GNWSIAKA PEIRAMATA - Eggrafite & Proothiste to!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

GNWSIAKA PEIRAMATA - Eggrafite & Proothiste to!!!

Αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά σε πειράματα και να αποκτήσετε την εμπειρία συμμετοχής σε μια πειραματική έρευνα (ή και να δείτε από κοντά πως διεξάγεται μια έρευνα), τότε μπορείτε να γραφτείτε στην ακόλουθη λίστα http://argirovatakis.zymichost.com/A...icipation.html

Με αυτή την εγγραφή κατά καιρούς θα σας αποστέλλονται μηνύματα/email που θα περιέχουν τις περιγραφές των πειραμάτων. Όταν και εφόσον επιθυμείτε να πάρετε μέρος, απλά απαντάτε στο μήνυμα. Τα πειράματα αφορούν βασική έρευνα και η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική (σίγουρα όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα).

Ευχαριστούμε πολύ!(Ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά).

Senior Member
    Quote Originally Posted by argiro View Post
    Αν θέλετε να συμμετέχετε ενεργά σε πειράματα και να αποκτήσετε την εμπειρία συμμετοχής σε μια πειραματική έρευνα (ή και να δείτε από κοντά πως διεξάγεται μια έρευνα), τότε μπορείτε να γραφτείτε στην ακόλουθη λίστα http://argirovatakis.zymichost.com/A...icipation.html

Με αυτή την εγγραφή κατά καιρούς θα σας αποστέλλονται μηνύματα/email που θα περιέχουν τις περιγραφές των πειραμάτων. Όταν και εφόσον επιθυμείτε να πάρετε μέρος, απλά απαντάτε στο μήνυμα. Τα πειράματα αφορούν βασική έρευνα και η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική (σίγουρα όμως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα).

Ευχαριστούμε πολύ!(Ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά).

Ίσως θα ήταν πιο καλό να το ποσταρες σε ένα φορουμ για ψυχολόγους (που υπήρχε αλλά πλέον δεν λειτουργεί) γιατί το συγκεκριμένο είναι για αλληλο-υποστήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Senior Member
    ναι τι ακριβως ειναι αυτα τα πειραματα? ποσο χρονων θα πρεπει να ειμαστε?αν αφορα ψυχολογια κτλ εγω θα ενδιαφερομουν πολυ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by xrhstos View Post
    ναι τι ακριβως ειναι αυτα τα πειραματα? ποσο χρονων θα πρεπει να ειμαστε?αν αφορα ψυχολογια κτλ εγω θα ενδιαφερομουν πολυ!

Πειράματα γνωστικής (η γνωσιακής) ψυχολογίας είναι συνήθως για έρευνα των γνωστικών λειτουργιών. Π.χ. προσοχής, οπτικής αντίληψης, μνήμης, επίλυσης προβλημάτων κλπ. Δηλαδή κάνουν πειράματα για να βρούνε πως "οργανώνονται" αυτές οι ψυχολογικές κατασκευές στον νου. Π.χ. ποια είναι η περιεκτικότητα των πληροφοριών της βραχυπρόθεσμης μνήμης? Σου βάζουν διάφορες λίστες από λέξεις (η εικόνες) να ανακαλέσεις σε διάφορους σύντομους χρόνους δευτερολέπτων για να δούνε πόσα "χωράει" η βραχυπρόθεσμη μνήμη των ανθρώπων (αυτό το ξέρουν ήδη 7+-2 λολ ένα παράδειγμα έφερα από ένα πολύ παλιό πείραμα του είδους).

Η κατα πόσο ελέγχουμε εμείς την προσοσχή η "εγκλωβίζεται" από εξωτερικούς παράγοντες? Σου βάζουν να εστιάζεις σε ένα σημείο και μετράνε πόσο μπορεί να "διασπαστεί" η προσοχή σου από διάφορα ερεθίσματα π.χ. ένα φως διάφορων εντάσεων (η μια λέξη-βρίσιμο! :P).

Η πως οι άνθρωποι λύνουν προβλήματα? Και σου παρουσιάζουν προβλήματα που έχουν εναλλακτικές λύσεις και βλέπουν την στρατηγική που ακολουθείται κάτω από διάφορες συνθήκες κλπ.

Τώρα αυτά είναι πολύ βασικά πειράματα που έχουν γίνει, πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει και σε πολύπλοκα πράγματα που είναι πολύ τεχνικά, ενώ κάποιες φορές πλέον σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα κάνουν αυτά τα πειράματα ενώ σου παίρνουν και σκανς του εγκεφάλου (λειτουργική τομογραφία) κάτι που έχει γεννήσει και τον τομέα την "γνωσιακής νευροεπιστήμης" που συνδέουν το νοητικό με διάφορες εγκεφαλικές δομές. Π.χ, ενώ ανακαλείς λέξεις ταυτόχρονα "ανάβει" ένα μέρος του πρωμετοπιαίου λοβού, κάτι που δείχνει ότι αυτό το είδος μνήμης ενεργοποιείται από εκείνο το σημείο. Αλλά αυτό είναι πολύ προχωρημένο για την Ελλάδα :P

Σε αυτά τα πειράματα όλοι μπορούν να πάρουν μέρος (εκτός και αν η έρευνα γίνεται σε κάποιους συγκεκριμένους ασθενείς π.χ. με εγκεφαλικό σε συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου για να δούνε αν αλλάζει κάτι στην λειτουργία). Βασικά, όσο πιο πολλοί παίρνουν μέρος τόσο το καλύτερο (είναι πι έγκυρη η ανάλυση). Συνήθως αυτά τα πειράματα γίνονται σε πανεπιστήμια οπότε ίσως η κοπέλα θέλει εθελοντές? Δεν ξέρω.
    Last edited by PETRAN; 10-12-2011 at 20:31.

Senior Member
    υπαρχει αμοιβη για τους συμμετεχοντες ? :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    υπαρχει αμοιβη για τους συμμετεχοντες ? :)

Συνήθως έχει διδακτικές μονάδες lol :P

Senior Member
    ε καλα εγω θα δηλωσω μερος θα χει πλακα (λογικα) και αφου αφορα ολα αυτα τα ψυχοιατρικα που μου αρεσουν θα ειναι ενδιαφερον αλλα η κοπελια που ειναι να μας πει και αυτη ηρθε εγραψε και εφυγε

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Συνήθως έχει διδακτικές μονάδες lol :P
    Αμα ειναι ετσι συμμετεχω κι εγω τις χρειαζομαι τις μοναδουλες!!!!
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    αθηνα θα γινουν τα πειραματα?

Senior Member
    Και κατι αλλο παιρνουμε βεβαιωση οτι συμμετειχαμε κ παρακολουθησαμε?

Senior Member
    εγω γραφτηκα παντως!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Αμα ειναι ετσι συμμετεχω κι εγω τις χρειαζομαι τις μοναδουλες!!!!
    αχαχα! κ εμενα μου αρεσουν οι μοναδουλες! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by xrhstos View Post
    εγω γραφτηκα παντως!!!
    Me too !!!