Results 1 to 15 of 34
-
20-12-2011, 01:14 #1
Πως;-lessing σε πληρη απογοητευση
Πως καταφερνεις να ξαναπιασεις το νημα οταν ξαναπηρες ολα τα κιλα που εχασες οταν δεν εχεις κουραγιο να ξανα!-προσπαθησεις κ οταν εχεις χασει καθε διαθεση να προσεξεις τη διατροφη σου; Οταν μια φωνη σου λεει:παει-θα μεινεις για παντα χοντρη αλλα η αλλη φωνη δεν μπορει να συμβιβαστει με αυτο κ αισθανεται πληγωμενη.Πως θα βρω ξανα τη δυναμη οταν παλευω για τοσο καιρο κ βρισκομαι στα ιδια κ στα ιδια.Πως;:thumbdown:Ναι ειμαι παλι 103 κιλα!!!
- 20-12-2011, 01:47 #2
Γειά σου,lessing!
Αρχικά σου προτείνω να βγάλεις το τικεράκι,που σε κάνει να βλέπεις διαρκώς την "αποτυχία" σου.
Στη συνέχεια προσπάθησε να παρατηρήσεις τι είναι αυτό που κάνεις και σε κρατά στα ίδια και στα ίδια
και δοκίμασε να κάνεις κάτι διαφορετικό,αφού βλέπεις πως η όποια μέθοδος που ακολουθείς δείχνει
να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.Βγάλε τις βαρύγδουπες δηλώσεις τύπου θα μείνεις για πάντα
χοντρή από το μυαλό σου,πάρε το χρόνο σου να ηρεμήσεις και δες ποιές ανάγκες σου νανουρίζεις
με το φαγητό.Είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις μια καλή ιδέα.Κι ερχόμαστε στα δύσκολα,τα της ζωής σου τώρα.
Τι θεωρείς πως πρέπει εκεί να αλλάξεις,ώστε συνεπακόλουθα να επηρεαστεί και η σχέση σου με την τροφή;
20-12-2011, 02:17 #3
ΝΑDINE πρεπει να αλλαξω ολη τη ζωη μου τη δουλεια μου τις συνηθειες μου τα παντα κ δεν ειναι ευκολο να το κανω δεν ξερω πως!
20-12-2011, 02:21 #4
Γειά σου lessing,
Οι περισσότεροι έχουμε περάσει ανάλογες καταστάσεις και εμπειρίες, ξέρω προσωπικά πόσο δύσκολο είναι να ξαναβρίσκεσαι στην αφετηρία και να μη βλέπεις φως στον ορίζοντα. Δεν είναι όμως έτσι, όλα διορθώνονται. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο, προσπάθησε να ηρεμήσεις και σιγά σιγά θα έρθει η στιγμή που θα είσαι έτοιμη για μια νέα προσπάθεια.
Όπως ξέρεις είμαι στη Πάτρα, επιπλέον δεν έχω κινητό γιατί το χάλασα... σε λίγες μέρες όμως θα είμαι Αθήνα για τις γιορτές οπότε αν θες να πιούμε ένα καφεδάκι να κάνουμε catching up θα είμαι διαθέσιμος.
Φιλιά!:love:
20-12-2011, 02:36 #5
Lessing κι εγώ σε νιώθω. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σ' αυτό το σημείο. ʼλλος με λίγα κιλά, άλλος με πολλά. Όλοι έχουμε βιώσει την απογοήτευση, οπότε μη νιώθεις ότι είσαι μόνη σου. Όλοι ξέρουμε πόσο συνδέεται η αύξηση βάρους με πολλά και διάφορα αίτια. Θέλει υπομονή και επιμονή. Είναι ένας μικρός πόλεμος, δεν είναι εύκολο. Πες ότι απλώς έχεις παράπλευρες απώλειες μέχρι να φτάσεις στο στόχο σου.
