δυστηχως απετυχα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Junior Member

δυστηχως απετυχα

καλημερα. λυπαμαι για το πως ξεκινω να γραφω αλλα συγχωρεστε με η ψυχολογια μου ειναι χαλια. εχω κανει ακριβως πριν 2 χρονια slevve ημουν 135 κιλα 38 χρ με 1.72 υψος. ακριβως τετοια ημερομηνια περσυ ημουν 87 κιλα. ειχα παει δηλαδη πολυ καλα στον χρονο πανω κ ειχα χασει 48 κιλα. καπου εκει σταματησα να χανω. το γιατι τι να πω αρχισα να τρωω παραπανω για την ακριβεια να τσιμπολογω συνεχεια ολο κ παραπανω κ να αρχισω κ τα γλυκα. μεγαλη ποσοτητα φαγητου δεν μπορω να φαω ακομα κ σημερα αλλα μπορω να τρωω απο λιγο κ συνεχεια με αποτελεσμα σημερα ζυγισμενη να ειμαι 95 κιλα . νοιωθω αποτυχημενη απελπισμενη . εχασα θεωρω την μοναδικη ευκαιρια που ειχα στην ζωη μου να γινω αδυνατη . αυτα.. τα λεω περισσοτερο για τα ατομα που την εχουν κανει προσφατα.. θελει προσοχη εχουν συνηθως εναν κακο μεταβολισμο κ αν λιγο αφεθουμε στις κακες συνηθειες γυρναμε πολυ ευκολα εκει που ειμαστε. οσο για μενα... ας προσεχα αισθανομαι οτι το εχασα το τρενο κ αυτη την φορα δεν θα υπαρχει επιστροφη

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    kalh καλώς μας ήρθες!!!Γλυκειά μου μην νιώθεις αποτυχημένη!!!είσαι 40 κιλά κάτω από το αρχικό σου βάρος,δεν είναι μικρό πράγμα!!!!Είναι καλό που ξέρεις το γιατί πήρες κάποια κιλά πίσω και γιατί σταμάτησες να χάνεις κιλά!Είμαι σίγουρη ότι αν πεισμώσεις μπορείς και τα γλυκάκια να σταματήσεις και να τρως πάλι μικρή σχετικά ποσότητα φαγητού ώστε να αρχίσεις πάλι να χάνεις κιλά!Έτρωγες και πριν από την επέμβαση γλυκά και γενικά τσιμπολόγαγες?Αν δεν μπορείς να σταματήσεις το τσιμπολόγημα προσπάθησε να τρως όσο πιο "ακίνδυνες" τροφές μπορείς πχ λαχανικά,φρούτα,1-2 κριτσινάκια!Δεν έχεις χάσει ακόμα κανένα τρένο!!!χαμογέλασε στον εαυτό σου πάρε δύναμη και συμφιλιώσου ξανά με την επέμβασή σου !

Member
    Γεια σου....εδώ είναι κάποια που έχει την ίδια ψυχολογία με σένα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω sleeve γιατί πάνω που το κανόνιζα εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι μου που δεν μου το επέτρεψε. Στο παρελθόν είχα κάνει δίαιτες με αποτέλεσμα προσωρινό αλλά τώρα δεν βρίσκω το κουράγιο να ξεκινήσω καν. Πρέπει να πιστέψουμε ότι θα καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας...

Senior Member
    Είσαι 40 κιλά λιγότερο, αυτό δεν είναι αποτυχία... αν νοιώθεις τώρα έτσι φαντάσου πως θα νοιώσεις αν ξαναπας 135 ή 150...
    Προσπάθησε να μείνεις εκεί που είσαι καλύτερα 95 κιλά παρά 150....

Αυτό που λένε ότι, ότι κι αν κάνεις το βασικότερο είναι η αλλαγή της διατροφικής σου συμπεριφοράς... πόσο δίκιο έχουν, και πόσο λίγοι το κάνουμε....

Είναι κρίμα να τα πάρεις πίσω όλα !!! μην τα βλέπεις όλα μαύρα, γιατί δεν είναι, είσαι 40 κιλά λιγότερο, μην το ξεχνάς.

