1 χρονο μετα!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Member

1 χρονο μετα!!!

Βλεποντας το tickeraki μου μετα απο ενα χρονο και χωρις να εχω ριξει μια ματια στο site... ξαναμπηκα για να σας πω τις εντυπωσεις-εμπειριες μου απο ψυχολογο!!!! Ναι ψυχολογο...... αφου δοκιμασα τα παντα,( χωρις αποτελεσμα) ειπα μετα απο παροτρυνση δικη σας να παω, μπας και δω τι φταιει.... Καταληξαμε στο οτι το προβλημα μου ειναι οτι οποιαδηποτε συναισθηματικη αλλαγη με οδηγουσε στο φαι ως λυση.... Δεν θυμαμε πως μου το ειχε ονομασει ακριβως αλλα στην ουσια αυτο ηταν το προβλημα....
    Μετα απο 1 χρονο λοιπον καταφερα
    1ο) να μεινω τα ιδια κιλα και να κοψω τα αμετρητα υπερφαγηκα επεισοδια που ειχα, με αποτελεσμα να ανεβασω την ποσοτητα στα υπολοιπα γευματα...
    2ο) να καταφερω με πολυ ποδηλατο να ριξω το ζαχαρο μου απο 125 σε 100
    και 3ο( να παω το ΔΜΣ σε 28 παροτι το υψος μου και τα κιλα μου ειναι για πολυ μεγαλυτερο....
    Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζε αλλος ενας χρονος σε εξοδα για αυτο που εγινε ή απλα εχασα παλι χρονο και χρημα???
    Μηπως τελικα το προβλημα μας ειναι το πως αντιλαμβανομαστε το παχος μας εμεις οι ιδιοι και οχι το πως θελουμε να μας δουν οι αλλοι???
    Μηπως τελικα οτι κανουμε, το κανουμε για τους αλλους και οχι πραγματικα για εμας???

Senior Member
    Γειά σου αρχηγέ μου και καλώς επανήλθες,

Ο μόνος αρμόδιος να κρινει αν αξίζει η διαδικασία στην οποία μπήκες με το ψυχολόγο είσαι εσύ, εσύ ξέρεις αν σε έχει βοηθήσει έστω κι αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα στη ζυγαριά ακόμα. Δε ξέρω πόσο κάνει μια τέτοια προσέγγιση για να αρχίσει να αποδίδει και φαντάζομαι θα έχει διαφορά και από άτομο σε άτομο. Σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη οτι έκοψες τα υπερφαγικά επειδόδια όπως και οτι κάτάφερες να ρίξεις το ζάχαρο σου και σου αξίζουν συγχαρητήρια γι'αυτά, μη τα υποτιμάς.

Αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση στα ερωτήματα που έθεσες πάντως υπάρχει πρόβλημα, τα συζήτησες αυτά με το ψυχολόγο; Από την προσωπική εμπειρία μου αλλά και από την αίσθηση που παίρνω από άλλους οι προσπάθειες που γίνονται για τους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι καταδικασμένες αργά ή γρήγορα σε αποτυχία. Καμία γκόμενα, κανένας συγγενής, κανένας φίλος δεν είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο. Στο κάτω κάτω αν δε σε ενοχλεί το βάρος σου ή η εμφάνιση σου και οι δείκτες υγείας σου βελτιώνονται με την άσκηση που κάνεις, γιατί να βάζεις τον εαυτό σου σε μια θέση να κάνει μια προσπάθεια για τους άλλους;

ΥΓ: Μπορείς να εξηγήσεις λίγο το 3ο σημείο σου; Δε το καταλαβαίνω...

Member
    Το συζητησα με την ψυχολογο αλλα μου λεει οτι ειμαι χαζος που δεν βλεπω τι εχω πετυχει και να κανω υπομονη...... αλλα πλεον μου εχει γινει εμμονη το να δειξει η ζυγαρια πιο κατω και οχι να αλλαξει κατι πανω μου γιατι μου αρεσω οπως ειμαι..... οσον αφορα το 3ο τι δεν καταλαβες? ειμαι 1,86cm 122 κιλα και εχω ΒΜΙ 28,3...

Senior Member
    Δε ξέρω πως το υπολογίζεις το ΒΜΙ αλλά το ΒΜΙ σου είναι 35 και κάτι και όχι 28...

Αν τό κίνητρο σου για να χάσεις βάρος είναι να δεις έναν αριθμό στη ζυγαριά και μόνο αυτό προσωπικά δεν εκπλήσσομαι που δε τα καταφέρνεις πάντως. Καλή επιτυχία όπως και να 'χει!

Senior Member
    Originally posted by Ovellix
    Βλεποντας το tickeraki μου μετα απο ενα χρονο και χωρις να εχω ριξει μια ματια στο site... ξαναμπηκα για να σας πω τις εντυπωσεις-εμπειριες μου απο ψυχολογο!!!! Ναι ψυχολογο...... αφου δοκιμασα τα παντα,( χωρις αποτελεσμα) ειπα μετα απο παροτρυνση δικη σας να παω, μπας και δω τι φταιει.... Καταληξαμε στο οτι το προβλημα μου ειναι οτι οποιαδηποτε συναισθηματικη αλλαγη με οδηγουσε στο φαι ως λυση.... Δεν θυμαμε πως μου το ειχε ονομασει ακριβως αλλα στην ουσια αυτο ηταν το προβλημα....
    1ο) να μεινω τα ιδια κιλα και να κοψω τα αμετρητα υπερφαγηκα επεισοδια που ειχα, με αποτελεσμα να ανεβασω την ποσοτητα στα υπολοιπα γευματα...
    και 3ο( να παω το ΔΜΣ σε 28 παροτι το υψος μου και τα κιλα μου ειναι για πολυ μεγαλυτερο....
    Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω αν αξιζε αλλος ενας χρονος σε εξοδα για αυτο που εγινε ή απλα εχασα παλι χρονο και χρημα???
    Μηπως τελικα το προβλημα μας ειναι το πως αντιλαμβανομαστε το παχος μας εμεις οι ιδιοι και οχι το πως θελουμε να μας δουν οι αλλοι???
    Μηπως τελικα οτι κανουμε, το κανουμε για τους αλλους και οχι πραγματικα για εμας???
    Ειχα αναφερει σε ενα αλλο ποστ, οτι πιστευω οτι φταινει κυριως το γεγονος, οτι οι περισσοτεροι οταν μεγαλωναμε, μας λεγανε

"ελα ελα σωπα, μη κλαις, θα σου δωσω σοκολατα"
    "κατσε φρονημα και θα φας παγωτο"

κτλ κτλ.

Το γεγονος οτι συνδεουμε το φαγητο με ευφορια ειναι λογω του ετσι μαθαμε να αισθανομαστε οταν τρωμε γλυκα. Εχετε η θεια, βασταει γκοφρετες στο μικρο που τ'αγαπαει, ασχολειται καποιος με το πιτσιρικι, του δινει καραμελα τη ωρα που αισθανεται πολυ ευτυχισμενο.

Σαφως δεν το κανανε και οι δικοι μας απο κακια. Αλλα ετσι μαθαμε να συνδεουμε σκουπιδοφαγητο με ευφορια. Και οταν αισθανομαστε χαλια, τρωμε σοκολατα μηπως και ανακαλεσουμε τα αισθηματα χαρας.

εγω προτεινω, οταν αισθανεσαι χαλια, πηγαινε σε ενα κομμωτηριο να φτιαξεις τα μαλλια σου, πηγαινε μια βολτα σε ενα παρκο, φτιαξε τα νυχια σου, ακουσε ενα τραγουδι που σε πορωνει... κτλ κτλ.

Πρωτο βημα, κατα τη γνωμη μου, συνδεσε τη ευφορια με αλλη κινηση/κατασταση, περαν του φαγητου.

Member
    Originally posted by filipparas
    Δε ξέρω πως το υπολογίζεις το ΒΜΙ αλλά το ΒΜΙ σου είναι 35 και κάτι και όχι 28...

Αν τό κίνητρο σου για να χάσεις βάρος είναι να δεις έναν αριθμό στη ζυγαριά και μόνο αυτό προσωπικά δεν εκπλήσσομαι που δε τα καταφέρνεις πάντως. Καλή επιτυχία όπως και να 'χει!
    το Bmi ειναι μετρημενο σε διαιτολογο πριν 1 εβδομαδα... και οχι με κομπιουτερακι.....

Member
    Originally posted by MerryMaker_Misery
    Ειχα αναφερει σε ενα αλλο ποστ, οτι πιστευω οτι φταινει κυριως το γεγονος, οτι οι περισσοτεροι οταν μεγαλωναμε, μας λεγανε

"ελα ελα σωπα, μη κλαις, θα σου δωσω σοκολατα"
    "κατσε φρονημα και θα φας παγωτο"

κτλ κτλ.

Το γεγονος οτι συνδεουμε το φαγητο με ευφορια ειναι λογω του ετσι μαθαμε να αισθανομαστε οταν τρωμε γλυκα. Εχετε η θεια, βασταει γκοφρετες στο μικρο που τ'αγαπαει, ασχολειται καποιος με το πιτσιρικι, του δινει καραμελα τη ωρα που αισθανεται πολυ ευτυχισμενο.

Σαφως δεν το κανανε και οι δικοι μας απο κακια. Αλλα ετσι μαθαμε να συνδεουμε σκουπιδοφαγητο με ευφορια. Και οταν αισθανομαστε χαλια, τρωμε σοκολατα μηπως και ανακαλεσουμε τα αισθηματα χαρας.

εγω προτεινω, οταν αισθανεσαι χαλια, πηγαινε σε ενα κομμωτηριο να φτιαξεις τα μαλλια σου, πηγαινε μια βολτα σε ενα παρκο, φτιαξε τα νυχια σου, ακουσε ενα τραγουδι που σε πορωνει... κτλ κτλ.

Πρωτο βημα, κατα τη γνωμη μου, συνδεσε τη ευφορια με αλλη κινηση/κατασταση, περαν του φαγητου.
    Η αντιδραση ειναι ιδια για ολα τα συναισθηματα και οχι μονο για την ευφορια... μακαρι να ηταν μονο για ενα συναισθημα, κατι θα γινοταν!!!

Senior Member
    Οβελιξ
    γιατι δεν δοκιμαζεις να συνεχισεις με μια προγραμματισμενη διατροφη και οχι ελευθερη?
    καλος και ο ψυχολογος, αλλα μεθοδευσε παραλληλα το διατροφικο κομματι.
    δεν ειναι απλο, διατροφικες συνηθειες μιας ολοκληρης ζωης να ισορροπησουν μαγικα , επειδη καταλαβαινεις καποια πραγματα για τον εαυτο σου, με την βοηθεια της ψυχολογου...

Senior Member
    Δοκιμασε αλλη μεθοδο εκφρασης. Σαφως δε θα πας απο "χαρα = ωρα για γλυκο να γιορτασουμε" σε "χαρα = θα παρω εκεινο το καινουριο αρωμα που ειδα στη τηλεοραση" μεσα σε μια μερα. Θα σου παρει λιγο καιρο, μιλα και με τον ψυχολογο σου να δεις τι θα σου πει.

Senior Member

Έχω την αίσθηση πως η πρόταση ένα και τρία δε θα κάνουν ΤΟΝ Οβελίξ να αισθανθεί καλύτερα,αλλά...τραβεστί! :spin:

Senior Member
    :lol::lol::lol::lol::lol:

Senior Member

Η αντιδραση ειναι ιδια για ολα τα συναισθηματα και οχι μονο για την ευφορια... μακαρι να ηταν μονο για ενα συναισθημα, κατι θα γινοταν!!!
    Δεν είναι θέμα ποσότητας(πόσα συναισθήματα διαχειρίζεσαι με τρόπο μη βοηθητικό αλλά) αλλά συμπεριφοράς.
    Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση να επιλέγει κανείς να "μπουκώνει" ένα μόνο συναίσθημα του με φαγητό
    ενώ τα υπόλοιπα να τ'αντιμετωπίζει με τον τρόπο,που τους πρέπει.

Οβελίξ,διαβάζοντας σε,έχω την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε σύγχιση.
    Δείχνεις να έχεις πολλά αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα μέσα σου,ακόμα και τώρα που πέρασε ένας χρόνος.
    Από το αν θέλεις πραγματικά να χάσεις βάρος μέχρι τους λόγους για τους οποίους θέλεις αυτό να συμβεί
    καθώς και την όλη σου εμπειρία με τον ψυχολόγο.Δε νομίζω πως ο άνωθεν απολογισμός αντικατοπτρίζει
    όσα οι δυό σας καταφέρατε.Πήγες για να πεις πως το έκανες κι αυτό ή πραγματικά ένιωσες αυτήν την ανάγκη;
    Συνεργάστηκες μαζί του να κατανοήσετε όχι μόνο τι κάνεις,αλλά για ποιούς λόγους νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις
    και πώς ενδεχομένως θα βρείτε άλλους τρόπους εκτόνωσης,ώστε να μη χρησιμοποιείς το υποκατάστατο του φαγητού;

Αν πήγες στον ψυχολόγο για να δεις τη ζυγαριά να καταβαίνει,προφανώς διάλεξες λάθος ειδικότητα.
    Αν πήγες για να κατανοήσεις γιατί δεν κατεβαίνει ή πώς με τον κατάλληλο συντονισμό και με το διατροφολογικό
    κομμάτι,όταν αυτή με το καλό κατέβει εκεί και να μείνει,τότε διάλεξες σωστή ειδικότητα,αλλά είτε δε βρήκες
    τον κατάλληλο ειδικό,είτε εσύ δεν έδωσες τον εαυτό σου σε αυτό το εγχείρημα είτε σας χρειάζεται κι άλλος χρόνος...

Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10
    Οβελιξ
    γιατι δεν δοκιμαζεις να συνεχισεις με μια προγραμματισμενη διατροφη και οχι ελευθερη?
    καλος και ο ψυχολογος, αλλα μεθοδευσε παραλληλα το διατροφικο κομματι.
    δεν ειναι απλο, διατροφικες συνηθειες μιας ολοκληρης ζωης να ισορροπησουν μαγικα , επειδη καταλαβαινεις καποια πραγματα για τον εαυτο σου, με την βοηθεια της ψυχολογου...
    Η ψυχολογος δεν θελει, τουλαχιστον ακομα, να κανω διατροφη, διαιτα και σε γενικες γραμμες θελει να μου βγαλει απο το μυαλο το κεφαλαιο κιλα.... Οταν θα γινει αυτο τοτε θα ξεκινησει καποια πιο προσεγμενη διατροφη... Παντως την παρασκευη που θα παω θα της το προτεινω...

Senior Member
    Originally posted by NADINE

Έχω την αίσθηση πως η πρόταση ένα και τρία δε θα κάνουν ΤΟΝ Οβελίξ να αισθανθεί καλύτερα,αλλά...τραβεστί! :spin:
    καποια μερα θα ανοιξω τα ματια μου να αρχισω να διαβαζω τα ονοματα σωστα... νομιζα οτι το ονομα ηταν Odinex (Odine-X) -.-

Junior Member
    Originally posted by filipparas

το Bmi ειναι μετρημενο σε διαιτολογο πριν 1 εβδομαδα... και οχι με κομπιουτερακι.....
    Καλέ μου Ovellix ο δείκτης ΒΜΙ - αν και γενικά είναι άχρηστος - δεν εξαρτάται από το ποιος κάνει τον υπολογισμό αλλά ακολουθεί συγκεκριμένη φόρμουλα.
    Είναι το πηλίκο του βάρους (σε κιλά) διά το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα).
    Δηλαδή στην δική σου περίπτωση 35,26.

Βέβαια μπορεί να σου μέτρησε λάθος το ύψος, δηλαδή να σε έβγαλε κατά λάθος 2 μέτρα και 8 εκατοστά
    Ή η ζυγαριά να σε έδειξε για κάποιο περίεργο λόγο 97 κιλά εκείνη την ημέρα.
    Ή πολύ απλά μπορεί να είναι άσχετη/ος με το αντικείμενο!