Σκέψου τι είναι αυτό που σε κάνει να χάνεις το στόχο σου. Πώς νιώθεις τις μέρες που παίρνεις βάρος και γιατί; Η Ναταλία και ο Φίλιππος έχουν δίκιο. Βγάλε το τικεράκι σου και δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Αυτό με τη δουλειά δεν είναι εύκολο, έχεις δίκιο. Θέλει ισχυρή θέληση. Αλλά πρέπει να δώσεις ευκαιρίες στον εαυτό σου. Μην παραδίνεις τα όπλα όσο γίνεται.
20-12-2011, 09:32 #6
lessing, ξέρω πως πολλές φορές όσα ακούμε από όσους θέλουν να μας στηρίξουν στις προσπάθειες μας μοιάζουν κενά όταν εμείς βιώνουμε κάτι που μας κατακλύζει...Ξέρω πως πολλά από αυτά που θέλουμε να σου πούμε για να συνεχίσεις να προσπαθείς να είσαι καλά με σένα, τα έχεις ήδη πει εσύ πρώτη στον εαυτό σου...Πάρε το χρόνο που σου χρειάζεται να ξεθυμώσεις με τον εαυτό σου, γαλήνεψε λιγάκι, και μετά πιο νηφάλια δες τι μπορείς να κάνεις για να μη νιώθεις τόσο κάτω. Το ότι σε θυμώνει και σε απογοητεύει αυτό που σου συμβαίνει για μένα είναι καλό γιατί δείχνει ότι μέσα σου έχεις αντιστάσεις και επιθυμία να βγεις από το φαύλο κύκλο. Μιλάω έτσι με την εμπειρία τη δικιά μου , όταν πια δεν υπήρχαν αντιστάσεις στο αδιέξοδο μου και απλά συνυπάρχα με το πρόβλημα χωρίς να με ενδιαφέρει..αυτό ήταν επικίνδυνο! Εσύ όμως ακούγεσαι ότι θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα και ας μην ξέρεις πως. Πάρε μια απόσταση από τον πανικό και θέσε στόχους εκ νέου, ποτέ δεν είναι αργά για τους στόχους, και στα κομμάτια που δεν πέτυχαν οι προηγούμενοι, δεν πειράζει!
20-12-2011, 09:45 #7
Originally posted by lessing
ΝΑDINE πρεπει να αλλαξω ολη τη ζωη μου τη δουλεια μου τις συνηθειες μου τα παντα κ δεν ειναι ευκολο να το κανω δεν ξερω πως!
- Συνεχίζεις να κάνεις ό,τι κάνεις με γνωστή την εξέλιξη των πραγμάτων και όσα αυτή επιφέρει στην ψυχολογία και τη ζωή σου γενικότερα
-Ξεκινάς σιγά σιγά από μικρές αλλαγές(όσες σου φαίνονται πιο εφικτές κι ανώδυνες για αρχή),προσπαθείς να βρεις πηγές χαράς,
παίρνεις δύναμη από όσα νιώθεις να επιτυγχάνεις,τολμάς ακόμα μεγαλύτερα βήματα(ούσα πιο δυνατή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση)
και σταδιακά παρατηρείς να ελευθερώνεσαι απ'όσα τώρα σε βαραίνουν.Μην τα σκέφτεσαι όλα μαζί και νιώθεις
να πνίγεσαι με συνέπεια να πελαγώνεις και να τ'αφήνεις ως έχουν.Ό,τι έγινε έγινε.Εστίασε σε όσα τώρα μπορείς να κάνεις!
Και μπορείς πολλά,όσο κουρασμένη κι ανίσχυρη κι αν τώρα νιώθεις!Μιλάμε για τη ζωή σου!Αξίζει τον κόπο μια νέα προσπάθεια.
Αναγκαστικά περιορίζομαι σε γενικολογίες,καθώς δε γνωρίζω τίποτα για τη ζωή σου.Εσύ όμως ξέρεις τη ρίζα του κακού.
Υπάρχουν πολλοί ανάμεσα μας που δε ζουν τις ζωές που ήταν αναμενόμενες για την ηλικία τους.Να τα εγκαταλείψουμε όλα,
νιώθωντας αποτυχημένοι,να βολοδέρνουμε στους ίδους φαύλους κύκλους,να κλειστούμε ακόμα περισσότερο στη μοναξιά μας,
γεμάτοι δάκρυα για τα χαμένα χρόνια,τις αβίωτες χαρές,τα νεκρωμένα όνειρα,με μόνο μάλιστα "φίλο" τον χειρότερο εχθρό μας;
20-12-2011, 11:23 #8
lessing, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.!
Ξυπνάω μια μέρα και διαπιστώνω ότι φτου και από την αρχή.
Ο κόπος, ο αγώνας, η προσπάθεια που έκανα τον τελευταίο καιρό και είχα χάσει ένα σημαντικό αριθμό κιλών πήγαν στα αζήτητα.
Και τα δικά μου είναι περισσότερα από τα δικά σου. Και αυτά που πήρα και αυτά που έχω να χάσω.
Γιατί όλο έλεγα, σήμερα αυτό και από αύριο προσοχή... ερχόταν το αύριο...
ας φάμε σήμερα αυτά και αυτά και από αύριο προσοχή.
Φυσικά αυτό το αύριο ποτέ δεν ήρθε και στη θέση του ήρθαν τα χαμένα μου κιλά.
Πολύ δειλά σηκώθηκα σήμερα και προσπαθώ να πείσω τον άλλο μου εαυτό, τον δυνατό, τον αποφασιστικό ότι αυτό το αύριο ήρθε και είναι το σήμερα...
Και ότι σήμερα βάζω ένα μεγάλο χ στα λάθη που έκανα μέχρι τώρα και κοιτάω τι θα κάνω από εδώ και μπρος...
(τα παραπάνω τα λέω για να τα βλέπω και εγώ).
Αν νομίζεις ότι θα σου κάνει και καλό, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου να βάλουμε κάποιους στόχους και να δούμε πως θα συνεχίσουμε από εδώ και μπρος.
lessing, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.!
Φιλικά,
Τόνια.
20-12-2011, 12:02 #9
lessing, τι θα λεγες να δεις το θεμα σε μικροτερη κλιμακα?
δλδ ασχετα με τις συνθηκες της δουλειας σου, ασχετα με προηγουμενη αποτυχια σου, ασχετα με μεγαλες προσδοκιες...
γιατι δεν ξεκινας χαλαρα κατι, χωρις μεγαλες προετοιμασιες κ ακομη μεγαλυτερες ελπιδες?
αν πιασει επιασε, αν οχι ,δε θα χεις χασει τπτ!!
(που εγω πιστευω οτι θα πιασει)
αν δεις μια καποια επιτυχια αρχικα μετα θα ειναι πιο ευκολο να σκεφτεις χωρις απελπισια οσα αναφερθηκαν κ να συνεχισεις την προσπαθεια
φιλουμπες:love:
20-12-2011, 14:29 #10
Σκεψου το λιγο πιο αντικειμενικα. Δεν απετυχες. Πηρες 10 κιλα. Δεν ειναι πολλα, ασχετα που ηταν η αρχη σου. Και εγω πηρα μεταξυ 6-8 κιλα, και δεν ειναι η πρωτη φορα. Οπως τα παιρνουμε, τα ριχνουμε. Μεσ'στη πορεια περνουμε και χανουμε.
Εγω ειχα προβλημα και εχανα δυσκολα γιατι εχω κολλιτηδα και δυσανεξια στη γλουτενη, που δεν το ηξερα. Μηπως να κοιταζες αν παιζει κατι;
20-12-2011, 16:27 #11
Θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι κουραστική.Για μένα τα κιλά δεν είναι το πρόβλημα,αλλά το σύμπτωμα.
Όχι πως δε μας δημιουργούν επιπλέον ζητήματα στην ψυχολογία και την καθημερινότητα μας,σίγουρα
όμως δεν είναι η βαθύτερη αιτία,που δεν είμαστε καλά.Απλά εκεί ξεσπάμε,εκεί βρίσκουμε υποκατάστατο,
αυτό κάνει μπαμ στην οπτική μας,με αυτό εμμονικά ασχολούμαστε και περνά ο χρόνος και το σημαντικό
προς επίλυση ζήτημα παραμένει κρυμμένο κι άλυτο,ενόσο εμείς αποπροσανατολιζόμαστε και χάνουμε τον εαυτό μας!
Προσωπικά δε με αφορά καθόλου πόσο ζυγίζεις!Μ'ενδιαφέρει πώς νιώθεις μέσα σου,ποιά είναι η ποιότητα της ζωής σου.
Κι έχω και κάτι ακόμα να σε ρωτήσω,με την έννοια να σε προσκαλέσω να προβληματιστείς:
Τι το τόσο απειλιτικό φοβάσαι πως θα συμβεί αν χάσεις τα επιπλέον κιλά,αν πραγματοποιήσεις δραστικές αλλαγές
στα σημαντικά σου κεφάλαια,το οποίο δείχνεις να νιώθεις πως δε θέλεις/μπορείς να διαχειριστείς κι αντ'αυτού προτιμάς
αυτό που σήμερα ζεις,όσο φαινομενικά δυσάρεστο κι αν δείχνει να είναι;Τι σπουδαίο κερδίζεις όσο η ζωή σου μένει ως έχει;
20-12-2011, 19:25 #12
Hμουνα τοσο απογοητευμενη οταν εγραψα αυτο το τοπικ που νομιζα οτι κανεις δεν θα μου απαντησει η θα ασχοληθει μαζι μου.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ που ασχολειστε.Με βοηθησατε να ηρεμησω καπως.Να αρχισω απο μικρα πραγματα.Τι μικρα ομως;Ειμαι πελαγωμενη λες κ πηγαινω στην πρωτη δημοτικου!
20-12-2011, 19:51 #13
Γεια σου lessing κι απο μενα!
Κι εγω περυσι ημουν 12 κιλα πιο αδυνατη..και ελεγα αντε να χασω αλλα 15 και it's ok.
αλλα μεσα σε λιγους μηνες - ζοριστηκα ψυχολογικα- και το ριξα στο φαι και να'σου παλι η Ελενιτσα 95! στρουμπουλη και ωραια..
οκ. Πεσαμε, χτυπησαμε,(πονεσαμε),αλλα ξανασηκωνομαστε και συνεχιζουμε προσπαθωντας να μην επαναλαβουμε τα ιδια λαθη η εστω να τα περιορισουμε...that's life..keep going..never give up!
21-12-2011, 00:13 #14
Originally posted by lessing
Hμουνα τοσο απογοητευμενη οταν εγραψα αυτο το τοπικ που νομιζα οτι κανεις δεν θα μου απαντησει η θα ασχοληθει μαζι μου.Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ που ασχολειστε.Με βοηθησατε να ηρεμησω καπως.Να αρχισω απο μικρα πραγματα.Τι μικρα ομως;Ειμαι πελαγωμενη λες κ πηγαινω στην πρωτη δημοτικου!
για αρχη μπορεις να περπατας καθε μερα απο λιγο κ να αρχισεις να εφαρμοζεις στη διατροφη σου καποιες βασικες αρχες!
αυτο απο μονο του θα αλλαξειτην ψυχολογια σου κ θα σου δωσει ωθηση για μεγαλυτερες αλλαγες
21-12-2011, 01:00 #15
Δε ξερω τι να σου γραψω...ξερω πως νιωθεις και ξερω οτι ακουγονται ολα λιγο κλισε σε τετοιες περιπτωσεις.Ξερεις οτι απο σενα εξαρτουνται ολα.Θα ελεγα να ξεκινησεις χαλαρα μια προσεγμενη διατροφη και να μη το δεις σαν διαιτα.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση