιον, στα δημοτικά ιατρεία υπάρχουν δωρεάν αραιότατοι διαιτολόγοι / διατροφολόγοι. ʼσε που θα έχεις και κάποιον να σου πει τι κάνεις λάθος αν σε κάποια φάση της δίαιτας κολλήσεις.
22-11-2011, 01:01 #3
καλησπερα Κορινα.. !
με διαιτολογο ημουν.. αλλα την τελευταιες 10μερες παλι το χαλασα και αρχικα τα υπερφαγικα..!
νομιζω πως με αγχονει το να εχω καποιον πανω απ το κεφαλι μου, και αν δεν χασω το ενα μου κιλο καθε εβδομαδα απογοητευομαι και μετα τρωω το συμπαν ! γ αυτο θελω να προσπαθησω μονη μου.. αλλα φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερω γιατι δν εχω κανει ποτε διαιτα μονη μου ! παντα με ειδικους...
22-11-2011, 01:16 #4
κουκλίτσα μου ηρέμησε κ μην αγχώνεσαι άδικα
Εφόσον πλέον σε αγχώνει ο διαιτολόγος δοκίμασε μόνη σου κ εάν δεις πως κάτι δεν πάει καλά ξαναπάς!!!!!!!!!!!!
Δεν χρειάζεται εκ τον προτέρων να αγχώνεσαι!!!!
Αλήθεια πόσα κιλά έχασες με τη βοήθεια του διαιτολόγου?
22-11-2011, 01:18 #5
ααααααα ξέχασα να σου πώ, πως κ εγώ σε μια παρόμοια φάση βρίσκομαι αυτό το χρονικό διάστημα:thumbdown::thumbdown::thumbdown:: thumbdown:
22-11-2011, 01:24 #6
Χριστινα σε καταλαβαινω απολυτα λες και διαβαζω την ιστορια μου! ειναι πολυ δυσκολο μεχρι να το παρεις απόφαση .. Ξεκίνα χαλαρά και μην σκέφτεσαι τι στερείσαι σκέψου αυτό που θα αποκτήσεις και πόσο αξίζει .. και εγώ κάνω δίαιτα 1,5 μήνα τώρα και δεν εχω κάνει ούτε μια ατασθαλία!! Σκέψου πως είσαι δυνατή και οτι θα τα καταφέρεις και βασίσου στον εαυτό σου .. και εγώ θέλω να βλέπω άμεσα αποτελέσματα όμως αυτό έχει και την κακή του πλευρά.. συνιστώ γυμναστική για να χάσεις λιπώδη ιστό και να αποκτήσεις- διατηρήσεις τον μυικό.. σαλάτες μπόλικες για αποτοξίνωση και μην σταματάς!!
22-11-2011, 01:24 #7
με τον διαιτολογο εχω χασει 45 κιλα ! ( ναι ναι ! ) μετα σταματησα.. ξαναπηρα γυρω στα 5.. μετα πηγα πριν το καλοκαιρι παλι.. εχασα 8 κιλα... μετα ετρωγα μονο nutella κ ψωμι με βουτυρο για ενα μηνα ( τραγικο ) πηρα παλι 12.. ξαναπηγα εχασα 7.. αλλα τωρα δεν μπορω παλι.. ολο το χαλαω..
λεω να δοκιμασω μονη μου.. με το fitnesspal.. κ ελπιζω να τα καταφερω.. γιατι ο διαιτολογος με αγχονει
22-11-2011, 01:35 #8
γιατι δεν προσπαθεις να αλλαξεις τον τροπο ζωης σου για να μην εχεις σκαμπανευασματα? οσο δυσκολο και αν ακουγεται μετα το συνηθιζεις και εισαι υγειης.. δεν θα στερεισαι την nutella η οτι αλλο σου αρεσει.. απλα οχι σε τοσο μεγαλες ποσοτητες και οχι τοσο συχνα.. δουλεψε το με τον εαυτο σου και θα συνηθισεις..
22-11-2011, 01:39 #9
απλα τωρα θελω παλι να χασω 10 κιλα.. να παω 55 και να σταματησω επιτελους με τις διαιτες.. να τρεφομαι μετα σωστα και ιγιεινα ! απλα θελω να μου πειτε αν εχετε δοκιμασει μονες σας και αν δουλευει.. γιατι το φοβαμαι πολυ.. παντα εκανα με διαιτολογο.. αλλα αυτο το να εχω ενα χαρτι μπροστα μου με στρεσαρει πολυ.. και ξεσπαω στα υπερφαγικα
22-11-2011, 01:41 #10
το χω κανει μια φορα και πετυχε αλλα πολυυ μετα λογω πανελληνιων πηρα καποια κιλα..τωρα το ξανακανω και ειμαι πολυ κοντα στο στοχο μου κ αρκετα ευχαριστημενη..μονη μου !
22-11-2011, 10:43 #11
Χριστίνα καλημέρα :-),
και εγώ από την εφηβεία μου και μετά δεν έχω σταματήσει να πάω πάνω κάτω, 20 κιλά πάνω 25 κάτω, 30 πάνω, 30 κάτω και πάνω και και κάτω και πάνω - κάτω :flaming: !!!!!
Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ τα έβαζα και τα έχανα σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Τα έβαζα σε ένα χρόνο τα έχανα σε 6-8 μήνες. Μετά από 18 χρόνια απίστευτης ταλαιπωρίας και όντας πλέον απόλυτα εξαντλημένη αποφάσισα να πάω για πρώτη φορά σε διαιτολόγο. Η αλήθεια είναι ότι ο διαιτολόγος μου δεν με έχει πιέσει καθόλου, επικεντρώνεται στο να φροντίζω να τρώω σωστά, για να μπορέσω να ξεπεράσω τα υπερφαγικά επεισόδια και στο μόνο που με πίεσε είναι να βάλω την άσκηση στην ζωή μου και να κάνω τακτικά σωστά γεύματα. Βέβαια αν το πάρεις από άποψη βάρους έχω χάσει πολύ λίγο τον τελευταίο χρόνο, αλλά έχω επιτύχει άλλα πιο σημαντικά πράγματα. Πρώτον ότι χάνω δεν το ξαναβάζω ακόμη και όταν περνάω μία δύσκολη βδομάδα με πολύ φαγητό ή γλυκά. Είμαι σταθερή και η ζυγαριά πάει μόνο προς τα κάτω πλέον έστω και πολύ πολύ αργά. Έχω συμβιβαστεί με αυτό και σταμάτησα να φρικάρω, γιατί από τη στιγμή που άρχισα να τρώω σωστά και να ασκούμαι έχω νιώσει άλλες πολυ σημαντικές αλλαγές. Πρώτον απέκτησα καλύτερη εικόνα για τον εαυτό μου και το σώμα μου. Όλα εκείνα τα απαίσια συναισθήματα που κουβαλούσα μέσα μου φύγανε. Σταμάτησα να έχω προβλήματα δυσκοιλιότητας πράγμα που με ταλαιπωρούσε αφάνταστα ακόμη και με κολλίτιδες. Έχω πολύ περισσότερη ενέργεια και πολύ καλή διάθεση.
Εκεί που ήθελα να καταλήξω Χριστινάκι μου είναι ότι αν και όλες σκεφτόμαστε ότι όταν θα χάσουμε τα κιλά μας θα είμαστε ευτυχισμένες και τότε θα αντιμετωπίσουμε με δύναμη ότι άλλο μας απασχολεί και κυρίως την συντήρηση των κιλών μας αυτό δυστυχώς δεν γίνεται όταν έχεις μία κακή σχέση με το φαγητό. Πρώτα πρέπει να δουλέψεις την σχέση σου με το φαγητό και να σταματήσεις να τα βλέπεις όλα γύρω σου και να θέλεις να τα καταβροχθίσεις (εγώ έτσι ένιωθα μετά από πολλά χρόνια στέρησης και πολλών πρέπει και όχι) και μετά να μπεις στην διαδικασία να χάσεις κάποια κιλά. Ξέρω είναι δύσκολο να φανταστείς τον εαυτό σου να μένει σε αυτά τα κιλά για κάμποσο καιρό, αλλά μιλάω εκ πείρας δεν είναι τα κιλά που μας βαραίνουν τόσο όσο η προβληματική μας σχέση με το φαγητό!!! Αν δεν νιώθεις έτοιμη να πας σε διαιτολόγο μην το κάνεις, αλλά φρόντισε τον εαυτό σου και μην τον ταλαιπωρείς έτσι.
Μία συμβουλή για το θέμα των διαιτολόγων. Διαιτολόγος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σου δώσει ένα πρόγραμμα μειωμένων θερμίδων και να δει αν το τηρείς και πόσα κιλά έχασες είναι απαραδάδεκτος!!!!!! Αυτό μπορώ να το κάνω και εγώ!!!! Καλά έκανες και τον/την σταμάτησες. Οι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι πρέπει να είναι σύμβουλοι υγείας, να είναι καταρτισμένοι και να ενδιαφέρονται για το σύνολο του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους και να μην τον αντιμετωπίζουν απλά ως κάποια περιττά κιλα!!!! Λογικό είναι καρδούλα μου να μην θέλεις να ξαναπάς σε διαιτολόγο αφού ο προηγούμενος σε έκαψε κανονικά!
Αν θέλεις να κάνεις κάτι από μόνη σου μπορώ να σου προτείνω το εξής, καταρχήν χάιδεψε τον εαυτό σου και αγάπησε τον. Προσπάθησε να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και μίλα του και πες του πόσο τον αγαπάς. Ο εγκέφαλος μας έχει ανάγκη να το ακούει αυτό που και που ;-), μην σου πω και καθημερινά! Εγώ έχω ξεκινήσει να το κάνω και νιώθω καλύτερα και όχι δεν είμαι ψώνιο χαχαχαχαχα, απλά με αυτά που έκανα και ένιωθα έδειχνα καθημερινά στο σώμα μου ότι το μισούσα και τώρα προσπαθώ να του αλλάξω γνώμη. Επίσης σταμάτα να κάνεις δίαιτες και ξεκίνα διατροφή. Μπορεί μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες να σε βοηθήσει όντως να χάσεις όλα τα κιλά που θέλεις αλλά κατά 90% θα τα ξαναβάλεις, όπως τα βάζει ο περισσότερος κόσμος. Ξεκίνα μία διατροφή που θα είναι για το υπόλοιπο της ζωής σου και όχι για 2-3 μήνες. Μία σωστή διατροφή πρέπει να έχει απ΄όλα! Δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές εκτός βέβαια από την αρχή που θα είσαι πολύ αδύναμη να αντισταθείς. Εξαφάνισε τα γλυκά και τις μερεντούλες από το σπίτι σου για λίγο καιρό. Συχνά μικρά γεύματα ανά 3-3.5 ώρες: 3 βασικά, πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό και δύο σνακ πρόγευμα και απογευματινό. Τα βασικά σου γεύματα δεν θα είναι ψητό σαλάτα προς Θεού!! Ο εγκέφαλος σου θέλει υδατάνθρακα για να δουλέψει. Συνόδεψε την σαλάτα σου και την πρωτείνη σου με υδατάνθρακα, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή 1 μεσαίο κρίθινο παξιμάδι ή ρύζι ένα φλιτζάνι του τζαγιού ακόμη και ζυμαρικά ολικής άλεσης 1 φλτζ.του τσαγιού κτλ.
Και τέλος ένα στατιστικό, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κατάφεραν να χάσουν κιλά και να τα διατηρήσουν έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά, βάλτα στην ζωή σου:
1) Σχεδιασμός (κάνε το πλάνο της διατροφής σου)
2)Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων (Προπόνησε τον εαυτό σου να διαχειρίζεσαι καλύτερα αυτά που σε στεναχωρούν πριν σε ρίξουν σε ένα υπερφαγικό)
3) Πρωινό!!!!
4) ʼσκηση (30' λεπτά περπάτημα κάθε μέρα είναι αρκετά)
5) Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους αλλά συγκεκριμένες
6) Όχι στόχος για συγκεκριμένο βάρος (αν βάζεις όρια ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένη και θα απογοητεύεσαι και όλοι ξέρουμε τι γίνεται τότε...)
7) Σούπερ τροφές!!! (π.χ. 1 κ.σ. ξηροί καρποί ανάλατοι, άψητοι με φρούτα είναι ένα τέλειο σνακ!)
Ξέρω είναι πολλά και δεν γίνονται όλα με την μία προς Θεού! Συμβουλή μου ξεκίνα από το πρωινό και τις σούπερ τροφές, θα δουλέψει καλύτερα ο εγκέφαλος και το σώμα σου και θα πάρεις ένα μπούσουλα από εκεί.
Ελπίζω να μην σε κούρασα και κυρίως ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.
Φιλιά και καλή επιτυχία!
22-11-2011, 11:56 #12
καλημερα !! σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.. το θεμα μου πλεον ειναι πως εχω κουραστει απ το να στερουμε... εδω και 2 χρονια κανω διαιτα.. και συνεχως χανω-παιρνω ! αλλα δεν ξερω τι με πιανει και τρωω τα παντα... ειναι πολυ ασχημο ολο αυτο ! γιατι με ριχνει και ψυχολογικα... εχω παει και σε διαιτολογο και μου ειπε πως εχω αρχες βουλιμιας.. αλλα ειμαι σε πολυ αρχικο σταδιο..! νομιζω πως αν φτασω τα κιλα που θελω θα ειμαι οκ μετα...δεν θα σκεφτομαι το σωμα μου συνεχως.. αλλα δεν μπορω να τα φτασω..γυρναω συνεχως πισω !
22-11-2011, 13:07 #13
Κορινα, οταν λες στα δημοτικα ιατρεια που ακριβως εννοεις στο ΙΚΑ ?
22-11-2011, 13:30 #14
Χριστίνα αυτό που έχεις λέγεται αδηφαγική διαταραχή (binge eating disorder) και γλυκιά μου συγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν θα φύγει χάνοντας τα κιλά σου. Βουλιμία θα ήταν αν έκανες μεν υπερφαγικά επεισόδια αλλά χρησιμοποιούσες και καθαρτικές μεθόδους (εμετούς, χάπια καθαρτικά, υπεργυμναστική κτλ). Η κακή σου σχέση με το φαγητό θα σε οδηγεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια, όσες φορές και να χάσεις τα κιλα σου με δίαιτα, στο να τα ξαναβάλεις και πιθανότατα κάθε φορά θα βάζεις και μερικά παραπάνω. Έτσι έφτασα εγώ στα 105 κιλά! Και αν συνέχιζα είμαι σίγουρη ότι θα ανέβαινα και παραπάνω. Και πίστεψε με υπήρξα αδύνατη πολλές φορές στην ζωή μου μέχρι και 65 κιλά είχα φτάσει αλλά δεν είχα καταφέρει να τα κρατήσω πάνω από 2 μήνες σταθερά γιατί απλά δεν γίνεται! Και δεν είναι ότι δεν είμαστε αρκετά δυνατές απλά πάμε ενάντια στη φύση μας και δεν μπορείς να πας ενάντια στη φύση σου για πάντα, αντε να τα καταφέρεις για λίγους μήνες μετά...ξέρεις τι γίνεται.
Διάβασε σε παρακαλώ το παρακάτω άρθρο:
http://keadd.gr/wb/pages/arthra/adif...g-disorder.php
θα σε βοηθήσει πιστεύω :-) :love:
22-11-2011, 14:15 #15
Μέσα σ΄ αυτό το άρθρο βλέπω τον εαυτό μου!!!!!!!!!!
Πολύ καλό κ κατατοπιστικό! Διαβάζοντας γνωρίζουμε κ η γνώση πάντα οδηγεί στην "ελευθερία"!!!!
τοξικοι φιλοι η προδότης εγω?
21-06-2025, 03:35 in Σχέσεις και Επικοινωνία