καλησπερα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

καλησπερα

παιδιααα...! καλησπερα κ απο μενα. βρηκα τυχαια αυτο το site στο google κ χαρηκα οταν ειδα οτι τουλαχιστον υπαρχουν κ αλλα ατομα που αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα με μενα. διαβασα αρκετα απο τα θεματα σας και απ οτι εχω καταλαβει στις περισσοτερες περιπτωσεις η βουλιμια εχει διαρκεια καποιων ετων. εγω παρολο που ειμαι φυσιολογικη στα κιλα μου εχω εμμονη με το βαρος μου εδω κ 3 χρονια , ζυγιζομαι 2 φορες τη μερα, κ παντα ακολουθω καποια διαιτα, μπορει να χασω καποια κιλα αλλα μετα λογω της στερησης τα ξαναβαζω κ παει λεγοντας. εδω κ μισο χρονο που μενω μονη μου (κ ακολουθω κ παλι διαιτα) εχω ξεκινησει κ γω να κανω εμμετους εως κ 2 φορες τη μερα σε καθημερινη βαση και φοβαμαι τις επιπτωσεις αυτης της καταστασης. το θεμα μ ειναι οτι σκεφτομαι πως μπορω να φαω ο,τι θελω αφου μετα θα το βγαλω κ ετσι ξεκιναω να τρωω οτι απαγορευμενο μπορω κ μετα καταληγω στην τουαλετα. θελω να σταματησω να σκεφτομαι το φαγητο και να σταματησω τις διαιτες, να σταματησω να κανω εμμετους οσο ειναι ακομα νωρις και να ειμαι σε θεση να απολαυσω το φαγητο κ οχι να το βλεπω ως εχθρο. ειναι καθαρα θεμα ψυχιατρικης υποστηριξης?

Senior Member
    Kαλώς όρισες nat123, εύχομαι από την καρδιά μου αυτό το φόρουμ να είναι η απαρχή της απαλλαγής σου από το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι μάλλον πάρα τη θέληση σου, με τη συμπεριφορά σου τρέφεις τον φαύλο κύκλο της βουλιμίας. Οι στερητικές δίαιτες ΔΕΝ ενδείκνυνται ούτε στα υγιή άτομα, πόσο μάλλον στα διατροφικά διαταραγμένα. Μια ισορροπημένη διατροφή με πλήρη και συχνά γεύματα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ένα σταθερό υπόβαθρο για την καταπολέμηση της διατροφικής διαταραχής. Δε σου κρύβω ότι εμένα μου πήρε αρκετό καιρό ώσπου να το συνειδητοποιήσω... βλέπεις ήμουν και εγώ θύμα της δίαιτας.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της βουλιμίας, εγώ δε χρειάζεται να σου πω τίποτα, μια "βόλτα" στο διαδίκτυο θα σε κάνει να αντιληφθείς πόσο ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ είναι αυτή η κατάσταση για τον οργανισμό μας. Μάλιστα, προσφάτως είχα διαβάσει για μια περίπτωση που-δυστηχώς- απεβίωσε κατά τη διάρκεια βουλιμικού επεισοδίου. Η βουλιμία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που βοηθάει στο αδυνάτισμα, είναι μια αρρώστια του μυαλού για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα.

Όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν είναι μόνο το φαγητό, είναι το μυαλό μας το οποίο συχνά διακατέχεται από μία εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα για την εικόνα του σώματος μας. Είναι δύσκολη η πορεία για την συνειδητοποίηση και για αυτό ένας ψυχολόγος ειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός. Βεβαίως η ευθύνη είναι δικιά σου και η θέληση να ανακάμψεις θα είναι η κινητήριος δύναμή σου.

Συμπερασματικά να σου πω ότι παλεύω 6 χρόνια με το ζήτημα, τα τέσσερα συστηματικά και οργανωμένα και θα ήταν ψέματα να σου πω ότι έχω απαλλάγει εντελώς από τον εφιάλτη..βέβαια από εκεί που που οι εμετοί ήταν 4-5 την ημέρα έχω φτάσει στο σημείο να έχω πέριπου 1 βουλιμικό επεισόδιο ανά μήνα ή και περισσότερο.. πρώτα πρέπει να σταματήσουμε τους εμετούς(χωρίς δίαιτα), μετά τα υπερφαγικά. Για αυτό σε συμβουλεύω: ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
    ʼκουσε τον, συγχώρεσε τον για ενδεχόμενες
    "ατασθαλίες", κανάκεψε τον...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σου εύχομαι! Και μακάρι να αναρρώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τώρα ειδικά που βρίσκεσαι ακόμα στην αρχή:blush:

Senior Member
    Καλημέρα Nat και καλοσόρισες στην παρέα μας :). Σίγουρα η βουλιμία έχει σχέση με την ψυχολογία και πως έχουμε συνηθίσει να διαχειριζόμαστε διάφορες καταστάσεις. Εγώ κάποτε μπορεί να έτρωγα επειδή ήμουν στεναχωρημένη ή πολύ χαρούμενη ή αγχωμένη ή απλά βαριόμουνα :crazy:. Εγώ βέβαια δεν έκανα εμετούς οπότε το θέμα το δικό μου ήταν κάπως πιο απλό από άποψη ψυχολογίας. Όταν έφτασα στο αμήν πήγα σε διατροφολόγο και ψυχολόγο για να με βοηθήσουν και διαπίστωσα ότι η διατροφή ήταν πιο σημαντική από την ψυχολογία. Δηλαδή από τη στιγμή που ο διατροφολόγος μου έδωσε να ακολουθώ ένα πλάνο διατροφής το οποίο βοηθούσε στην καταστολή των υπερφαγικών επεισοδίων και των υπογλυκαιμιών και το οποίο ενδείκνυνται για ανθρώπους με διατροφική διαταραχή είδα σιγά σιγά να βελτιώνεται πολύ η κατάστασή μου. Πήγα βέβαια και σε ψυχολόγο η οποία με βοήθησε πάρα πολύ στο απενοχοποιήσω σκέψεις και συμπεριφορές μου ως προς το φαγητό και να καταλάβω γιατί μου συνέβαινε όλο αυτό. Στην περίπτωση όμως που ο φαύλος κύκλος της υπερφαγίας συμπεριλαμβάνει και εμετούς εκεί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Οπότε μέσα από αυτά που έχω μάθει και έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο θα σου πρότεινα να το ψάξεις και με ψυχολόγο, αλλά με κάποιον ο οποίος έχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές. Προσωπικά ένιωσα να παίρνω και πάλι την ζωή μου στα χέρια μου και έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μου συνολικά από τη στιγμή που κατάφερα να βάλω σε μία τάξη την διατροφή μου.

Προς το παρόν θα σου πρότεινα να δεις απόψε το σεμινάριο που παρέχει δωρεάν σε Live streaming το http://www.e-psychology.gr μπες στην σελίδα κάνε μία εγγραφή. Πληροφορίες θα βρεις εδώ:

http://www.e-psychology.gr/internet-workshops

Είναι σεμινάρια για το κοινό και αφορούν τις διατροφικές διαταραχές και σήμερα θα μιλήσουν για την νευρική βουλιμία.
    Περισσότερες πληροφορίες γενικά για τα σεμινάρια θα βρεις εδώ:

http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka-seminaria.php

και το πρόγραμμα εδώ:

http://keadd.gr/wb/pages/diadiktyaka...ia-to-kino.php

Επίσης πολλά ενδιαφέροντα άρθρα για να πάρεις πληροφορίες θα βρεις εδώ:
    http://keadd.gr/wb/pages/arthra.php

Ελπίζω να βοήθησα και κυρίως ελπίζω να δεις το μήνυμά μου εγκαίρως για να προλάβεις να δεις το αποψινό σεμινάριο, ξεκινάει στις 8.30 και τελειώνει στις 10.00. Αφιέρωσε λίγο χρόνο θα σε βοηθήσει πολύ ;)

Junior Member
    ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες! θα παρακολουθησω οπωσδηποτε το σεμιναριο κ ελπιζω να βοηθησει εστω κ λιγο!