Senior Member
    kalh μην το βάζεις κάτω, η αδερφή μου έκανε Sleeve σχεδόν πριν ένα χρόνο και κατάφερε να χάσει όλα τα κιλά που ήθελε. Από 120 έχει φτάσει τώρα να ζυγίζει λιγότερο από 70 κιλά! Και ναι ήταν δύσκολο αλλά δεν το κατάφερε μόνο με την εγχείριση άλλαξε και διατροφικές συνήθειες αλλιώς δεν θα μπορούσε να φτάσει να χάσει 50 κιλά. Στο κάτω κάτω για το μανίκι το λένε ότι αν δεν αλλάξεις και τον τρόπο διατροφής σου δεν θα καταφέρεις να χάσεις όλο σου το βάρος ή ακόμη και να το καταφέρεις σίγουρα δεν θα καταφέρεις να το διατηρήσεις. Και τα ρημάδια τα γλυκά είναι το μόνο που κατεβαίνει σε ποσότητα ακόμη και με sleeve και από τον πρώτο χρόνο! Η αδερφή μου ήταν κλασσική γλυκατζού αλλά με το που έκανε την εγχείριση αποφάσισε ότι δεν μπήκε σε τόσο μεγάλο κόπο για να το χαλάσει με τα γλυκά, οπότε το παλεύει να τα περιορίζει. Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Δική μου συμβουλή είναι ότι χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει με την διατροφή σου και να σε βοηθήσεις να περιορίσεις τα τσιμπολογήματα και τα γλυκά. Υπάρχει τρόπος μην χάνεις την ελπίδα σου!!! Υπάρχουν διατροφολόγοι εξαιρετικοί που ασχολούνται με θέματα διατροφικής διαταραχής με μεγάλη επιτυχία και ψυχολόγοι ειδικευμένοι που μπορούν πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή. Μην το αφήσεις kalh είναι κρίμα έκανες τόση προσπάθεια μέχρι τώρα. Δεν είναι αργά!!!

Senior Member
    μεγαλες ποσοτητες δεν μπορεις να φας λες....ωραια...κοβεις τα γλυκα, τα ψωμια, τους πολλους υδατανθρακες και ξεκινας....του χρονου τετοιον καιρο που θα ξαναζυγιστεις θα εχεις χασει αλλα 24 κιλακια!!!!! (2 κιλα το μηνα, ευκολο ειναι)
    Το τρενο δεν το εχασες, ισως ομως το χασεις αν δεν το παρεις αποφαση.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Senior Member
    Θα σου ζητήσω μόνο να σκεφτείς πώς θα ένιωθες τώρα αν ήσουν 135 κιλά, στο σημείο δηλαδή που ξεκίνησες. Γιατί αποτυχία την απώλεια σαράντα ολόκληρων κιλών δεν τη λες.. Καταλαβαίνω ότι θα ήθελες ταχύτερα αποτελέσματα, ότι θα ήθελες να είχες φτάσει ήδη στο στόχο σου. Αλλά κάθε οργανισμός δεν αντιδρά το ίδιο σε μία επέμβαση, όπως και κάθε ψυχή δε βιώνει τις ίδιες καταστάσεις. Μπορεί να πέρασες και να περνάς δύσκολα και να εκτονώνεσαι στα γλυκά. Σκέψου, όμως, τι θα γινόταν αν έτρωγες γλυκά, χωρίς να έχεις χάσει κανένα κιλό.. Σύμμαχός σου το ότι δε μπορείς να φας μεγάλες ποσότητες. Γλυκά? Γλυκά, τι να κάνουμε, μέχρι να συνέλθεις και να ανασυγκροτηθείς. Το τρένο μπορεί να το έχασες, αλλά υπάρχουν πλοία, αεροπλάνα, τόσα και τόσα μέσα. Μάζεψε δυνάμεις, ανέβα σε ένα από αυτά και ... καλή σου συνέχεια!!

Junior Member
    σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις... κ για την προσπαθεια να μου δωσετε κουραγιο.. το χρειαζομουν. mamadyo εχεις δικιο... 2 το μηνα ειναι σε ενα χρονο 24. θα ειμαι κοντα σας απο εδω κ περα κ θα γραφω κ εγω οπως εσεις κ θα παρακολουθω. πιστευω οτι καλυτερη βοηθεια απο ατομα που εχουν περασει τα ιδια δεν θα μπορουσε να μου την δωσει κανεις γιατρος.

Junior Member
    σας ευχαριστω ειλικρινα.

Senior Member
    ναι ρε κοριτσακι!!! Νομιζεις εμεις ειμαστε ρομποτ? και κανουμε παντα αυτο που πρεπει? Ενα χρονο ημουν στα 98 και περιμενα...τι? δεν ξερω....
    Αλλα εδω, η παρεα μου εδωσε δυναμη!
    Αντε, καλη μας συνεχεια!:bisou:

Senior Member
    kalh ξεκίνα σιγά σιγά με μικρά βήματα. Έχω το ίδιο πρόβλημα με εσένα , λατρεύω τα γλυκά !! Είμαι η αδελφή της Ελι που έγραψε πιο πάνω. Εμένα με βοηθά το γεγονός ότι κάνω συχνα γεύματα και αποφεύγω όσο μπορώ τα ρημαδογλυκα. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι βιταμίνες σου. Αν έχεις κάποια έλλειψη πχ μαγνησιου ο οργανισμός μπορεί να οδηγειτε σε υπογλυκαιμικές τάσεις και άρα αναζητάς γλυκά χωρίς να φταίει κατά αποκλειστικότητα το μυαλό σου. Μήπως να το έψαχνες και λίγο με τις βιταμίνες σου, μαζί με ένα παθολόγο γιατί κακά τα ψέματα εμείς που έχουμε κάνει επεμβάσεις ενδεχεται να μην έχουμε γεμάτες τις "βιταμηνοαποθήκες " μας.
    Ξεκίνα την προσπάθεια σου και τπτ δεν έχει χαθεί. Απλά είσαι στην φάση τώρα που τα βλέπεις όλα μαυρα. Έχεις ένα σπουδαίο εργαλείο, την σληβ ! που αν το χρησιμοποιήσεις σωστά κάνει παπαδες!!! Έλα να πάμε δυνατά!!!

Senior Member
    Ειχες την δυναμη να χασεις 35 και θα κολησεις στα μισά;
    Αντιστεκονται και αυτά.Μια ζωη τα κουβαλάς.Καλομαθαν.Αλλά θα φυγουν.
    Θα το δεις.Εδω ειμαστε και θα το δεις....Καλή συνεχεια!!!

Δες λεχω μια φιλη που έκανε μερισματοποίηση πριν απο χρόνια και ενώ έχασε στην αρχή πολλά κιλά μετά λίγο ΄λίγο έβαλε πίσω τα μισά τουλάχιστον απο αυτά. Πράγματι με προβλημάτιζε πολύ αυτό και το αξιολογούσα αρνητικά στο προσωπικό επίπεδο. Μετά διάβασα ότι ένα ποσοστό κοντά στο 70% των εγχειρισμένων αυτού του τύπου επιστρέφουν πολύ κοντά στα αρχικά κιλά.
    Πριν απο μια εβδομάδα έκανα σληβ και καναδυο μέρες πριν έπεσα σε κάτι ανακοινώσεις απο ένα συνέδριο του 2009 όπου λένε πάνω κάτω τα ίδια για το σληβ σε ορίζοντα 7 ετών και για ποσοστό άνω του 50% των ασθενών. Αυτοί που τα ξαναπαίρνουν είναι χαζοί? αδυνάτου χαρακτήρος? Εγώ θα είμαι έξυπνη και θα τα καταφέρω?, δε νομίζω ότι διαφέρω απο τους άλλους, μέσος όρος είμαι. Με αυτό δεδομένο προβληματίστηκα αν θα έκανα τελικά το μεγάλο βήμα το οποίο περίμενα 1,5 χρόνο.
    Οπως το βλέπω τώρα εγώ. Δε σου λύνει η εγχείρηση το βιολογικό πρόβλημα ούτε τις διατροφικές συνήθειες μας ούτε αντιστρέφει το το ψυχολογικό κατιτίς που είναι σύνοδο της παχυσαρκίας.
    Έχουμε δύο πράγματα υπερ μας.
    1ον Μια έστω πρόσκαιρη λοβοτομή που μας οδηγεί κάτω σε κιλά, και κάτω εννοώ το άνω του 50% του υπέρβαρου. Αρα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, τρόπο τινά ή έστω τον φέρνει σε καλύτερη κατάσταση και μας δίνει την ευκαιρία να δούμε οπτικά και λειτουργικά τον εαυτο μας αλλιώς.
    2ον. Αναγνώσκουμε τα δεδομένα. Δηλαδή γνωρίζουμε τον κίνδυνο να ξαναεπιστρέψει το τέρας. Στην περίπτωσή σου δε νομίζω η επαναφορά τόσο λίγων κιλών να είναι επανεγκατάσταση του λιπώδοους δράκου.
    3ον,, ε ναι υπάρχει και τρίτον. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε πλέον τον εαυτό μας να αλλάξει όχι την ποσότητα που αυτό γίνεται απο την εγχείρηση, αλλά την ποιότητα του τι τρώμε.
    Χαχα σήμερα μαγείρεψα για πρώτη φορά για όλους ( βγήκα κυριακή απο το νοσοκομείο και είναι τρίτη) και ο άνδρας μου έφαγε για πρώτη φορά στην έγγαμη ζωή μας πράσσα και μπρόκολο ( εν γνώση του, γιατί πράσσο τον έχω ταίσει χωρίς να το ξέρει, ντροπή μου!!! ΧΙΧΙΧΙ). Αν μπορώ να επέμβω σε κάποιον τόσο στραβοκέφαλο όπως ο καλός μου ( σε θέματα διατροφής), θα μπορέσω ίσως να το κάνω και σε μένα.
    Με δεδομένο λοιπόν ότι τρως μικρές ποσότητες έτσι και αλλιώς, κάνε σιφτ σε διατροφή με φρούτα και λαχανικά. Ισως τα καταφέρεις να ξαναρχίσεις να χάνεις. Ακόμα και αν δε τα καταφέρεις να χάσεις όμως σίγουρα θα μείνεις σταθερή και θα είσαι πιο υγειής.
    Στα 110 κιλά που είμαι τώρα ( 115 πριν το σληβ) εμένα τα 85 μου φαίνονται θεικά και ζουμιστερά! Σεξυ χωρίς χαλάρωση και ενοχές.
    Οπως και να έχει αναζήτησε τις ψυχολογικές αιτίες της διατροφής σου, γιατί σίγουρα για τις βιολογικές δε μπορείς να κάνεις τπτ. Εγώ σίγουρα θα το κάνω. Δεν έχω φράγκα για ψυχολόγο αλλά θα ξεκινήσω ημερολόγιο αναζήτησης και θα εκμεταλευτώ κάτι φίλες που αντέχουν να ακούσουν τα πάντα, λίγες είναι αυτές οι φίλες αλλά ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

ΑΑα,,, ψάξε και την θεωρία σε ψυχολογικό επίπεδο "κέρδους - χασούρας" , είναι πολύ ενδιαφέρουσα αρχή για την προσωπική σου διαδρομή σε σχέση με την επιλογή της εικόνας σου. Γιατί σίγουρα δεν είναι όλοι όσοι έχουν βιολογική προδιάθεση στο πάχος χοντροί, ουπς αναγεννησιακοί θα ήθελα να πω. Κάτι ίσως άσχετο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την εικόνα μου, μέχρι που αποφάσισα ότι για ιατρικούς λόγους έπρεπε να αδυνατίσω. Έκτοτε με καταδιώκει η εικό΄να μιας μεγαλοπρεπούς φαλαινοειδούς κυρίας χοχοχοχο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χωρίς να μισούμε το τι και πως είμαστε ίσως θα πρέπει να οικοδομήσουμε έναν ιδεατό εαυτό ο οποίος να έχει και μορφολογική υπόσταση σε σχέση με το βάρος. ( Ασε που οι στόχοι κιλών που βάζουν οι ιατροί έτσι και αλλιώς μου φαίνονται υπερβολικοί)
    Καλή τύχη

Member
    το μονο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι "αποτυγχανεις μονο οταν σταματας να προσπαθεις". Συνεχισε να προσπαθεις για το καλυτερο, οσο μικρο ή ασημαντο σου φενεται τωρα και δεν θα αποτυχεις ποτε

Junior Member
    Αλήθεια δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο.
    Το "προλαβαίνεις" ακόμα.

Η δική μου συμβουλή είναι δώσε τέλος στα γλυκά. Μόνο αυτό σαν απόλυτος περιορισμός, και στην πορεία βλέπεις.