Results 1 to 4 of 4
Thread: Larry King - Quantum Mind
-
11-08-2008, 13:36 #1
Larry King - Quantum Mind
Μόλις είδα μια εκπομπή του Larry King και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Συμμετείχαν επιστήμονες της φυσικής οι οποίοι ασχολούνται με το ανθρώπινο μυαλό. Σε γενικές γραμμές απλώς είπαν αυτό το οποίο είναι ήδη λίγο πολύ γνωστό αλλά το επαναεπιβεβαίωσαν με την τελευταία λέξη της σύγχρονης θετικής επιστήμης.
Είπαν ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού είναι τεράστιες (γνωστό) και άλλα πολλά. Πάντως ήταν εκλαικευμένη η εκπομπή όπως όλες του Larry King ώστε να είναι εύκολα κατανοητές και το ζουμί είναι το εξής:
εμείς και συγκεκριμένα οι σκέψεις μας διαμορφώνουν την πραγματικότητα.
Τελεία.
Αυτό που σκεφτόμαστε, αυτή είναι η πραγματικότητα μας.
Ο άνθρωπος όντως αλλάζει.
Δεν γίνεται αυτόματα, δεν είναι τόσο απλό όσο να γυρίσεις ένα διακόπτη.
Επίσης αξιοσημείωτα:
Η ψυχοθεραπεία όντως βοηθάει σ\' αυτή την αλλαγή (αλλά για τους επιστήμονες της φυσικής τους συγκεκριμένους, θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία παίρνει πολύ χρόνο.
Ο εγκέφαλος είναι γνωστός (εν μέρει) με την έννοια του ανθρώπινου οργάνου, το μυαλό όχι (με την έννοια της σκέψης/συναισθήματος/ευφυίας κτλ).
Το μυαλό μπορεί να επαναπρογραμματιστεί.
Υπάρχουν \"υποδοχείς\" (όπως στη βιολογία... όσοι θυμάστε) νοητικοί - που σίγουρα θα υπάρχει και φυσιολογική αντιστοιχία αλλά δεν την έχουν βρει) που είναι προγραμματισμένοι να δέχονται ανησυχία, άγχος. Αν κάποια στιγμή αυτά λήψουν θα τα αναζητήσουν (όπως ο καπνιστής τη νικοτείνη). Οι νοητικοί \"υποδοχείς\" θέλουν τη δόση τους, να \"γεμίσουν\" από αυτή. Όποιος έχει ασχοληθεί με το ανθρώπινο μυαλό ξέρει τι σημαίνουν υποδοχείς (π.χ. ντοπαμίνης κτλ) αλλά και στο σώμα γενικότερα.
Οι επιστήμονες για πρώτη φορά κατάφεραν να χαρτογραφήσουν ηλεκτρονικά εάν κάποιος που έχει κατάθλιψη βελτιώνεται. Οι καταθλιπτικοί έχουν μειωμένη δραστηριότητα σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου. Εκείνοι οι οποίοι δέχονται αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη σημειώνουν ενεργοποίηση εκ νέου των συγκεκριμένων εγκεφαλικών περιοχών.
Σε καθημερινή βάση, είπαν τα εξής:
(Α. Βέβαια η χημεία του εγκεφάλου και του σώματος αλλάζει με τη σκέψη, γνωστό κι αυτό αλλά το επανεπιβεβαίωσαν).
Τρεις φορές την ημέρα να λέει κάποιος: αγαπάω και δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι.
Οι τρεις φορές είναι σημαντικό, η τρίτη καταγράφει το μήνυμα στους αρμόδιους υποδοχείς (παράξενο πως και η θρησκεία έχει μία έμφαση στον αριθμό \"3\", τρυαδικό, τρεις φορές την προσευχή κτλ).
Αν κάποιος έχει κατάθλιψη να ρωτάει τον εαυτό του: ποιός έχει κατάθλιψη;
Πολλά δεινά ξεκινούν από το ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιοί είναι.
Το ανθρώπινο σώμα/εγκέφαλος έχει φυσική ροπή προς την ευδαιμονία. (αισιόδοξο αυτό). Είναι έτσι hardwired. (συνδεδεμένο/κατασκευασμένο).
Αν έχουμε κάποιον στη ζωή μας που μας την κάνει δύσκολη, εμείς τον αφήνουμε γιατί αντιπροσωπεύει μία έκφανση του παρόντος εαυτού μας. Από την στιγμή που αυτό αλλάζει, ο άνθρωπος αυτός χάνεται. Τον αφήνουμε πίσω δηλαδή.
- 11-08-2008, 15:01 #2
Πολυ ευχαριστο το μηνυμα σου, ολοι θα επρεπε να ξερουν τα προισματα της κβαντομηχανικης, τα οποια ειναι σε τελικη αναλυση, οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε απο τη σκεψη, καθως εχουν παρατηρηθει μορια υλης να αλλαζουν συμπεριφορα αναλογα με το τι προσδοκα ο ερευνητης που τα παρατηρτει, π.χ. να απωθουνται αν περιμενει να απωθηθουν, να περιστρεφονται αν περιμενει κατι τετοιο κτλ. Αυτα τα θεματα ειναα αρκετα παλια ομως, τα ειχε θιξει και ο Αινσταιν. Επισης, αν καποιο σωματιδιο, δε θυμαμαι ακριβως την ονομασια του, το διασπασεισ και τα δυο κομματια του τα αφησεισ μιλια μακρια το ενα απο το αλλο, παρατηρηθηκε οτι αμα προκαλεισεις το ενα να περισταφει, θα περιστραφει και το αλλο!!! Πολλα απο αυτα τα ευρηματα, αν οχι ολα, μπορουν να λυσουν πολλεσ αποριες σε σχεση με τη ζωη, τον ανθρωπο και τον εγκεφαλο του. ευχαριστουμε για το ενδιαφερον ποστ αλεξανδρε.
11-08-2008, 15:12 #3
Originally posted by alexandros3
............
Τρεις φορές την ημέρα να λέει κάποιος: αγαπάω και δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι.
Οι τρεις φορές είναι σημαντικό, η τρίτη καταγράφει το μήνυμα στους αρμόδιους υποδοχείς (παράξενο πως και η θρησκεία έχει μία έμφαση στον αριθμό \"3\", τρυαδικό, τρεις φορές την προσευχή κτλ).
.........
\"Αγαπάω τον ευατό μου και δέχομαι ότι ένα κομάτι του θέλω να το αλλάξω\"
\"Αγαπάω τον ευατό μου και δέχομαι ότι ένα κομάτι του θέλω να το αλλάξω\"
(όντως αυτό με το τρία αξιοπρόσεκτο........)been good, been bad. WILL GO ON
14-08-2008, 12:55 #4
γνωριζει κανεις κανα βιβλιο σχετικο?
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια