Προβλημα τουαλετας - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 78
    Senior Member
    vivian20 το άρθρο λέει κρύο νερό. Είσαι σίγουρη για το ζεστό; Δεν το βρίσκω πουθενά και λέω να το δοκιμάσω.

Συγκεκριμένα λέει
    ''Δοκίμασε να πίνεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις ένα ποτήρι κρύο γάλα ή νερό, καφέ ελληνικό ή στιγμιαίο.''

Senior Member
    Originally posted by chocolate
    vivian20 το άρθρο λέει κρύο νερό. Είσαι σίγουρη για το ζεστό; Δεν το βρίσκω πουθενά και λέω να το δοκιμάσω.

Συγκεκριμένα λέει
    ''Δοκίμασε να πίνεις το πρωί μόλις ξυπνήσεις ένα ποτήρι κρύο γάλα ή νερό, καφέ ελληνικό ή στιγμιαίο.''
    το αναφερει ακριβως στην απο κατω κουκιδα απο αυτην που παρεθεσες.

''Aποτελεσματική θεωρείται από πολλούς και μια κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο ή μέλι πριν από τη νυχτερινή κατάκλιση, ενώ για να βοηθήσεις τη λειτουργία του εντέρου το πρωί μπορείς να πίνετε ένα ποτήρι ΧΛΙΑΡΟ νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού.''

Senior Member
    Τώρα το είδα... ευχαριστώ!

Senior Member
    Παντως,2-3 δαμασκηνα νηστικη το πρωι μολις ξυπνησω,σχεδον παντα πιανει.

Senior Member
    είδατε την εκπομπή στο μέγκα? Και ναι lessing αναφέρθηκε για το νερό που λέγαμε.

Senior Member
    Εγώ την είδα,αν και δεν είπανε τιποτα καινούριο..Αυτό που με απασχόλησε όμως είναι μήπως τελικά δεν έχω απλά πρόβλημα με την τουαλέτα,αλλά κάποια δυσανεξία ή ευερέθιστο έντερο,ή κάτι άλλο που λέγανε και δεν θυμάμαι την ονομασία:shocked2:
    έχω παρατηρήσει πάντως ότι ορισμένα λαχανικά μου προκαλούν τρελό φούσκωμα:grind:

Senior Member
    ο οργανισμος οσο αυξανουμε τις ποσοτητες λαχανικων παραγει ενζυμα κ τις μεταβολιζει.
    Προσφατα μπηκα σε δικο μου προγραμμα απειρων λαχανικων (απο εκει που ετρωγα 1 κιλο μπροκολο τη μερα το εκανα +1 κιλο με αλλες πρασιναδες). Το λαθος ηταν οτι εφαγα απιστευτες πσοοτητες και τις πρωτες μερες ηταν αδυνατο να παω τουαλετα, ενιωθα χαλια,
    στο καπακι εκοψα αλατι, συνηθισε ο οργανισμος, κ η ζυγαρια με εδειξε -5 κιλα σε λιγες μερες...
    υπομονη λοιπον και σταδιακες μεταβολες, τα αποτομα γενικα δεν κανουν καλο...

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    για όποιον έχασε την εκπομπή μπορεί να την δει στο site του mega στο τμήμα του web tv

Member

δυσκοιλιοτητα στη διαιτα

εχω δυσκοιλιοτητα απο το σαββατο ! επειδη κανω διαιτα με λιγες θερμιδες! σας εχει συμβει ? επισης νιωθω πως δεν χανω βαρος γ αυτο το λογο.. καταλαβαινετε! τι να κανω? ψιλοφοβαμαι να παρω αυτα τα φαρμακα τυπου dulcolax

Senior Member
    εμένα μια διαιτολόγος μου είχε πει οτι να δεν πάω τουαλέτα για 2 μέρες να μην το αφήσω και να πάρω να βράσω και να πιώ φύλλα Αιγύπτου..
    Κάνουν πολύ καλή δουλεία και είναι και φυσικό προιόν
    το μόνο αρνητικό είναι η ασχημη γεύση..

Senior Member
    Φυτικές ίνες είναι η λύση σου, αποξηραμένα φρούτα τύπου δαμάσκηνα ή σύκα τρώω καθημερινά προσωπικά.

Δυσκοιλιότητα δεν έχεις πάντως λόγω των θερμίδων αλλά επειδή δε τρως λιπαρά μάλλον. Επίσης μη σε απασχολεί το βάρος για 5 μέρες, αν είναι σωστή η διατροφή σου θα ενεργηθείς αργά ή γρηγορα και θα φανεί η απώλεια και αν οφείλεται σ'αυτό

Member
    elafaki20 απο που παιρνεις τα φυλλα Αιγυπτου?
    φιλιππε κανουν οντως δουλεια? να τρωω δηλαδη περισσοτερες σαλατες κ 2-3 δαμασκηνα τη μερα? θα μαι κομπλε?
    σας ευχαριστω γιαα τις απαντησεις σας

Senior Member
    Ναταλία καλησπέρα!
    Προς Θεού γλυκιά μου δεν χρειάζεται να πάρεις Dulcolax.
    Τα φύλλα Αλεξανδρίας (Αιγύπτου) μπορείς να τα βρεις στην λαϊκή ή σε κάποιο βιολογικό μαγαζί φαντάζομαι. Εγώ τα είχα βρει στην λαϊκή πάντως. Αν και δεν θα στα συνιστούσα γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα απλά σε ανακουφίζουν. Μπορεί να είναι φυτικά αλλά δεν παύουν να έχουν καθαρτική δράση οπότε κάνε χρήση με μέτρο και με προσοχή. Αν όμως αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις αντί για να τα βράσεις βάλε τα φύλλα μέσα σε ένα φλιτζάνι νερό και άφισέ τα μία μέρα και μετά στράγγιξέ το νερό και πιές το. Έχει πιο ήπια δράση καθαρτική έτσι και δεν θα τρέχεις πανικόβλητη στην τουαλέτα :smilegrin:

Θα σου πρότεινα τρεις λύσεις πολύ υγιεινές και εξίσου φανταστικές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

1) Πάρε κεφίρ ρόφημα από το σούπερ μάρκετ είναι ένα είδος ξινόγαλου και έχει προβιοτική δράση. Πίνε ένα φλιτζάνι του τσαγιού κάθε πρωί και αν δεν έχεις αποτέλεσμα πίνε και ένα το βράδυ.Αν δεν σου αρέσει το κεφίρ γιατί σε πολύ κόσμο δεν αρέσει η πικτή και ολίγον ξινή γεύση του τότε
    2) Πάρε προβιοτικά χάπια από το φαρμακείο, φανταστικά είναι της Solgar ή τα Crab Biotix, βοηθάνε πάρα πολύ τόσο που μπορεί να τα ερωτευτείς, αλλά αν δεν φτιάξεις την διατροφή σου με το που θα τα κόψεις θα έχεις πάλι σε λίγες μέρες το ίδιο πρόβλημα.

Γι' αυτό το πιο σημαντικό από όλα είναι να βάλεις φυτικές ίνες στην ζωή σου! Πάρε λιναρόσπορο από βιολογικό μαγαζί και άλεσέ τον σε multi. Βάλτον στο γιαούρτι σου, στα δημητριακά σου το πρωί, στην σαλάτα σου το μεσημέρι, στην σούπα σου, όπου μπορείς να φανταστείς. Μία με δύο κουταλιές της σούπας ημερησίως θα κάνουν δουλίτσα. Τα αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνο και σύκο) που είπε ο Φίλιππας είναι εξαιρετικά και όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης. Τέλος βάλε και δύο φρέσκα φρουτάκια στο καθημερινό διαιτολόγιο σου σε προγευμα και απογευματινό και θα γλυτώσεις από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μία φορά και για πάντα!

Senior Member
    Εγώ είχα σημαντικό πρόβλημα δυσκοιλιότητας και σπαστικής κολίτιδας. Τώρα πια που κάνω συχνά μικρά γεύματα την ημέρα και τρώω σε κάθε γεύμα μου φρούτο ή λαχανικό, δηλαδή τρώω τουλάχιστον 5 μερίδες λαχανικών ή φρούτων ημερησίως και πίνω και το πρωί ένα φλιτζανάκι κεφίρ έχω λυτρωθεί!!!!

Senior Member
    Εμένα αυτά που με βοηθάνε πολυ είναι τα ακτινίδια και τα χόρτα . ʼν φάω χόρτα δεν υπάρχει περίπτωση την επόμενη μέρα να μην επισκεφτώ την τουαλέτα .

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast