Πως;-lessing σε πληρη απογοητευση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Senior Member
    Originally posted by lessing
    ΝΑDINE πρεπει να αλλαξω ολη τη ζωη μου τη δουλεια μου τις συνηθειες μου τα παντα κ δεν ειναι ευκολο να το κανω δεν ξερω πως!
    Lessing μέσα σε αυτές τις γραμμές είναι σαν να διαβάζω τον εαυτό μου πριν ένα χρόνο. Ήμουν σε απόγνωση, εγκλωβισμένη σε καταστάσεις που με κάνανε δυστυχισμένη και ανήμπορη και τα κιλά ανεβαίνανε... ανεβαίνανε για μία ακόμη φορά και μάλιστα σε νούμερα που δεν είχα ξαναδεί στην ζυγαριά. Μία ζωή πάλευα με το βάρος μου και με την επιθυμία μου να είμαι ανεξάρτητη και τελικά τι είχα καταλάβει; Τα κιλά ξανάμπαίνανε και μάλιστα πιο απειλητικά από ποτέ και παράλληλα είχα εγκλωβιστεί σε μία δουλειά η οποία με έκανε δυστυχισμένη. Ένιωθα πραγματικά να βρίσκομαι σε ένα απέραντο αδιέξοδο.
    Τελικά τα έπιασα ένα ένα και επειδή στην προκειμένη φάση δεν μπορούσα να αλλάξω την δουλειά μου είπα να ξεκινήσω με το βάρος μου. Μία πάλη που θα ξεκινούσα για πολλοστή φορά και παρόλο που δεν είχα καθόλου κουράγιο και δύναμη πια είπα στο εαυτό μου δεν πάει άλλο κάτι πρέπει να κάνεις! Και έτσι και έκανα λοιπόν, ζήτησα βοήθεια και άρχισα και πάλι να βάζω σε μία τάξη την διατροφή μου. Βάζοντας σε τάξη την διατροφή μου ένα μαγικό πράγμα συνέβη. Όλα αρχίσανε να γίνονται πιο εύκολα. Όχι ότι έχανα τα πολλά κιλά ίσα ίσα αλλά έχοντας αποκτήσει μία ισορροπία, αρχίσανε να έρχονται και άλλες ισορροπίες στην ζωή μου. Και περισσότερη ενέργεια είχα, και διαύγεια και καλύτερη διάθεση για να αντεπεξέλθω στην δύσκολη καθημερινότητά μου και άρχισα και πάλι να ονειρεύομαι . ʼλλαξαν πολλά πράγματα από πέρυσι αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πήρα την διατροφή μου πλέον στα χέρια μου και προσπαθώ να την ορίσω εγώ και όχι αυτή εμένα. Μικρά και σταθερά βήματα και αλλαγές είναι το μυστικό lessing, αλλαγές που θα μείνουν για μία ζωή όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί έτσι έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής και χαίρεσαι την ζωή σου περισσότερο.
    Το κακό με εμάς που έχουμε τα κιλάκια μας είναι ότι μας πιάνει ο πανικός να τα χάσουμε όλα γρήγορα και να ξαλαφρώσουμε, αλλά δεν είναι μόνο τα κιλά που μας βαραίνουν, είναι ο τρόπος ζωής μας. Αν αλλάξουμε αυτόν τότε και τα κιλά θα φύγουν κάποια στιγμή, αργά και σταθερά αλλά και η ζωή μας θα βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.
    Μην τα παρατάς και μην το βάζεις κάτω. Ψάξε να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει και με υπομονή και ψυχραιμία κάνε μικρές μικρές αλλαγές. Κάποια στιγμή θα γυρνάς πίσω σου και δεν θα πιστεύεις το πόσο έχεις αλλάξει

Senior Member

Να αρχισω απο μικρα πραγματα.Τι μικρα ομως;Ειμαι πελαγωμενη λες κ πηγαινω στην πρωτη δημοτικου!
    Εγώ στη θέση σου θα άφηνα για λίγο στην άκρη το θέμα των κιλών μου.Θα χρειαζόμουν ένα διάλειμμα από όλα αυτά.
    Να ξελαμπικάρει το μυαλό μου,να πάρω απόσταση από τη μέχρι πρότινος πρακτική μου,ώστε να νιώσω πως πραγματικά
    συνεχίζω σε νέες πλέον βάσεις.Ο χρόνος που ενδεχομένως νιώσω πως χάνεται,είναι μακρυπρόθεσμα χρόνος καλά επενδυμένος.

Η δική μου πρόταση για αρχή είναι να επιδιώξεις ό,τι αγαπάς και νιώθεις να σε γεμίζει.Και το πιο απλό έχει την αξία και τη δυναμική του!
    Ν'απασχολήσεις ευχάριστα το μυαλό σου,να πάρεις έστω μικρές δόσεις χαράς,ώστε να μην εναποτίθεται και πάλι στην τροφή
    η αποκλειστική ευθύνη της πηγής ικανοποίησης σου.Κάποιο χόμπυ,κάτι που ανέκαθεν ήθελες να κάνεις και δεν του έδινες
    το χρόνο,κοινωνικές συναναστροφές κι έξοδοι...ό,τι νιώθεις πως θα σου έκανε καλό.Γίνε λίγο πιο ανοιχτή στις ευκαιρίες.
    Κι αν δεν περνούν από το χέρι μας οι συγκλονιστικές χαρές(πχ.ένας έρωτας να μας συνεπάρει)όλο και κάποιες περνούν!

Senior Member
    Προσπαθω να βρω το τικερ μου να βγαλω τα νουμερα αλλα ειναι 100 κ βαλε τικερ που να βρω το δικο μου!Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου ολες κ ολους ανεξαιρετως .Οπως εχω ηδη ξαναπει αισθανομουν τοσο μονη αδυναμη κ απογοητευμενη που οταν εγραφα το τοπικ δεν περιμενα οτι θα ασχοληθει να μου απαντησει κανεις.Ναι μιλαμε για τοση απογοητευση!Εκλεισα ραντεβου στο 18 ανω την ερχομενη εβδομαδα ελπιζω να με δεχτουν.Γραφτε μου αν θελετε οτι αλλο θελετε.Να ειστε ολοι-ολες καλα!Σας ευχαριστω κ σας ειμαι ευγνωμων για την ανταποκριση.

Senior Member
    Είμαστε πάντα εδώ.Ελπίζω να μην το ξαναμφισβητήσεις όσο πεσμένη κι αν νιώσεις,που ασφαλώς το απεύχομαι!
    Πολύ καλή σου επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα και σε κάθε προσπάθεια για μια πιο ανάλαφρη(με κάθε έννοια)lessing!

Όσο για το τικεράκι,δεν μπορείς απλά να το απενεργοποιήσεις,να μη βγαίνει δηλ;Αν πάλι θέλεις ν'αλλάξεις το νούμερο
    αυτό γίνεται από τον πίνακα ελέγχου-edit profile.Εκεί στην υπογραφή σου είτε το σβήνεις είτε το τροποποιείς(μην παραλείψεις
    να πατήσεις στο τέλος των όποιων αλλαγών "edit profile" στο κάτω μέρος της σελίδας.Ή απλώς μπορείς ν'απενεργοποιείς
    το τικ στη χρήση υπογραφής του κάθε σου ποστ.Αν δεν παρερμηνεύω βέβαια αυτό που θέλεις να κάνεις...

Ξέρω πως αγαπάς πολύ τα ζώα.Σήμερα έπεσα σ'αυτήν την εικόνα κι αμέσως σκέφτηκα εσένα να σου τη χαρίσω.Ελπίζω να σου αρέσει.

Rafael Rodríguez Girona

Senior Member
    Γκυκιά μου lessing μην αισθάνεσαι μόνη, είναι κ άλλοι άνθρωποι που δίνουν τον ίδιο αγώνα με εσένα κ ένας απο αυτούς είμαι κ εγώ!!!

Πρίν κανα μήνα περίπου ήμουνα ακριβώς στην ίδια θέση με εσένα! Το καλοκαίρι είχα χάσει κάποια κιλά κ μέσα σε ενάμιση μήνα τα ξαναπήρα σχεδόν όλα πίσω :flaming::flaming::flaming: ένιωθα τόσο απογοητευμένη, τόσο μόνη που άνοιξα το τόπικ "πως θα απαλλαχθώ από τους δαίμονες του μυαλού μου"
    Μέσα απο τις απαντήσεις των παιδιών πήρα διαφορετικά ερεθίσματα ώστε να ξανασηκωθώ κ να ξαναπροσπαθήσω κ να βγώ από το φαύλο κύκλο!!!!:fake sniffle:

:love:

Senior Member
    Lessing, σε παρόμοια φάση βρίσκομαι και εγώ... Πήρα τα 2 από τα 4 κιλά που είχα με πολύ κόπο καταφέρει να χάσω.

Ίσως δεν ακούγεται τόσο τρομερό όσο τα 10+ κιλά που έρχονται πίσω, όμως πιστεύω ο δαίμονας του μυαλού και της ψυχολογίας μας παραμένει ο ίδιος... σε όλους...

Έχω πέσει πάλι σε φάση κατάθλιψης, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
    Μικρά πράγματα μου φαίνονται δύσκολα, όπως το να σηκωθώ το πρωί χαρούμενη... ή έστω ευδιάθετη.
    Όπως πολύ σωστά φροντίζει να τονίζει η Nadine, οι διατροφικές μας δια-ταραχές αποτελούν το ξέσπασμα άλλων, αληθινών προβλημάτων.

Η συμβουλή μου; Προσπάθησε για κάποιο καιρό να απέχεις από τη διαδικασία "δίαιτα".
    Αυτό που κάνω εγώ τουλάχιστον τις τελευταίες μέρες, τρώω τα πάντα (λιπαρά, γλυκά, τα πάντα) χωρίς να υπερβάλλω. Αν δηλαδή θέλω μια πάστα, θα τη φάω χωρίς να έχω μετά τύψεις. Μόνο δεν συνεχίζω και όλη την υπόλοιπη μέρα τρώγοντας όσο θα ήθελα.
    Δε ξέρω, είχα παρατηρήσει πως πολλές φορές όταν έτρωγα κάτι "κακό", συνέχιζα και συνέχιζα... σαν να τιμωρούσα τον εαυτό μου.
    Αυτό προσπαθώ να καταπολεμήσω.

Πάει καλά, είμαι 100 γραμμάρια κάτω χωρίς στερήσεις...
    Και το πιο σημαντικό, προς το παρόν δεν καταπιέζω τον εαυτό μου.
    Ίσως και εσύ το έχεις ανάγκη, ψυχολογικά να μην κουραστείς άλλο...

Έρχονται και γιορτές, καλό θα είναι να μην είμαστε πολύ αυστηροί... έτσι λέω...

Απείχα καιρό από το φορουμάκι μας, αλλά στ'αλήθεια δε σας ξεχνώ.
    Αν δεν ποστάρω ξανά σύντομα, να ευχηθώ σε όλους σας

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο 2012 με υγεία, αγάπη και πίστη στα όνειρα...
    Εύχομαι οι κρυφές ευχές σας να πραγματοποιηθούν σύντομα :love:

Senior Member
    Ωραιο σευχαριστω πολυ.

Senior Member
    lessing σε νιώθω απόλυτα....εγώ είμαι πάλι στα 85,1 κιλά....μάλιστα έκανα το εξής...αποφάσισα να φτάσω εκεί..όταν είδα ότι ήδη είχα πιάσει τα 83κ5...ξανά και ξανά και ξανά...οπότε έκανα πάνω κάτω αυτό που έκανε και η Sethunya...βέβαια μου γύρισε σε υπερφαγικά και απόλυτη χαλαρότητα σε ότι αφορούσε το σώμα μου...ξανασκέφτομαι τώρα τι θα κάνω με την πάρτη μου...οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να σου πω κάτι για να βοηθήσω...πάντως σίγουρα δεν είσαι μόνη σου...
    Χρόνια Πολλά σε όλους και καλή συνέχεια....

Senior Member
    Γειά σου,Lessing και καλή σου χρονιά,απαλλαγμένη από βαρίδια παρελθόντος και γεμάτη δημιουργικά πετάγματα!!Πώς είσαι εντωμεταξύ;

Senior Member
    Εκπληκτικη φωτο Nadine!!! Μας βαζει αμεσως σε σκεψεις....

Senior Member
    Καλημέρα,Βραζιλιανάκι!
    Είναι αυτό που λένε "σηκωθείτε από καρέκλες,καναπέδες,κρεβάτι α "κλπ,όχι για ν'αγοράσουμε βέβαια βιβλία,
    αλλά για να ζήσουμε στο μέγιστο το χρόνο,που μας δόθηκε να τον διαθέσουμε όπως εμείς πραγματικά επιθυμούμε.
    Τα προβλήματα κι οι δυσκολίες υπάρχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για όλους!Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε.
    Κάτω από την καρέκλα υπάρχει μαύρο σκοτάδι,ενώ στην προσπάθεια για τα καλύτερα των βαθύτερων επιθυμιών μας,φως!
    Τυχαίο;

Senior Member
    Originally posted by NADINE
    Γειά σου,Lessing και καλή σου χρονιά,απαλλαγμένη από βαρίδια παρελθόντος και γεμάτη δημιουργικά πετάγματα!!Πώς είσαι εντωμεταξύ;
    Ειμαι καλυτερα NADINE δεν ειμαι στο χαλι που ημουνα αλλα εχω δρομο ακομα.Εννοω δεν εχω απαλλαχτει απο τα βαριδια του παρελθοντος μονο κατι μισοκιλα εχουν φυγει κι ακομα εχω κατι τονους βαρη.Οι παλιες συνηθειες δυσκολα αλλαζουν.Μου αρεσε το μυνημα με την καρεκλα.Μακαρι να μου ηταν τοσο ευκολο.

Senior Member
    Σίγουρα δεν πιστεύεις πως είσαι η μόνη.... είμαστε πολλές !!!!!

Εκτός λοιπόν απ' όλα αυτά τα συναισθήματα που νοιώθουμε οι περισσότερες χοντρούλες (το λέω και χαϊδευτικά), εγώ μέχρι τώρα δεν είχα νοιώσει την απόρριψη από φίλη λόγω του πάχους? μέχρι που ήρθε και αυτή η ευλογημένη μέρα, και ένοιωσα μια από τις καλύτερες μου φίλες να με σνομπάρει κοινός γιατί τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει να επανέλθω στα κιλά που ήμουν, πριν τις εγκυμοσύνες.

Εκείνη αδύνατη και πολύ αγαπημένη μου φίλη ακόμα, δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιος μπορεί να κυκλοφορεί σε τέτοια χάλια και να μην κάνει τίποτα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό πάω σε ένα μαγαζί που διορθώνει δερμάτινα να δώσω ένα μπουφάν του άντρα μου για επιδιόρθωση και ρωτώ την κυρία «έχω ένα σουέτ πουκάμισο που είναι πολύ μεγάλο μπορείτε να το στενέψετε?» και τις ξεφεύγει της κυρίας γιατί μετά κοκκίνισε «υπάρχει τόσο μεγάλο σουέτ πουκάμισο που δεν σας κάνει και θέλει και στένεμα?». Μη γελάσετε σας βλέπω?

Και σαν να μην έφτανε και αυτό βλέπω στον άντρα μου την απογοήτευση του, που ενώ είχε χαρεί με μία προσπάθεια που έκανα πριν τις γιορτές και έχασα 4 κιλά, είδε μέσα στις γιορτές να τα ξαναπαίρνω και να γίνομαι πάλι σαν μπαλόνι. Ο οποίος δεν μου λέει τίποτα, αλλά το βλέπω στο βλέμμα του να λαχταρά να με δει όχι όπως με παντρεύτηκε (προς Θεού) αλλά έστω λίγο πιο ξεφουσκωμένη.

Οι μόνοι που καταλαβαίνουν είναι όσοι άνθρωποι έχω γνωρίσει και έχω μιλήσει σε αυτό το forum, ευχαριστώ που υπάρχετε και ελπίζω να βρω το κουράγιο και εγώ και οι υπόλοιποι που δεν το έχουν κάνει να αυτοχαστουκισθούμε, και να δούμε ότι τα καλύτερα μας χρόνια φεύγουν και εμείς τα χάνουμε για λίγη ζάχαρη και λίγο υδατάνθρακα παραπάνω.

Τουλάχιστον ας μείνουμε έτσι και ας μη γκρινιάζουμε ή ας αλλάξουμε !!!!!!!!!

Senior Member
    Αλαλουμακι σε νοιωθω πολυ καλα αλλα το αυτοχαστουκισμα κ το να νοιωθουμε ασχημα με τον εαυτο μας δεν οδηγει πουθενα-καλο ειναι να αποδεχτουμε τον εαυτο μας με τα στραβα του κ τα καλα του και μετα να αλλαξουμε.Αυτο που εμαθα προσφατα κ απο τις απαντησεις εδω μεσα ειναι ΑΠΟΔΟΧΗ-ΑΛΛΑΓΗ.Οσο για τη φιλη σου ειτε δεν εχει μαθει να αποδεχεται κ αυτη τον εαυτο της ειτε ειναι αυστηρος κριτης παντως σιγουρα η ελειψη κατανοησης της,με κανει να πιστευω πως εχει πολυ περισσοτερα προβληματα απο τα δικα σου!Για μενα φιλια σημαινει κατανοηση ενσυναισθηση κ αποδοχη κ οποιος δεν τα εχει αυτα στο φιλο του προφανως δεν τα εχει ουτε στον εαυτο του.Για την κυρια στο καταστημα που καθυστερημενα καταλαβε την αγενεια της,ισχυει το ιδιο.Μολις τα βρεις με τον εαυτο σου κ τον αποδεχτεις στην παρουσα φαση κ μετα σκεφτεις οτι μπορεις!να αλλαξεις θα δεις οτι θα αισθανεσαι διαφορετικα.Δες τα διατροφικα σεμιναρια στο τοπικ δαιμονες του μυαλου τα εχει αναρτησει η Εli εμενα με βοηθησαν παρα πολυ γιατι περα απο το ψυχολογικο κομματι σου δειχνουν πως να καταπολεμας το τερας της βουλιμιας κ απο τερας να το δαμασεις σε σκυλακι.

Senior Member
    Originally posted by NADINE

Ειμαι καλυτερα NADINE δεν ειμαι στο χαλι που ημουνα αλλα εχω δρομο ακομα.Εννοω δεν εχω απαλλαχτει απο τα βαριδια του παρελθοντος μονο κατι μισοκιλα εχουν φυγει κι ακομα εχω κατι τονους βαρη.Οι παλιες συνηθειες δυσκολα αλλαζουν.Μου αρεσε το μυνημα με την καρεκλα.Μακαρι να μου ηταν τοσο ευκολο.
    Σε κανέναν δεν είναι τόσο εύκολο,μην το παίρνεις προσωπικά!Το θέμα είναι σιγά σιγά να συντονιζόμαστε σε βοηθητικότερες πρακτικές.
    Κι απ'ό,τι βλέπω η αρχή έχει γίνει!Ήδη θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου,θα τονώνεται η αυτοπεποίθηση κι η θετική σου ενέργεια,
    τα μισόκιλα θα γίνουν σύντομα κιλά κι αν ακόμα δεν φτάσουμε στον τόνο,το ειδικό του βάρος θα είναι ελεφρύτερο στην ψυχή μας!
    Συνέχισε δυνατά!Τα πας μια χαρά!Είμαστε δίπλα σου!Κι όποτε νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις για ο,τιδήποτε,ξέρεις εσύ...Φιλάκια!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast